Het einde van de PvdA ??

Blunder ???

Terwijl de PvdA notabene net bezig is met een poging de Rode tent weer op de rails te krijgen, laten ze met een andere kwestie de zaak voor veel aanhangers/leden/stemmers stevig in elkaar storten.

Leest u maar mee !!! 

‘Is deze affaire dan misschien  een strategische blunder van de PvdA?

De rumoer rondom de twee geroyeerde Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk leidde verrassend genoeg tot slechts één zetelverlies voor de partij. Volgens een peiling van Maurice de Hond staat de partij op dit moment op elf zetels, 27 minder dan ze nu daadwerkelijk in de Tweede Kamer hebben.

Volgens onderzoek van Maurice de Hond is er ‘toenemende onzekerheid’ of de ‘huidige regering 2017 wel zal halen’. CDA, VVD en D66 staan momenteel in combinatie op 69 zetels in totaal. Wanneer deze combinatie bij de Eerste Kamerverkiezingen een meerderheid zou halen, dan zal dat volgens het onderzoek een ‘bijzondere dynamiek’ geven aan de stabiliteit van de coalitie.

Of hangt het ervan af hoe je het bekijkt ???

Het staat in ieder geval in schrille tegenspraak met het rapport Politiek van Waarde dat de PvdA net heeft uitgebracht.Daarin staat dat de partij niet meer ‘top down’ maar ‘bottom up’ moet werken. Het eerste wat de partij doet  is de twee mensen die al ‘bottom up’ werkten, eruit gooien.

Felle kritiek op PvdA: nadert het einde van de partij?

Het bestaansrecht van de PvdA wordt momenteel zwaar in twijfel getrokken

Het bestaansrecht van de PvdA wordt momenteel zwaar in twijfel getrokken 

Het bestaansrecht van de PvdA is in het geding. ‘Het is wel een beetje klaar’ met de partij; aldus oud-PvdA-Kamerlid en wethouder Rob Oudkerk onlangs in WNL op Zondag.

Volgens Rob Oudkerk heeft de partij nu langzamerhand een ‘existentieel probleem’. Hij vindt dat de partij qua standpunten teveel een combinatiepartij is geworden van veel van de andere partijen en daarmee geen echte eigen identiteit meer heeft. Hij voorspelt hiermee dat de partij zal opgaan in een ‘nieuwe progressieve beweging’.

De heer Oudkerk liet zich jaren geleden al negatief uit over zijn eigen partij en pleit al langer voor de opheffing van de PvdA in haar huidige vorm.

Geloofwaardigheidsprobleem

Oudkerk vindt dat zijn partij een geloofwaardigheidsprobleem heeft: veel mensen snappen volgens hem niet dat PvdA met zijn ‘vijand’ VVD regeert.

De conclusie van Oudkerk wordt min of meer ondersteund door de peiling van De Hond. Volgens de peiling blijkt dat 56 procent van de ondervraagden niet weet waar de PvdA als partij nu precies voor staat. Ruim de helft van de stemgerechtigden vindt dat de partij haar eigen standpunten verloochent.

Hiermee lijkt de zelfkritiek van de partij niet geheel onterecht. De PvdA sprak kennelijk dus niet geheel toevallig  in dit rapport over de toenemende kloof tussen de partij en het volk. En kwam met een aantal maatregelen om dichter bij de eigen stemmers te komen.

Eerste Kamerverkiezingen

De ontwikkelingen zijn in ieder geval interessant genoeg voor de aanstaande Eerste Kamerverkiezingen, waarbij de leden van de Provinciale Staten de leden van de Eerste Kamer verkiezen. Deze worden gehouden op 26 mei 2015.

Exodus stoppen

De exodus kan volgens AlDe’emeh tot staan worden gebracht door ‘de voedingsbodem, namelijk de mislukte integratiepolitiek van het Westen, weg te nemen’. ,,De socialisten hebben moslims misbruikt als stemvee, de populisten hebben onnodig veel olie op het vuur gegooid en de imams moeten toegeven dat ze hebben gefaald,” aldus AlDe’emeh.

‘IS-strijders willen duidelijk een derde wereldoorlog’

AD 19.11.2014 ,,Ook na de gruwelijke onthoofdingen van afgelopen weekeinde, trekken westerse families naar Syrië om zich aan te sluiten bij het kalifaat. De integratie is mislukt. Socialisten, populisten en imams dienen zich te realiseren dat de integratie mislukt is: ze dienen hun fouten toe te geven en moeten gezamenlijk opnieuw beginnen om de rekrutering van westerse strijders door IS tot staan te brengen.”

,,Er wordt gefocust op het lijden van de eigen broeders en zusters. Dan maak je hen klaar om geweld te gebruiken.”; Montasser AlDe’emeh.

Bovenstaande woorden komen uit de mond van Montasser AlDe’emeh, een Belgische radicaliseringsexpert die een proefschrift heeft gemaakt over de beweegredenen van westerlingen om naar Syrië trekken en zich aan te sluiten bij de IS voor een ‘kruistocht tegen de ongelovigen’.

In een interview met De Volkskrant zegt hij: ,,IS wil de strijd voorstellen als een kruistocht, want dan kunnen ze nog meer strijders rekruteren. Sommigen zeggen dat IS sinds de westerse inmenging minder mensen heeft kunnen rekruteren. Maar de afgelopen week zijn ze weer vertrokken uit België. Ze vertrekken gewoon met de auto. Niet meer het vliegtuig, omdat hun namen dan op de luchthaven worden geregistreerd.”

Lees ook;

‘Die IS-strijders willen een derde wereldoorlog, laat dat duidelijk zijn’

VK 19.11.2014 De radicaliseringsexpert kent families die ook nu nog naar Syrië willen, naar het kalifaat. ‘De integratie is mislukt. Laat socialisten, populisten en imams hun fouten toegeven.’

16 Reacties op “Het einde van de PvdA ??

  1. Toch nog elf zetels,zijn er elf teveel.

  2. Pingback: Weer gedonder bij de Haagse PvdA | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  3. Pingback: Tot ziens wethouder PvdA Rabin Baldewsingh !!! | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  4. Pingback: PvdA in de steigers « Debat in de Digitale Hofstad

  5. Pingback: PvdA in de steigers – fase 2 rouwverwerkingsproces « Debat in de Digitale Hofstad

  6. Pingback: PvdA in de steigers – fase 3 rouwverwerkingsproces « Debat in de Digitale Hofstad

  7. Pingback: PvdA in de steigers – fase 4 rouwverwerkingsproces « Debat in de Digitale Hofstad

  8. Pingback: Tot ziens wethouder Rabin Baldewsingh PvdA !!! – deel 2 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  9. Pingback: De terugkeer van de PvdA ???? « Debat in de Digitale Hofstad

  10. Pingback: De terugkeer van de PvdA ???? – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad

  11. Pingback: Debat in de Digitale Hofstad

  12. Pingback: PvdA aan de haal met het Groot Kapitaal !! ?? « Debat in de Digitale Hofstad

  13. Pingback: En het gedonder bij de Haagse PvdA gaat maar weer verder !! | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  14. Pingback: Niet alleen de PvdA heeft een probleem !! « Debat in de Digitale Hofstad

  15. Pingback: Linkse samenwerking PvdA-Groenlinks-SP definitief !!??……… of toch maar Fusie??? « Debat in de Digitale Hofstad

  16. Pingback: Nu dan maar echt op weg naar de Fusie van de PvdA, GroenLinks en de SP ?? « Debat in de Digitale Hofstad

Plaats een reactie