Politie stopt bijeenkomst radicale moslims Haags voetbalveld Hondiusstraat Regentessekwartier

Manifestatie voetbalveld Hondiusstraat Regentessekwartier (Segbroek)

Vijf mannen zijn zondagavond aangehouden omdat ze zich niet konden legitimeren. Ze maakten deel uit van een groep van 41. Volgens de politie hielden de mannen een manifestatie. Omdat de bijeenkomst niet officieel was aangevraagd, heeft de politie in samenspraak met de gemeente en het Openbaar Ministerie de groep van het speelveldje verwijderd.

Op de website ‘dewarereligie.nl‘ staat hoe de betrokkenen tegen de gebeurtenissen van gisteravond op de Hondiusstraat aankijken.

Vorige week maandag werd een foto getwitterd van een man die op een voetbalveldje in de wijk Spoorwijk met een vlag zwaaide met daarop het logo van ISIS, een organisatie die behoort tot Al-Qa’ida in Irak.

Nasleep

De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) wordt vergeleken met een Nazi en politieagenten NSB’ers worden genoemd. Dat bevestigt het OM tegenover elsevier.nl na berichtgeving hierover in De Telegraaf.

Aanleiding voor het stuk is de ontruiming van een trapveldje in de Haagse wijk Segbroek waar radicale moslims zondag een onaangekondigde steunbetuiging voor jihadisten in Syrië hadden georganiseerd.

Nazi’s

Op de site wordt frustratie geuit over het optreden van de agenten. Volgens de schrijver was het een actie ‘waaraan zelfs de Nazi’s in ’44 niet deel zouden willen nemen’.

Beledigingen

Politieagenten in de hofstad hebben verontwaardigd gereageerd op de beledigingen. Zij worden weggezet als NSB’ers die dom orders van de hoogste baas uitvoeren.

zie ook: Terroristenvlag op voetbalveld in Spoorwijk

Site noemt burgemeester nazi en wordt mogelijk vervolgd

RTVWEST 13.09.2013 Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag bekijkt of het juridische maatregelen gaat nemen tegen de islamitische website dewarereligie.nl. Dat bevestigt een woordvoerster van het OM. Op de site, die vrijdag offline was, wordt de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen afgeschilderd als nazi en worden agenten beledigd.

Deze omschrijving stond in een ingezonden stuk dat was geplaatst naar aanleiding van de ontruiming van een veldje aan de Hondiusstraat zondag in Den Haag.

Gerelateerde artikelen;

Jozias van Aartsen wordt nazi genoemd op moslimwebsite

Den HaagFM 13.09.2013 In een artikel op de website Dewarereligie.nl wordt burgemeester Jozias van Aartsen vergeleken met een nazi en worden politieagenten NSB’ers genoemd.…lees meer

OM bekijkt radicale site na nazi-vergelijking Van Aartsen

Elsevier 13.09.2013 Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag bekijkt beledigingen op de radicale islamitische website dewarereligie.nl. De reden hiervoor is een stuk op de site waarin de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) wordt vergeleken met een Nazi en politieagenten NSB’ers worden genoemd. Dat bevestigt het OM tegenover elsevier.nl na berichtgeving hierover in De Telegraaf.

Aanleiding voor het stuk is de ontruiming van een trapveldje in de Haagse wijk Segbroek waar radicale moslims zondag een onaangekondigde steunbetuiging voor jihadisten in Syrië hadden georganiseerd.

Nazi’s

Op de site wordt frustratie geuit over het optreden van de agenten. Volgens de schrijver was het een actie ‘waaraan zelfs de Nazi’s in ’44 niet deel zouden willen nemen’.

Beledigingen

Politieagenten in de hofstad hebben verontwaardigd gereageerd op de beledigingen. Zij worden weggezet als NSB’ers die dom orders van de hoogste baas uitvoeren.

Meer:

‘Radicale moslimjongeren provoceren, net als anarchisten met Che’

Trouw 12.09.2013 Het blijft een duivels dilemma: ingrijpen als radicale moslimjongeren op een speelveldje een Al-Kaida-vlag zwaaien of op afstand blijven en er geen woorden aan vuil maken?

Hoogleraar terrorisme en contra-terrorisme Edwin Bakker van het Centre for Terrorism & Counterterrorism van de Universiteit Leiden vindt het goed dat de politie zondag een ‘manifestatie’ van radicale moslims op een voetbalveldje in de Haagse wijk Segbroek heeft afgebroken. Daar hielden 41 volwassen moslims een bijeenkomst waarbij met een Arabische vlag werd gezwaaid.

Islam Democraten: niks mis met manifestatie Hondiusstraat

RTVWEST 10.09.2013 DEN HAAG – De Islam Democraten in de Haagse gemeenteraad wil van het college van B&W weten waarom er door de politie is ingegrepen bij een manifestatie in de Hondiusstraat het afgelopen weekend. De politie maakte toen een einde aan een bijeenkomst die volgens burgemeester van Aartsen niet was aangemeld. Het zou zijn gegaan om een groep radicale moslims. Lees verder

Gerelateerde artikelen

Van Aartsen: Politie moest corrigerende tik uitdelen – Video

RTVWEST 10.09.2013 VideoAudiofragment DEN HAAG – Bij de aanhoudingen tijdens een onaangekondigde manifestatie op een voetbalveldje in het Haagse Regentessekwartier heeft de politie zondag ‘corrigerende tikken’ uitgedeeld. Dat zegt burgemeester Jozias van Aartsen. Er was voor de bijeenkomst geen vergunning afgegeven. Ook zouden instructies van de politie niet zijn opgevolgd.

Vijf mannen werden aangehouden omdat ze zich niet konden legitimeren. Ze maakten deel uit van een groep van 41 moslims. Jongeren uit de buurt zeggen dat het om de Belgische groepering Sharia4Belgiumging,  Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Den Haag In 60 Seconden: “Politie moest corrigerende tik uitdelen” Video

Den HaagFM 10.09.2013 In het korte nieuwsprogramma ‘Den Haag In 60 Seconden’ van Den Haag FM wordt elke werkdag het belangrijkste nieuws uit D…lees meer

Radicale Haagse moslims: meer ‘voetbalacties’ tegen politie

VK 10.09.2013 De radicale moslims die zondag op een Haags trapveldje zijn aangehouden door de politie, hebben nieuwe voetbalacties aangekondigd. ‘Volgende week zijn we er weer. Die week erop weer. En die week dáárop weer’, zegt Abou Moussa, een van de voetballers. ‘We gaan door met bewijzen dat Nederland een politiestaat is voor moslims.’

Radicalen: Meer acties

Telegraaf 10.09.2013 De veertig moslimradicalen die zondag in de Haagse wijk Segbroek bijeenkwamen, houden de komende tijd meer acties. ,,Volgende week zijn we er weer. Die week erop weer. En die week dáárop weer”, waarschuwt Abou Moussa, een van de deelnemers.

Aangehouden moslims staan volgende week weer op voetbalveldje in Den Haag

RTVWEST 09.09.2013 DEN HAAG – De groep moslims die zondagavond van een voetbalveldje in het Haagse Regentessekwartier door de politie werd verwijderd, staat er gewoon volgend weekend weer. Dat zegt één van hen in een artikel op de website De Ware Religie. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Islam Democraten: “Manifestatie moslims onterecht verbroken”

Den HaagFM 09.09.2013 De partij Islam Democraten in de Haagse gemeenteraad vindt dat een manifestatie van moslims zondag in de Hondiusstraat &…lees meer

Leden Sharia4Belgium waren op ontruimd Haags trapveldje

RTVWEST 09.09.2013 DEN HAAG – Een aantal van de mannen die zondagavond van een trapveldje in het Haagse Regentessekwartier werden verwijderd door de politie, zijn van de organisatie Sharia4Belgium. Dat zeggen jongens die er bij waren op het … Lees verder

Gerelateerde artikelen;

“Mannen op trapveldje waren van Sharia4Belgium”

Den HaagFM 09.09.2013 Een aantal van de mannen die zondagavond van een trapveldje aan de Hondiusstraat door de politie werden verwijderd, was …lees meer

‘Radicale moslims’ laten zich niet wegjagen

Den HaagFM 09.09.2013 De groep moslims die zondagavond door de politie werd verwijderd van een voetbalveldje in het Regentessekwartier, staat …lees meer

Politie beëindigt moslimbijeenkomst  – Video

Regio15 09.09.2013 Den Haag – De politie heeft vanmiddag een bijeenkomst beëindigd van een groep orthodoxe moslims die van plan waren om een manifestatie te houden in de Hondiusstraat. De politie had er via de social media lucht van gekregen dat de groep een bijeenkomst aan het voorbereiden was. Voor deze manifestatie was niet – zoals is voorgeschreven – melding gedaan bij de burgemeester van Den Haag. De politie werd vorige week geconfronteerd met een foto waarop orthodoxe moslims te zien zijn op een voetbalveldje in het Laakkwartier met een vlag die wordt toegeschreven aan jihadstrijders van de terreurgroep Isis.

In eerste instantie waren er geluiden dat de bijeenkomst zou gaan plaatsvinden in het Zuiderpark, maar later werden de aanwijzingen steeds concreter dat men een barbeque had georganiseerd op het Richard Krajicek Playground aan de Hondiustraat.

Na overleg binnen de ‘Driehoek’ (burgemeester, openbaar ministerie en politie) is besloten dat er opgetreden zou worden. De 41 orthodoxe moslims, allen uit Den Haag, verbleven zonder aanwijsbaar doel op een sportveldje, aldus de woordvoerder van de politie. Een barbecue werd niet aangetroffen. Met een grote hoeveelheid agenten van het Parate Peloton werd van de 41 deelnemers de identiteit gecontroleerd. Vijf personen weigerden mee te werken en werden aangehouden. Er was wat duw- en trekwerk, waarop de politie licht fysiek geweld heeft toegepast. De sfeer op straat was door dit alles nogal gespannen.

Nadat het terrein door de politie was afgesloten, keerde de rust redelijk snel weer terug. LEES MEER…

Politie stopt bijeenkomst radicale moslims in Den Haag – Video

RTVWEST 09.09.2013 Video DEN HAAG – Vijf moslimmannen zijn zondagavond in het Haagse Regentessekwartier aangehouden. Ze maakten deel uit van een groep van 41 radicale moslims die een bijeenkomst wilden organiseren op een speelveldje aan de Hondiusstraat. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Politie stopt bijeenkomst radicale moslims

Den HaagFM 09.09.2013 Agenten hebben op een speelveldje aan de Hondiusstraat vijf mannen aangehouden. Ze maakten deel uit van een groep van ru…lees meer

Politie in Den Haag voorkomt bijeenkomst radicale moslims

Elsevier 09.09.2013 De politie in Den Haag heeft een bijeenkomst voorkomen van radicale moslims in het Valkenboskwartier. Vijf mannen zijn daarbij aangehouden.

Een groep van 41 radicale moslims wilde een bijeenkomst houden op een speelveld in de Hondiusstraat in Den Haag, meldt Omroep West maandag.

Radicale moslims opgepakt

Telegraaf  09.09.2013 De politie heeft in de Haagse wijk Segbroek een openluchtbijeenkomst van een groep radicale moslims voorkomen. Daarbij zijn vijf mannen aangehouden, omdat ze weigerden zich te legitimeren. De actie ging volgens een woordvoerder van de politie gepaard met kleine schermutselingen.