Afbeelding

Weer gedonder bij de Haagse PvdA

PvdA den haag

Onmin over de Koers van de PvdA.

Volgens betrokkenen zouden de drie – Jos Burgwal, Hans van Daal Petra van der Vlis – pittige kritiek hebben gehad op de koers van de partij. De leden van de PvdA spraken echter ook unaniem vertrouwen uit in de overgebleven acht personen.

Nieuwe koers

Pomper zegt dat die steun hem sterkt in het voorzetten van een nieuwe koers. ‘We hebben een ambitieus plan om de partij weer op de kaart te zetten. We willen veel meer verbinding zoeken met de stad en de organisaties waar we traditioneel ook goede banden mee hadden: wijkverenigingen, buurtorganisaties, patiëntenzorgverenigingen, de FNV. En daar gaan we met dit sterke bestuur ook mee verder. We moeten echt meer de stad in. En ons ook bezinnen op de vraag ‘wat is sociaal-democratische progressieve politiek’.

Rechts versus Links !
Officieel was gebrek aan ‘chemie’ de boosdoener, maar beide ex-bestuurders schetsten in een zaal met honderd PvdA’ers het beeld van een generatieconflict: oud versus jong, klassiek socialistisch versus de  meer rechtse ‘neo-PvdA’.

Burgwal: ,,De ouderen en meer linkse bestuurders hebben nu hun consequenties getrokken.”  Hun kritiek richtte zich op het bestuur, niet op de fractie of wethouder. Het overgebleven achttal van voorzitter Albert-Jan Pomper hield uiteindelijk ruime steun van de aanwezige leden. Pomper weersprak de aantijgingen dat zijn bestuur te jong of te rechts zou zijn.

zie ook:  PvdA partijvernieuwing – Over wat van Waarde is – deel 5

zie ook: Wethouder Rabin Baldewsingh PvdA luidt de noodklok

zie ook: Het einde van de PvdA ??

zie ook: Haagse PvdA was even de weg kwijt !!!

22 okt Ledenbijeenkomst over evaluatierapport

28 okt ALV: over evaluatierapport en wijkaanpak!

zie ook: Rapport-Evaluatiecommissie-PvdA-DH

zie ook: Haagse PvdA luidt de noodklok !!!

zie ook: PvdA versus Code Rood

en zie verder ook: Nieuwe plannen Haags Spuiforum

zie ook: De spanningen rondom het SpuiForum namen toe !!! – deel 2

zie ook: De spanningen rondom het SpuiForum namen toe !!!  – deel 1

en zie ookGedonder bij de Haagse PvdA over het Spuiforum

en ook: Haagse PvdA is/was verdeeld over Cultuurpaleis Spuiplein

en ook: Motie ‘heroverweging na verkiezingen’ ALV 28 okt 2013

en ook: 140309 Financiele barometer Spuiforum definitief (1)

en ook: 140310 Persbericht financiën Spuiforum 3

Heibel bij PvdA in Den Haag

AD 08.09.2015 Drie van de elf PvdA-bestuursleden zijn opgestapt uit onvrede over de koers en werkwijze van het afdelingsbestuur. Er zou geen chemie zijn. ‘Ze noemden me ouderwets, ambtelijk, negatief.’

De Haagse PvdA heeft de afgelopen maanden vergeefs geprobeerd achter de schermen een bestuursrel af te wenden. Al in juni was er interne ruzie over werkwijze, koers en stijl. Een lijmpoging mislukte.

Twee van de drie vertrekkers deden gisteravond een boekje open tijdens de Algemene Ledenvergadering in Theater De Vaillant. ,,Ik ben ouderwets genoemd, ambtelijk, negatief,” zei Petra van der Vlist, een van de drie opstappers. ,,Wij vonden het tijd voor actie,” zegt haar lotgenoot Jos Burgwal. ,,De teloorgang moest op de agenda: vorig jaar verloor de afdeling 250 leden, de nieuwe aanwas is minimaal.”

Rechts?
Officieel was gebrek aan ‘chemie’ de boosdoener, maar beide ex-bestuurders schetsten in een zaal met honderd PvdA’ers het beeld van een generatieconflict: oud versus jong, klassiek socialistisch versus de  rechtsere ‘neo-PvdA’.

Burgwal: ,,De ouderen en meer linkse bestuurders hebben nu hun consequenties getrokken.”  Hun kritiek richtte zich op het bestuur, niet op de fractie of wethouder. Het overgebleven achttal van voorzitter Albert-Jan Pomper hield uiteindelijk ruime steun van de aanwezige leden. Pomper weersprak de aantijgingen dat zijn bestuur te jong of te rechts zou zijn.

Drie bestuursleden Haagse PvdA stappen op

Den HaagFM 08.09.2015 Drie bestuursleden van de Haagse PvdA zijn afgetreden uit onvrede over de koers van de partij.

Dat werd maandagavond duidelijke tijdens een ledenvergadering in theater De Vaillant aan de Hobbemastraat. “Dit raakt me diep in mijn rode hart”, zei voorzitter Albert-Jan Pomper. Hij voerde verschillende gesprekken met de bestuursleden om hen van gedachten te laten veranderen. “Ik heb hun kritiek niet voor zoete koek aangenomen. En ik betreur hun beslissing dan ook ten zeerste.”

Volgens betrokkenen zouden de drie – Jos Burgwal, Hans van Daal en Petra van der Vlis – pittige kritiek hebben gehad op de koers van de partij. De leden van de PvdA spraken maandag unaniem het vertrouwen uit in de overgebleven acht personen. …lees meer

PvdA Den Haag zoekt nieuwe koers, drie bestuursleden treden af uit onvrede

RTVWEST 08.09.2015 De afgelopen maanden zijn drie bestuursleden van de Haagse PvdA afgetreden uit onvrede over de koers van de partij.

Dat werd maandagavond duidelijke tijdens een ledenvergadering in theater De Vaillant aan de Hobbemastraat. ‘Dit raakt me diep in mijn rode hart’, aldus de voorzitter van het afdelingsbestuur, Albert-Jan Pomper. Hij zegt afgelopen zomer lang met de drie te hebben gesproken in de hoop hen te kunnen bewegen om aan te blijven. ‘Ik heb hun kritiek niet voor zoete koek aangenomen. En ik betreur hun beslissing dan ook ten zeerste.’

Volgens betrokkenen zouden de drie – Jos Burgwal, Hans van Daal Petra van der Vlis – pittige kritiek hebben gehad op de koers van de partij. De leden van de PvdA spraken echter ook unaniem vertrouwen uit in de overgebleven acht personen.

Nieuwe koers

Pomper zegt dat die steun hem sterkt in het voorzetten van een nieuwe koers. ‘We hebben een ambitieus plan om de partij weer op de kaart te zetten. We willen veel meer verbinding zoeken met de stad en de organisaties waar we traditioneel ook goede banden mee hadden: wijkverenigingen, buurtorganisaties, patiëntenzorgverenigingen, de FNV. En daar gaan we met dit sterke bestuur ook mee verder. We moeten echt meer de stad in. En ons ook bezinnen op de vraag ‘wat is sociaal-democratische progressieve politiek’. . Lees verder

Gerelateerde artikelen

Een Reactie op “Weer gedonder bij de Haagse PvdA

  1. Pingback: En het gedonder bij de Haagse PvdA gaat maar weer verder !! | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s