De Toekomst van de Binckhorst

AD 04.06.2019

AD 04.03.2019

Posthoorn 28.10.2020

Herbestemming industrieel erfgoed in de Binckhorst

De Stichting Haags Industrieel Erfgoed (SHIE) heeft een nieuwe publicatie gelanceerd over de Binckhorst. Nu het industriegebied een snelle transformatie doormaakt met veel nieuwbouw, is het voor de SHIE een goed moment om te kijken hoe er met de historie van de Binckhorst en het industrieel erfgoed wordt omgegaan.

Den Haag – De publicatie Nieuw in Oud, Binckhorst Den Haag laat aan de hand van twaalf herbestemde industriële complexen zien wat de mogelijkheden zijn om met historisch erfgoed om te gaan.

Diverse nieuwe functies komen naar voren, zoals woningbouw in het KPN-complex en het SDU-gebouw, restaurants in het ketelhuis van de Caballerofabriek en in onderdelen van de verffabriek Paulussen, maar ook bedrijfsverzamelgebouwen, zoals de Werkfabriek en Bink36 en de evenementenlocatie in de Fokkerschool.

Elk hoofdstuk opent met een schets van de historische ontwikkeling van de locatie en de specifieke kenmerken van het voormalige bedrijf dat er gevestigd was. Daarna is er aandacht voor de herontwikkeling van het complex en de nieuwe functie van het gebouw.

De verhalen worden visueel ondersteund met zowel historische foto’s als recente beelden van fotograaf Gert van Santen. Als intermezzo zijn twee apart vormgegeven themakaternen met speciaal papier toegevoegd: één over beeldende kunst in de Binckhorst, zoals de Binck Twins en Street Art en de andere over erfgoed gerelateerd aan water, zoals de kraanbaan van de BAM en de indoor wavepool in wording aan de Saturnusstraat.

Nieuw in Oud, Binckhorst Den Haag is een initiatief van de SHIE in samenwerking met Eindeloos ontwerpen en uitgeven en geschreven door Koos Havelaar. Het boek is te koop voor € 35,- via de boekhandel en bij http://www.shie.nl

Onrust

Bedrijvenvereniging BLF ziet dat de transformatie van bedrijfsterrein De Binckhorst tot hip woonwerkgebied Verwarring zaait onder veel ondernemers. Ze weten niet waar ze aan toe zijn en vrezen dat ze de Binckhorst uitgedreven worden.

AD 13.11.2020

 

AD 28.08.2020

 

Telegraaf 27.08.2020

Bink36 verzet zich tegen komst van prostitutiezone in Binckhorst

Bink36, het grootste bedrijvenverzamelgebouw van Den Haag, verzet zich tegen de eventuele komst van een prostitutiezone in de Binckhorst. Volgens de eigenaar daalt zijn vastgoed in waarde en gaan zijn huurders opzeggen zodra het erotische centrum op steenworp afstand er daadwerkelijk komt.

Edward de Kroes van Bink Management waarschuwde het stadsbestuur in maart al dat hij de schade op de gemeente gaat verhalen als het bestemmingsplan goedkeuring krijgt. Nu heeft hij een onderzoek laten uitvoeren door rentmeester Overwater waaruit blijkt dat hij ruim drie miljoen euro planschade zal lijden.

Het plan voor een centrum voor sekswerk viel de ondernemer in februari rauw op zijn dak. ,,Er werden meerdere bezichtigingen afgezegd toen dit nieuws naar buiten kwam. Bedrijven die nu huren, dreigen weg te gaan als het centrum er komt.”

Het erotisch centrum moet de vervanger worden van de twee huidige straten met raamprostitutie, in de Geleenstraat en de Doubletstraat. Het moet gebouwd worden in de Sporendriehoek, een stuk bedrijventerrein achter het Centraal Station dat volledig is omringd door treinrails. Gasten van restaurant The Harbour Club op de bovenste verdieping van Bink36 zullen er pal op uitkijken.

lees: Bink36 in Den Haag wil geen erotisch centrum als nieuwe buurman 19.08.2020

lees: Bink36 verzet zich tegen de komst van een erotisch centrum Binckhorst  19.08.2020

AD 17.07.2020

 

PH 08.07.2020

 

Telegraaf 02.07.2020

AD 04.03.2020

AD 12.02.2020

lees: Fotoserie: Binckhorstlaan vanaf 1890 IdB

Binck

Lees: Let op: deze brug wordt eindelijk opgeknapt en is daarom een maand dicht – indebuurt Den Haag 22.08.2022

Lees: Binckhorstbrug wordt opgeknapt, verkeer moet maand lang omrijden – Den Haag FM 22.08.2022

Lees: Hoe Den Haag uitgroeide tot hét centrum van duurzame bedrijven: ‘Kraamkamer voor start-ups’ AD 02.12.2021

Zie ook: De Toekomst van de Binckhorst is nu echt begonnen !!

Zie ook: De Toekomst van de Binckhorst

Zie ook: Geen zorgen om de Nieuwe Binckhorst !!! ??

zie ook:  Ontwikkeling De Binckhorst gaat verder

zie ook: De Binckhorst kraakt onder de crisis

zie: Bestemmingsplan Binckhorst

In de pers; maandag 29 november 2018, AD Haagsche Courant

zie ook: Binckhorst