Bezuiniging welzijnswerk: Pennywise en Poundfoolish – deel 2

Uit een landelijke inventarisatie van de Volkskrant blijkt dat zeker honderd buurthuizen al dicht zijn en vele tientallen met sluiting worden bedreigd.

In Amsterdam en Den Haag is inmiddels een derde van de traditionele wijkcentra gesloten. 

Amersfoort wil zelfs alle elf wijkcentra afstoten en overdragen aan buurtinitiatieven.

Zie ook: Bezuiniging welzijnswerk: Pennywise en Poundfoolish – deel 1

‘Tijd voor participatieraad burgers’

BB 29.02.2013 Er moet een participatieraad van gewone burgers komen die als landelijk adviesorgaan tegenspel gaat bieden aan ‘Den Haag’ en diverse branche- en belangen organisaties.

Dat bepleit voorzitter Hans-Martin Don van de Koepel Wmo-raden. Kabinet en gemeenten verwachten steeds meer van de burger. Die moeten meer en meer hun eigen verantwoordelijkheid nemen, zo staat zo’n beetje in alle kabinets- en gemeentelijke beleidsplannen. Die ’gewone burger’ wordt volgens Don echter niets gevraagd en al helemaal niet betrokken bij de plannenmakerij. ‘Dat moet anders’, aldus de oud-wethouder maatschappelijke zorg van Eindhoven (SP).

Gerelateerde artikelen

Dossiers:

Veel buurthuizen moeten sluiten

BB 21.02.2013 Het voortbestaan van veel buurthuizen staat op de tocht. Al zeker 100 van deze centra zijn gesloten, nog eens tientallen dreigen hun deuren te moeten sluiten. Dat blijkt uit een rondgang van de Volkskrant donderdag.

Gerelateerde artikelen;

Buurthuizen verdwijnen in snel tempo

NU 21.02.2013 Het aantal buurthuizen in Nederland neemt in snel tempo af. Tientallen buurthuizen worden vanwege bezuinigingen bij gemeenten met sluiting bedreigd. Dat schrijft de Volkskrant donderdag.

Uit een inventarisatie van de krant blijkt dat er zeker al honderd buurthuizen dicht zijn en vele tientallen met sluiting worden bedreigd.

 

VK 21.02.2013  Het aantal buurthuizen neemt in rap tempo af. Gemeenten vragen meer inzet van burgers om de resterende wijkcentra overeind te houden. Maar beheer, exploitatie en onderhoud zijn voor vrijwilligers vaak te complex.

Uit een inventarisatie van de Volkskrant blijkt dat zeker honderd buurthuizen al dicht zijn en vele tientallen met sluiting worden bedreigd. Zo is in Amsterdam en Den Haag eenderde van de traditionele wijkcentra gesloten; Amersfoort wil alle elf wijkcentra afstoten en overdragen aan buurtinitiatieven. Gemeenten moeten miljoenen euro’s bezuinigen. Lees vandaag meer in de Volkskrant.

Trouw 21.02.2013 Het aantal buurthuizen neemt snel af. Uit een inventarisatie van de Volkskrant blijkt dat zeker honderd buurthuizen al dicht zijn en vele tientallen met sluiting worden bedreigd.

Telegraaf 21.02.2013 Het aantal buurthuizen neemt snel af. Uit een inventarisatie van de Volkskrant blijkt dat zeker honderd buurthuizen al dicht zijn en vele tientallen met sluiting worden bedreigd.

13 Reacties op “Bezuiniging welzijnswerk: Pennywise en Poundfoolish – deel 2

  1. Pingback: SpuiForum – Haastig Spoed is zelden goed !!!! | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: De spanningen rondom het SpuiForum namen toe !!! | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  3. Pingback: De spanningen rondom het SpuiForum namen toe !!! | Kunst in de Wijk

  4. Pingback: Haagse Bewonersorganisaties weer onder druk gezet | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  5. Pingback: Bewonersorganisaties weer de Pisang | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  6. Pingback: Bezuinigingen op Welzijn door Coalitieakkoord 2018 2022 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  7. Pingback: Bezuiniging op Welzijn door Coalitieakkoord 2018 2022 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  8. Pingback: De Haagse begroting 2019 versus het Welzijnswerk en meer | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  9. Pingback: Het Haagse Welzijnswerk “Nieuwe Stijl” | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  10. Pingback: Het Haagse Welzijnswerk “Nieuwe Stijl” versus onderzoek naar Xtra | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  11. Pingback: Het Haagse Welzijnswerk “Nieuwe Stijl” versus onderzoek naar Xtra – de nasleep | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  12. Pingback: Het Haagse Welzijnswerk “Nieuwe Stijl” – resultaat onderzoek naar Xtra | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  13. Pingback: De relatie tussen de gemeente Den Haag en de bewonersorganisaties dreigt af te koelen !!!! | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Plaats een reactie