Den Haag niet veiliger door VCP

Den Haag niet verkeersveiliger door VCP

RTVWEST 05.06.2010  –  DEN HAAG – Het verkeerscirculatieplan (VCP) in Den Haag heeft tot nog toe niet meer verkeersveiligheid in de binnenstad opgeleverd.

Dat concludeert de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. De gemeente Den Haag ging er bij de invoering van het VCP wel van uit dat de binnenstad verkeersveiliger zou worden.

Het aantal auto- en fietskilometers in de stad is door het VCP niet verminderd, aldus de stichting. Auto’s moeten omrijden en voor fietsers gelden er geen andere routes in het centrum.

Gerelateerde berichten

‘Den Haag niet veiliger door VCP’

Telegraaf 05.06.2010 De binnenstad van Den Haag is niet veiliger geworden door het nieuwe verkeerscirculatieplan (VCP). Doordat auto’s langer onderweg zijn, zou de kans op ongelukken juist toenemen.

PVV: ‘Verkeerscirculatieplan naar prullenbak’

RTVWEST 27.05.2010  – DEN HAAG – Het verkeerscirculatieplan moet zo snel mogelijk de prullenbak in, dat vindt Partij voor de Vrijheid-lid De Mos.

Volgens de PVV is Den Haag door het verkeerscirculatieplan een van de meest auto-onvriendelijke steden van Nederland geworden. Ook zullen volgens de partij de Haagse ondernemers stevige verliezen lijden. 

Het plan is in 2007 opgezet om het doorgaande verkeer in de Haagse binnenstad te verminderen en zo de luchtkwaliteit in het centrum te verbeteren.

Gerelateerde berichten

Een Reactie op “Den Haag niet veiliger door VCP

  1. Pingback: Haagse PVV heeft gefraudeerd met Zwartboek VCP | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s