Chuck Deely R.I.P 1954 – 2017

R.I.P  10 februari 1954  9 januari 2017

In het Paard van Troje wordt maandagavond 16.01.2017 een herdenkingsdienst gehouden voor Chuck. Die wordt vanaf 19.55 uur live uitgezonden bij Omroep West.

De herdenkingsbijeenkomst in het Paard wordt gepresenteerd door Sjaak Bral. Tussen 20.00 en 21.00 uur zijn er verschillende sprekers, zoals nachtburgemeester Rene Bom, en optredens van onder anderen Tim Akkerman, het Couperus Cello Kwartet, het trio Remmelt, Muus en Femke en singer-songwriter Pijke de Grood.

Op 14 januari 2017zaterdag kan tussen 17.30 uur tot 19.30 uur afscheid worden genomen van Chuck tijdens een rouwbezoek op de gemeentelijke begraafsplaats Westduin. Hier kan ook het condoleanceregister worden getekend dat later aan de familie van Chuck wordt overhandigd.

De uitvaart van de bekende Haagse straatmuzikant is in overleg met de in Amerika woonachtige broer van Chuck Deely tot stand gekomen. Na de crematie zal de as aan hem worden overgedragen en worden bijgezet in het graf van zijn ouders en een eerder overleden broer op het Holy Sepulchre Cemetery in Southfield, Michigan.

Chuck Deely overleed afgelopen maandag op 62-jarige leeftijd in het ziekenhuis, nadat hij zondag op straat onwel was geworden.

Chuck Deely (62), die in de Haagse Grote Marktstraat en op het Centraal Station speelde, overleed maandagavond. Chuck was een bekend gezicht in de Haagse binnenstad. Eind vorig jaar startte Alexander Spoor een inzamelingsactie voor Chuck, omdat hij door ziekte een paar dagen niet kon spelen. Voor de HEMA, een van zijn vaste speelplekken, zijn deze week veel bloemen gelegd.

LEES OOK: Dossier Chuck Deely

Het dossier “Straatmuzikant Chuck Deely overleden”

Chuck Deleey  Haagspraak

(http://nl.wikipedia.org/wiki/Chuck_Deely)

zie ook: Het gedonder over Chuck Deely gaat verder

zie ook: Haags residentieorkest helpt straatmuzikant Chuck Deeley

Eerbetoon Chuck Deely maandagavond live bij Omroep West  RTVWEST 12.01.2017

Maandag afscheidsbijeenkomst Chuck Deely in Paard van Troje, dinsdag besloten uitvaart Den HaagFM 12.01.2017

Den Haag eert straatmuzikant  Telegraaf 12.01.2017

Stukafest zoekt muzikant voor eerbetoon aan Chuck Deely  RTVWEST 12.01.2017

Familie overleden straatmuzikant Chuck Deely gevonden  RTVWEST 12.01.2017

Meer voor chuck deely

Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende

Tramonderdoorgang Turfmarkt

AD 16.11.2017

Terwijl Den Haag nog slaapt, komt Chuck Deely tot leven

AD 15.11.2017 In het holst van de nacht brengt Sophia den Breems Chuck Deely tot leven. In de tramtunnel bij de Turfmarkt schildert zij een levensgroot portret van de overleden straatmuzikant.

Den Breems werkt het liefst met kwastjes, rollers en ‘gewone’ verf, in plaats van met spuitbussen. © AD

De 27-jarige Haagse kunstenares werkt al zes nachten aan het enorme portret van de begin dit jaar overleden Haagse straatmuzikant Chuck Deely en het eindresultaat wordt al goed zichtbaar. Het kunstwerk strekt zich uit over een oppervlakte van twintig meter breed en vier meter hoog. Als bonus kreeg Den Breems ook twee pilaren tot haar beschikking.

Het ontwerp is een eerbetoon aan de straatmuzikant. ,,Je kon hem eigenlijk niet missen. Ik heb altijd met heel veel liefde naar hem geluisterd’’, vertelt Den Breems. Ze omringt Chuck met ‘flardes’ die kenmerkend zijn voor Den Haag. ,,De ‘Haagse tieten’, een rijdende tram en natuurlijk de gitaar van Chuck.’’ Op deze manier probeert ze de schoonheid van de muzikant, die ze soms ook iets triests vond uitstralen, op een zo mooi mogelijke manier te vereeuwigen.

Beginpunt voor het enorme schilderij vormt een tekening, die op de muur is geprojecteerd. ,,Het is eigenlijk een hele grote kleurplaat, die we nu aan het inkleuren zijn.’’ Dit gebeurt niet, zoals bij ‘echte’ graffity-artiesten, met spuitbussen, maar met veertig liter muurverf, rollers en kwasten. ,,Voor nu gaat dit nog steeds goed.’’

Ritme

Den Breems vindt het, ondanks het tijdstip, ‘fantastisch’ dat ze voor deze klus benaderd is. Op initiatief van de gemeente werd een aantal ontwerpen uitgekozen, waarop gestemd kon worden. Het ontwerp van Den Breems kwam als winnaar uit de bus en zodoende staat de Haagse kunstenares in de nachtelijke uurtjes in de tunnel.

Hiervoor gooide zij haar ritme volledig om. ,,We moeten elke nacht tussen 01.30 en 04.30 uur werken, als de tram niet rijdt.’’ Hoewel het haar aanvankelijk opbrak, is ze inmiddels gewend aan haar nieuwe ritme. Wel blijft het werken in het licht van een straatlantaarn en ook in de beperkte tijd die er per nacht is, lastig. ,,Dan zit je er eigenlijk net lekker in, en moet je alweer opruimen.’’

Gelukkig staat ze er niet alleen voor. Elke nacht krijgt ze hulp. Behalve haar vriend wisselt de samenstelling van het team. Vrienden, familie, eigenlijk iedereen uit haar omgeving die een kwast vast kan houden, komt in aanmerking. ,,Het is puur vlakjes vullen, dat kan iedereen.’’

Tramritje

Naar verwachting zijn nog vijf nachten nodig voordat het kunstwerk écht af is. Vervelen hoeft ze zich daarna niet, want zodra de puntjes op de i zijn gezet, begint alweer een nieuwe, grote klus. Maar voordat Den Breems daaraan begint, staat er eerst een tramritje op de planning. ,,Ik kijk er naar uit om mijn werk straks zelf van een afstandje te kunnen bekijken.’’

Er kan alleen gewerkt worden als de trams niet rijden. In de praktijk betekent dit tussen 01.30 en 04.30 uur. © AD

Muurschildering Chuck Deely op tramtunnel vordert gestaag

Den HaagFM 10/11.1017 Kunstenares Sophia den Breems (kleine foto) is deze week begonnen met het maken van haar eerbetoon aan Chuck Deely in de tramtunnel aan de Turfmarkt. “Het gaat sneller dan verwacht, we zijn met zoveel,” zei Sophia over de hulp die ze heeft gekregen.

Ondanks dat het werk vlot gaat verwacht de kunstenares nog wel een week bezig te zijn. “Ik kan dat nooit zo goed inschatten, maar bij drie grote pilaren moet de tekening er nog op en het moet nog ingekleurd worden,” vertelde Sophia  in het radioprogramma Hou je Haags op Den Haag FM.

Omdat de tramtunnel overdag gewoon in gebruik is kan er alleen ’s nachts gewerkt worden aan het kunstwerk. “Het is wel even wennen aan het ritme.” Ook moet er flink doorgepakt worden door het team van Sophia. “Per nacht hebben we drie uur om eraan te werken.”…lees meer

Gerelateerd;

“Van zoveel liefde voor muziek wordt iedereen gelukkig” 27 september 2017

Familie overleden straatmuzikant Chuck Deely gevonden 12 januari 2017

Al duizend euro voor inzamelactie Chuck Deely 28 december 2016

Boek over Haagse straatmuzikant Chuck Deeley

Den HaagFM 27.10.2017 Er komt een boek over de begin januari overleden Haagse straatmuzikant Chuck Deely. Schrijfster Ineke Bosman stelde het boek samen. “We hebben regelmatig met elkaar gesproken na zijn optreden op de Turfmarkt en die verhalen komen in het boek,” vertelde Ineke in het radioprogramma Hou je Haags op Den Haag FM.

Het boek gaat ‘Chuck in Den Haag’ heten en verschijnt eind maart bij uitgeverij U2pi van Jeroen van der Sterre. Het wordt een tweetalig boek, met bijdragen in het Nederlands en Engels over de in Amerika geboren muzikant. “Het bevat foto’s, zijn eigen verhaal en veel reacties en verhalen van vrienden van hem”, vertelt schrijfster Ineke Bosman. Een deel van de opbrengsten van het boek worden beschikbaar gesteld aan de organisatie Clear Mind voor hulpverlening aan verslaafden in Ghana.

Na het overlijden van de straatmuzikant werd een grote afscheidsbijeenkomst gehouden in poppodium Paard. Chuck werd daarna in besloten kring gecremeerd. Zijn as is bijgezet in een familiegraf in Amerika. Chuck Deely werd ook geëerd tijdens het festival Stukafest en met een groot geveldoek. Binnenkort komt er een muurschildering met een portret van de muzikant.…lees meer

Gerelateerd;

Chuck Deely wint Haagse Popprijs

15 oktober 2009

Waar is de familie van de zieke straatmuzikant Chuck?

9 januari 2017

Den Haag rouwt om overlijden Chuck Deely

11 januari 2017

Wie gaat de wandschildering van Chuck Deely maken?

Den HaagFM 28.09.2017 In het tramtunneltje ter hoogte van de Turfmarkt verschijnt binnenkort een muurschildering van de begin dit jaar overleden straatmuzikant Chuck Deely (kleine foto). Via een online stemming kunnen Hagenaars zelf bepalen welk van de drie kunstenaars het project toegewezen krijgt.

Donderdagochtend spraken we met kandidaten Sjors Kouthoofd en Dominic Brown in Haagse Ochtendradio op Den Haag FM. “Ik heb een zo realistisch mogelijk beeld geprobeerd te schetsen”, vertelde Kouthoofd. “Het eindresultaat wordt een stuk gedetailleerder dan het ontwerp (grote foto). Op de muur van vier meter hoog kan ik echt losgaan.” Zijn concurrent Dominic vertelde dat het donkere tunneltje vooral veel kleur kan gebruiken. “Ik heb Chuck laten stralen. Het lijkt net alsof hij in de hemel aan het gitaarspelen is (kleine foto).”

Stemmen kan nog tot en met donderdagavond. Maandag 2 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt. …lees meer  
“Van zoveel liefde voor muziek wordt iedereen gelukkig”

Den HaagFM 27.09.2017 In het tramtunneltje ter hoogte van de Turfmarkt verschijnt binnenkort een muurschildering van de begin dit jaar overleden straatmuzikant Chuck Deely. Via een online stemming kunnen Hagenaars zelf bepalen welk van de drie kandidaten het project toegewezen krijgt.

Een van de kandidaten, Sophia den Breems (kleine foto), was woensdagochtend te gast in het programma Haagse Ochtendradio op Den Haag FM. “De gemeente heeft The Hague Street Art benaderd”, aldus Sophia. “Zij hebben vervolgens drie geschikte kandidaten gezocht. Om de buurt mee te laten beslissen hebben ze deze online wedstrijd verzonnen.” Volgens Den Breems heeft Chuck ondanks zijn droevige uitstraling heel veel mensen gelukkig gemaakt. “Hij had zoveel liefde en passie voor muziek, daar wordt iedereen gelukkig van.”

Stemmen kan nog tot en met donderdag 28 september. Maandag 2 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt. …lees meer

Straatmuzikant Chuck Deely krijgt muurschildering in Tramtunnel

OmroepWest 18.09.2017 De vorig jaar overleden Haagse straatmuzikant Chuck Deely wordt in de Tramtunnel bij de Turfmarkt vereeuwigd met een muurschildering.

De tekening van Deely krijgt een oppervlakte van vier meter hoog bij twintig meter breed. Hagenaars mogen uit drie ontwerpen kiezen welke schildering op de wand wordt gemaakt, daarvoor organiseert de gemeente Den Haag een verkiezing.

De muurschildering is onderdeel van het project Haagse Iconen, waarbij in de binnenstad vijf muurschilderingen worden gemaakt door straatkunstenaars. Vorige maand werd de eerste schildering op Het Lucent Danstheater aan het Spui onthuld. Tot 28 september kan gestemd worden op een van de drie schilderingen van Chuck Deely. Op 2 oktober maakt het stadsbestuur bekend welk ontwerp wordt uitgevoerd.

Geliefd

Deely was bij veel mensen in Den Haag geliefd. Hij speelde jarenlang met zijn gitaar op straat in de stad, bijvoorbeeld tegenover de Hema in de Grote Marktstraat. Deely heette eigenlijk Charles Edward Deely III. Hij werd op 10 februari 1954 geboren in Detroit. Tijdens zijn militaire dienstplicht kwam hij in Duitsland terecht.

Via allerlei omzwervingen werd hij muzikant aan de Spaanse kust, waar hij samenwoonde met een Nederlandse vrouw. Omdat hij visumproblemen kreeg verhuisde hij naar Nederland. Het was de bedoeling dat zijn vrouw ook zou overkomen, maar dat is nooit gebeurd.

Hartaanval

Straatmuzikant Chuck Deely overleed op 62-jarige leeftijd. Hij was al een paar dagen ziek. Deely werd een paar dagen eerder met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht, maar onderweg kreeg hij een hartaanval. Het lukte toen nog hem te reanimeren, maar niet veel later overleed hij alsnog.

In het Paard van Troje vond de afscheidsdienst van de muzikant plaats. Na zijn dood werd een groot portret van de straatmuzikant aan de gevel van het Paard van Troje onthuld. Het portret werd ontworpen door kunstenaarscollectief Bier en Brood.

LEES OOK: Dossier Chuck Deely

Meer over dit onderwerp: CHUCK DEELY TURFMARKT HAAGSE ICONEN

Muurschildering overleden straatmuzikant Chuck Deely in Tramtunnel

Den HaagFM 18.09.2017 De tramtunnelonderdoorgang bij de Turfmarkt wordt binnenkort opgesierd met een muurschildering van de vorig jaar overleden Haagse straatmuzikant Chuck Deely.

Er zijn drie ontwerpen in de race om vereeuwigd te worden op de muur in de Tramtunnel. De winnaar krijgt een oppervlakte van vier meter hoog en twintig meter breed tot hun beschikking, plus een pilaar. Hagenaars mogen zelf aangeven welk ontwerp er uiteindelijk op de wand wordt geschilderd. De gemeente organiseert daarvoor een wedstrijd waarbij Hagenaars uiterlijk 28 september hun voorkeur kunnen aangeven. Maandag 2 oktober maakt de het stadsbestuur bekend welk ontwerp wordt uitgevoerd.

Het kunstwerk valt onder het project Haagse Iconen, waarbij in de binnenstad vijf muurschilderingen worden gemaakt door street art-kunstenaars. De gemeente heeft hiervoor 50.000 euro beschikbaar gesteld. Het Lucent Danstheater aan het Spui had vorige maand de primeur met een enorme zwart-witte wandschildering van kunstenaarscollectief Bier & Brood.  …lees meer

Gerelateerd;

Waar is de familie van de zieke straatmuzikant Chuck?

9 januari 2017

Chuck Deely wint Haagse Popprijs

15 oktober 2009

Familie overleden straatmuzikant Chuck Deely gevonden

12 januari 2017

Chuck vereeuwigd op wand Tramtunnel

AD 18.09.2017 De begin dit jaar overleden straatmuzikant Chuck Deely wordt vereeuwigd op een muur van de Haagse Tramtunnel. Bij de tramonderdoorgang bij de Turfmarkt zit komt zijn beeltenis metersbreed op de muur.

The Hague Street Art (THSA) wil de muur bij de Turfmarkt, die nu onder de graffiti zit, voorzien van een grote muurschildering van Chuck Deely, die 62 werd. Drie kleurrijke ontwerpen zijn er al, gemaakt door de Haagse kunstenaars Sophia den Breems, Sjors Kouthoofd en Dominic Brown. Ze krijgen een oppervlakte van vier meter hoog en twintig meter breed tot hun beschikking, plus een pilaar.

Wedstrijd

De Hagenaars mogen zelf aangeven welke uiteindelijk op de muur komt, de gemeente Den Haag organiseert daarvoor een poll waarbij Hagenaars uiterlijk 28 september  hun voorkeur kunnen aangeven. Maandag 2 oktober maakt de gemeente bekend welk ontwerp wordt uitgevoerd.

Voor de locatie is gekozen omdat het centraal is gelegen tussen locaties waar Deeley vaak was te vinden en omdat er dagelijks honderden passanten zijn. ‘En de wanden zitten permanent onder de graffiti en het geheel oogt enigszins verloederd’, aldus een woordvoerder van de gemeente. Er wordt gehoopt dat als het eerbetoon er eenmaal staat, graffitispuiters de wanden met rust laten.

Eerder dit jaar sierde een enorm portret van Chuck de voorgevel van het Paard aan de Prinsegracht. Dit was een tijdelijk kunstwerk gemaakt door kunstenaarscollectief Bier en Brood. Ook dit was een initiatief van THSA.

Het ontwerp van Sophia den Breems © Gemeente Den Haag / Sophia den Breems

Het ontwerp van Dominic Brown © Gemeente Den Haag / Dominic Brown

Haagse straatmuzikant brengt ode aan Chuck Deely

Den HaagFM 14.09.2017 Dankzij het gepingel van de vijftienjarige Pleun Stork lijkt het er even op of de begin januari overleden Haagse legende Chuck Deely terug is op zijn vaste plek bij de Hema in de Grote Marktstraat.

Volgens Pleun is het nog steeds een groot gemis dat de klanken van de van oorsprong Amerikaanse straatmuzikant niet meer te horen zijn in de binnenstad. Daarom doet zij een poging in zijn voetsporen te treden. “Chuck is mijn inspiratievoorbeeld. Het is knap dat hij hier iedere dag voor zoveel mensen heeft gespeeld”, vertelt ze aan Den Haag FM.

Voorlopig zijn alleen bekende gitaarsolo’s te horen, waarvan een hoop uit het repertoire van de overleden straatmuzikant. “Ik kan niet zingen als Chuck, maar misschien is er iemand die dat wel kan en naast mij wil staan”, vertelt ze. Wie Pleun in levende lijve wil zien en horen maakt alleen in het weekend kans haar te zien optreden. Op zaterdag of zondag staat zij vaak tussen 14.00 uur en 16.00 te rammen op haar gitaar.…lees meer

Gerelateerd;

Waar is de familie van de zieke straatmuzikant Chuck?

9 januari 2017

Chuck Deely wint Haagse Popprijs

15 oktober 2009

Familie overleden straatmuzikant Chuck Deely gevonden

12 januari 2017

Bij het bericht plaatste Patrick een foto van Chuck en zijn broers, naast Patrick zelf (links) had Chuck (rechts) nog een broer. Raymond Deely overleed in 1992.

Bij het bericht plaatste Patrick een foto van Chuck en zijn broers, naas Patrick zelf (links) had Chuck (rechts) nog een broer. Raymond Deely overleed in 1992.

Broer van Chuck Deely onder de indruk van populariteit overleden straatmuzikant

Den HaagFM 14.01.2017 Patrick Deely (kleine foto) is ontroerd door de vele reacties op het overlijden van zijn broer Chuck Deely. De 62-jarige Haagse straatmuzikant overleed afgelopen week na een kort ziektebed.

“Namens Chuck’s familie bedankt voor alle vriendelijke woorden en herinneringen”, schrijft de broer op Facebook. “Het is hartverwarmend om te horen hoeveel levens hij raakte met zijn muziek. Hij is nu herenigd met onze moeder die hij liefhad.” Bij het bericht plaatste Patrick een foto van Chuck en zijn broers, naast Patrick zelf (links) had Chuck (rechts) nog een broer. Raymond Deely overleed in 1992.

Maandag wordt een voor iedereen toegankelijke herdenkingsbijeenkomst voor de straatmuzikant georganiseerd in het Paard van Troje. De bijeenkomst start om 20.00 uur. Er zijn verschillende sprekers, zoals nachtburgemeester Rene Bom, en optredens van onder anderen Tim Akkerman, Couperus Cello Kwartet, Remmelt, Muus en Femke en Pyke de Grood. …lees meer

Gerelateerd; 

Maandag afscheidsbijeenkomst Chuck Deely in Paard van Troje, dinsdag besloten uitvaart

“Hou uitvaart straatmuzikant Chuck Deely in Paard van Troje”

Den Haag rouwt om overlijden Chuck Deely

LEES OOK: Broer Chuck Deely: ‘Bedankt voor jullie lieve woorden en herinneringen’

lees ook: Afscheid nemen van Haagse straatmuzikant Chuck Deely: ‘Hij was niet zielig’

Iedereen hield van straatmuzikant Chuck Deely. Wat maakte hem zo bijzonder?

RTVWEST 11.01.2017 Het zal geen Hagenaar of Hagenees zijn ontgaan dat afgelopen maandag rasmuzikant Chuck Deely is overleden. Het is opeens stil in de Grote Marktstraat, er liggen massa’s bloemen voor de Hema en in de nieuwe Haagse Loper bij het Centraal Station. Maar wat maakte de van oorsprong Amerikaanse Deely nou zo geliefd?

Sjaak Bral
Sjaak Bral schreeft maandagochtend in zijn column in AD Haagsche Courant een soort hommage aan Deely. Wat was er volgens hem zo bijzonder aan de muzikant? ‘Hij had een soort eigenheid, het was echt een uniek mannetje. Niet de eerste de beste straatmuzikant’, zegt hij tegen Omroep West. ‘Daarnaast zag iedereen ook wel de donkere kant van die man. Er kwam toch ook een zielig hoopje mens tevoorschijn dat op straat ligt, probeert te overleven en daar de kracht voor vindt. Toch een beetje de romantische zelfkant van de maatschappij’, zegt hij hoorbaar aangedaan.

En, vervolgt Bral: ‘Het was iemand waar je ook medelijden mee had. Dit soort dingen kan iedereen overkomen, zeker in deze tijd. Eén verkeerde afslag in je leven en je ligt ernaast, dat herkent iedereen wel.’ Bral gaat hem ontzettend missen: ‘Het was altijd prettig om hem te horen daar in de Grote Marktstraat. Die is een groot deel van zijn aantrekkingskracht kwijt nu, die kracht kwam niet uit de her-inrichting maar die kwam bij Chuck vandaan.’

Darpan van Kuik
De Hagenaar die druk bezig is om samen met het Paard van Troje een uitvaart voor de overleden muzikant te bewerkstelligen, vertelt: ‘Hij raakte mensen echt. Hij speelde vanuit zijn energie.’ Van Kuik kwam Deely regelmatig tegen. ‘De afgelopen maand liep ik vaak langs op weg om mijn vader te bezoeken. Dan zat ik er even doorheen, maar dankzij hem voelde ik me beter. Alsof hij zei: ‘Ga ertegenaan en neem de dag zoals hij komt’.’

Christi Kater
‘Ik kende Chuck al twintig jaar,’ zo vertelt Christi Kater. ‘Hij heeft zelfs een liedje voor me geschreven, Christi’s Song.’ In die twintig jaar deelden ze veel bijzondere herinneringen. ‘Ik nodigde hem uit om bij me thuis te komen eten. Dat had hij nog nooit meegemaakt. Ik maakte spaghetti bolognese, zijn lievelingseten. Toen zat hij daar, bij mij aan tafel, en toen heeft hij op mijn balkon om zes uur ’s ochtends Christi’s Song geschreven.’ Hun vriendschap ging nog verder dan pasta en muziek. Via RTL4’s Koffietijd deed Kater een oproep, en won ze voor Deely een nieuwe Postcode Loterij-fiets. Kortom: twintig jaar vol bijzondere verhalen.

LEES OOK: Dit was Chuck Deely: een Haagse historie van een bijzonder mens

Meer over dit onderwerp: CHUCK DEELY DEN HAAG STRAATMUZIKANT

Dit was Chuck Deely: een Haagse historie van een bijzonder mens

RTVWEST 11.01.2017 De markante straatmuzikant Chuck Deely overleed maandagavond in Den Haag. Bijna iedereen lijkt van hem te houden: de initiatieven om zijn nagedachtenis te eren schieten uit de grond. Maar wie was Chuck, en wat maakte hij in de decennia dat hij Den Haag opluisterde allemaal mee? We halen een aantal bijzondere herinneringen op.

2003: Alexander Gorsen volgt de Haagse straatmuzikant op zijn dagelijkse gang door de stad in de documentaire ‘Chuck Deely in City Life’.

2005: Omroep West-presentator Johan Overdevest volgt Chuck een dagje in de serie ‘Zomaar een dag’.

2008: Op 28 maart krijgt hij een bekeuring voor spelen zonder vergunning. Die wordt op 29 maart weer ingetrokken, omdat de politie in Den Haag vindt dat ‘Chuck een speciale waarde heeft voor de stad.’

2009: Chuck Deely wordt het gezicht van Haagse Popweek 2009. Ook wint hij de Haagse Popprijs voor zijn oeuvre, die hij uitgereikt krijgt door Jakhals Frank in De Wereld Draait Door.

2011: West-verslaggever Arbel Eshet maakt in het tv-programma ‘Het Andere Oog’ een reportage over ‘De Hema Zanger’, oftewel Chuck Deely.

2012: Het Residentieorkest zamelt 1400 euro in voor Chuck, omdat hij door de crisis minder inkomsten heeft en zijn huur niet meer kan betalen.

2013: Op 14 mei berichten we dat het bedel- en straatmuziekverbod niet van toepassing is op Chuck en dat hij een ‘vergunning voor het leven’ heeft. Dat komt omdat burgemeester Van Aartsen Deely in 2008 op basis van een nu niet meer bestaand APV-artikel persoonlijk een permanente ontheffing heeft gegeven.

2014: Chuck Deely krijgt een makeover van Omroep Max. Hij trad op 17 december op tijdens het‘Max Maakt Mogelijk Kerstdiner’ in de Grote Kerk in Den Haag.

2016: Hagenaar Alexander Spoor start een inzamelingsactie voor Chuck, omdat hij last had van griep en dus geen muziek kon maken. Dat betekende dat hij geen inkomsten had rondom kerst.

2017: Deely wordt opgenomen in het ziekenhuis en overlijdt. De politie is op zoek naar zijn familie.

Foto: Maurice van Woggelum

Meer over dit onderwerp: CHUCK DEELY STRAATARTIEST MUZIKANTARTIEST DEN HAAG

Den Haag rouwt om overlijden Chuck Deely

Den HaagFM 11.01.2017 Geschokte reacties op het overlijden van straatmuzikant Chuck Deely. De in Den Haag wereldberoemde muzikant overleed dinsdagochtend op 62-jarige leeftijd. Volgens de huisgenoten van Chuck is een hartaanval hem fataal geworden. “We hebben twee dagen geleden zelf de ambulance gebeld. Dinsdagochtend stond de politie ineens bij ons voor de deur”, zegt een huisgenoot.

Ondertussen overspoelt de Facebookpagina van de straatmuzikant met condoleances. Er worden ook veel ideeën geopperd om Deely te eren. Zo wil Derpan van Kuik een uitvaart in het Paard van Troje. Damy Koetsier pleit voor een jamsessie met lokale muzikanten bij Den Haag Centraal, een van de plekken waar Chuck vaak speelde. Ook zijn daar bloemen neergelegd.

Ook komen er veel steunbetuigingen binnen voor een standbeeld van Chuck. Al is nog niet iedereen het er over eens hoe dat er uit zou moeten zien. Er zijn ideeën voor een ‘gewoon’ stenen standbeeld, een grote televisie met beelden en muziek van Chuck of een simpele gedenkplaat.

Ibrahim Wijbenga  Ibrahim Wijbenga @Ibrahimwijbenga

Den Haag neemt afscheid van straatmuzikant Chuck Deely

17:52 – 10 januari 2017

…lees meer

Gerelateerd

Haagse straatmuzikant Chuck Deely overleden

In “Met audio”

“Hou uitvaart straatmuzikant Chuck Deely in Paard van Troje”

Wie helpt straatmuzikant Chuck Deely de winter door?

Eerbetoon aan Chuck Deely: De mooiste beelden

RTVWEST 10.01.2017 Chuck Deely, de bekendste straatmuzikant van Den Haag, is niet meer. De 62-jarige geboren Amerikaan overleed maandagavond in het ziekenhuis. Omroep West sprak Deely regelmatig, over zijn leven, zijn verslaving en zijn muziek. We selecteerden de mooiste reportages. Op TV West kun je de documentaire ‘Chuck Deely in City Life’ vanaf 17.00 uur elk uur terugkijken.

Presentator Johan Overdevest interviewde Deely in 2005 en liep een dag met hem mee in ‘Zomaar een Dag’.

Nog eerder, in 2003, volgde West-cameraman Alexander Gorsen de markante Haagse straatmuzikant op zijn dagelijkse gang door de stad in de documentaire ‘Chuck Deely in City Life’, die we dinsdagavond om 17.00 uur uitzenden en daarna ieder uur herhalen. Je kunt hem ook via onderstaande link bekijken.

In de documentaire bedankt Deely alle ‘goede mensen die ik op straat ontmoet’ en draagt hij een liedje aan hen op. Bekijk hier alvast een fragment.

Kippenvel: Chuck Deely bedankt alle goede mensen. Wat gaan we hem missen! Jij ook? Reageer, dan komt jouw verhaal op de radio!

Meer over dit onderwerp: CHUCK DEELY STRAATMUZIKANT DEN HAAG

Haagse straatmuzikant Chuck Deely overleden

Den HaagFM 10.01.2017 De bekende Haagse straatmuzikant Chuck Deely is niet meer. De politie bevestigt zijn overlijden tegenover Den Haag FM. Deely speelde bijna dagelijks op straat voor de HEMA in de Grote Markstraat.

Charles Edward Deely, die in 1951 werd geboren in de Amerikaanse stad Detroit, trok naar Den Haag en werd als straatmuzikant bekend in de Haagse binnenstad. Hij overleed in het Westeinde Ziekenhuis. De politie is nog altijd op zoek naar familieleden van Chuck. Als die niet worden gevonden, verzorgt de gemeente zijn uitvaart.

Toen Chuck vorige maand werd geveld door de griep, plaatste Hagenaar Alexander Spoor een oproep op Facebook. Daarin vroeg hij mensen om geld te doneren, omdat Chuck niet kon spelen tijdens de drukke feestdagen. Dit leverde een bedrag   ..lees meer

Advertenties