Vennepark

Vennepark meer;  

Vennepark Den Haag.nl

Vennepark Bestuurlijk

vennepark DHO

Vennepark Google

Sluiting gebruikersruimte Van der Vennestraat. FOTO: JVL

Baldewsingh trotseert bewoners Schilderswijk

Den Haag 21.09.2011 PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh weet drommels goed dat de drugsgebruikersruimte in de Van der Vennestraat nooit populair is geweest. Toch is hij deze donderdag persoonlijk naar de Schilderswijk gekomen om het verfoeide gebouw samen met buurtbewoners officieel te sluiten.

Daar is moed voor nodig en het valt ook niet mee. “Krijg ik mijn gezin nu ook terug?”, schreeuwt een gestresste buurtbewoner. Anderen kijken zwijgend naar Baldwesingh als hij uitlegt dat de drugsgebruikersruimte tóch succesvol is geweest. “Door de contacten hier hebben wij veel drugsgebruikers kunnen helpen aan een woning.”

De harde kern verslaafden die nog altijd een gebruikersruimte nodig heeft, verhuist naar het Zieken. “Maar ook die ruimte ga ik in 2013 sluiten”, belooft Baldewsingh. Buurman Garieb vraagt wat er met het leeggekomen gebouw gaat gebeuren: “Jaren heeft er iets gezeten voor mensen die niets presteren. Doe nu iets leuks voor iedereen.”

 

Ondanks dat er veel verzet was van buurtbewoners, kwam de gebruikersruimte in 2006 er toch. De ruimte werd destijds geopend om drugsoverlast in de wijk terug te dringen. Volgens het Haagse college is dat gelukt.

Zie ook: Den Haag in 60 seconden.

Gebruikersruimte gaat vandaag dicht (met audio)

Den HaagFM 15.09.2011 Wethouder Rabin Baldewsingh sluit vandaag officieel de gebruiksersruimte voor drugsverslaafden bij het Van der Vennepark. De voorziening is overbodig geworden doordat veel van de gebruikers inmiddels begeleid wonen of zorg…Lees meer

Gebruikersruimte Van der Vennestraat gaat dicht

RTVWEST 14.09.2011 DEN HAAG – De omstreden gebruikersruimte aan de Van der Vennestraat in de Haagse Schilderswijk gaat dicht. Donderdag zal de ruimte voor het laatst open zijn. Lees verder

Gebruikersruimte gaat vandaag dicht (met audio)

Den HaagFM 15.09.2011 Wethouder Rabin Baldewsingh sluit vandaag officieel de gebruiksersruimte voor drugsverslaafden bij het Van der Vennepark. De voorziening is overbodig geworden doordat veel van de gebruikers inmiddels begeleid wonen of zorg…Lees meer

Zie ook: Den Haag in 60 seconden.

Baldewsingh de zwakste schakel in de PvdA ketting

17.09.2011 Met veel misplaatste “vreugde” werd op 15 september de gebruikersruimte aan het Vennepark gesloten. Veel bla bla over het grote succes van het door Bert van Alphen (GroenLinks) uitgevoerde omstreden PvdA drugsbeleid.
En dat als uitvloeisel van het beleid van de bungelende wethoudster Jetta Klijnsma en een evenzo op macht beluste Henk Kool.

En de raad? Het intellect is ver te zoeken. 

Maar de bewoners zijn er nog niet gerust op, want Parnassia zou een huurcontract hebben dat tot in 2015 doorloopt.
En dat terwijl de gemeente nu zelf het economisch draagvlak er onderuit heeft gehaald door hen dat budget van 580.000 euro te ontnemen. Het zou van zeer onbehoorlijk beleid getuigen indien met het sluiten van de gebruikersruimte, Parnassia toch aan die gehele contracttijd gehouden gaat worden.

En al die zalvende woorden dat het een goede beslissing is geweest, dat die gebruikersruimte er was en zijn diensten heeft bewezen, worden gelogenstraft door zijn eigen woorden.  

“PvdA-raadslid R. Baldewsingh zegt hoe dan ook tegen de komst van de gebruikersruimte aan het Van der Vennepark te zijn.” 

Tja…    

Zie ook.
Wouter Bos en Shirley

David Rietveld
Daadkrachtige Kool dom bezig

PvdA de weg kwijt 2004-2005

Alle artikelen van de drugsholen, de drugsoverlastverzamelplaatsen daklozen-opvangcentra verschenen op denhaagtekijk en denhaag.org   Den Haag.org nieuw

Een Reactie op “Vennepark

  1. Pingback: Heropening Vennepark | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s