De aanpak van het Scheefwonen ook in Den Haag !?!?

Vrije vestiging versus vrijheid besteding inkomen

De volgende stap is: Wanneer wordt de hoogte van de huur rechtstreeks berekent op basis van het individuele inkomen ?? 

Klinkt redelijk als ook de hoogte van de broodprijs bepaald wordt door de hoogte van het inkomen. En wel in rechtevenredig verband.

Anders krijgen we scheve gezichten bij het consumeren. 

Hoe zat het trouwens met die boetes: Budgetgebonden boetes in Den Haag

Zie ook:

Geert Wilders PVV – Het scheefwonen van Henk en Ingrid

Van de scheefwonende Huismus en de Haagse Villa’s.

De Nieuwe Hoeden en Pettenwijken in Den Haag

De nieuwe Europese regels

De nieuwe regel bepaalt dat mensen die meer verdienen dan 33.614 euro bruto per jaar in het algemeen niet meer in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. De groep die net boven de inkomensgrens zit, dreigt tussen wal en schip te belanden: kopen en commerciële huur zijn te duur.

Zeventig procent van de corporaties is het oneens met de nieuwe regel. Die is in strijd met hun doelstelling: mensen helpen die moeilijk aan een woning kunnen komen. Alleen al in de regio Den Haag zijn er vijftien corporaties die de nieuwe bepaling naast zich neerleggen. Ook elders in het land stuit die op verzet.

Scheefwonen  GroenLinks wil aanpak van leegstaande kantoren 

Den Haag FM 01.03.2011 IN DEZE UITZENDING: – VVD wil minder sociale huurwoningen   Meer Den Haag in 60 seconden >  ..:.. 

In het Regeerakkoord lanceerde Donner drie plannen voor de sociale huursector; een verplicht energielabel, een huurstijging van 5 procent extra voor wie meer dan 43.000 euro per jaar verdient en herziening van het woningwaarderingsstelsel.

Corporaties en woonorganisaties hoopten op een ‘gedifferentieerd’ systeem, waarbij per woning slechts een puntentoeslag tot 25 punten zou worden toegekend. Intussen hebben zij begrepen dat waarschijnlijk álle woningen er 25 punten bij krijgen.

Huurders vinden hogere huur bij hoger inkomen rechtvaardig

VK 20.04.2011 De overgrote meerderheid van de huurders (80 procent) vindt het rechtvaardig dat mensen met een hoger inkomen ook meer huur betalen. Dat blijkt uit een proef bij dertien woningcorporaties, waarvan de eerste resultaten zijn bekendgemaakt.

Met het proefproject Huur op Maat, opgezet door de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV), baseren corporaties de huurkorting op de hoogte van het inkomen. In twee jaar tijd werden ongeveer 7500 van dergelijke contracten afgesloten.

Huurder wil naar inkomen betalen

Telegraaf 20.04.2011 De overgrote meerderheid van de huurders (80 procent) vindt het rechtvaardig dat mensen met een hoger inkomen ook meer huur betalen. Dat blijkt uit een proef bij dertien woningcorporaties, waarvan de eerste resultaten zijn bekendgemaakt.

Lager inkomen, dan een lagere huur

NRC 19.04.2011 Mensen met een laag inkomen hebben meer kans op een kwalitatief goede sociale woning met een systeem waarbij hun inkomen bepalend is voor de huurprijs. Dat blijkt uit de evaluatie van het experiment Huur op Maat, waarvan de resultaten morgen worden gepresenteerd. Dat schrijft NRC-redacteur Oscar Vermeer vandaag in NRC Handelsblad.

Rekenvoorbeeld Huur op Maat
Rekenvoorbeeld Huur op Maat

Corporaties kunnen inkomen huurder checken

19.04.2011 Woningcorporaties kunnen vanaf volgend jaar bij de Belastingdienst opvragen of huurders meer dan 43 duizend euro verdienen. Als dit het geval is mag een huurverhoging van vijf procent worden berekend. Dat kondigde minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) dinsdag aan in een Kamerdebat over de huurmarkt. Het kabinet wil op deze manier het scheefwonen tegengaan.

Achtergrond van belang bij verdeling huurhuizen

RTVWEST 01.04.2011  DEN HAAG – Om meer gemengde wijken te krijgen wil Den Haag samen met woningcorporaties invloed gaan uitoefenen op de verdeling van woningen.

Wethouder Norder zegde donderdagavond de gemeenteraad toe om zijn plannen verder uit te werken. Volgens Norder zijn eenzijdig samengestelde wijken met bijvoorbeeld alleen Turken of Marokkanen niet goed voor de integratie. Daarom wil hij kijken of het mogelijk is om woonruimte te verdelen op basis van de achtergrond van huurders. Hij zei dat hij daarbij niet alleen wil letten op de etniciteit maar meer nog op de woonstijl van mensen. 

Vooral GroenLinks toonde zich fel tegenstander van het volgens de partij verplicht spreiden van migranten over de stad. 

Binnenkort stuurt Norder een nota naar de raad over dit onderwerp.

Gemeenten bekritiseren huurbeleid Donner

Parool 01.04.2011 De G32, een samenwerkingsverband van 32 grote Nederlandse steden, is ontevreden over de huurbrief die minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties afgelopen week presenteerde. In populaire en dichtbevolkte steden en …

Huurbeleid Donner bekritiseerd

Telegraaf 01.04.2011 De G32, een samenwerkingsverband van 32 grote Nederlandse steden, is ontevreden over de huurbrief die minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties afgelopen week presenteerde. In populaire en dichtbevolkte steden en wijken zullen de huren van sociale woningen hierdoor sterk gaan stijgen, stelde de G32 vrijdag.

Gemeenten bekritiseren huurbeleid Donner

NU 01.04.2011 AMSTERDAM – De G32, een samenwerkingsverband van 32 grote Nederlandse steden, is ontevreden over de huurbrief die minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties afgelopen week presenteerde.

Donner; sociale huren 120 euro omhoog. Hagenaar heeft niets te vrezen.

Den Haag Te Kijk 26.03.2011

‘Alle sociale huren 120 euro omhoog’

AD 26.03.2011 AMSTERDAM – Minister Piet Hein Donner (Wonen) werkt aan een plan om alle huren van sociale huurwoningen in één klap met 120 euro op te trekken.

Alle sociale huren 120 euro omhoog

Parool 26.03.2011 Minister Piet Hein Donner (Wonen) werkt aan een plan om alle huren van sociale huurwoningen in één klap met 120 euro op te trekken.

Dat gebeurt door woningen in het puntensysteem extra punten toe te kennen. Een groot aantal woningen ontstijgt daardoor de sociale sector.

‘Donner wil alle sociale huurhuizen opschalen’

Elsevier 26.03.2011  Minister Piet Hein Donner (CDA, Binnenlandse Zaken) werkt aan een plan om sociale huurhuizen meer punten toe te kennen. Hierdoor zullen huren stijgen en verschillende sociale huurhuizen in de vrije sector terechtkomen. Dat meldt Het Parool op basis van gegevens van medewerkers van Amsterdamse woningcorporarties.

VK 16.03.2011  De per 1 juli geplande forse huurverhoging voor scheefwoners gaat niet door. De uitvoering is ingewikkeld en het ministerie van binnenlandse zaken krijgt die niet op tijd klaar. Dat schrijft Het Financieele Dagblad op basis van bronnen op het ministerie.

Jan Modaal kan niet huren

Telegraaf 08.03.2011 Mensen die een woning zoeken en modaal verdienen kunnen geen huis meer huren. De klachten stromen dan ook binnen bij de Woonbond.

Ymere: Voorrang voor middeninkomens

VK 08.03.2011 Woningcorporatie Ymere komt met een voorrangsregeling voor huishoudens met een inkomen tussen de 33.614 en 43.000 euro. Die geldt voor betaalbare huur- en koopwoningen. Dat maakte zij vandaag bekend.

Ymere helpt middeninkomens

Parool 08.03.2011 AMSTERDAM – Woningcorporatie Ymere komt met een voorrangsregeling voor huishoudens met een inkomen tussen de 33.614 en 43.000 euro. Die geldt voor betaalbare huur- en koopwoningen. Dat maakte zij dinsdag bekend.
Sinds 1 januari moeten …

Betaalbare huizen voor middeninkomens

Spits 01.03.2011 Het aantal gesubsidieerde huurwoningen in de provincie Zuid-Holland moet omlaag. In plaats daarvan moeten er juist meer betaalbare huizen worden gebouwd voor mensen met middeninkomens. LEES VERDER…

 

VVD wil minder sociale woningen

RTVWEST 28.02.2011  DEN HAAG – Het aantal gesubsidieerde huurwoningen in de provincie Zuid-Holland moet omlaag. In plaats daarvan moeten er juist meer betaalbare huizen worden gebouwd voor mensen met middeninkomens.

Dat zeggen zeven fractievoorzitters van de VVD in de grote steden in Zuid-Holland waaronder Den Haag, Gouda, Leiden, Delft en Zoetermeer. Zij roepen de provincie op meer mensen met hogere- en middeninkomens naar hun steden te trekken. 

Dat lukt volgens hen echter niet als er geen geschikte huizen voorhanden zijn. In de provincie Zuid-Holland zijn ongeveer 400.000 sociale woningen. Volgens de VVD’ers zijn dat er twee keer zoveel als echt nodig is. 

Boudewijn Revis, VVD-fractievoorzitter in Den Haag erkent dat het probleem gedeeltelijk wordt veroorzaakt doordat mensen uit sociale woningen slecht doorstromen naar duurdere huizen. Maar dit ‘scheefwonen’ los je volgens hem niet op door meer sociale woningen te bouwen. Hij vindt dat gemeenten in plaats daarvan meer woningen voor middeninkomens moeten bouwen.   

‘Standpunt asociaal’

De Haagse PvdA-wethouder Norder noemt het VVD-standpunt om het aantal sociale woningen flink terug te brengen ‘schandalig en asociaal’. Norder vindt dat de VVD hierdoor mensen met een laag inkomen geen kans geeft op een betaalbare woning. Er moeten volgens de PvdA-wethouder woningen voor alle Hagenaars gebouwd worden.  

  ‘Sociale huurwoningen zijn slecht voor de economie’
  De Haagse VVD-fractievoorzitter Boudewijn Revis legt zijn bezwaren uit..

‘Huurmarkt volgend jaar volledig vast’

RTVWEST 30.12.2010 DEN HAAG – ‘De huurmarkt in Den Haag zit volgend jaar volledig vast’, voorspelt woningcorporatie Haag Wonen. Door nieuwe Europese regels wordt vanaf 1 januari het bedrag dat mensen in een sociale huurwoning mogen verdienen verlaagd naar ruim 33.500 euro.

Voor bewoners die meer verdienen wordt het vrijwel onmogelijk om aan een sociale huurwoning te komen. Volgens Haag Wonen ligt de inkomensgrens te laag. De corporatie voorziet daardoor grote problemen in de regio.

Groot gat

Wie meer verdient, moet op de particuliere markt gaan zoeken en daar liggen de prijzen aanzienlijk hoger. Daardoor ontstaat er een groot gat tussen sociale huurwoningen aan de ene kant en de vrije sector met duurdere huurwoningen en koopwoningen aan de andere kant.

Verschillende woningbouwcorporaties hebben al laten weten niet aan de nieuwe regels mee te willen werken omdat ze dan grote groepen mensen geen woning kunnen bieden. De overheid heeft aangekondigd de corporaties boetes op te leggen als ze niet meewerken.

  Huurmarkt in Den Haag volgend jaar volledig vast
  Directeur Ria Koppen van Haag Wonen

Zie ook:

Ongetwijfeld leidt dit ertoe dat mensen die net iets boven de inkomensgrens zitten voorlopig niet verkassen, met als gevolg stagnatie.

Hardwerkende Nederlander gepakt door huurverhoging

20.01.2011 ‘Het kabinet doet een grote greep in de portemonnee van de hardwerkende huurders.’ Dat stelt SP-Kamerlid Paulus Jansen naar aanleiding van het voorstel van minister Donner om de huren verder te laten stijgen. Huurders met een sociale huurwoning en een inkomen boven de 43.000 euro kunnen, als het aan de minister ligt, een extra huurverhoging van 5% boven het inflatiecijfer verwachten.

Bovendien kúnnen deze huurders volgens de woningcorporaties niet eens verhuizen omdat er op de commerciële markt veel te weinig betaalbare huur- en koophuizen zijn. Honderdduizenden mensen vallen zodoende vanwege de door Brussel opgelegde regels voortaan tussen wal en schip.

Corporaties negeren regels sociale woningbouw  

BB 19.01.2011 Woningcorporaties in het Land van Heusden en Altena en de Bommelerwaard leggen de nieuwe regels voor sociale huurwoningen naast zich neer. Zij zullen deze woningen toewijzen aan huishoudens met een jaarinkomen tot 43.000 euro. Volgens de nieuwe regels moet dat ….

Gerelateerde artikelen

Vrees voor leegstand van huurhuizen (21-01-11)

19.01.11 ‘We lappen geen regels aan ons laars’

VVD tégen extra regels woningmarkt

Parool 18.01.2011 De VVD is verbaasd en ontstemd over de uitspraken van PvdA-wethouder Freek Ossel over de Amsterdamse woningmarkt. Ossel wil meer regels voor die markt, maar collegepartner VVD ziet daar niets in.

Zowel de wethouders van de VVD in het college als de gemeenteraadsleden zijn verbaasd dat Ossel met extra regels iets aan de krappe Amsterdamse woningmarkt wil doen. De VVD wil juist minder regels hebben.

Donner volhardt in aanpak scheefwonen in 2011

Metro 17.01.2011  – Minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) zegt dat hij alles op alles zal zetten om nog deze zomer een hogere huur mogelijk te maken voor huurders met een te hoog inkomen. Hij meldt dat in reactie op berichten dat de kabinetsaanpak van het zogenoemde scheefwonen niet eerder mogelijk is dan juli 2012. 

Donner volhardt in aanpak scheefwonen in 2011  

NU 17.01.2011 DEN HAAG – Minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) zegt dat hij alles op alles zal zetten om nog deze zomer een hogere huur mogelijk te maken voor huurders met een te hoog inkomen.

Donner gaat strijd met scheefwoners aan

Spits 17.01.2011 Het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat de strijd aan met rijke bewoners van sociale huurwoningen. Minister Donner hoopt nog dit jaar een wetswijziging door de kamer te drukken die een einde aan het zogenoemde scheefwonen maakt. LEES VERDER…

Donner wil scheefwonen aanpakken

NOS 17.01.2011  Minister Donner van probeert nog dit jaar een wetswijziging door te voeren om zogenoemde scheefwonen aan te pakken.

Huurprijs voor hoge inkomens omhoog

17.01.2011 Het kabinet kan pas vanaf juli volgend jaar de huren verhogen van mensen met een relatief hoog inkomen die wonen in een goedkope sociale huurwoning. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken maandag.

Amsterdamse wethouder wil flexibele huren

De pers 15.01.2011 De Amsterdamse wethouder Freek Ossel (Wonen en Wijken) wil het bestaande huursysteem veranderen en flexibele huren invoeren voor sociale huurwoningen als bewoners meer gaan verdienen. Dat heeft zijn woordvoerder gezegd na een bericht hierover in Het Parool van zaterdag.

Pleidooi flexibele huren

Telegraaf 15.01.2011 De Amsterdamse wethouder Freek Ossel (Wonen en Wijken) wil het bestaande huursysteem veranderen en flexibele huren invoeren voor sociale huurwoningen als bewoners meer gaan verdienen. Dat heeft zijn woordvoerder gezegd na een bericht hierover in Het Parool van zaterdag. Het doel van deze voorstellen is om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen.

Amsterdamse wethouder wil flexibele huren

15.01.2011 AMSTERDAM – De Amsterdamse wethouder Freek Ossel (Wonen en Wijken) wil het bestaande huursysteem veranderen en flexibele huren invoeren voor sociale huurwoningen als bewoners meer gaan verdienen. Dat heeft zijn woordvoerder gezegd na een bericht hierover in Het Parool van zaterdag.

Ossel wil sociale huurwoning tot duizend euro huur per maand.  

Parool 15.01.2011 De Amsterdamse PvdA-wethouder Freek Ossel wil flexibele huren voor sociale huurwoningen als bewoners meer gaan verdienen. Ook wil hij dat de huurgrens voor sociale huurwoningen in de stad wordt opgetrokken tot duizend euro.

De Koopgarantregeling  geldt voor mensen met een inkomen tot 45.000 euro. ”Koopgarant” maakt dat ook de kapper of de leraar in Amsterdam niet tussen de wal en het schip hoeft te vallen”, legt verantwoordelijk wethouder Freek Ossel uit. ”Wij willen dat deze inkomens ook een woning kunnen kopen in Amsterdam.” De wethouder denkt dat de regeling de doorstroming op de woningmarkt eveneens kan bevorderen.

Veranderingen in sociale huursector zijn nodig, maar ze gaan te snel

Trouw 04.01.2011 Het zit er dik in dat de nieuwe inkomensgrens voor de sociale huursector extra ellende met zich meebrengt voor de toch al moeizaam functionerende woningmarkt.

 —->!!!!

De nieuwe toewijzingseisen brengen een grote groep mensen in de problemen. Het gaat om mensen die nu een sociale huurwoning hebben, maar bij verhuizing geen aanspraak meer kunnen maken op een andere sociale huurwoning.

Het gaat ook over starters op de woningmarkt, zzp’ers die nog geen hypotheek kunnen krijgen of het groeiend aantal ouderen dat naar een huurappartement wil verhuizen.

Het is begrijpelijk dat corporaties zich van hun sociale kant laten zien en de regels aan hun laars lappen.

Corporaties moeten inspelen op nieuwe vraag

Trouw 04.01.2011 De nieuwe Europese regelgeving bepaalt dat alleen mensen met een bruto jaarinkomen tot euro 33.614 nog in aanmerking komen voor een sociale huurwoning (lees, met een kale huurprijs tot euro 652,52 per maand).

Uitgerekend wonen 2006 SCP

Zie : hier —->De Nederlandse overheid heeft grote invloed op de kosten die huishoudens maken voor het wonen. Huurders kunnen aanspraak maken op huursubsidie, eigenaren op hypotheekrenteaftrek. Deze regelingen bestaan al lange tijd maar worden wel regelmatig aangepast.

Dit is onlangs gebeurd met de bijleenregeling die de hypotheekrenteaftrek heeft beperkt. Dit soort aanpassingen hebben directe financiële gevolgen voor huishoudens en overheid. Maar het is ook denkbaar dat huishoudens hun gedrag aanpassen.

Ze kunnen bijvoorbeeld kleiner of groter gaan wonen dan ze aanvankelijk van plan waren. Ook kan de afweging tussen een huur- en een koopwoning anders uitvallen. In deze publicatie wordt ingeschat hoe gevoelig huishoudens zijn voor (veranderingen in) de financiële regelingen op het gebied van het wonen. Vervolgens wordt voor drie bescheiden en twee grotere beleidswijzigingen nagegaan hoe groot de financiële consequenties en de gedragsveranderingen zijn. <—

Nieuwe regels voor sociale huurwoningen

Metro 01.01.2010 AMSTERDAM (ANP) – De regels voor het toewijzen van sociale huurwoningen zijn vanaf zaterdag anders. Woningcorporaties…

Nieuwe regels voor sociale huurwoningen

Trouw 01.01.2011 De regels voor het toewijzen van sociale huurwoningen zijn vanaf zaterdag anders. Woningcorporaties moeten voortaan 90 procent van de woningen met een huur tot 647 euro per maand verhuren aan huishoudens met een inkomen van maximaal 33.614 euro. De overige 10 procent mogen ze verhuren aan hogere inkomens. De regels gelden alleen voor nieuwe huurders.

Nieuwe regels voor sociale huurwoningen

Parool 01.01.2011 AMSTERDAM – De regels voor het toewijzen van sociale huurwoningen zijn vanaf zaterdag anders. Woningcorporaties moeten voortaan 90 procent van de woningen met een huur tot 647 euro per maand verhuren aan huishoudens met een inkomen van maximaal …

Nieuwe regels voor sociale huurwoningen

De pers 01.01.2011 AMSTERDAM (ANP) – De regels voor het toewijzen van sociale huurwoningen zijn vanaf zaterdag anders. Woningcorporaties moeten voortaan 90 procent van de woningen met een huur tot 647 euro per maand verhuren aan huishoudens met een inkomen van maximaal 33.614 euro. De overige 10 procent mogen ze verhuren aan hogere inkomens. De regels gelden alleen voor nieuwe huurders.

Een Voorbeeld.

Ans en Peter van den Bosch krijgen geen andere woning omdat ze volgens EU-regels te veel verdienen voor de sociale huursector. Zij zijn nu dus ‘Scheefwoners’ ???

Ans van den Bosch vindt de regeling ’gewoon belachelijk’. „Stel, jij wil een huis kopen van 220.000 euro en de overheid zegt: ’Jij verdient te veel. Je moet een huis kopen van 600.000 euro’. Daar vergelijk ik het mee. Dat slaat toch helemaal nergens op?”

Mevrouw van den Bosch overweegt nu om een paar uur per week minder te werken. „Heel frustrerend, want ik hou juist helemaal niet van dat thuiszitten.”

Minder werken om kleiner te wonen  

Trouw 30.12.2010 Peter (62) en Ans (61) van den Bosch willen verhuizen naar een kleiner huurhuis, maar door nieuwe regels uit Brussel voor de toewijzing van sociale huurwoningen gaat dat niet. Ze verdienen net te veel.

23 Reacties op “De aanpak van het Scheefwonen ook in Den Haag !?!?

  1. Pingback: Geert Wilderts PVV- Het scheefwonen van Henk en Ingrid « Debat in de Digitale Hofstad

  2. Pingback: PVV Den Haag en de Rotterdamwet | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  3. Pingback: Het Scheefwonen van Henk en Ingrid in Den Haag wordt aangepakt. | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  4. Pingback: Geert Wilders PVV – Het scheefwonen van Henk en Ingrid – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad

  5. Pingback: Haagse SP maakt zich ook zorgen om het Scheefwonen | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  6. Pingback: Huursverhoging | Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ 

  7. Pingback: Het lot van de Scheefhuurders | Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ 

  8. Pingback: Het lot van de Scheefhuurders – deel 2 | Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ 

  9. Pingback: Het lot van de Scheefhuurders – deel 3 | Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ 

  10. Pingback: Het scheefwonen van Henk en Ingrid – deel 3 « Debat in de Digitale Hofstad

  11. Pingback: Van Scheefhuurders en Knelhuurders deel 2 | Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ 

  12. Pingback: Van Scheefhuurders en Knelhuurders « Debat in de Digitale Hofstad

  13. Pingback: Van Scheefhuurders en Knelhuurders deel 3 | Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ 

  14. Pingback: Scheefhuurders en Knelhuurders – de Nasleep « Debat in de Digitale Hofstad

  15. Pingback: Moerwijk en de Rotterdam-wet | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  16. Pingback: Gedonder met het Scheefwonen ook in Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  17. Pingback: Gedonder met het Scheefwonen ook in Den Haag – de nieuwe impuls !!?? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  18. Pingback: Gedonder met het Scheefwonen ook in Den Haag – de nieuwe impuls !! – Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ 

  19. Pingback: Vergrijzing is het nieuwe “Scheefwonen” « Debat in de Digitale Hofstad

  20. Pingback: Vergrijzing is het nieuwe “Scheefwonen” – de nasleep « Debat in de Digitale Hofstad

  21. Pingback: Staedion richt zich op doorstroming van 65+-ers – Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ 

  22. Pingback: Den Haag stopt met de zogeheten ‘doorstroompremie’ – Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ 

  23. Pingback: Gedonder met het Scheefwonen ook in Den Haag – de nieuwe impuls !!?? – de nasleep | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Plaats een reactie