Haagse Kennis

 kijk hier —>>> http://www.haagsekaart.nl

Website met historische Haagse kennis

Den HaagFM 11.12.2013 De nieuwe website http://www.haagsekaart.nl laat de groei van Den Haag door de eeuwen heen zien. Dinsdag werd de website gelanceerd. Bezoekers van de Haagse Kaart krijgen inzicht in 6000 jaar Haagse geschiedenis door te klikken op verschillende tijdvakken of thema’s.…lees meer

‘Wat doet de Stad van de Vrede voor de Hagenees?’

VK 03.02.2014 De waarde van internatinale organisaties is enorm voor Den Haag, maar Hagenezen profiteren niet, stelt Eefje Rammeloo.

De stad van internationale vrede en veiligheid poetst haar imago ijverig op. De nucleaire top in maart, met hotshots zoals Obama, Poetin en 56 andere groten der aarde, is de kroon op het werk van het Haagse stadsbestuur. Een kroon die Hagenezen en Hagenaars definitief van elkaar scheidt.

Duitse Ulrike Grafberger deelt liefde voor Den Haag online met haar land

AD 18.04.2015 Iedereen mag weten dat de Duitse Ulrike Grafberger gek is op Den Haag, haar landgenoten in het bijzonder. Haar website over het Scheveningse strand, begonnen als probeersel, trekt inmiddels 200.000 unieke bezoekers. ‘Ik plaats elke dag een nieuwe foto, en o wee als er geen zand op staat.’

De 47-jarige Ulrike Grafberger schreef een boek  over de manier waarop mensen online een groot publiek bereiken en zette de website online om te controleren of haar tips écht werkten. ,,Inmiddels heeft ook de bijbehorende Facebookpagina meer dan vierduizend likes,” vertelt de Duitse met een glimlach op haar gezicht.
Scheveningen-strand.de informeert Duitsers over hotels, parkeerplekken en supermarkten, én probeert ze enthousiast te maken voor een dagje strand. Grafberger wakkert de vakantiekriebels graag aan en plaatst elke dag een foto van de badplaats op Facebook. ,,En o wee als daar geen zand op staat,” grijnst ze. ,,Bezoekers willen strand en zee zien. Als de Pier ook nog eens in beeld komt, is het helemaal goed.”

Grafberger vindt het wel jammer dat de meeste Duitsers niet verder komen dan het strand. ,,Ze weten  niet dat Scheveningen bij Den Haag hoort en beseffen niet hoe dichtbij het allemaal is. Dus gaan ze alleen naar het strand, terwijl de combinatie met de binnenstad juist zo bijzonder is. Daar zou Den Haag veel meer aandacht aan kunnen besteden.”

Zelf zit ze op dat gebied niet stil. De Holland ambassadeur voor het Nederlands Bureau voor Toerisme onderhoudt naast de Scheveningse site ook denhaag-holland.de en is auteur van de ‘enige Duitse reisgids over Den Haag’.

Daarin komt de héle stad aan bod, inclusief goed bewaarde ‘geheimen’. ,,Zo schreef ik bijvoorbeeld over de Haagse jenever- en likeurdistilleerderij Van Kleef,” vertelt Grafberger. ,,Later vertelden de eigenaren dat ze worden genoemd als een van de meest geliefde attracties op de website Tripadvisor. Mooi, want ik gun die leuke mensen veel bezoekers.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s