Protestactie Oldtimerbezitters 16.12.2013 Haagse Binnenhof

Protestactie 16.12.2013 Binnenhof (werd Malieveld).

Rond het middaguur vertrekken zij vanaf het Louwman Museum aan de Leidsestraatweg in Den Haag in een stoet richting het Binnenhof. Ze protesteren tegen de wegenbelasting die ze per 1 januari moeten betalen.

Rond 18.00 uur overhandigen de actievoerders op het Binnenhof een petitie tegen de nieuwe regeling. De Leiderdorpse Brigitte Schrijvers begon vorige week met de actie en heeft inmiddels bijna 15.000 handtekeningen opgehaald.

Vrijstelling voor 40 jaar oude oldtimers

Vanaf 1 januari geldt de vrijstelling voor motorrijtuigenbelasting voor oldtimers van 40 jaar of ouder. Tot nu toe waren auto’s van 25 jaar of ouder vrijgesteld van wegenbelasting. De regeling is al door de Tweede Kamer goedgekeurd, maar moet nog door de Eerste Kamer. 

Ze mochten helaas het centrum niet in om op het Binnenhof te protesteren tegen de herinvoering van motorrijtuigenbelasting voor oldtimers. Volgens een woordvoerder van de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen was de demonstratie niet aangemeld.

Door meldingen op Facebook kwam de politie er bij toeval achter dat een stoet klassiekers op weg was naar het Binnenhof. Op aanwijzing van de politie zijn de auto’s naar het Malieveld geleid. Later op de middag wilde de demonstranten een petitie aanbieden aan minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën.

Oldtimer-protest ordelijk verlopen

Telegraaf 16.12.2013 Het grootste deel van de 400 demonstrerende eigenaren van klassieke auto’s heeft Den Haag maandagmiddag verlaten. Zij hebben de voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, een petitie aangeboden tegen de herinvoering van wegenbelasting voor oldtimers.

Gerelateerde artikelen;

16-12: Tegen duurdere oldtimers

Protesterende eigenaren van oldtimers verlaten Den Haag

RTVWEST 16.12.2013 VideoDEN HAAG – Het grootste deel van de 400 demonstrerende eigenaren van klassieke auto’s heeft Den Haag maandagmiddag verlaten. Zij hebben de voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, een petitie aangeboden tegen de … Lees verder

Gerelateerde artikelen

In beeld: Oldtimerliefhebbers demonstreren op Malieveld

RTVWEST 16.12.2013 Protesterende oldtimerliefhebbers zijn maandagmiddag uit het centrum van Den Haag geweerd. Zo’n vierhonderd demonstranten zijn met hun klassieke auto’s door de politie naar het Malieveld gedirigeerd. Ze mogen het centrum niet in om op het Binnenhof te protesteren tegen de herinvoering van motorrijtuigenbelasting voor oldtimers. Volgens een woordvoerder van de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen was de demonstratie niet aangemeld de demonstranten zijn met hun klassieke auto’s door de politie naar het Malieveld gedirigeerd. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

De oudjes zorgen voor overlast

Regio15 16.12.2013 Den Haag – Een demonstratie van bezitters van oude auto’s heeft aan het begin van de middag flink wat verkeersoverlast veroorzaakt op de toegangswegen. De eigenaren verzetten zich tegen het afschaffen van de vrijstelling van motorrijttuigenbelasting op oldtimers. Als er weer motorrijtuigenbelasting betaald moet gaan worden, wordt het mogelijk te duur om een oude auto te bezitten en daar weinig mee te rijden. Dat zou kunnen betekenen dat het aantal oude auto’s dat in de handen van liefhebbers is, drastisch afneemt.

Er was afgesproken om te verzamelen op de parkeerplaats van het Louwman Museum op de Benoordenhoutseweg. Maar die locatie bleek al snel niet in staat om de toevloed van bolides te kunnen verwerken. Dat betekende dat de N44/Rijksstraatweg al snel volliep met allerhande bejaarde auto’s.

De politie en organisatie besloten daarop om uit te wijken naar het Malieveld. Daar was wel voldoende ruimte om alle auto’s neer te zetten. De bijeenkomst had al snel het karakter van een clubdag: allerhande liefhebbers die met de camera in de aanslag rondliepen om te kijken wat voor oud blik er allemaal stond opgesteld. Kijken en bekeken worden, dus.

Maar er moest natuurlijk ook gedemonstreerd worden. Daarom liepen een groep van naar schatting 200 man naar het Plein, begeleid door de Mobiele Eenheid. Daar werd kort gedemonstreerd en een petitie aangeboden.  LEES MEER…

Video: Ruben van Essen

Foto’s:  Machiel Janssen, Ruben van Essen en Rene Hendriks

Protesterende oldtimerliefhebbers zorgen voor file op A12

Den HaagFM 16.12.2013 Een stoet van boze oldtimerbezitters zorgt maandagmorgen voor file op de A12 richting Den Haag. De actievoerders zijn op weg naar de hofstad voor een protestactie bij het Binnenhof.
Liefhebbers van oldtimers zijn niet gecharmeerd van de wijziging voor motorrijtuigenbelasting in het nieuwe jaar.…lees meer

Oldtimers uit centrum geweerd

Telegraaf 16.12.2013 Protesterende eigenaren van oldtimers zijn maandagmiddag uit het centrum van Den Haag geweerd. Zo’n 400 demonstranten zijn met hun klassieke auto’s door de politie naar het Malieveld gedirigeerd. Ze mogen het centrum niet in om op het Binnenhof te ageren tegen de herinvoering van motorrijtuigenbelasting voor oldtimers.

Gerelateerde artikelen:

16-12: Oldtimerbezitters richting Den Haag uit protest

Oldtimers uit centrum Den Haag geweerd 

NU 16.12.2013 Protesterende eigenaren van oldtimers zijn maandagmiddag uit het centrum van Den Haag geweerd.  Bekijk video – Zo’n vierhonderd demonstranten zijn met hun klassieke auto’s door de politie naar het Malieveld gedirigeerd.

Demonstratie oldtimers uit centrum Den Haag geweerd

Trouw 16.12.2013 Protesterende eigenaren van oldtimers zijn maandagmiddag uit het centrum van Den Haag geweerd. Zo’n 400 demonstranten zijn met hun klassieke auto’s door de politie naar het Malieveld gedirigeerd. Ze mogen het centrum niet in om op het Binnenhof te ageren tegen de herinvoering van motorrijtuigenbelasting voor oldtimers.

Honderden boze oldtimerrijders op Malieveld in Den Haag

RTVWEST 16.12.2013 DEN HAAG – Honderden boze oldtimerliefhebbers staan maandagmiddag met hun oldtimers op het Malieveld in Den Haag. Ze protesteren tegen de wegenbelasting die ze per 1 januari moeten betalen. Lees verder

File op A12 naar Den Haag door protesterende oldtimerliefhebbers

RTVWEST 16.12.2013 DEN HAAG – Een stoet van boze oldtimerbezitters zorgt maandagmorgen voor file op de A12 richting Den Haag. De actievoerders zijn op weg naar de hofstad voor een protestactie bij het Binnenhof. Lees verder

Boze oldtimerbezitters naar Den Haag voor actie tegen nieuwe regels

RTVWEST 15.12.2013 Boze oldtimerbezitters uit heel het land verzamelen maandag bij het Louwman Museum aan de Leidsestraatweg in Den Haag. Rond het middaguur vertrekken zij in een stoet richting het Binnenhof. Ze protesteren tegen de wegenbelasting die ze per 1 januari moeten betalen…. Lees verder

gerelateerde artikelen;

Boze oldtimerbezitters protesteren tegen wegenbelasting

Den HaagFM 15.12.2013 Boze oldtimerbezitters uit heel het land verzamelen maandag bij het Louwman Museum. Rond het middaguur vertrekken zij in…lees meer

Zie verder:

Dat was zo door de regering bekokstoofd met de ANWB, KNAC, FEHAC, FOCWA, BOVAG en de RAI Vereniging. Heel handig: tachtig procent van de oldtimerbezitters, te weten de benzinerijders, wordt koest gehouden met een soepele regeling terwijl de minderheid die op LPG of diesel rijdt het grootste deel van de motorrijtuigenbelasting (MRB) mag ophoesten.

De reden voor de afschaffing van de oldtimer MRB is geld – niet het milieu, zoals de regering pretendeert. Het huidige plan is een aanmoediging om van schone LPG over te stappen op vieze benzine, terwijl veel oldtimerbezitters juist LPG hadden laten inbouwen om relatief schoon te rijden. Al die auto’s die straks naar de sloop gaan moeten worden vervangen door nieuwe en de fabricage is een aanslag op milieu.

‘De reden voor afschaffen oldtimer-vrijstelling is geld, niet het milieu’

VK 14.12.2013 Op 3 december kreeg Michiel Hegener een brief van de Belastingdienst waarin hij las dat zijn oldtimer plotseling niet meer onder de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting valt. ‘Het huidige plan is een aanmoediging om van schone LPG over te stappen op vieze benzine’.

Een Reactie op “Protestactie Oldtimerbezitters 16.12.2013 Haagse Binnenhof

  1. Afschaffen die hap. Alleen een oldtimerbezitter die een andere dagelijkse auto op ZIJN/HAAR naam heeft staan zou van de regeling gebruik kunnen maken. Er zijn rijke hobbyisten die wel 6 auto’s hebben en lekker wegenbelastingvrij rijden terwijl een arme donder die in een autootje van 10 jaar rijd dik betaald.Dat geld tevens ook voor de 14% bijtelling en wegenbelastingvrije auto’s.Degenen die daar in kunnen en mogen rijden zijn de beter gesalariseerden. Subsidies en belastingvoordelen komen bij degenen terecht die het niet nodig hebben.
    C. d’Ancona

Plaats een reactie