Kurhaus in de verkoop

AD 20.02.2019

Te koop.

Kurhaus failliet

In februari werd al bericht dat het Kurhaus failliet zou zijn. Het vastgoed werd in 2004 voor 48 miljoen euro gekocht door anonieme investeerders, die uit het Midden-Oosten en Zwitserland zouden komen. De koop stond onder leiding van vastgoedmagnaat Willem Endstra, die vlak na de aankoop werd vermoord.

Het iconische hotel aan de drukbezochte badplaats zou nu nog maar 24 miljoen euro waard zijn. Het Duitse Steigenberger Hotels AG houdt het chique hotel voorlopig draaiende.

De Pier

De Scheveningse Pier werd in januari ook al failliet verklaard. Er zijn zes plannen gepresenteerd waarin staat hoe de Pier er in de toekomst uit kan gaan zien. Een van de ideeën is om het evenementencomplex om te bouwen tot een ‘Attractiepier’ met een reuzenrad en achtbaan.

In tegenstelling tot de Pier heeft het Kurhaus wel de status van rijksmonument en beschermd stadsgezicht. De Pier wordt op 24 september geveild.

Vijfsterrentrots

Na de pier van Scheveningen dreigt nu ook de vijfsterrentrots van de Zuid-Hollandse badplaats kopje onder te gaan. Het hotel heeft een lange historie, met beroemde gasten zoals Winston Churchill, Michael Gorbatsjov en Audrey Hepburn.

Ook de Rolling Stones gaven er in 1964 een uniek concert dat volledig uit de hand liep.

Bewindvoerder Marc Udink, die gisteren door de rechtbank in Den Haag werd aangesteld, bevestigt dat de exploitant al tijden geen huur betaalde voor het Kurhaus. “De inkomsten waren veel te laag om de hoge huur van het pand te voldoen.” Maar volgens hem zijn er genoeg partijen die de exploitatie van het befaamde hotel willen overnemen. De betalingsachterstand is inmiddels opgelopen tot ruim 8 miljoen euro.

Financiële constructie

Het Kurhaus is onderdeel van een ingewikkelde financiële constructie. Voor gasten is daar niets van te zien. Het is een hotel, met kamers, restaurants en keurige bediening. Die bediening wordt verzorgd door de Duitse exploitant Steigenberg Hotel Group. Maar dat is niet de exploitant die uitstel van betaling heeft aangevraagd. Het Duitse bedrijf is een soort onder-exploitant, ingehuurd door de echte exploitant. Maar die kan de Steigenberg Hotel Group niet langer betalen. De echte exploitant is een vennootschap onder firma, met de twee bedrijven Beleggingsmaatschappij Vinkendaal en Lustro Holding, die beide weer bestuurd worden door een trustbedrijf uit Amsterdam. Wie de echte exploitant en eigenaar van het befaamde Kurhaus in Scheveningen is, is onduidelijk.

Nieuwe exploitant zo gevonden

Maar beleggers hebben weinig plezier gehad van de investering in het hotel. Sinds 2012 wordt er niet meer afgelost op de lening, die eigenlijk in januari vorig jaar in zijn geheel afgelost had moeten worden.  In totaal gaat het om een bedrag van ruim 60 miljoen euro, bevestigen betrokken. De waarde van het Kurhaus werd eind 2012 nog maar geschat op 24 miljoen euro, blijkt uit een rapport van het Britse bedrijf Hatfield Philips, dat de obligatielening beheert. Dit bedrijf is nu op zoek naar een koper voor het hotel.

Toch verwacht de nieuwe bewindvoerder dat het geen probleem zal zijn om een nieuwe exploitant te vinden en wellicht een koper voor het hotel. Afgelopen zomer werd Amrâth Hotels al genoemd als nieuwe exploitant. Betrokkenen bevestigen dat dit bedrijf nog steeds interesse heeft. Verschillende beleggers hebben interesse getoond om het pand te kopen.

Meer lezen over het Kurhaus? Klik hier.

en ook hier: Failliet Kurhaus kent roemruchte geschiedenis

Televisieprogramma ‘Radar’ complimenteert Kurhaus

Den HaagFM 16.04.2015 Het Kurhaus Hotel in Scheveningen heeft een groot compliment gekregen van het televisieprogramma ‘Radar’.

Het programma met presentator Antoinette Hertsenberg is doorgaans zeer kritisch over bedrijven en instellingen, maar liet deze week weten zeer onder de indruk te zijn van een geste van het hotel. Voor een gast die vanwege een operatie niet lang op een stoel kon zitten, werd onlangs een aparte stoel aangeschaft. Toen de gast aangaf dat de stoel zeer lekker zat, besloot het hotel de stoel gratis mee te geven.

Het hotel, dat jarenlang in financiële problemen zat, werd eind vorig jaar verkocht aan de hotelketen Amrâth. Onlangs ging het restaurant van het hotel na een grote verbouwing weer open.  …lees meer

Het nieuwe Kurhausrestaurant is er voor iedereen

RTVWEST 02.04.2015 Het Kurhaus in Scheveningen heeft de eerste stap gezet naar een nieuw imago. Donderdagavond werd het nieuwe restaurant geopend: Waves at the Kurhaus.

Het in verval geraakte Kurhaus werd eind oktober overgenomen door de Amrâth Hotelgroep nadat de vorige exploitant failliet was gegaan. Amrâth wil het befaamde hotel weer zijn oude allure teruggeven.

De renovatie van het restaurant is een eerste stap. Het bijbehorende terras werd vergroot en er is nu in totaal plaats voor 300 gasten. Ook werd een nieuwe chef-kok aangetrokken, Marc Smeets.

Warm welkom

‘Het restaurant moet het nieuwe elan uitstralen, een warm welkom’, aldus Marcel Bosman, general manager van het Kurhaus.

Maar dat betekent niet dat het restaurant alleen voor de elite is. ‘Het is toegankelijk voor iedereen’, zegt chef-kok Smeets. ‘Je kan hier vanaf 9 euro tot en met 30 euro gerechten eten. De instap is: kom binnen alsjeblieft, het is voor iedereen.’

Het restaurant zat donderdagavond nog vol genodigden. Vanaf vrijdag is iedereen welkom.  Lees verder

gerelateerde artikelen;

Kurhaus schenkt tientallen dozen hotelspullen voor inzamelingsactie Samen voor de Voedselbank

RTVWEST 19.11.2014  Het Kurhaus is onlangs overgenomen door de Amrâth Hotelgroep. Met deze nieuwe eigenaar zijn er allerlei spullen over waar nog de naam van de vorige eigenaar op staat, Steigenberger. En wat doe je als je ervan af moet? Dan doneer je het voor de inzamelingsactie van Omroep West: Samen voor de Voedselbank.

Alle regionale omroepen in Nederland doen mee met de inzamelingsactie ‘Samen voor de Voedselbank’. Voorheen zamelde Omroep West voor Kerst talloze cadeautjes in voor kinderen in de regio met de actie ‘Donate a gift’. Dit jaar worden allerlei levensmiddelen ingezameld.

Vrijwilligers gezocht voor inzamelingsactie

Eerder werd al bekend dat supermarktketen Hoogvliet 37 winkels beschikbaar stelt voor het inzamelen van spullen. Ook de voetballers van ADO Den Haag helpen mee. Omroep West zoekt niet alleen donateurs, maar is ook dringend op zoek naar vrijwilligers voor de inleverpunten bij Hoogvliet. Wil je ook wat doen voor de inzamelingsactie? Je kan een mail sturen naar voedselbank@omroepwest.nl … Lees verder

gerelateerde artikelen

Kurhaus op Scheveningen heropent restaurant Kandinsky

RTVWEST 18.11.2014 Het Kurhaus op Scheveningen gaat het vermaarde restaurant Kandinsky heropenen, dat zegt Marcel Bosman, de nieuwe directeur van het hotel, dinsdag in De Telegraaf.

Kandinsky moest enige jaren de deuren sluiten. Het restaurant maakte plaats voor een wellness centre. Nu gaat de nieuwe eigenaar, Amrath hotelgroep, het opknappen. Het nieuwe Kandinsky moet ‘bourgondisch chique’ worden, met ‘moderne elementen’, aldus Bosman.

Verder wil de nieuwe eigenaar alles op alles zetten om het befaamde hotel weer zijn allure terug te geven. Zo krijgt het een wellnesscentrum met zwembad en een groot, open terras aan de zeekant.  . Lees verder

gerelateerde artikelen;

Kurhaus Scheveningen heropent restaurant Kandinsky

Den HaagFM 18.11.2014  Het Kurhaus op Scheveningen gaat het vermaarde restaurant Kandinsky heropenen, dat zegt Marcel Bosman, de nieuwe directeur van het hotel, dinsdag in De Telegraaf.

Kandinsky moest enige jaren de deuren sluiten. Het restaurant maakte plaats voor een wellness centre. Nu gaat de nieuwe eigenaar, Amrath hotelgroep, het opknappen. Het nieuwe Kandinsky moet “bourgondisch chique” worden, met “moderne elementen”, aldus Bosman.

Verder wil de nieuwe eigenaar alles op alles zetten om het befaamde hotel weer zijn allure terug te geven. Zo krijgt het een wellnesscentrum met zwembad en een groot, open terras aan de zeekant. …lees meer

Kurhaus Scheveningen krijgt welnesscentrum en open terras; een derde personeel mag blijven

RTVWEST 16.11.2014 Het Kurhaus in Den Haag krijgt een wellnesscentrum met zwembad en een groot, open terras aan de zeekant. Dat zegt de nieuwe directeur van het Scheveningse hotel, Marcel Bosman.

Van de ongeveer 100 werknemers mogen 30 tot 35 mensen blijven. De rest is bij het faillissement hun baan kwijtgeraakt.

Het Kurhaus werd 3 weken geleden overgenomen door de Amrâth Hotelgroep, nadat de vorige exploitant failliet was gegaan. De nieuwe eigenaar wil alles op alles zetten om het befaamde hotel weer zijn allure terug te geven.

Iedereen is welkom

Bosman vindt het belangrijk dat iedereen in Scheveningen weer kan genieten van het Grand Hotel Amrâth Kurhaus.‘We hebben het mooiste terras van Nederland met uitzicht over zee. Dat moet weer een prominente plek krijgen. Het hek dat er nu staat gaat weg, dan kan je weer van de boulevard het terras op, iedereen is welkom.’

In de uitzending van WestBusiness presenteert: FRITS! ging Bosman verder in op de plannen. Lees verder

gerelateerde artikelen;

Kurhaus krijgt zwembad en extra kamers

Den HaagFM 16.11.2014 Van de ongeveer honderd werknemers van het Kurhaus is een derde aangenomen door de nieuwe eigenaar. De rest is bij het faillissement hun baan kwijtgeraakt.

Het Kurhaus werd vorige maand failliet verklaard. Het bedrijf Amrâth nam zowel het onroerend goed als de exploitatie van het hotel over. De naam van het hotel verandert in Grand Hotel Amrâth Kurhaus. De nieuwe eigenaar zei gelijk al flink te willen gaan verbouwen.

In het nieuwe Kurhaus komt een zwembad en een welnesscentrum. Een groot deel van de 59 hotelkamers wordt gerestaureerd. Ook komen er extra kamers bij. Het restaurantgedeelte is van de grote zaal verplaatst naar een ruimte met uitzicht op zee. …lees meer

Kwart werknemers Kurhaus weer aan de slag

Den HaagFM 29.10.2014 Volgens de FNV zijn 25 werknemers van het Kurhaus weer terug aan het werk. Het is nog niet duidelijk of alle honderd medewerkers van het failliete Kurhaus weer aan het werk kunnen in het Scheveningse hotel. Dat zegt sectorbestuurder Marco Bouma van FNV Horeca. De vakorganisatie vindt de wijze waarop de nieuwe exploitant, de Amrâth Groep, met het ontslagen Kurhaus-personeel omgaat onacceptabel.

“Ruim honderd Kurhausmedewerkers moesten vrijdag direct vertrekken. Hun plekken werden ingenomen door mensen van Amrâth. Werknemers waren totaal verrast, en boos”, aldus Bouma. Amrâth maakte al eerder bekend het met minder personeel te willen doen, maar hoeveel banen verloren gaan is niet bekend. …lees meer

FNV Horeca: ‘Wijze waarop Udink met medewerkers Kurhaus omgaat nooit meegemaakt’

RTVWEST 25.10.2014 FNV Horeca heeft fel gereageerd op het ontslag van het voltallige personeel van het Kurhaus op Scheveningen. De werknemers zijn ontslagen door curator Marc Udink om de overname van het Kurhaus door hotelketen Amrâth soepel te laten verlopen.

‘Ik heb veel faillissementen meegemaakt, maar de wijze waarop hier met de medewerkers wordt omgegaan heb ik nog niet eerder gezien’, zegt Marco Bouma van FNV. Vrijdag bleek definitief dat Amrâth Hotels Group het Kurhaus heeft gekocht en dat zij per direct het Kurhaus openhouden door het inzetten van eigen Amrâth-medewerkers.

‘Dit gaat in elk faillissement zo. Ik hoop dat de Kurhausfamilie bij elkaar blijft, maar dat heb ik niet in de hand’, zegt Udink. … Lees verder

gerelateerde artikelen;

Steigenberger betreurt afscheid van Kurhaus

RTVWEST 24.10.2014 De Steigenberger Hotel Groep uit Duitsland betreurt het afscheid van het Kurhaus. De hotelketen moet pas op de plaats maken nu Amrâth de nieuwe eigenaar van het Kurhaus is.

Steigenberger was eerder verantwoordelijk voor het personeel van het hotel. In een persbericht bedankt Steigenberger het personeel dat jarenlang voor hen in het Kurhaus heeft gewerkt.

Vrijdag werd bekendgemaakt dat de Gooise hotelketen Amrâth de nieuwe eigenaar van het Scheveningse hotel is. Lees verder

Werknemers Kurhaus op straat

Trouw 24.10.2014 Werknemers van het Kurhaus in Scheveningen zijn vrijdag op non-actief gesteld. Dat gebeurde kort na de bekendmaking van de overname door hotelgroep Amrâth. Volgens FNV Horeca ontvangen de werknemers dit weekeinde een brief waarin hun ontslag wordt aangezegd.

‘Ik heb veel faillissementen meegemaakt, maar de wijze waarop hier met de medewerkers wordt omgegaan heb ik nog niet eerder gezien. De meeste medewerkers werken al heel lang en met veel inzet voor de onderneming, zij verdienen een eerlijke kans’, zegt Marco Bouma, sectorbestuurder van FNV Horeca.

Verwant nieuws;

Werknemers Kurhaus op straat

Telegraaf 24.10.2014 Werknemers van het Kurhaus in Scheveningen zijn vrijdag op non-actief gesteld. Dat gebeurde kort na de bekendmaking van de overname door hotelgroep Amrâth. Volgens FNV Horeca ontvangen de werknemers dit weekeinde een brief waarin hun ontslag wordt aangezegd.

„Ik heb veel faillissementen meegemaakt, maar de wijze waarop hier met de medewerkers wordt omgegaan heb ik nog niet eerder gezien. De meeste medewerkers werken al heel lang en met veel inzet voor de onderneming, zij verdienen een eerlijke kans”, zegt Marco Bouma, sectorbestuurder van FNV Horeca.

Gerelateerde artikelen;

24-10: Overname Kurhaus nu definitief

24-10: Kurhaus is failliet

24-10: Overname Kurhaus ‘zo goed als rond’

22-10: Amrâthgroep wil Kurhaus kopen

05-06: Afspraken bond en Kurhaus

Nieuwe Kurhaus wordt Grand Hotel Amrâth Kurhaus

RTVWEST 24.10.2014 De Gooise hotelketen Amrâth wordt de nieuwe eigenaar van het Kurhaus en daarmee verandert ook de naam van het Scheveningse hotel. Het gaat Grand Hotel Amrâth Kurhaus heten. Eerder was al bekend dat Amrâth voor de exploitatie van het hotel gaat zorgen, maar die wordt dus ook de nieuwe eigenaar.

Al het personeel van het Kurhaus is door de bewindvoerder ontslagen. De werknemers kunnen maandag terugkomen om op hun oude baan te solliciteren. De Steigenberger Groep die eerder verantwoordelijk was voor het personeel wilde geen inzage geven in de personeeldossiers. Het is niet bekend hoeveel mensen weer aan de slag kunnen bij het Kurhaus. Amrâth heeft al wel aangegeven het met minder personeel te gaan doen, maar hoeveel minder is nog niet duidelijk.

De kamers van het hotel zijn al dagen niet schoongemaakt. Werknemers uit andere hotels van Amrâth gaan de komende uren aan de slag om alles weer op orde te krijgen en al het linnengoed te vervangen.

Bourgondisch chique

Amrâth liet eerder deze week al weten dat het flink wil gaan verbouwen. Het Kurhaus is nu vooral vergane glorie en de hotelketen wil het hotel in de oude glorie herstellen. De nieuwe eigenaar van het hotel, Giovanni van Eijl, zei tegen zijn zoon dat hij er een bourgondisch chique hotel van wil maken. Lees verder

gerelateerde artikelen;

Nieuwe Kurhaus gaat Grand Hotel Amrâth Kurhaus heten

Den HaagFM 24.10.2014 De nieuwe eigenaar Giovanni van Eijl (kleine foto) verandert de naam van het Kurhaus op Scheveningen in Grand Hotel Amrâth Kuhrhaus heten.

Al het huidige personeel van het Kurhaus is door de bewindvoerder ontslagen. De werknemers kunnen maandag terugkomen om op hun oude baan te solliciteren. De Steigenberger Groep die eerder verantwoordelijk was voor het personeel wilde geen inzage geven in de personeelsdossiers. Het is niet bekend hoeveel mensen weer aan de slag kunnen bij het Kurhaus. Hotelketen Amrâth van Giovanni van Eijl heeft al aangegeven het met minder personeel te gaan doen, maar hoeveel minder is nog niet duidelijk. De kamers van het hotel zijn al dagen niet schoongemaakt. Werknemers uit andere hotels van Amrâth gaan daarom aan de slag om alles weer op orde te krijgen. …lees meer

FNV Horeca: ‘Kurhaus terug in oude glorie met nieuwe eigenaar’

RTVWEST 24.10.2014 Er is voor het personeel van het Kurhaus op Scheveningen nog veel onduidelijk, ook nu bekend is dat het hotel is gered. Dat zegt sectorbestuurder Marco Bouma van FNV Horeca. De vakorganisatie is wel blij dat de werkgelegenheid is gered en misschien kan worden uitgebreid, omdat er plannen zijn om het hotel te verbouwen.

De oude exploitant van het Kurhaus, Steigenberger, kon geen kant op om het hotel te verbeteren. ‘Steigenberger wilde wel investeren om het hotel op een hoger plan te brengen, maar had niets te zeggen over het gebouw’, zegt Bouma. Het gebouw staat er niet goed bij, omdat de eigenaar daar geen geld voor had. FNV Horeca is blij dat daar nu waarschijnlijk verandering in komtLees verder

Gerelateerde artikelen;

Kurhaus Scheveningen gered

Den HaagFM 24.10.2014 De overname van het Kurhaus hotel op Scheveningen is rond. De Hollandse hotelketen Amrâth van ondernemer Giovanni van Eijl (kleine foto) neemt het hotel én de exploitatie over.

Om de overname makkelijker te maken is het bedrijf dat het hotel tot nu toe exploiteerde vrijdagochtend om 10.00 uur failliet verklaard. Amrâth neemt de exploitatie over van de Duitse hotelketen Steinberger die de afgelopen 35 jaar het hotel runde. Het hotel blijft voorlopig gewoon open. …lees meer

Kurhaus failliet, maar overname ‘zo goed als rond’

Trouw 24.10.2014 Het Kurhaus in Scheveningen is overgenomen door hotelgroep Amrâth. De gesprekken hierover zijn succesvol afgerond en het befaamde hotel blijft open, zo maakte curator Marc Udink vandaag bekend.

Het Kurhaus werd vrijdagochtend failliet verklaard. Dinsdag kreeg het hotel van de rechter al uitstel van betaling. Amrâth neemt zowel het onroerend goed als de exploitatie van het hotel over en voegt het onder de naam Grand Hotel Amrâth Kurhaus The Hague aan de groep toe.

Meer lezen over het Kurhaus? Klik hier.

Verwant nieuws

Kurhaus is failliet

Telegraaf 24.10.2014  Het beroemde Kurhaus in Scheveningen is failliet. Curator mr. Marc Udink laat weten dat de Nederlandse hotelketen Amrâth het icoon overneemt.

Eerder deze week kreeg het noodlijdende vijfsterrenverblijf van de rechter uitstel van betaling. De snelle redding is niet helemaal een verrassing, al wekenlang gonst het van de overnamegeruchten.

„We zijn er bijna uit”, zei Udink over de overname, zonder details te geven. Het Kurhaus wordt vrijdagochtend nog failliet verklaard. Dinsdag kreeg het hotel van de rechter uitstel van betaling.

Overname Kurhaus ‘rond’

Telegraaf 24.10.2014 Het Kurhaus in Scheveningen wordt failliet verklaard en de overname van het hotel is bijna rond. Dat heeft bewindvoerder Marc Udink vrijdag laten weten.

„We zijn er bijna uit”, zei Udink over de overname, zonder details te geven. Het Kurhaus is vrijdagochtend failliet verklaard. Vermoedelijk wordt het vastgoedonderdeel, waar het gebouw in is ondergebracht, ook failliet verklaard, aldus Udink. „Het streven is dat de deuren openblijven. Voor de klanten, voor het personeel én voor Nederland.”

Gerelateerde artikelen;

22-10: Amrâthgroep wil Kurhaus kopen

21-10: Het Kurhaus in zwaar weer

DenHaag in 60 seconden: Curator: ‘Kurhaus gaat vrijwel zeker failliet’

Den HaagFM 24.10.2014 In het korte nieuwsprogramma ‘Den Haag In 60 Seconden’ van Den Haag FM wordt elke werkdag het belangrijkste nieuws uit Den Haag doorgenomen. In de uitzending van vrijdag 24 oktober wordt aandacht besteed aan: – Kurhaus gaat vrijwel zeker failliet. …lees meer

Curator: ‘Kurhaus gaat vrijwel zeker failliet’

RTVWEST 23.10.2014 Het Kurhaus op Scheveningen gaat vrijwel zeker failliet. Dat zegt curator Marc Udink tegen Omroep West. Hij verwacht dat vrijdagmiddag om twaalf uur het faillissement wordt uitgesproken. Dat zou dan met terugwerkende kracht ingaan om middernacht in de nacht van donderdag op vrijdag.

Al langer problemen

Het Kurhaus verkeert al langer in de problemen. Vorig jaar ging dat om het gebouw zelf, maar ook de exploitatie zou niet meer winstgevend zijn.Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Curator: “Kurhaus gaat vrijwel zeker failliet”

Den HaagFM 23.10.2014 Het Kurhaus op Scheveningen gaat vrijwel zeker failliet. Dat zegt curator Marc Udink tegen de regionale omroep TV West.

Udink verwacht dat vrijdagmiddag om 12.00 uur het faillissement wordt uitgesproken. Dat zou dan met terugwerkende kracht ingaan om middernacht in de nacht van donderdag op vrijdag. Udink is nog steeds in gesprek met verschillende marktpartijen om het luxe vijfsterrenhotel te verkopen. “Een faillissement vergemakkelijkt de transactie”, zegt hij.

De curator ontkent dat al vaststaat dat de Amrâth Hotel Groep van eigenaar Giovanni van Eijl het Kurhaus koopt. Van Eijl zei woensdag nog dat het een kwestie van weken zou zijn voor de koop is afgerond. …lees meer

Gerucht bevestigd: Hotelketen Amrâth wil Kurhaus kopen

Den HaagFM 23.10.2014 Het was al eerder een gerucht, maar is nu bevestigd. De Hollandse hotelketen Amrâth wil hetnoodlijdende Kurhaus kopen. De eigenaren praten exclusief met de curator, die sinds maandag probeert een faillissement te voorkomen.

Amrâth heeft zestien luxe-hotels in heel Nederland, maar nog niet in Zuid-Holland. “Zo’n fantastisch icoon zouden we graag willen kopen”, zegt Amrâth-eigenaar Giovanni van Eijl (foto) in het Financieel Dagblad. Bewindvoerder Marc Udink bevestigt dat hij tot donderdagavond exclusieve onderhandelingen met de hotelgroep voert. “Er zijn nog andere gegadigden, maar mu praten we exclusief met Amrâth.” Volgens Van Eijl is het een kwestie van weken voor de koop is afgerond.

De huidige hotelexploitant Steigenberger wil graag blijven in het Kurhaus en hoopt op een samenwerking met de nieuwe eigenaar, maar de kans daarop is uitgesloten zegt Giovanni van Eijl. …lees meer

VVD DenHaag vertrouwt curator Pier en Kurhaus niet

Den HaagFM 23.10.2014 De VVD in de Haagse gemeenteraad heeft geen vertrouwen in curator Marc Udink (kleine foto) van het Kurhaus en de Pier.

De uitbater van het Kurhaus kreeg deze week uitstel van betaling. De rechtbank wees vervolgens voor het Kurhaus Marc Udink aan als curator. Die is dat ook al voor de Pier. De VVD begrijpt die keuze niet. “Scheveningen heeft gewoon een goeie oplossing nodig voor de Pier, en ik zie die niet van de curator komen. Als ik dan hoor dat Udink ook curator wordt van het Kurhaus schrik ik daar een beetje van. Hij heeft nou niet bepaald het beste voor met Scheveningen.” …lees meer

VVD Den Haag vertrouwt curator Pier en Kurhaus niet

RTVWEST 22.10.2014 De VVD in Den Haag heeft geen vertrouwen in de curator van het Kurhaus en de Pier. Als de Pier al twee jaar staat te verpieteren, biedt dat weinig hoop voor het Kurhaus, vindt de partij.

De uitbater van het Kurhaus kreeg deze week uitstel van betaling. De rechtbank wees vervolgens voor het Kurhaus Marc Udink aan als curator. Die is dat ook al voor de Pier. De VVD begrijpt die keuze niet.

‘Ik ben vanmorgen nog bij de Pier geweest’, zegt VVD-fractieleider Martin Wörsdörfer, en hij werd daar niet vrolijk van. ‘Het is echt een aanfluiting. Er gebeurt al twee jaar niets met de Pier.’

Want de Pier is er slecht aan toe. Hij is al bijna twee jaar failliet, staat al langer te koop en zit sinds een jaar zelfs potdicht. En nog steeds heeft de curator geen concrete plannen bekendgemaakt. Het enige dat curator Udink over de plannen wil zeggen is dat de gemeente aan zet is.

Gemeente

Om een oplossing voor elkaar te krijgen moet de gemeente ‘ophouden met kinderpraatjes’, zegt de curator, en beter meewerken met de onbekende partij die de Pier wil kopen als het gaat om procedures en vergunningen.

Maar hoe de gemeente de toekomst van de Pier blokkeert laat de curator in het midden. Dat zou kunnen gaan om een extra gokvergunning voor een casino. ‘Daar zit de VVD niet op te wachten’, zegt Wörsdörfer, en ook niet op het bouwen van een hotel op de Pier. ‘Dat uitzicht op hoogbouw kun je de bewoners van de boulevard niet aandoen.’ Lees verder

gerelateerde artikelen;

‘AMRÂTH HOTELGROEP WIL KURHAUS KOPEN’

Trouw 22.10.2014 De Amrâth Hotelgroep lijkt de belangrijkste gegadigde te zijn om het in grote financiële problemen verkerende Scheveningse Kurhaus te kopen, meldt Het Financieele Dagblad.

Bewindvoerder Marc Udink bevestigt dat tot donderdagavond exclusieve onderhandelingen met de hotelgroep over de verkoop worden gevoerd. ‘Er zijn nog steeds meerdere gegadigden, maar tot donderdagavond praten we exclusief met Amrâth’, aldus Udink.

Hotelketen Amrâth wil noodlijdende Kurhaus op Scheveningen kopen

RTVWEST 22.10.2014  Het noodlijdende Kurhaus op Scheveningen wordt mogelijk verkocht aan de Hollandse hotelketen Amrâth. De eigenaren praten exclusief met de curator, die sinds maandag probeert een failissement te voorkomen.

Amrâth heeft zestien luxe-hotels in heel Nederland, maar nog niet in Zuid-Holland. De kandidaat-koper vindt het Kurhaus een schitterend pand met een mooie entree en een prachtige geschiedenis. ‘Zo’n fantastisch icoon zouden we graag willen kopen’, zegt Amrâth-eigenaar Giovanni van Eijl in het Financieel Dagblad.

Bewindvoerder Marc Udink bevestigt in diezelfde krant dat hij tot donderdagavond exclusieve onderhandelingen met de hotelgroep voert. ‘Er zijn nog steeds meerdere gegadigden, maar tot donderdagavond praten we exclusief met Amrâth’, aldus Udink in het FD.

De bewindvoerder geeft ook aan dat op korte termijn het faillissement van het hotel zal worden uitgesproken.

Gebouw

Amrâth Hotels koopt hoogstwaarschijnlijk zowel het vastgoed als de exploitatie van het Scheveningse Kurhaus, meldt Misset Horeca. Volgens Giovanni van Eijl is het een kwestie van weken voor de koop is afgerond. Amrâth was de enig overgebleven partij waarmee al langer over het gebouw werd onderhandeld. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Steigenberger Hotel Groep maakt zich ernstig zorgen over Kurhaus

RTVWEST 21.10.2014 DEN HAAG – De Steigenberger Hotel Groep maakt zich ernstige zorgen over de financiële problemen van het Kurhaus. Steigenberger gaat over het personeel in het Scheveningse hotel, maar is niet de exploitant die uitstel van betaling heeft aangevraagd.

Het Duitse bedrijf is een soort ‘onder-exploitant’, ingehuurd door de echte exploitant. Maar die kan de Steigenberg Hotel Group niet langer betalen. De echte exploitant is een vennootschap van de twee bedrijven Beleggingsmaatschappij Vinkendaal en Lustro Holding, die weer bestuurd worden door een trustbedrijf uit Amsterdam.

Steigenberger wil graag blijven in het Kurhaus en hoopt op een samenwerking met een mogelijk nieuwe eigenaar.   … Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Steigenberger Hotel Groep maakt zich ernstig zorgen over Kurhaus

Den HaagFM 21.10.2014 De Steigenberger Hotel Groep maakt zich ernstige zorgen over de financiële problemen van het Kurhaus. Steigenberger gaat over het personeel in het Scheveningse hotel, maar is niet de exploitant die uitstel van betaling heeft aangevraagd.

Het Duitse bedrijf is een soort ‘onder-exploitant’, ingehuurd door de echte exploitant. Maar die kan de Steigenberg Hotel Group niet langer betalen. De echte exploitant is een vennootschap van de twee bedrijven Beleggingsmaatschappij Vinkendaal en Lustro Holding, die weer bestuurd worden door een trustbedrijf uit Amsterdam. Steigenberger wil graag blijven in het Kurhaus en hoopt op een samenwerking met een mogelijk nieuwe eigenaar.

Het hotel kreeg maandag uitstel van betaling van de rechtbank. De komende twee weken wordt gekeken of een faillissement nog te voorkomen is. Vast staat dat het hotel wordt verkocht of het nu failliet gaat of niet. Bewindvoerder Marc Udink gaat op zoek naar een koper voor het noodlijdende vijfsterrenverblijf. Eerder ging het gerucht dat departiculiere belegger Giovanni van Eijl het hotel wilde kopen. …lees meer

Het Kurhaus-hotel op Scheveningen zit in de financiële problemen: uitstel van betaling

RTVWEST 21.10.2014 Het beroemde Kurhaus-hotel op Scheveningen heeft maandag uitstel van betaling gekregen. Bewindvoerder mr. Marc Udink gaat op zoek naar een koper voor het noodlijdende vijfsterrenverblijf. Dat staat dinsdag in De Telegraaf.

Er zou al langer sprake zijn van grote financiële problemen bij het Kurhaus. Zo raakte de exploitant, de Duitse Steigenberger Hotelgroep, afgelopen zomer in opspraak vanwege vermeende uitbuiting van personeel. Het statige pand staat sinds vorig jaar al te koopLees verder

Uitstel van betaling voor Kurhaus-hotel

Den HaagFM 21.10.2014 Het beroemde Kurhaus-hotel op Scheveningen heeft maandag uitstel van betaling gekregen. De komende twee weken wordt gekeken of een faillissement nog te voorkomen is. Vast staat dat het hotel wordt verkocht of het nu failliet gaat of niet. Bewindvoerder Marc Udink gaat op zoek naar een koper voor het noodlijdende vijfsterrenverblijf.

Er zou al langer sprake zijn van grote financiële problemen bij het Kurhaus. De huur kon niet meer worden betaald en gasten bleven weg waardoor de omzet daalde. Ook raakte de exploitant, de Duitse Steigenberger Hotelgroep, afgelopen zomer in opspraak vanwege vermeende uitbuiting van personeel. …lees meer

Uitstel van betaling voor Kurhaus

Trouw 21.10.2014 Het Kurhaus in Scheveningen heeft uitstel van betaling gekregen van de rechtbank in Den Haag. Bewindvoerder Marc Udink zei dat vandaag. Hij praat de komende twee weken met alle partijen om te zien of een faillissement nog te voorkomen is. Volgens Udink wordt het hotel hoe dan ook verkocht, ook als het niet failliet gaat.

Het is zo’n iconisch hotel, ik denk niet dat het verloren zal gaan, aldus bewindvoerder Marc Udink.

Volgens Udink zijn er ‘kopers op de kust’. ‘Ik onderzoek nu of er hoop is voor de schuldeisers en een toekomst voor de onderneming. Het is zo’n iconisch hotel, ik denk niet dat het verloren zal gaan.’

Verwant nieuws;

Kurhaus vraagt uitstel van betaling aan›

NRC 21.10.2014 De eerste recensie op de website booking.com over het Kurhaus in Scheveningen is lovend. “De ligging en locatie is in één woord fantastisch.” Maar geïnteresseerden hebben weinig aan die fijne woorden. “Sorry, het is op dit moment niet mogelijk een reservering te maken voor dit hotel”, staat in rode letters, met een uitroepteken bovenaan de pagina.

Verschillende reserveringswebsites besloten de afgelopen dagen om boekingen voor het bekende hotel aan het strand in Scheveningen niet langer te accepteren. De bedrijven hadden nog geld tegoed van het Kurhaus. Maar de exploitant kon de rekeningen niet betalen. Al tijden niet, bevestigen betrokkenen. Gisteren vroeg de exploitant bij de rechtbank in Den Haag uitstel van betaling aan, waarmee het voorlopig de schuldeisers even op afstand houdt.

Vijfsterrentrots

Na de pier van Scheveningen dreigt nu ook de vijfsterrentrots van de Zuid-Hollandse badplaats kopje onder te gaan. Het hotel heeft een lange historie, met beroemde gasten zoals Winston Churchill, Michael Gorbatsjov en Audrey Hepburn.

Ook de Rolling Stones gaven er in 1964 een uniek concert dat volledig uit de hand liep.

Bewindvoerder Marc Udink, die gisteren door de rechtbank in Den Haag werd aangesteld, bevestigt dat de exploitant al tijden geen huur betaalde voor het Kurhaus. “De inkomsten waren veel te laag om de hoge huur van het pand te voldoen.” Maar volgens hem zijn er genoeg partijen die de exploitatie van het befaamde hotel willen overnemen. De betalingsachterstand is inmiddels opgelopen tot ruim 8 miljoen euro.

Financiële constructie

Het Kurhaus is onderdeel van een ingewikkelde financiële constructie. Voor gasten is daar niets van te zien. Het is een hotel, met kamers, restaurants en keurige bediening. Die bediening wordt verzorgd door de Duitse exploitant Steigenberg Hotel Group. Maar dat is niet de exploitant die uitstel van betaling heeft aangevraagd. Het Duitse bedrijf is een soort onder-exploitant, ingehuurd door de echte exploitant. Maar die kan de Steigenberg Hotel Group niet langer betalen. De echte exploitant is een vennootschap onder firma, met de twee bedrijven Beleggingsmaatschappij Vinkendaal en Lustro Holding, die beide weer bestuurd worden door een trustbedrijf uit Amsterdam. Wie de echte exploitant en eigenaar van het befaamde Kurhaus in Scheveningen is, is onduidelijk.

Nieuwe exploitant zo gevonden

Maar beleggers hebben weinig plezier gehad van de investering in het hotel. Sinds 2012 wordt er niet meer afgelost op de lening, die eigenlijk in januari vorig jaar in zijn geheel afgelost had moeten worden.  In totaal gaat het om een bedrag van ruim 60 miljoen euro, bevestigen betrokken. De waarde van het Kurhaus werd eind 2012 nog maar geschat op 24 miljoen euro, blijkt uit een rapport van het Britse bedrijf Hatfield Philips, dat de obligatielening beheert. Dit bedrijf is nu op zoek naar een koper voor het hotel.

Toch verwacht de nieuwe bewindvoerder dat het geen probleem zal zijn om een nieuwe exploitant te vinden en wellicht een koper voor het hotel. Afgelopen zomer werd Amrâth Hotels al genoemdals nieuwe exploitant. Betrokkenen bevestigen dat dit bedrijf nog steeds interesse heeft. Verschillende beleggers hebben interesse getoond om het pand te kopen.

“Kurhaus wordt verkocht aanbelegger”

Den Haag 08.10.2014 Het Kurhaus Hotel in Scheveningen wordt binnenkort verkocht aan de particuliere belegger Giovanni van Eijl (kleine foto). Dat meldt de website Vastgoedmarkt.nl die het heeft vernomen uit “een betrouwbare bron”. Het hotel staat al ruim een jaar te koop.

Vorig jaar februari bleek dat het Kurhaus in grote financiële problemen zat. Het concern Amrâth Hotels zou nu de exploitatie van het Kurhaus willen overnemen. Van Eijl is grootaandeelhouder en commissaris bij dat bedrijf.

Steigenberger Hotelgroep, de huidige exploitant met een huurcontract tot 2020, wil de aanstaande verkoop en het daaruit volgende einde van de exploitatie niet bevestigen. Ook Giovanni van Eijl en Amrâth Hotels houden hun lippen op elkaar tot de deal rond is. …lees meer

Kurhaus Scheveningen te koop

RTVWEST 21.08.2013 DEN HAAG – Het Kurhaus op Scheveningen staat te koop. Dat schrijft De Telegraaf. Lees verder

Den Haag in 60 seconden: Kurhaus staat te koop

Den HaagFM 21.08.2013 In het nieuwsprogramma Den Haag in 60 seconden zie je dagelijks het belangrijkste nieuws uit je stad. Dit zijn onze onde…lees meer

“Kurhaus staat te koop”

Den HaagFM 21.08.2013 Het Kurhaus in Scheveningen staat te koop, dat meldt de Telegraaf. De aandeelhouders schrijgen in een verklaring dat het…lees meer

Schevenings hotel het Kurhaus in de verkoop

Trouw 21.08.2013 De aandeelhouders van het Kurhaus in Scheveningen zijn op zoek naar een nieuwe eigenaar. Dat heeft de exploitant van het luxe horecabedrijf, Steigenberger Hotels, bekendgemaakt.

Er wordt al langer gespeculeerd over de verkoop van het Kurhaus, dat in financiële problemen zou verkeren. Steigenberger Hotels benadrukt dat de transactie geen gevolgen heeft voor de bedrijfsvoering van het hotel. Het Duitse concern exploiteert het Kurhaus al sinds 1979.

Kurhaus in Scheveningen staat te koop’

Elsevier 21.08.2013 De aandeelhouders van het Kurhaus stellen in een verklaring dat het beroemde vijfsterrenhotel de komende tijd een ‘omvangrijke herstructurering te wachten staat’. Het Scheveningse icoon moet vervolgens voor de maximale waarde verkocht worden. Dat meldt de Telegraaf woensdag.

Kurhaus is te koop

Telegraaf 21.08.2013 Het beroemde Kurhaus in Scheveningen staat te koop. In een verklaring laten de aandeelhouders van het vijfsterrenhotel weten dat er de komende tijd wordt gewerkt aan een ’omvangrijke herstructurering’.

Gerelateerde artikelen

21-08: Kurhaus Scheveningen in de verkoop

Een Reactie op “Kurhaus in de verkoop

  1. een reactie van een ex medewerker van het kurhaus. de neonverlichting van de naam steigenberger werd ruim anderhalve week voor het failliesement al van de gevel gehaald. ook werden er al nieuwe computers geplaatst in het hele hotel werd naderhand een sticker opgeplaatst met de tekst eigendom van monumenten bv. Door de directie secretaresse Judith van der Burg.ook de foto in de posthoorn van de heer Bosman is al een tijd voor het failliesement gemaakt. Zie de tafels en stoelen staan van het onder terras wat begin oktober is opgeslagen. Het moge duidelijk zijn dat er redelijk getwijfeld mag worden wat betreft aan voorkennis. 80 medewerkers geen ontslagvergoeding vooral ouderen die er al lang werkten. en niemand van die mensen wordt opnieuw aangenomen. Ik hoop dat hier onderzoek naar gedaan kan worden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s