Inzage integriteitsonderzoek
De bijlagen van het integriteitsonderzoek waarin staat hoe de vertrokken Haagse topambtenaar te werk ging, mogen door de gemeenteraad misschien worden ingezien. Op dit moment wordt hierover nog “extern advies” ingewonnen.
Dat schrijft het Haagse college van burgemeester en wethouders donderdag 04.06.2020 aan de gemeenteraad.
Het college zal u daarbij ook meenemen in de adviezen die het heeft ontvangen. Tevens zullen de afwegingen die het college op basis van de adviezen heeft gemaakt, met u gedeeld worden.”
Op 24 juni 2020 wordt deze kwestie in besloten setting besproken door de gemeenteraadscommissie.
Terugblik Raadsvergadering 03.06.2020
De Haagse gemeenteraad draait langzaam de duimschroeven aan bij de toekomstige gebruikers van het cultuurpaleis Amare in het centrum van de stad. Het dans- en muziekcentrum moet voor het einde van volgend jaar duidelijk maken hoe het gebouw optimaal kan worden gebruikt en met een zo goed mogelijke kostendekkende exploitatie komen. Als het even mogelijk is, moet daarna de jaarlijkse bijdrage van de gemeente aan Amare omlaag. De raad stemde laat in met een voorstel daartoe van de VVD.
De gemeenteraad sprak toen weer over het exploitatietekort van het cultuurpaleis. Bij veel partijen, ook in de coalitie, bestaat wrevel omdat het groter is dan aanvankelijk gedacht. In plaats van 2,1 miljoen euro, moet de gemeente jaarlijks 2,7 miljoen bijdragen.
‘Al voordat het wordt opgeleverd, is Amare technisch failliet‘, constateerde Pieter Grinwis van de ChristenUnie/SGP daarom. Zijn collega Arjen Dubbelaar van Hart voor Den Haag: ‘Vanaf dag een is het duidelijk dat dit de belastingbetaler veel geld kost.’ En Lesley Arp van de SP: ‘De vooruitzichten werden keer op keer te rooskleurig weergegeven. De rekening komt bij de gemeente en belastingbetaler te liggen.’
Meer bezoekers
De VVD pleitte vorige week tijdens een commissievergadering voor een nieuwe benadering van het exploitatietekort. In plaats van dat de bijdrage van de gemeente jaarlijks omhoog gaat, zouden de gebruikers van het cultuurpaleis veel meer bezoekers moeten gaan trekken. ‘Er zal eens een einde moeten komen aan de subsidiestroom. Want daar loopt de gemeente op leeg’, aldus raadslid Det Regts toen.
Donderdag 03.06.2020 ging haar partij niet zo ver. Wel verklaarde raadslid Ayse Yilmaz,die nu het woord voerde, dat het extra geld voor Amare niet ten koste mag gaan van andere culturele instellingen. Zij wilde er met een nieuw voorstel voor zorgen dat gemeente ‘zicht houdt op de lasten’.
Vandaar dat de gebruikers eind 2021 – dat is binnen enkele maanden nadat het gebouw in gebruik is genomen – met een nieuw en inzichtelijk bedrijfsplan moeten komen. Op basis daarvan moet de gemeente dan weer de exploitatie kunnen versterken. Dat voorstel kreeg uiteindelijk steun van veertig van de 41 aanwezige raadsleden.
Geen Raadsenquête
Onder aanvoering van Partij voor de Dieren deden negen fracties vlak voor middernacht woensdagavond 03.06.2020 de oproep om hiertoe voorbereidingen te treffen.
De hele oppositie met uitzondering van de Haagse Stadspartij steunde een voorstel van de Partij voor de Dieren om een Raadsenquête Amare te beginnen naar de bouw en exploitatie van Amare. De partijen wilden opheldering over de bouw die al twee jaar is vertraagd, het bouwbudget dat inmiddels al met 31 miljoen overschreden is, de jaarlijkse lasten die met 4,45 miljoen stijgen en de integriteitsproblemen rondom de ontwikkeling van het gebouw.
Robert Barker van de Partij voor de Dieren: ‘Dit megalomane project en alles wat ermee te maken heeft is een ongelofelijke puinhoop geworden. Elke keer moet er geld bij. De coalitiepartijen zitten erbij en kijken ernaar en doen alsof het er allemaal maar bij hoort.’
Peter Bos van de HSP verklaarde echter dat zijn partij geen voorstellen ‘op basis van geroeptoeter’ steunt. ‘Dat is populisme.’ Omdat ook de coalitiepartijen tegen een raadsenquête zijn, komt die er niet.
Geen dwang
Volgens wethouder Robert van Asten (D66, cultuur) hebben de toekomstige gebruikers van Amare geen dwang van de gemeenteraad nodig om een succes te willen maken van het gebouw. Zij bewezen al in het Zuiderstrandtheater dat zij hun best doen. Wel erkende hij dat als er straks meer mensen komen, de gemeentelijke bijdrage omlaag kan.
Meer voor amare den haag topambtenaar
meer; CULTUURCOMPLEX OCC NIEUWBOUW DEN HAAG AMARE
Gerelateerd; Timelapse: Cultuurcomplex vordert gestaag, toch nog 2,5 jaar wachten
lees: Initiatiefvoorstel Verstop kritische rapporten niet langer in de kluis 18.05.2020
lees: RIS305215 Integriteitsonderzoek extern onderzoeksbureau 04.05.2020
lees: RIS304964 Actualisering dekkingsbesluit Amare en verwacht resultaat bedrijfsexploitatie Amare 17.03.2020
Zie ook: Dossier: Spuiforum 2.0
Zie ook: Nog meer gedonder met het SpuiForum !! – debat 06.05.2020
zie ook: Nog meer gedonder met het SpuiForum !!
Zie ook: Het SpuiForum anno 03.04.2020: “We zijn er bijna maar nog niet helemaal !!” – vervolg
En ook nog: Het gedonder met de “Sonate” in het Haagse Wijnhavenkwartier
zie ook: Het SpuiForum anno 19.03.2020: “We zijn er bijna maar nog niet helemaal !!”
zie ook: Ook het gedonder met het SpuiForum gaat vrolijk weer verder en nog verder !!
Zie ook: Ook het gedonder met het SpuiForum gaat vrolijk weer verder !!
Zie ook: Het SpuiForum gaat vrolijk weer verder !! – voortgang 17.11.2019
Zie ook: Het SpuiForum gaat als “Amare” vrolijk weer verder !! – voortgang 10.10.2019
Zie ook: Het Haagse Spuiforum na het coaltieakkoord 2018 – 2022
Zie ook: Het SpuiForum gaat vrolijk weer verder !! – voortgang 08.09.2019
Zie ook: Het SpuiForum gaat vrolijk weer verder !! – voortgang 10.07.2019
Zie ook: Het SpuiForum gaat vrolijk weer verder !!
Zie ook: En weer gaat het gedonder met het SpuiForum vrolijk verder !! – deel 2
Zie ook: En weer gaat het gedonder met het SpuiForum vrolijk verder !! – deel 1
zie ook: Het nieuwe onderwijs en cultuur complex op het Spuiplein – SvZ 15.09.2018
zie ook: De eerste paal voor het nieuwe Onderwijs en Cultuur Complex op het Spuiplein
en zie ook: Het gedonder met het SpuiForum gaat vrolijk weer verder !!
zie dan ook: Het Spuiforum na het coaltieakkoord 2018 – 2022
zie ook: Het Haagse coalitieakkoord 2018 – 2022
en zie ook: Crisis en nog meer vertraging nieuwe plannen Haags Spuiforum
zie dan ook: Nog meer vertraging nieuwe plannen Haags Spuiforum – deel 8
verder zie ook: Bouw Haags cultuurpaleis gaat eindelijk beginnen
zie verder ook: Vertraging nieuwe plannen Haags Spuiforum – deel 7
zie ook nog: Vertraging nieuwe plannen Haags Spuiforum – deel 6
en zie ook dan: Nieuwe plannen Haags Spuiforum bijna definitief – deel 5
dan zie ook: Nieuwe plannen Haags Spuiforum – deel 4 definitief
en zie dan ook: Nieuwe plannen Haags Spuiforum – deel 3
zie verder ook: Nieuwe plannen Haags Spuiforum – deel 2
zie dan ook nog: Nieuwe plannen Haags Spuiforum – deel 1
zie verder ook: Haags college dient motie van wantrouwen in tegen Haagse anti-Spuiforum-bewoners
zie ook; Haagse SpuiForum terug naar de Tekentafel !!!
zie ook: De toekomst van het Haagse SpuiForum !!
zie ook: Aftrap bouw SpuiForum
zie ook: De spanningen rondom het SpuiForum namen toe !!! – deel 2
zie ook: De spanningen rondom het SpuiForum namen toe !!! – deel 1
Meeste geheime bijlagen over Haagse topambtenaar blijven geheim
OmroepWest 17.06.2020 De bijlagen die horen bij een integriteitsonderzoek naar een vertrokken Haagse topambtenaar blijven grotendeels in de kluis. Daarmee volgt het college van burgemeester en wethouders het advies van juridische en bestuurskundige deskundigen. Het college heeft de gemeenteraad wel een handreiking geboden omdat er sprake is van een ‘uitzonderlijk geval’. De raad mag een aantal specifieke documenten inkijken.
De kwestie draait om een integriteitsonderzoek naar een topambtenaar die verantwoordelijk was voor de bouw van cultuurcomplex Amare op het Spuiplein. Uit het onderzoek dat het college afgelopen najaar na een integriteitsmelding liet uitvoeren, is gebleken dat hij niet transparant zou hebben gehandeld en de gedragscode zou hebben overtreden. Daarom zijn de ambtenaar en een extern ingehuurde medewerker ‘in goed overleg’ vertrokken bij de gemeente, schrijft het college begin mei aan de gemeenteraad.
In de tussentijd deed ook NRC Handelsblad onderzoek. De krant wist te melden dat de topambtenaar toezeggingen zou hebben gedaan aan Volker Wessels, de bouwer van Amare. Toezeggingen waar Volker Wessels en niet de gemeente van profiteerde en waarvan wethouder Boudewijn Revis (VVD) op de hoogte zou zijn. Revis ontkende vorige maand in een spoeddebat dat er sprake zou zijn geweest van ‘schimmige’ deals.
Tientallen bijlagen
Maar het stelde een deel van de gemeenteraad niet gerust. Het onderzoek zelf is door de gemeenteraad onder strikte geheimhouding te lezen, maar de tientallen bijlagen die horen bij het onderzoek niet. Die bijlagen bestaan uit onder meer mails, meldingen en gespreksverslagen.
Partijen in de gemeenteraad wilden deze bijlagen ook lezen, maar dat vond het college een slecht idee, zo bleek tijdens een debat. Het zou een te grote inbreuk zijn op de persoonlijke levenssfeer van de betrokken ambtenaar en andere medewerkers die aan het onderzoek hebben meegewerkt. ‘Met deze weigering laadt het college de verdenking op zich dat er heel wat te verbergen is‘, stelde de Haagse Stadspartij.
Extern advies
Om de raad tegemoet te komen besloot het college toch om te bekijken of er meer openheid gegeven kan worden en heeft hiervoor extern advies ingewonnen. Bestuurskundige Marcel Boogers van de Universiteit Twente en advocatenkantoor Pels Rijcken zijn hiervoor door het college in de arm genomen, schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad.
De deskundigen adviseren over de meeste bijlagen vergelijkbaar. Die moeten geheim blijven omdat het algemeen belang niet opweegt tegen de bescherming van de eigen medewerkers. Zij moeten zich ‘te allen tijde’ vrij kunnen voelen om zich te melden bij een integriteitskwestie. Ook moeten medewerkers de vrijheid voelen om aan een integriteitsonderzoek mee te werken.
Meningen verdeeld
Over een aantal documenten die ‘persoonlijk van aard’ zijn, maar gaan over vastgoedprojecten in opdracht van de gemeente, zijn de meningen verdeeld. Het zijn documenten die volgens het college los van het integriteitsonderzoek al bestonden en die in het recente onderzoek zijn betrokken.
Volgens de juristen zouden deze stukken naar de gemeenteraad kunnen. Bestuurskundige Boogers adviseert daarentegen om terughoudend te zijn. Als reden geeft hij onder andere aan dat de onderzoeksbijlagen niet alleen betrekking hebben op de medewerkers waarnaar het onderzoek is uitgevoerd, maar ook op medewerkers die niet betrokkenen zijn.
Politiek vergrootglas
Boogers: ‘Interne communicatie, waarvan ambtenaren mochten verwachten dat hiervoor een zekere beleidsintimiteit gold, komt hiermee ineens onder een politiek vergrootglas te liggen. Dit zal ten koste gaan van hun vrijheid om onafhankelijk beleidsadvies te geven. Ook omdat een focus op de onderzoeksbijlagen de suggestie wekt dat niet het college, maar het ambtelijk apparaat verantwoordelijk wordt gehouden voor de gang van zaken bij de bouwprojecten.’
Volgens Boogers was het logischer geweest als het college eerst was gekomen met een eigen feitenrelaas en nadere duiding van de gebeurtenissen en zo politieke verantwoording had afgelegd. ‘Met zo’n verantwoordingsdebat kan meer recht worden gedaan aan het samenspel tussen gemeenteraad, het college van B&W en het ambtelijk apparaat dan de gemeenteraad inzage geven in de onderzoeksbijlagen bij ambtelijke integriteitsonderzoeken’, concludeert hij.
Maximale transparantie
Het college heeft besloten om tegen het advies van Boogers in, deze specifieke documenten toch vertrouwelijk aan de raad te laten lezen.
‘Wij willen de eerdergenoemde beleidsintimiteit voor onze ambtenaren zoveel mogelijk beschermen’, schrijft het college aan de gemeenteraad. ‘Tegelijkertijd wil het college maximale transparantie betrachten. Ook wil het college graag op een zo goed mogelijke manier over de inhoud van deze zaak met u van gedachten wisselen.
Na afweging van deze belangen komt het college tot de slotsom dat genoemde documenten in dit uitzonderlijke geval aan de raad ter inzage worden gegeven. Om de belangen van onze ambtenaren te beschermen zal dit gebeuren onder het opleggen van geheimhouding.’
Brief van het college over het vrijgeven van (sommige) bijlagen bijhorend bij het (geheime) integriteitsonderzoek naar de vertrokken topambtenaar bij het project Amare. Klinkt nog niet heel transparant: https://t.co/VvCeWCzCCT
21:34 – 16 jun. 2020 Andere Tweets van Peter Bos bekijken
Gemeenteraad mag bijlagen integriteitsonderzoek misschien inzien
Den HaagFM 04.06.2020 De bijlagen van het onderzoeksrapport waarin staat hoe een vertrokken Haagse topambtenaar te werk ging, mogen door de gemeenteraad misschien worden ingezien. Op dit moment wordt hierover nog “extern advies” ingewonnen.
Dat schrijft het Haagse college van burgemeester en wethouders donderdag aan de gemeenteraad. Eerder vroeg de voltallige oppositie in de gemeenteraad om het onderzoeksrapport openbaar te maken. Het geheime rapport mag alleen door de gemeenteraad worden gelezen, maar de bijbehorende bijlagen zijn niet door de raadsleden in te zien.
Het onderzoek is in opdracht van het stadsbestuur uitgevoerd naar aanleiding van een integriteitsmelding die afgelopen najaar op het stadhuis werd gedaan. De melding richtte zich op de topambtenaar die onder meer verantwoordelijk is voor de bouw van Amare, het nieuwe cultuur- en onderwijscomplex op het Spuiplein. Hij zou mogelijk niet integer hebben gehandeld.
In de tussentijd deed ook NRC Handelsblad onderzoek. De krant wist te melden dat de topambtenaar toezeggingen zou hebben gedaan aan VolkerWessels, de bouwer van Amare.
Toezeggingen waar VolkerWessels en niet de gemeente van profiteerde en waarvan wethouder Boudewijn Revis (VVD) op de hoogte zou zijn. Revis ontkende vorige maand in een spoeddebat dat er sprake zou zijn geweest van “schimmige” deals.
Het stadsbestuur zegde wel toe om te bekijken of de bijlagen van het rapport aan de gemeenteraad kunnen worden verstrekt. “Hiertoe zou onafhankelijk advies worden gevraagd aan extern deskundigen”, schrijft het college nu. “Indien besloten wordt om als gevolg van dit advies (delen van) de bijlagen aan u te verstrekken, dan zullen deze aan het begin van de week van 15 juni 2020 met u gedeeld worden.
Het college zal u daarbij ook meenemen in de adviezen die het heeft ontvangen. Tevens zullen de afwegingen die het college op basis van de adviezen heeft gemaakt, met u gedeeld worden.”
Op 24 juni 2020 wordt de kwestie in besloten setting besproken door de gemeenteraadscommissie.
Haagse raad stelt hardere eisen aan gebruikers cultuurpaleis Amare
OmroepWest 04.06.2020 De Haagse gemeenteraad draait langzaam de duimschroeven aan bij de toekomstige gebruikers van het cultuurpaleis Amare in het centrum van de stad. Het dans- en muziekcentrum moet voor het einde van volgend jaar duidelijk maken hoe het gebouw optimaal kan worden gebruikt en met een zo goed mogelijke kostendekkende exploitatie komen. Als het even mogelijk is, moet daarna de jaarlijkse bijdrage van de gemeente aan Amare omlaag. De raad stemde laat in met een voorstel daartoe van de VVD.
De gemeenteraad sprak toen weer over het exploitatietekort van het cultuurpaleis. Bij veel partijen, ook in de coalitie, bestaat wrevel omdat het groter is dan aanvankelijk gedacht. In plaats van 2,1 miljoen euro, moet de gemeente jaarlijks 2,7 miljoen bijdragen.
‘Al voordat het wordt opgeleverd, is Amare technisch failliet’, constateerde Pieter Grinwis van de ChristenUnie/SGP daarom. Zijn collega Arjen Dubbelaar van Hart voor Den Haag: ‘Vanaf dag een is het duidelijk dat dit de belastingbetaler veel geld kost.’ En Lesley Arp van de SP: ‘De vooruitzichten werden keer op keer te rooskleurig weergegeven. De rekening komt bij de gemeente en belastingbetaler te liggen.’
Meer bezoekers
De VVD pleitte vorige week tijdens een commissievergadering voor een nieuwe benadering van het exploitatietekort. In plaats van dat de bijdrage van de gemeente jaarlijks omhoog gaat, zouden de gebruikers van het cultuurpaleis veel meer bezoekers moeten gaan trekken. ‘Er zal eens een einde moeten komen aan de subsidiestroom. Want daar loopt de gemeente op leeg’, aldus raadslid Det Regts toen.
Donderdag ging haar partij niet zo ver. Wel verklaarde raadslid Ayse Yilmaz,die nu het woord voerde, dat het extra geld voor Amare niet ten koste mag gaan van andere culturele instellingen. Zij wilde er met een nieuw voorstel voor zorgen dat gemeente ‘zicht houdt op de lasten’.
Vandaar dat de gebruikers eind 2021 – dat is binnen enkele maanden nadat het gebouw in gebruik is genomen – met een nieuw en inzichtelijk bedrijfsplan moeten komen. Op basis daarvan moet de gemeente dan weer de exploitatie kunnen versterken. Dat voorstel kreeg uiteindelijk steun van veertig van de 41 aanwezige raadsleden.
Raadsenquête
De hele oppositie met uitzondering van de Haagse Stadspartij steunde een voorstel van de Partij voor de Dieren om een raadsenquête te beginnen naar de bouw en exploitatie van Amare. De partijen wilden opheldering over de bouw die al twee jaar is vertraagd, het bouwbudget dat inmiddels al met 31 miljoen overschreden is, de jaarlijkse lasten die met 4,45 miljoen stijgen en de integriteitsproblemen rondom de ontwikkeling van het gebouw.
Robert Barker van de Partij voor de Dieren: ‘Dit megalomane project en alles wat ermee te maken heeft is een ongelofelijke puinhoop geworden. Elke keer moet er geld bij. De coalitiepartijen zitten erbij en kijken ernaar en doen alsof het er allemaal maar bij hoort.’
Peter Bos van de HSP verklaarde echter dat zijn partij geen voorstellen ‘op basis van geroeptoeter’ steunt. ‘Dat is populisme.’ Omdat ook de coalitiepartijen tegen een raadsenquête zijn, komt die er niet.
Geen dwang
Volgens wethouder Robert van Asten (D66, cultuur) hebben de toekomstige gebruikers van Amare geen dwang van de gemeenteraad nodig om een succes te willen maken van het gebouw. Zij bewezen al in het Zuiderstrandtheater dat zij hun best doen. Wel erkende hij dat als er straks meer mensen komen, de gemeentelijke bijdrage omlaag kan.
Meer over dit onderwerp: ROBERT VAN ASTEN AMARE EXPLOITATIE
Raadsenquête Amare komt er niet, wel extra miljoenen voor cultuurpaleis
AD 04.06.2020 Oppositiepartijen in de Haagse gemeenteraad willen een raadsonderzoek naar de serie kostenoverschrijdingen bij de bouw van het nieuwe cultuurpaleis Amare. Onder aanvoering van Partij voor de Dieren deden negen fracties vlak voor middernacht woensdagavond de oproep om hiertoe voorbereidingen te treffen.
De fracties willen de onderste steen boven uit wat zij de ‘bodemloze put op het Spuiplein’ noemen. De bouw is al twee jaar vertraagd, het bouwbudget al met 31 miljoen overschreden, en de jaarlijkse stijgen met 4,45 miljoen ten opzichte van de begroting. Ook willen ze meer te weten komen over de integriteitsproblemen rondom de ontwikkeling van het gebouw. De betrokken directeur van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling moest hierom vertrekken, na een onderzoek van Hoffman bedrijfsrecherche.
Daar komt het vooralsnog niet van, want de coalitie voelt er niets voor. De motie over voorbereidingen voor een raadsenquete werd weggestemd. De raad discussieerde tot ver na middernacht over extra miljoenen die jaarlijks nodig zijn voor de bedrijfsvoering van het nieuwe dans- en muziektheater. Dat wordt het nieuwe onderkomen van het Nederlands Dans Theater, het Residentieorkest en het Koninklijk Conservatorium.
Het extra geld is onder meer nodig omdat het nog niet is gelukt om sponsors te vinden om bij te dragen in de bouwkosten. Zo zou het Koninklijk Conservatorium 10 miljoen euro bij bedrijven of ‘suikerooms’ moeten ophalen. De andere bewoners kregen de opdracht 5 miljoen te verwerven.
De gemeente coördineerde die zoekopdracht, maar dat heeft helemaal niets opgeleverd. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in sponsorwerving, maakten het stadhuis duidelijk dat niemand de knip trekt, nu de rekeningen allemaal door het IJspaleis betaald worden.
Directeur Henk van der Meulen van het conservatorium zegt dat de onderwijsinstelling graag op zoek gaat naar sponsoren, maar dat dit pas zin heeft als het gebouw in gebruik wordt genomen. Dan kunnen bijvoorbeeld voorstellingen of de inrichting van Amare financieren.
Gebeurt dat niet, dan staat het naastgelegen stadhuis aan de lat voor de 15 miljoen sponsorgeld. De raad stemde hier gisteren mee in. De volksvertegenwoordiging wil niet te strak de teugels aanbinden aan de leiding van Amare, als die op zoek gaat naar manieren om meer bezoekers te trekken. Ideeën van de VVD om hiertoe financiële prikkels in te bouwen, werden na overleg in de coalitie zo ver afgezwakt, dat er nauwelijks iets van overblijft. Nutteloos, oordeelden Hart voor Den Haag, de PVV en de PvdD over de oproep die uiteindelijk in stemming werd gebracht.
Pingback: Den Haag de “Firma List en Bedrog”? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen
Pingback: Het nieuwe cultuurpaleis Amare aan het Spui in Den Haag bijna open | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen
Pingback: Den Haag de “Firma List en Bedrog”? – deel 2 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen
Pingback: Het nieuwe cultuurpaleis Amare aan het Spui in Den Haag bijna klaar | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen
Pingback: Cultuurcomplex Amare vordert gestaag !!! – stand van zaken 22.10.2020 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen
Pingback: En weer gedonder met het cultuurpaleis Amare !! | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen
Pingback: Nog meer gedonder met het SpuiForum !! – debat 06.05.2020 – de nasleep – deel 2 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen
Pingback: Nog meer gedonder met het SpuiForum “Amare” !! – debat 06.05.2020 – de nasleep – deel 2 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen
Pingback: Weer gerommel bij de Gemeente Den Haag ??!! | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen
Pingback: Muziektheater Amare – inrichting nieuwe Spuiplein | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen
Pingback: En het gedonder met het cultuurpaleis Amare gaat gewoon weer verder !! | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen
Pingback: Dan maar een Raadsenquête naar de bouw van het cultuurpaleis Amare ?? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen
Pingback: En weer gaat het gedonder met het cultuurpaleis Amare gewoon weer verder !! | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen
Pingback: En weer gaat het gedonder met het cultuurpaleis Amare gewoon weer verder !! – de nasleep | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen
Pingback: Weer gerommel bij de Gemeente Den Haag ??!! – de nasleep | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen
Pingback: Het nieuwe cultuurpaleis “Amare” aan het Haagse Spui gaat eindelijk open !!! | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen
Pingback: Amare op weg naar de nieuwe hangplek voor alle Hagenaars !! | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen
Pingback: Op weg naar de Raadsenquête cultuurcomplex AMARE | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen
Pingback: Weer gerommel bij de Gemeente Den Haag ??!! – de nasleep – deel 2 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen
Pingback: Opening 19.11.2021 nieuwe cultuurpaleis Amare aan het Spui in Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen
Pingback: Amare – van de kinderziektes zijn er nog maar 20 over !!! | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen
Pingback: De kinderziektes van het nieuwe cultuurpaleis “Amare” aan het Spui | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen
Pingback: De kinderziektes van het nieuwe cultuurpaleis “Amare” aan het Spui – de nasleep | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen
Pingback: Op weg naar de Raadsenquête cultuurcomplex AMARE – deel 2 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen
Pingback: Het nieuwe Cultuurpaleis Amare aan het Spui in Den Haag vanaf november 2022 eindelijk ‘full swing’ | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen
Pingback: Weer gerommel bij de Gemeente Den Haag – de kwestie met de paspoorten | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen
Pingback: Aftrap Raadsenquête cultuurcomplex AMARE | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen
Pingback: Laatste ronde Raadsenquête cultuurcomplex AMARE | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen