Security Research & Innovation Event in het World Forum 1 en 2 juni 2016

Security Research & Innovation Event

In navolging van de Nucleair Security Summit en de Global Conference on Cyber Space is Nederland op 1 en 2 juni 2016 weer gastland van een internationale veiligheidsconferentie.

Internationale veiligheidsconferentie in Den Haag trekt 700 bezoekers

RTVWEST 01.06.2016 De tweedaagse internationale veiligheidsconferentie in Den Haag heeft woensdag zo’n 700 bezoekers getrokken. In het World Forum waren vertegenwoordigers van internationale bedrijven, overheden en kennisinstellingen samengekomen op het Security Research & Innovation Event om hun oplossingen voor veiligheidsvraagstukken te delen.

Het is niet geheel toevallig dat deze internationale veiligheidsconferentie in Den Haag wordt gehouden. Eerder was Den Haag al de gaststad van de Nuclear Security Summit en de Global Conference on Cyber Space. ‘Al die vertegenwoordigers van al die bedrijven zien nu: hier in Den Haag gebeurt het’, zegt wethouder Ingrid van Engelshoven (D66). ‘Ze zien: hier moet je zijn als het gaat om nieuwe ontwikkelingen op het gebied van veiligheid. En ik denk dat we heel veel van hen hier gaan terugzien in Den Haag.’ Op de korte termijn heeft het evenement zo’n 300.000 euro direct in het laatje gebracht.

‘Economische groei voor de regio’

Eigenaar Hans Henseler van Tracksinspector, dat zich heeft gevestigd in The Hague Security Delta, geeft aan dat de internationale veiligheidsconferentie waardevol is voor de hele regio. ‘Dit leidt tot meer mensen die onze regio bezoeken. Mensen die na de tweedaagseconferentie denken: ik ga nog een dagje Delft doen. Dus in die zin denk ik: economische groei voor de regio.’

LEES OOK: Bijna duizend bezoekers bij cybertop in World Forum in Den Haag

Meer over dit onderwerp: DEN HAAG WORLD FORUMSECURITY RESEARCH & INNOVATION EVENTINGRID VAN ENGELSHOVEN TRACKSINSPECTORHANS HENSELER

Nieuwe grote veiligheidsconferentie komt naar Den Haag

RTVWEST 30.05.2016 Na grote bijeenkomsten als de Nucleair Security Summit en de Global Conference on Cyber Space is Den Haag woensdag en donderdag weer de stad waar een internationale veiligheidsconferentie wordt gehouden.

Meer dan 600 vertegenwoordigers van internationale bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen komen dan naar Den Haag om de huidige veiligheidsvraagstukken van Europa te bespreken, waaronder terrorisme, grensbewaking, cybercrime en fraude.

Ook worden er afspraken gemaakt hoe er beter internationaal samengewerkt kan worden en zijn er demonstraties van dertig innovatieve veiligheidsoplossingen.

Banenmotor

Minister Ard van der Steur en Haagse wethouder Ingrid van Engelshoven openen woensdagmorgen de Security Research & Innovation Event in het World Forum. Volgens The Hague Security Delta, waar wordt gewerkt aan een veiliger wereld, geeft de conferentie aan dat de veiligheidsector een steeds grotere banenmotor wordt van Den Haag.

LEES OOKBijna duizend bezoekers bij cybertop in World Forum in Den Haag

Meer over dit onderwerp: VEILIGHEIDSCONFERENTIE ROC MONDRIAANVEILIGHEID CYBER SECURITY

Grote veiligheidsconferentie in DenHaag

Den HaagFM 17.05.2016 In navolging van de Nucleair Security Summit en de Global Conference on Cyber Space is Nederland op 1 en 2 juni weer gastland van een internationale veiligheidsconferentie.

Tijdens deze dagen organiseert het nationale veiligheidscluster The Hague Security Delta samen met de Europese Commissie, het Europese netwerk voor Politie Technologie en andere partners het Security Research & Innovation Event in het World Forum in Den Haag. Internationale bedrijven, overheden en kennisinstellingen komen dan samen om de veiligheidsvraagstukken van Europa te bespreken waaronder terrorisme, grensbewaking, cybercrime en fraude.

Het is de bedoeling dat op de conferentie afspraken worden gemaakt hoe er beter internationaal samengewerkt kan worden, zegt minister Ard van der Steur van Veiligheid & Justitie. “Internationale samenwerking, onderzoek en innovaties op gebied van veiligheid zijn cruciaal voor de veiligheid van onze samenleving.” …lees meer