Van seksboulevard tot bedreiging met de dood

Terwijl de VVD gaat voor een seksboulevard, wordt de PvdA met de dood bedreigt vanwege het verbod op prostitutie.

Projectontwikkelaar Terra Nova Projecten heeft bij burgemeester Van Aartsen een plan ingediend voor het aanleggen van de boulevard tussen de drie spoorbogen van Den Haag Centraal en Hollands Spoor.

De raamprostitutie uit de Haagse Doubletstraat en de Geleenstraat kan hier naartoe verhuizen. Ook moet het een oplossing bieden voor de oprukkende Chinese massagesalons.  Het plan past in het voorstel dat de VVD samen met de PvdA eerder deed. De partijen verwachten dat het samenvoegen van de raamprostitutie op een centrale locatie zorgt voor vermindering van de overlast. Het zou ook veiliger zijn en beter te controleren.

VVD-fractievoorzitter Ibo Gülsen: ‘Het plan van de projectontwikkelaar is in lijn met wat wij willen. De locatie ligt afgeschermd door zijn ligging tussen de sporen en dat is wat wij belangrijk vinden. Ook het feit dat een marktpartij de handschoen oppakt om de erotiek-boulevard aan te leggen is erg interessant.’ Meer Meer Meer

Vreemd dan ook het volgende te moeten vernemen ?????

Tweede Kamerlid Myrthe Hilkens PvdA is op dit moment in Zweden om ‘het Zweedse model’ te bestuderen, waarin het strafbaar is gesteld om te betalen voor prostitutie. Hilkens heeft meerdere bedreigingen (o.a  e-mails) ontvangen van mannen die haar dreigen met ernstig lichamelijk letsel en haar aanraden niet de straat op te gaan ‘want dan kan het wel eens slecht aflopen’.

Onrealistisch plan voor raamprostitutie gaat niet door

SP 23-05-2013 • Het gemeentebestuur heeft laten weten geen geld te hebben om de raamprostitutie uit de Geleenstraat en Doubletstraat te verplaatsen. Dit blijkt uit een onderzoek wat in opdracht van de gemeenteraad is gedaan. De SP is blij dat dit dure onrealistische plan van tafel is. Al bij de bespreking van de begroting 2011 gaf de partij aan geen heil te zien in de verplaatsing, omdat dit teveel geld zou kosten. “Vanaf het begin was al duidelijk dat deze verkiezingsstunt van de VVD niet ging lukken. Het plan is veel te duur. We zijn daarom blij dat deze proefballon is doorgeprikt. Het geld wat nu over is, zien we graag voor de helft besteed worden aan preventie, onderzoek naar mensenhandel en hulp aan de prostituees.” aldus SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei.  › Lees verder…

‘Verplaatsen prostitutie uit centrum Den Haag moet lukken’

RTVWEST 07.05.2013 Video DEN HAAG – Projectontwikkelaar Terra Nova geeft het plan om de raamprostitutie onder te brengen in een groot nieuw eroscentrum in de spoorbogen tussen de stations Hollands Spoor en Den Haag Centraal vooralsnog niet op. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Plan voor erotiekboulevard onzeker

Den HaagFM 07.05.2013 Het plan om de raamprostituees uit de Geleenstraat en Doubletstraat onder te brengen in een nieuwe Erotiekboulevard is z…lees meer

Prostitutie naar Erotica Boulevard?

Den HaagORG 24.03.2013 De volgende leegstaande Megastores? Maar dan in de eroticasfeer: EroStores dus als het ware. Projectontwikkelaar Mark Lucassen ziet er wel brood in achter de spoorboog Den Haag CS. De gehele erotiekwereld te isoleren buiten het centrum in een voormalige en tegenwoordig terugkerende industriewijk?!? Terwijl onze overheid op stap is in Zweden te zien hoe zij prostitutiebezoek hier wettelijk strafbaar kan krijgen, worden de prostituees als illegalen bijeen gedreven. En dat terwijl prostitutie een erkend beroep is.

Vóór je stemt, kijk en luister ook even naar het interview met initiatiefnemer op DenHaagFM.

PvdA nu ook voor erotiekboulevard in Den Haag

Den HaagFM 28.02.2013 In het korte nieuwsprogramma Den Haag In 60 Seconden van Den Haag FM wordt elke werkdag het belangrijkste nieuws uit Den…lees meer

Ook PvdA ziet voordelen in verhuizing prostitutie

RTVWEST 27.02.2013 Audiofragment DEN HAAG – Ook de PvdA, de grootste partij in de Haagse gemeenteraad, ziet voordelen in de komst van de komst van een erotiek-boulevard tussen de drie spoorbogen van Den Haag Centraal en Hollands Spoor. Lees verder

gerelateerde artikelen:

VVD enthousiast over erotiekboulevard

RTVWEST 15.02.2013 De VVD in Den Haag ziet de plannen voor een erotiek-boulevard tussen de treinsporen wel zitten. Projectontwikkelaar Terra Nova Projecten heeft bij burgemeester Van Aartsen een plan ingediend voor het aanleggen van de boulevard tussen de drie spoorbogen van Den Haag Centraal en Hollands Spoor.

Gerelateerde artikelen;

Verder:

Prostitutiewet nog altijd niet populair in Eerste Kamer

Elsevier 28.05.2013 Minister van Justitie Ivo Opstelten (VVD) is er niet in geslaagd om zijn nieuwe prostitutiewet in zijn geheel door de Eerste Kamer te loodsen. Veel senatoren vrezen dat prostituees door de wet de illegaliteit in zullen worden gejaagd.

Tot een breuk tussen de VVD- en de PvdA-fractie kwam het dinsdagavond bij de bespreking van de wet niet. De wet gaat er komen, want Opstelten heeft haast, maar duidelijk werd wel dat de aard van de wet behoorlijk schizofreen zal zijn.

Prostitutiewet komt gehavend uit hoog oplopend Eerste-Kamerdebat

VK 28.05.2013 De nieuwe prostitutiewet van minister Opstelten (Veiligheid) is dinsdag gehavend uit het debat met de Eerste Kamer gekomen. Prostituees moeten zich voortaan laten registreren, maar hun bezoekers hoeven zich er niet van te vergewissen dat ze met een geregistreerde prostituee van doen hebben.

Senaat buigt zich weer over prostitutieregels

AD 27.05.2013    Ze hadden er eigenlijk al lang moeten zijn, de nieuwe regels voor prostitutie en tegen mensenhandel. De Eerste Kamer debatteerde er meer dan een jaar geleden al over, maar gaat er dinsdag pas mee verder. De hele middag en avond zijn ervoor uitgetrokken.

Senaat buigt zich weer over prostitutieregels

Trouw 27.05.2013 Ze hadden er eigenlijk al lang moeten zijn, de nieuwe regels voor prostitutie en tegen mensenhandel. De Eerste Kamer debatteerde er meer dan een jaar geleden al over, maar gaat er dinsdag pas mee verder. De hele middag en avond zijn ervoor uitgetrokken.

Met het ‘Zweedse model’ schiet prostituee niets op

Trouw 27.05.2013 Niet Zweden, maar Nieuw-Zeeland zou als voorbeeld moeten dienen voor het prostitutiebeleid in Nederland, stelt Joep Rottier.  Wanneer de Eerste Kamer deze week het wetsvoorstel van minister Opstelten over het prostitutiebeleid behandelt, komt onherroepelijk het ‘Zweedse model’ weer op tafel.

Maar waarom zoeken we ons voorbeeld in een land waar het radicaal feminisme tot inspiratie dient en afschaffing van prostitutie het ultieme doel is? Garandeert dat Zweedse criminaliseringsmodel wel de veiligheid en de rechten van prostituees? Zweedse politici en radicale feministen claimen graag van wel. Door met euforische uitspraken te komen over het officiële evaluatierapport uit 2010 hopen ze dat liefst heel Europa hun beleid overneemt.

Myrthe Hilkens, rijzende PvdA-ster

VN 08.05.2013 Myrthe Hilkens (PvdA) zorgde voor opwinding omdat ze hoerenlopen zou willen verbieden. Thijs Broer interviewde haar over de Prostitutiewet, seks en politiek. ‘De nuance is blijkbaar niet sexy.’ Lees meer

Telegraaf 27.03.3013 De ChristenUnie wil het bezoek aan een prostituee die uitgebuit wordt of slachtoffer van mensenhandel is, strafbaar stellen. Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers werkt aan een initiatiefwet om dit te regelen, meldt de NOS.

Gerelateerde artikelen;

12-03:  ‘Vergeet Zweden’

08-03:  Jongeren in prostitutie R’dam

19-02:  Ook CU wil verbod op hoerenlopen

18-02:  ‘Verbod op hoerenlopen’

NU 27.03.2013 Een meerderheid in de Tweede Kamer staat welwillend tegenover een plan van de ChristenUnie om ook de klanten van prostituees die duidelijk worden uitgebuit of mishandeld, af te straffen. Wel bestaan er nog veel vragen over de juridische haalbaarheid van het voorstel.

Dat blijkt uit een rondgang van NU.nl. Momenteel ligt er in de Eerste Kamer al een wetsvoorstel waarbij hoerenlopers verplicht moeten checken of de prostituee die ze bezoeken, geregistreerd staat en dus legaal aan het werk is.

Elsevier 27.03.2013 Het bezoek aan prostituees die duidelijk worden mishandeld of tegen hun wil werken, moet strafbaar worden. De ChristenUnie komt met een initiatiefwet om dit te regelen. Een meerderheid van de Tweede Kamer staat welwillend tegenover het plan. De ChristenUnie wil dat klanten strafbaar zijn als zij prostituees bezoeken en misstanden niet melden bij de politie.

‘Je bent niet onschuldig als je weet of kunt weten dat de vrouw die je bezoekt wordt uitgebuit of mishandeld,’ zegt Segers tegen nu.nl. ‘Dan ben je medeverantwoordelijk aan zo’n situatie.’ PvdA-Kamerlid Myrthe Hilkens reageert terughoudend op het plan van de ChristenUnie. Zij pleit voor de invoering van een nationale rapporteur prostitutie en wil de hoorzitting over prostitutie afwachten.

Gerry van der List: Legale prostitutie past in een vrije samenleving

Zorgtaak verlenen
Een deel van de hoerenlopers, of -loopsters bestaat wellicht uit mensen die het op de liefdesmarkt niet zo goed doen, maar er wel naar verlangen aangeraakt te worden. Is dat nou zo erg? Zullen we om de discussie helder te houden gewoon toegeven dat die behoefte op zichzelf legitiem is? Zouden we zelfs niet kunnen stellen dat mannen en vrouwen die hun lichaam verhuren een zorgtaak verlenen, zij het een die te vaak uitmondt in geweld en uitbuiting?

Om dat te voorkomen zou je ook kunnen overwegen om prostitutie werkelijk van staatswege aan te bieden. Via ‘eros-hotels’ bijvoorbeeld, waar vaste tarieven gelden en met (vrouwelijke) politieagenten die er streng op toezien dat klanten de regels niet overtreden. Natuurlijk zou een deel van de praktijk zich dan ook naar ondergrondse circuits verplaatsen, maar we zouden tenminste erkennen dat seks kopen niet per defintie misdadig is en het verlenen van seksuele diensten niet per se minderwaardig – een oordeel waar prostituees zelf nooit veel mee zijn opgeschoten.

Wat is daar nou erg aan: hoerenlopen?

Trouw 03.03.2013 In ‘Paradies: Liebe’, een film die nog altijd in de Nederlandse bioscopen draait, trekken oudere Europese vrouwen naar Kenia om liefde te kopen van jonge, slanke, zwarte mannen. Regisseuse Ulrich Seidl werkte met acteurs, maar sugarmama’s, die Afrikaanse mannen onderhouden, bestaan echt. En ze zetten ons beeld van prostitutie op z’n kop: de mannen die ‘hun lichaam verkopen’ zullen bij veel kijkers minder medelijden wekken dan de vrouwen, die hun portemonnee moeten trekken om te voelen dat ze het aanraken waard zijn.

Het tweetal is net terug van een werkbezoek aan Zweden, waar klanten van prostituees strafbaar zijn. Hoe zo’n Nederlands model er precies uit zou moeten zien is huiswerk voor de komende maanden, zeggen ze. “Maar,” benadrukt Segers, “zeker zo belangrijk is het culturele debat.” Hilkens: “In Nederland denken we dat we pragmatisch zijn. Gezien alle heisa hierover denk ik niet dat dit klopt. Het is juist een ideologisch gedreven discussie.”

‘In Zweden beschouwen ze ons prostitutiesysteem als een witwasmachine’

Trouw 28.02.2013 De Tweede Kamerleden Myrthe Hilkens (PvdA) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) zien wel heil in een nieuw Nederlands prostitutiemodel, met daarin ‘het beste van twee werelden’.

Meer over: Prostitutie Politiek  Zweden Europa

Zo veel goeds heeft het Zweedse verbod op hoerenlopen niet gebracht

VK 24.02.2013 Het Zweedse verbod op hoerenlopen staat in Nederland in de belangstelling. Maar werkt het ook? De Zweedse overheid claimt dat het beleid succesvol is, maar het aangevoerde bewijs wordt door gerenommeerde wetenschappers afgewezen.

PvdA-Kamerlid bedreigd vanwege strijd tegen prostitutie

Elsevier 22.02.2013 Het PvdA-Kamerlid Myrthe Hilkens wordt bedreigd vanwege haar strijd tegen legale prostitutie. Het Kamerlid zou al meerdere intimiderende brieven van tegenstanders hebben gekregen. Dat meldt weekblad Nieuwe Revu.

In de brieven zouden mannen haar dreigen ‘ernstig lichamelijk letsel’ toe te brengen als ze haar strijd tegen de prostitutie voortzet. Ook op de radio zou iemand hebben gezegd ‘haar benen te willen breken’. Hilkens zit sinds 12 april 2011 in de Tweede Kamer namens de Partij van de Arbeid.

Daarvoor streed ze als publiciste en columniste al jarenlang voor vrouwenemancipatie en tegen prostitutie in Nederland.

Lees het commentaar van Gerry van der List

Kamerlid Hilkens bedreigd

Telegraaf 22.02.2013 PvdA-Tweede Kamerlid Myrthe Hilkens, die zich deze week uitliet over een mogelijk verbod op hoerenbezoek, is de afgelopen dagen door tegenstanders bedreigd.

Gerelateerde artikelen;

18-02: ‘Verbod op hoerenlopen’

‘Hilkens ernstig bedreigd om verbod op hoerenbezoek’

Trouw 22.02.2013 PvdA-Tweede Kamerlid Myrthe Hilkens, die zich deze week uitliet over een mogelijk verbod op hoerenbezoek, is de afgelopen dagen door tegenstanders bedreigd. Dat meldt Nieuwe Revu op basis van bronnen rond de politica.

Verwant nieuws

‘PvdA-Kamerlid Hilkens ernstig bedreigd’

NU 22.02.2013 AMSTERDAM – PvdA-Kamerlid Myrthe Hilkens wordt ernstig bedreigd. De bedreigingen zouden te maken hebben met haar uitlatingen over prostitutie van deze week.  Dat meldt Nieuwe Revu – Hilkens is momenteel in Zweden waar ze zich, samen met ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers, laat informeren over het strafbaar stellen van prostitutie.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Myrthe Hilkens

Heel goed, zo’n studiereis naar Zweden voor prostitutiebeleid

Trouw 22.02.2013 Twee Kamerleden, het zal u niet zijn ontgaan, vertrekken vandaag naar Zweden teneinde er het prostitutiebeleid te bestuderen.
Goed idee, dacht ik meteen. Dáár werd hoerenlopen immers in 1999 bij wet verboden. Hier werd prostitutie een jaar later, mits vrijwillig bedreven, gelegaliseerd.

Zweeds prostitutiemodel iets dichterbij

Trouw 19.02.2013 De PvdA gaat samen met de ChristenUnie onderzoeken of het mogelijk is bezoekers van prostituees strafbaar te stellen. PvdA-Kamerlid Myrthe Hilkens gaat donderdag samen met ChristenUnie-parlementariër Gert-Jan Segers naar Zweden om daar het zogeheten ‘Zweedse model’ te onderzoeken. De sociaal-democrate wil ‘verkennend’ en met ‘open vizier’ te kijken of dat ook niet iets voor Nederland is. Ze wil onder meer weten of een dergelijk verbod niet leidt tot een ondergrondse – en dus veel moeilijk te controleren – prostitutie.

In Zweden is aan het begin van deze eeuw de wet ingevoerd waarin de klant van een prostituee strafbaar wordt gesteld. De prostituee was niet strafbaar, omdat de mogelijke slachtoffers van uitbuiting of mensenhandel zo niet worden gecriminaliseerd.

Ook ChristenUnie studeert op verbod hoerenbezoek

Trouw 19.03.2013  Naast de PvdA wil ook de ChristenUnie bekijken of in Nederland een verbod op hoerenbezoek mogelijk is. Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers (CU) gaat, net als zijn PvdA-collega Myrthe Hilkens, deze week naar Zweden om het beleid daar te bestuderen.

PvdA en CU bekijken verbod hoerenbezoek

NU 18.02.2013 PvdA en ChristenUnie gaan bekijken of in Nederland een verbod op hoerenbezoek mogelijk is. De Tweede Kamerleden Myrthe Hilkens (PvdA) en Gert-Jan Segers (CU) gaan deze week naar Zweden om het beleid daar te bestuderen, zeiden ze maandag in het tv-programma Pauw en Witteman.

In Zweden is het bezoek aan prostituees sinds 1999 verboden. Volgens Segers is daardoor het hoerenbezoek flink teruggelopen.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Prostitutie Zweden PvdA

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s