Het gedonder met Raadslid Arnoud van Doorn PvdE gaat maar door en door en door !! – de nasleep

Voor de rechtbank verschijnen

De fractievoorzitter Arnoud van Doorn, van de Haagse Partij van de Eenheid, moet dinsdag 14.09.2021 voor de rechtbank verschijnen, meldt mediapartner Omroep West. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt het 55-jarige raadslid van het opruien tot geweld, omdat hij een paar jaar geleden antisemitische tweets heeft verstuurd. Zijn advocaat Anis Boumanjal zegt verbaasd te zijn over de vervolging van zijn cliënt en beroept zich op het recht op vrijheid van meningsuiting.

Aanleiding voor de zaak van Van Doorn zijn drie tweets die het OM schaart onder oproepen tot geweld. De gewraakte berichten dateren van 2018 en 2019 en bevatten teksten als: ‘Vandaag in Palestina weer tientallen jonge mensen door kogels van de zionistische bezettingsmacht vermoord. Het wordt druk in het paradijs. Moge Allah swt de zionisten vernietigen’ en ‘May Allah swt guide or destroy the enemies of Islam’.

Voorzien van twee emoji’s van een gebalde vuist en vuur. De andere twee tweets uit mei 2018 en januari 2019 zijn Engelstalig en gaan eveneens over de vernietiging van zionisten en de vernietiging van de ‘vijanden van de islam’.

Lees ook;

Arnoud van Doorn vervolgd om tweets over vernietigen van tegenstanders islam
‘Tweets Arnoud van Doorn waren geen oproep tot geweld, maar smeekbede aan Allah’

Zijn advocaat Boumanjal: ,,Ik ben oprecht verbaasd dat het OM na zo’n lange tijd nog kiest voor vervolging. Ik gebruik de term politiek proces niet zo snel, maar ik zie werkelijk waar niet het belang voor vervolging van mijn cliënt wegens de tweets van een aantal jaren geleden en die niet tot commotie hebben geleid. Nog daargelaten dat ik vind dat de tweets van Van Doorn niet strafbaar zijn geweest. De vrijheid van meningsuiting gaat nu eenmaal heel ver.”

Te ver

Vooral de kwalificatie oproepen tot geweld vindt Boumanjal te ver gaan. ,,Ik zie het als een overtrokken reactie van het OM. Het laatste woord is aan de rechter en die zal er een oordeel over moeten vellen.”

Van Doorn bekeerde zich in 2013 tot de islam en sloot zich toen aan bij de Partij van de Eenheid. Tot eind 2011 maakte hij deel uit van de PVV-fractie. In 2015 werd hij in hoger beroep veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden voor onder meer het lekken van geheime stukken, het verkopen van hennep aan minderjarigen en het bezit van een alarmpistool in huis.

meer: arnoud van doorn – Bing

Meer: Arnoud van Doorn AD

Dossier Arnoud van Doorn | AD.nl

Meer: Arnoud van Doorn Den HaagFM

Meer: Arnoud van Doorn OmroepWest

Meer: LEKKEN OmroepWest

zie ook: Het gedonder met Raadslid Arnoud van Doorn PvdE gaat maar door en door en door !!

Zie: Het gedonder met Raadslid Arnoud van Doorn PvdE gaat maar door !!

Zie ook:  As-Soennah-moskee in Den Haag onder de loep

Zie ook: Aangifte tegen islampartijen Nida en Arnoud van Doorn PvdE om ‘aanzetten tot overtreden boerkaverbod’

Zie ook: En weer een nieuwe uitdaging voor Arnoud van Doorn PvdE..….het Halalstrand !!!

Zie ook: Een nieuwe uitdaging voor Arnoud van Doorn PvdE ???

Zie ook: Haags raadslid Abdoe Khoulani van de Partij van de Eenheid in Paniek

zie ook: Wat was de rol van Arnoud van Doorn PvdE ???

zie ook: Weer gedonder met Arnoud van Doorn PvdE

zie ook: Arnoud van Doorn PvdE Den Haag – Uitspraak rechtszaak

zie ook: Ex-PVV’er Arnoud van Doorn heeft een lekkage

en ook: Partij van de Eenheid wil gescheiden zwemmen in Den Haag

en ook: Haagse gemeenteraad boos op Arnoud van Doorn

zie ook: Raadslid Arnoud van Doorn van de Arnoud van Doorn misbruikt stadhuis voor commercie

zie ook: Arnoud van Doorn zoekt vrijwilligers voor Knokploeg Veilig Schilderswijk in Den Haag

en ook: ex-PVV’er Arnoud van Doorn bekeerd tot de Islam ????

zie ook: Haags gemeenteraadslid ex-PVV’er Arnoud van Doorn bekeerd tot de Islam ????

en ook: Arnoud van Doorn – Gedonder bij de Haagse PVV

en ook: Haags PVV-raadslid Arnoud van Doorn opgestapt na zware kritiek

zie ook: Zes maanden cel voor Arnoud van Doorn Partij van de Eenheid

Arnoud van Doorn krijgt taakstraf voor aanzet tot Jodenhaat

Den HaagFM 28.09.2021 Het Haagse raadslid Arnoud van Doorn is dinsdagmiddag veroordeeld voor opruien tot geweld, omdat hij een paar jaar geleden antisemitische tweets heeft verstuurd. Dat meldt mediapartner Omroep West. De rechtbank heeft hem 120 uur taakstraf opgelegd, hetzelfde als de eis van het Openbaar Ministerie. Zowel Van Doorn als zijn advocaat waren niet bij de uitspraak aanwezig.

Het raadslid stond terecht voor tweets die hij in 2018 heeft verstuurd. Hierin stond onder meer ‘moge Allah de zionisten vernietigen’, nadat hij beelden had gezien van een schietpartij waarbij Palestijnse jongeren waren neergeschoten. Later zei hij hetzelfde in het Engels en in 2019 schreef hij ‘may Allah guide or destroy the enemies of Islam’.

Na deze tweets heeft het CIDI aangifte gedaan. Volgens de belangenorganisatie roept Van Doorn op tot geweld tegen Joden. Voor de rechter ontkent hij deze beschuldigingen. Volgens Van Doorn heeft hij niks tegen Joden, wel tegen zionisten, maar dat zijn niet per se Joden. ‘Het was geen oproep tot volkerenmoord, maar een smeekbede aan onze Schepper om de zionisten te straffen op de Dag des Oordeels.’

‘Gericht op geweld’

Volgens de rechter zijn de tweets niet alleen een smeekbede aan Allah. De woorden ‘vernietigen’ en ‘destroy’ zijn concreet gericht op geweld, aldus de rechter. Emoji’s van vuur en een vuist zetten dit kracht bij. Daarnaast is de vrijheid van meningsuiting volgens de rechtbank is niet absoluut. ‘Beperking van deze vrijheid is in dit verband mogelijk. De berichten waren geen bijdrage aan een publiek debat.’

Dinsdag werd ook bekend dat de politicus zondag is aangehouden door beveiligers van demissionair premier Mark Rutte omdat hij verdacht gedrag vertoonde. Hij werd opgepakt en na verhoor op maandagmiddag vrijgelaten. Het onderzoek naar het voorval loopt nog, maar de verdenking vanuit het OM luidt ‘het voorbereiden van poging moord’.

LEES OOK: Arnoud van Doorn opgepakt op verdenking van voorbereiden poging moord Mark Rutte

Arnoud van Doorn

Van Doorn krijgt taakstraf voor aanzet tot Jodenhaat

OmroepWest 28.09.2021 Het Haagse raadslid Arnoud van Doorn is dinsdagmiddag veroordeeld voor opruien tot geweld, omdat hij een paar jaar geleden antisemitische tweets heeft verstuurd. De rechtbank heeft hem 120 uur taakstraf opgelegd, hetzelfde als de eis van het Openbaar Ministerie. Zowel Van Doorn als zijn advocaat waren niet bij de uitspraak aanwezig.

Het raadslid stond terecht voor tweets die hij in 2018 heeft verstuurd. Hierin stond onder meer ‘moge Allah de zionisten vernietigen’, nadat hij beelden had gezien van een schietpartij waarbij Palestijnse jongeren waren neergeschoten. Later zei hij hetzelfde in het Engels en in 2019 schreef hij ‘may Allah guide or destroy the enemies of Islam’.

Na deze tweets heeft het CIDI aangifte gedaan. Volgens de belangenorganisatie roept Van Doorn op tot geweld tegen Joden. Voor de rechter ontkent hij deze beschuldigingen. Volgens Van Doorn heeft hij niks tegen Joden, wel tegen zionisten, maar dat zijn niet per se Joden. ‘Het was geen oproep tot volkerenmoord, maar een smeekbede aan onze Schepper om de zionisten te straffen op de Dag des Oordeels.’

‘Gericht op geweld’

Volgens de rechter zijn de tweets niet alleen een smeekbede aan Allah. De woorden ‘vernietigen’ en ‘destroy’ zijn concreet gericht op geweld, aldus de rechter. Emoji’s van vuur en een vuist zetten dit kracht bij. Daarnaast is de vrijheid van meningsuiting volgens de rechtbank is niet absoluut. ‘Beperking van deze vrijheid is in dit verband mogelijk. De berichten waren geen bijdrage aan een publiek debat.’

Dinsdag werd ook bekend dat de politicus zondag is aangehouden door beveiligers van demissionair premier Mark Rutte omdat hij verdacht gedrag vertoonde. Hij werd opgepakt en na verhoor op maandagmiddag vrijgelaten. Het onderzoek naar het voorval loopt nog, maar de verdenking vanuit het OM luidt ‘het voorbereiden van poging moord’.

Rechtbanktekening van Arnoud van Doorn (m) en diens advocaat Anis Boumanjal (l) en de Officier van Justitie (r) in de rechtbank tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak twee weken geleden.

Raadslid krijgt wel taakstraf voor antisemitische tweets

AD 28.09.2021 Het Haagse raadslid Arnoud van Doorn krijgt 120 uur taakstraf voor drie tweets uit 2018 en 2019 voor opruiing en aanzetten tot geweld tegen niet-moslims. Dat heeft de rechter vandaag bepaald. Er is momenteel veel commotie rond Van Doorn. Afgelopen zondag werd hij aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een moordpoging op Mark Rutte.

‘Moge Allah de zionisten vernietigen’ en ‘Moge Allah de vijanden van de islam leiden of vernietigen’, zo twitterde de lokale politicus destijds. Verfijnd is het zeker niet. En moreel misschien zelfs verwerpelijk, erkende de advocaat van de verdachte twee weken geleden tijdens de inhoudelijke zitting.

Lees ook;

<img src="https://images0.persgroep.net/rcs/_euVoBC5h9_sZhw3ImY8JNUXYns/diocontent/207664638/_fill/115/86/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.6&quot; alt="
Raadslid opgepakt op verdenking voorbereiding poging moord Rutte: ‘Ik ging naar m'n moeder’

Het omstreden raadslid was vandaag niet aanwezig bij de uitspraak in de Haagse rechtbank. Hij werd afgelopen weekend aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een moordpoging op demissionair premier Mark Rutte. Hij liep zondagochtend door Den Haag, in een buurt waar Rutte op dat moment ook was.

Vanwege de aanwezigheid van de demissionair premier was er beveiliging aanwezig. Hun oog viel op de Haagse politicus, die volgens de DKBD ‘verdacht gedrag vertoonde’. Daarop werd hij aangesproken en aangehouden, op verdenking van het voorbereiden van een moordpoging met als mogelijk doelwit Mark Rutte. Van Doorn zat een nacht vast en werd maandagmiddag na een politieverhoor heengezonden. 

Het is iets religieus, aldus Arnoud van Doorn.

Tegen Van Doorn werd twee weken geleden al 120 uur taakstraf geëist vanwege de antisemitische tweets. Toen noemde het raadslid de uitlatingen ‘emotionele oprispingen’ vanwege ellendige berichten over burgerslachtoffers van geweld in Palestina. ,,Het is iets religieus’’, zei hij. ,,Je vraagt de Schepper om in te grijpen bij onrecht, om er iets aan te doen. Maar ik roep in de tweets helemaal niemand op om geweld te gaan gebruiken.’’

Tijdens de politieverhoren erkende Van Doorn destijds dat hij de uitlatingen misschien beter niet had kunnen doen. Maar in de Haagse rechtbank hield hij vol dat hij onschuldige tweets heeft verstuurd die uit zijn verband zijn gerukt. ,,Ik zit hier niet voor mijn lol, dit is een principiële kwestie.’’

Moreel oordeel

Zijn advocaat benadrukte dat een moreel oordeel nog geen strafbaar oordeel is. ,,Het is onjuist om een smeekbede aan welke god dan ook gelijk te stellen aan een strafbaar feit als er niet rechtstreeks toe wordt opgeroepen. U moet oordelen op basis van bewijs, niet vanuit uw onderbuik.’’

Maar het Openbaar Ministerie vond dat de smeekbedes toch echt te ver gingen. ,,De uitlatingen van de verdachte kunnen niet anders worden begrepen dan als oproep om zionisten en vijanden van de islam iets strafbaars aan te doen’’, aldus de officier van justitie. Van Doorn werd daarom vandaag schuldig bevonden aan opruiing en aanzetten tor geweld.

Ik zit hier niet voor mijn lol, dit is een princi­piële kwestie, aldus Arnoud van Doorn, Raadslid.

De tweets van Van Doorn hebben volgens de aanklager voor een gevoel van onrust en onveiligheid gezorgd. Normaal staat voor opruiing door een bekende persoon een taakstraf van 90 uur, maar omdat Van Doorn drie kwalijke tweets zou hebben verstuurd, krijgt hij 120 uur taakstraf. ,,Hij heeft als politicus misbruik gemaakt van de grote reikwijdte van zijn tweets.’’ 

‘Collaborateurs’

Het is overigens niet de eerste keer dat de politicus voor zijn twittergedrag onder vuur is komen te liggen. Hij is al jaren een controversieel twitteraar. Namens zijn islamitische Partij van de Eenheid erkende de voormalige PVV’er onlangs nog het nieuwe Taliban-regime in Afghanistan. De tolken en fixers die door het Westen geëvacueerd werden, bestempelde hij als ‘collaborateurs’.

Arnoud van Doorn is volgend jaar raadslid af. Daarmee komt dan ook direct een einde aan de Haagse Partij van de Eenheid. Het raadslid zegt zich te gaan concentreren op vastgoedprojecten en goede doelen in onder meer Marokko.

Meer lezen uit dit dossier? Dat kan hier!

Justitie: Laat Arnoud van Doorn 120 uur schoffelen of 60 dagen brommen

Justitie: Laat Arnoud van Doorn 120 uur schoffelen of 60 dagen brommen

PowNed 14.09.2021 Arnoud van Doorn… Ooit stond hij op de lijst van de PVV maar zoals u waarschijnlijk wel weet heeft meneer zich helemaal bekeerd tot de islam en zit hij met zijn eigen Partij voor de Eenheid zelfs met één zetel in de Haagse gemeenteraad.

Nu staat deze Arnoud van Doorn voor de rechter. Waarom? Vanwege een serie ‘haatdragende’ en ‘antisemitische’ berichten op Twitter die oproepen tot geweld. Justitie eist daarom een werkstraf van 120 uur, danwel een gevangenisstraf van 60 dagen tegen hem. Maar ‘haatdragende/antisemitische berichten’? Van Doorn en zijn advocaat vinden dat allemaal wel meevallen.

Vandaag in Palestina weer tientallen jonge mensen door kogels van de zionistische bezettingsmacht vermoord. Het wordt druk in het paradijs. Moge Allah de zionisten vernietigen“, zou namelijk niks met antisemitisme te maken hebben, maar puur gericht zijn tegen zionisten. Net als zijn andere tweets over de vernietiging van zionisten en de vernietiging van de ‘vijanden van de islam’. Weliswaar vanuit emotie geschreven, maar wel vrijheid van meningsuiting.

Bovendien moet u weten: “Het is gebruikelijk dat je de schepper om hulp en leiding vraagt. Je vraagt Hem om in te grijpen bij onrecht. Wij geloven als moslims in de hel en ook in de bestraffing van mensen die onrecht plegen.” Zo had u het nog niet bekeken hè? Sowieso, Van Doorn haat Joden naar eigen zeggen helemaal niet: “Ik kom regelmatig op voor het recht van Joodse instellingen. Ik sta bijvoorbeeld op de foto hand in hand met rabbijnen om een moskee te beschermen tegen aanvallen.”

Ook ‘Vernietiging van de vijanden van de islam’ moet u niet te breed trekken. “De ‘vijanden van islam’ zijn ook niet de critici van de islam. Je moet denken aan mensen die aanslagen plegen op moslims of moskeeën, zoals in Christchurch.”

Zo. Snapt u het nu? Eigenlijk best een fijne kerel, die Arnoud.

Rechtbanktekening van de fractievoorzitter van de Haagse Partij van de Eenheid en het voormalige Haagse PVV-raadslid Arnoud van Doorn (M) en diens advocaat Anis Boumanjal (l) en de officier van Justitie (r) in de rechtbank.

Smeekbede aan Allah of oproep tot moord? OM eist 120 uur taakstraf tegen politicus Arnoud van Doorn

AD 14.09.2021 Was het een smeekbede aan Allah om de zionisten op de Dag des Oordeels te straffen met een enkeltje hel, of riep Arnoud van Doorn op tot volkerenmoord? Het Openbaar Ministerie ziet drie tweets van het Haagse raadslid als opruiing en aanzetten tot geweld en eiste vandaag een taakstraf van 120 uur.

Verfijnd zijn de tweets zeker niet. Moreel misschien zelfs verwerpelijk, erkende de advocaat van de verdachte vanmorgen in de rechtbank. ‘Moge Allah de zionisten vernietigen’ en ‘Moge Allah de vijanden van de islam leiden of vernietigen’, zo twitterde de lokale politicus in 2018 en in 2019.

Lees ook:

‘Tweets Arnoud van Doorn waren geen oproep tot geweld, maar smeekbede aan Allah’
‘Tweets Arnoud van Doorn waren geen oproep tot geweld, maar smeekbede aan Allah’

Maar een moreel oordeel is nog geen strafbaar oordeel, benadrukte zijn raadsman: ,,Het is onjuist om een smeekbede aan welke god dan ook gelijk te stellen aan een strafbaar feit als er niet rechtstreeks toe wordt opgeroepen. U moet oordelen op basis van bewijs, niet vanuit uw onderbuik.’’

Zelf noemt Arnoud van Doorn de uitlatingen ‘emotionele oprispingen’ vanwege ellendige berichten over burgerslachtoffers van geweld in Palestina. ,,Het is iets religieus’’, zei hij. ,,Je vraagt de Schepper om in te grijpen bij onrecht, om er iets aan te doen. Maar ik roep in de tweets helemaal niemand op om geweld te gaan gebruiken.’’

Het is iets religieusArnoud van Doorn

Controversieel

Van Doorn is al jaren een controversieel twitteraar. Namens zijn islamitische Partij van de Eenheid erkende de voormalige PVV’er onlangs nog het nieuwe Taliban-regime in Afghanistan. De tolken en fixers die door het Westen geëvacueerd werden, bestempelde hij als ‘collaborateurs’.

En volgens het Openbaar Ministerie ging hij met zijn smeekbedes op Twitter in 2018 en ‘19 toch echt te ver. ,,De uitlatingen van de verdachte kunnen niet anders worden begrepen dan als oproep om zionisten en vijanden van de islam iets strafbaars aan te doen’’, zei de officier van justitie.

De tweets van Van Doorn hebben voor een gevoel van onrust en onveiligheid gezorgd, meent de aanklager ook: ,,Hij heeft als politicus misbruik gemaakt van de grote reikwijdte van zijn tweets.’’ Voor opruiing door een bekende persoon staat normaal een taakstraf van 90 uur. Omdat Van Doorn drie kwalijke tweets zou hebben verstuurd, eiste de officier 120 uur taakstraf.

In de politieverhoren erkende Van Doorn dat hij de uitlatingen misschien beter niet had kunnen doen. In de Haagse rechtbank hield hij gisteren vol dat hij onschuldige tweets heeft verstuurd die uit zijn verband zijn gerukt. ,,Ik zit hier niet voor mijn lol, dit is een principiële kwestie.’’

Zionisme

Moeite heeft het Haagse raadslid ook met de uitleg van het Openbaar Ministerie dat hij het op Israël zou hebben voorzien. Volgens de aanklager reageerde Arnoud van Doorn met zijn tweets nadrukkelijk op acties van de Israëlische staat. ,,Ik heb niks tegen joden. Wel tegen zionisten, dat zijn de extremisten’’, antwoordde de politicus. Zijn raadsman: ,,Mijn cliënt is niet anti-semitisch. Anti-zionisme is niet hetzelfde als anti-joods. Ook joden verweren zich tegen zionisme.’’

Mijn cliënt is niet an­ti-semitisch. An­ti-zionisme is niet hetzelfde als an­ti-joodsAdvocaat van Arnoud van Doorn

Zijn vervolging noemde de Haagse verdachte zelfs ‘een politieke zaak’. ,,Er is een zorgelijke trend ontstaan dat politici die kritisch zijn het werken steeds moeilijker wordt gemaakt. Objectiviteit lijkt bij het Openbaar Ministerie ver te zoeken.’’

Arnoud van Doorn is volgend jaar raadslid af. Dan is het ook einde oefening voor de Haagse Partij van de Eenheid. Het raadslid zegt zich te gaan concentreren op vastgoedprojecten en goede doelen in onder meer Marokko.

Tweets door ‎@xxxxellll

Arnoud van Doorn is vaker in opspraak geraakt om provocerende berichten op sociale media.

Straf geëist om ’haattweets’ raadslid Van Doorn

MSN 14.09.2021 Justitie wil een ’duidelijk signaal’ geven aan het Haagse raadslid Arnoud van Doorn en het Openbaar Ministerie eist daarom 120 uur taakstraf of zestig dagen hechtenis vanwege het verspreiden van haatdragende tweets over ‘zionisten’. Justitie beschouwt dat als opruien tot geweld door de bekende islamitische bekeerling.

Arnoud van Doorn is een omstreden figuur. Ooit stond hij op de landelijke lijst voor de PVV, maar in 2013 bekeerde hij zich tot de islam en richtte later de Partij van de Eenheid op. Hij is raadslid voor die partij in Den Haag en doet vrijwel dagelijks scherpe en provocerende uitspraken op sociale media. Hij bejubelt bijvoorbeeld de machtsovername door de Taliban in Afghanistan en nam het eerder op voor de Arnhemse terroristengroep die een bloedige aanslag wilden plegen op een openluchtfestival in Nederland. Van Doorn heeft op Twitter inmiddels ruim 50.000 volgers. Inlichtingendienst AIVD zag hem bij de rel rond de rel rond het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum als een van de ‘aanjagers’.

In mei 2018 schreef hij op Twitter: ‘Vandaag in Palestina weer tientallen jonge mensen door kogels van de zionistische bezettingsmacht vermoord. Het wordt druk in het paradijs. Moge Allah de zionisten vernietigen’, voorzien van twee emoji’s van een gebalde vuist en vuur. Hij plaatste meer van dergelijke boodschappen over de vernietiging van zionisten en de vernietiging van de ‘vijanden van de islam’. De Joodse organisatie CIDI deed aangifte.

De uitspraken vallen binnen de vrijheid van meningsuiting en religie, vindt Van Doorn. Volgens advocaat Anis Boumanjal staat internet vol met uitroepen die veel verder gaan dan wat zijn cliënt heeft geschreven. Maar het OM spreekt van een ‘kwaadaardige toonzetting’ die ‘gevoelens van onrust en onveiligheid in de samenleving’ veroorzaken. ,,Iemand die bekendheid geniet als politicus moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Hij heeft opgeruid tot strafbare feiten en dat gaat te ver.’’

De tweets waren een emotionele reactie, zegt Van Doorn. Aanleiding waren mediaberichten over de aanhouding van een Palestijns kind en de sloop van een Palestijns woonhuis. ,,Het was een smeekbede na het zien van beelden van Palestina waar veel burgerslachtoffers vallen. De beelden raken mij als moslim en als mens. Het is gebruikelijk dat je de schepper om hulp en leiding vraagt. Je vraagt Hem om in te grijpen bij onrecht. Wij geloven als moslims in de hel en ook in de bestraffing van mensen die onrecht plegen.’’

Van Doorn ontkent dat hij Joden haat; hij verzet zich uitsluitend tegen het zionisme. ,,Ik kom regelmatig op voor het recht van Joodse instellingen. Ik sta bijvoorbeeld op de foto hand in hand met rabbijnen om een moskee te beschermen tegen aanvallen. Voor mij zijn zionisten personen en instituties die door geweld en intimidatie en het vermoorden van onschuldige mensen een land dat hen niet toebehoort, proberen toe te eigenen. Zionisten kunnen ook evangelische Christenen in Amerika zijn. Het zionisme heeft trekjes van een terroristische organisatie.’’

Ook de tweet over het ‘vernietigen van de vijanden van de islam’ bedoelde hij niet als oproep tot geweld, zegt Van Doorn. ,,De ‘vijanden van islam’ zijn ook niet de critici van de islam. Je moet denken aan mensen die aanslagen plegen op moslims of moskeeën, zoals in Christchurch. De Staat Israël is als zodanig niet een vijand van de islam.’’

Volgens de officier legt Van Doorn wel degelijk een verband tussen ‘zionisten’ en ‘Joden’. Uit een eerdere uitspraak blijkt dat een beroep op Allah nog niet maakt dat de oproep tot geweld niet aan mensen gericht kan zijn. ,,Het is bekend dat binnen bepaalde groepen binnen de islamitische gemeenschap het gebruik van geweld wordt gezien als legitiem.’’

Straf geëist om ’haattweets’ raadslid Van Doorn

Telegraaf 14.09.2021 Justitie wil een ’duidelijk signaal’ geven aan het Haagse raadslid Arnoud van Doorn en het Openbaar Ministerie eist daarom 120 uur taakstraf of zestig dagen hechtenis vanwege het verspreiden van haatdragende tweets over ‘zionisten’. Justitie beschouwt dat als opruien tot geweld door de bekende islamitische bekeerling.

Arnoud van Doorn is een omstreden figuur. Ooit stond hij op de landelijke lijst voor de PVV, maar in 2013 bekeerde hij zich tot de islam en richtte later de Partij van de Eenheid op. Hij is raadslid voor die partij in Den Haag en doet vrijwel dagelijks scherpe en provocerende uitspraken op sociale media. Hij bejubelt bijvoorbeeld de machtsovername door de Taliban in Afghanistan en nam het eerder op voor de Arnhemse terroristengroep die een bloedige aanslag wilden plegen op een openluchtfestival in Nederland. Van Doorn heeft op Twitter inmiddels ruim 50.000 volgers. Inlichtingendienst AIVD zag hem bij de rel rond de rel rond het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum als een van de ‘aanjagers’.

In mei 2018 schreef hij op Twitter: ‘Vandaag in Palestina weer tientallen jonge mensen door kogels van de zionistische bezettingsmacht vermoord. Het wordt druk in het paradijs. Moge Allah de zionisten vernietigen’, voorzien van twee emoji’s van een gebalde vuist en vuur. Hij plaatste meer van dergelijke boodschappen over de vernietiging van zionisten en de vernietiging van de ‘vijanden van de islam’. De Joodse organisatie CIDI deed aangifte.

’Kwaadaardige toonzetting’

De uitspraken vallen binnen de vrijheid van meningsuiting en religie, vindt Van Doorn. Volgens advocaat Anis Boumanjal staat internet vol met uitroepen die veel verder gaan dan wat zijn cliënt heeft geschreven. Maar het OM spreekt van een ‘kwaadaardige toonzetting’ die ‘gevoelens van onrust en onveiligheid in de samenleving’ veroorzaken. ,,Iemand die bekendheid geniet als politicus moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Hij heeft opgeruid tot strafbare feiten en dat gaat te ver.’’

De tweets waren een emotionele reactie, zegt Van Doorn. Aanleiding waren mediaberichten over de aanhouding van een Palestijns kind en de sloop van een Palestijns woonhuis. ,,Het was een smeekbede na het zien van beelden van Palestina waar veel burgerslachtoffers vallen. De beelden raken mij als moslim en als mens. Het is gebruikelijk dat je de schepper om hulp en leiding vraagt. Je vraagt Hem om in te grijpen bij onrecht. Wij geloven als moslims in de hel en ook in de bestraffing van mensen die onrecht plegen.’’

Rabbijnen

Van Doorn ontkent dat hij Joden haat; hij verzet zich uitsluitend tegen het zionisme. ,,Ik kom regelmatig op voor het recht van Joodse instellingen. Ik sta bijvoorbeeld op de foto hand in hand met rabbijnen om een moskee te beschermen tegen aanvallen. Voor mij zijn zionisten personen en instituties die door geweld en intimidatie en het vermoorden van onschuldige mensen een land dat hen niet toebehoort, proberen toe te eigenen. Zionisten kunnen ook evangelische Christenen in Amerika zijn. Het zionisme heeft trekjes van een terroristische organisatie.’’

Ook de tweet over het ‘vernietigen van de vijanden van de islam’ bedoelde hij niet als oproep tot geweld, zegt Van Doorn. ,,De ‘vijanden van islam’ zijn ook niet de critici van de islam. Je moet denken aan mensen die aanslagen plegen op moslims of moskeeën, zoals in Christchurch. De Staat Israël is als zodanig niet een vijand van de islam.’’

Volgens de officier legt Van Doorn wel degelijk een verband tussen ‘zionisten’ en ‘Joden’. Uit een eerdere gerechtelijke uitspraak blijkt volgens haar dat een smeekbede aan Allah toch ook kan betekenen dat iemand mensen aanzet tot geweld. ,,Het is bekend dat binnen bepaalde groepen binnen de islamitische gemeenschap het gebruik van geweld wordt gezien als legitiem.’’ Advocaat Boumanjal vindt dat uit de context van de tweets volstrekt duidelijk is dat Van Doorn geen oproep deed aan mensen om zionisten te straffen – hij vroeg dat alleen aan God.

Va Doorn vindt het een politiek proces. Hij maakt zich er zorgen over dat ‘volksvertegenwoordigers steeds vaker de mond wordt gesnoerd door het OM’.

OM eist taakstraf tegen raadslid Arnoud van Doorn voor aanzet tot Jodenhaat

Den HaagFM 14.09.2021 ‘Het was geen oproep tot volkerenmoord, maar een smeekbede aan onze Schepper om de zionisten te straffen op de Dag des Oordeels.’ Zo noemt Arnoud van Doorn, gemeenteraadslid voor de Partij van de Eenheid in Den Haag, zijn tweets waarmee hij in 2018 en 2019 zou hebben aangezet tot Jodenhaat. Van Doorn zegt voor de Haagse rechter dat hij dat niet zo heeft bedoeld. Het OM is het hier niet mee eens en heeft een taakstraf van 120 uur geëist tegen de politicus. Dat meldt mediapartner Omroep West.

Het raadslid staat terecht voor de tweets die hij in 2018 heeft verstuurd. Hierin stond onder meer ‘moge Allah de zionisten vernietigen’, nadat hij beelden had gezien van een schietpartij waarbij Palestijnse jongeren waren neergeschoten. Later zei hij hetzelfde in het Engels en in 2019 schreef hij ‘may Allah guide or destroy the enemies of Islam’.

Na deze tweets heeft het CIDI aangifte gedaan. Volgens de belangenorganisatie roept Van Doorn op tot geweld tegen Joden. Voor de rechter ontkent hij deze beschuldigingen. Volgens Van Doorn heeft hij niks tegen Joden, wel tegen zionisten, maar dat zijn niet per se Joden: ‘Het zijn vaak ook extremistische christenen in Amerika. Dat is bijna een terroristische organisatie.’

‘Moslims begrijpen dit’

Het raadslid zegt dat hij emotioneel reageerde op beelden die hij op internet had gezien. Hij vroeg slechts aan Allah om op de Dag des Oordeels de zionisten te straffen. ‘Een normaal, weldenkend mens begrijpt de strekking van mijn tekst ook zo’, aldus Van Doorn.

De rechtbank lijkt niet overtuigd van de uitleg van het gemeenteraadslid. Zo merkt de voorzitter op dat de Dag des Oordeels niet in de tweet staat, maar zo moeten we het blijkbaar wel begrijpen. ‘Moslims begrijpen dit’, was het korte verweer van Van Doorn.

Goede contacten met Joodse mensen

het CIDI heeft een andere opvatting over de omstreden tweets en deed aangifte. ‘Het CIDO probeert kritiek op het zionisme altijd te koppelen aan antisemitisme, maar ik heb goede contacten met Joodse mensen en Joodse organisaties. Ik heb niets tegen Joden.’

De drie tweets riepen veel reacties op van mensen die vinden dat Van Doorn oproept tot volkerenmoord. De rechtbank vraagt het raadslid wat hij daarvan vindt. ‘Ik vind daar niet zo veel van’, is zijn reactie. ‘Ik hou me daar niet mee bezig, daar zou ik een dagtaak aan hebben. Er zijn behoorlijk wat trollen op internet’, zo verwijst Van Doorn naar mensen die hem volgens hem willen ‘framen met opzettelijke intenties om hem in een bepaald daglicht te plaatsen’. ‘Ook van het CIDI.’ De vertegenwoordiger van het CIDI die aanwezig is bij de rechtszaak slaakt een zucht na deze bewering van Van Doorn.

Geen vrijbrief alles te zeggen

De politicus heeft achteraf toegegeven dat hij een van zijn tweets beter niet had kunnen plaatsen. ‘Je hebt niet altijd zin om je achteraf te verantwoorden. Ik zit hier niet voor mijn lol, maar omdat het een principiële kwestie is’, legt Van Doorn uit. ‘Dit is een onschuldige tweet die uit zijn verband is gerukt door het CIDI en het OM, maar ik ga mezelf niet elke keer censureren omdat er misschien mensen zijn die het niet leuk vinden. Ik ga uit van wat mag binnen de grenzen van de vrijheid van meningsuiting en dat er dan belangengroepen mee aan de haal gaan, het zij zo.’

De officier is het niet met de politicus eens dat hij binnen de grenzen van de vrijheid van meningsuiting is gebleven. ‘De vrijheid van meningsuiting betekent dat je wel mag shockeren, maar internet is geen vrijbrief om alles te zeggen. Deze uitlatingen zijn geen bijdragen aan een maatschappelijk debat. Het is niet geloofwaardig dat verdachte een debat op gang wilde brengen.’

Misbruik van de grote reikwijdte

Volgens het OM hebben de tweets voor een gevoel van onrust en onveiligheid gezorgd in de samenleving. ‘Hij heeft als politicus misbruik gemaakt van de grote reikwijdte van zijn tweets.’ Voor een eenmalige opruiing door een bekend persoon staat volgens de officier normaal een taakstraf van 90 uur. Omdat Van Doorn drie tweets heeft verstuurd, waarvan de laatste in 2019, komt de eis uit op een taakstraf van 120 uur.

De advocaat van Van Doorn is het niet met de lezing van het OM eens. ‘Het is onjuist om elke kritiek op overheidshandelen of een smeekbede aan welke god dan ook gelijk te stellen aan een strafbaar feit als daar niet rechtstreeks toe wordt opgeroepen.’ Volgens de advocaat zoekt het OM te veel achter de woorden in de tweets.

LEES OOK: Raadslid Arnoud van Doorn dinsdag voor rechter om antisemitische tweets

Arnoud van Doorn

OM eist taakstraf tegen Haags gemeenteraadslid voor aanzet tot Jodenhaat

OmroepWest 14.09.2021  ‘Het was geen oproep tot volkerenmoord, maar een smeekbede aan onze Schepper om de zionisten te straffen op de Dag des Oordeels.’ Zo noemt Arnoud van Doorn, gemeenteraadslid voor de Partij van de Eenheid in Den Haag, zijn tweets waarmee hij in 2018 en 2019 zou hebben aangezet tot Jodenhaat. Van Doorn zegt voor de Haagse rechter dat hij dat niet zo heeft bedoeld. Het OM is het hier niet mee eens en heeft een taakstraf van 120 uur geëist tegen de politicus.

Het raadslid staat terecht voor de tweets die hij in 2018 heeft verstuurd. Hierin stond onder meer ‘moge Allah de zionisten vernietigen’, nadat hij beelden had gezien van een schietpartij waarbij Palestijnse jongeren waren neergeschoten. Later zei hij hetzelfde in het Engels en in 2019 schreef hij ‘may Allah guide or destroy the enemies of Islam’.

Na deze tweets heeft het CIDI aangifte gedaan. Volgens de belangenorganisatie roept Van Doorn op tot geweld tegen Joden. Voor de rechter ontkent hij deze beschuldigingen. Volgens Van Doorn heeft hij niks tegen Joden, wel tegen zionisten, maar dat zijn niet per se Joden: ‘Het zijn vaak ook extremistische christenen in Amerika. Dat is bijna een terroristische organisatie.’

‘Moslims begrijpen dit’

Het raadslid zegt dat hij emotioneel reageerde op beelden die hij op internet had gezien. Hij vroeg slechts aan Allah om op de Dag des Oordeels de zionisten te straffen. ‘Een normaal, weldenkend mens begrijpt de strekking van mijn tekst ook zo’, aldus Van Doorn.

De rechtbank lijkt niet overtuigd van de uitleg van het gemeenteraadslid. Zo merkt de voorzitter op dat de Dag des Oordeels niet in de tweet staat, maar zo moeten we het blijkbaar wel begrijpen. ‘Moslims begrijpen dit’, was het korte verweer van Van Doorn.

Goede contacten met Joodse mensen

het CIDI heeft een andere opvatting over de omstreden tweets en deed aangifte. ‘Het CIDO probeert kritiek op het zionisme altijd te koppelen aan antisemitisme, maar ik heb goede contacten met Joodse mensen en Joodse organisaties. Ik heb niets tegen Joden.’

De drie tweets riepen veel reacties op van mensen die vinden dat Van Doorn oproept tot volkerenmoord. De rechtbank vraagt het raadslid wat hij daarvan vindt. ‘Ik vind daar niet zo veel van’, is zijn reactie. ‘Ik hou me daar niet mee bezig, daar zou ik een dagtaak aan hebben. Er zijn behoorlijk wat trollen op internet’, zo verwijst Van Doorn naar mensen die hem volgens hem willen ‘framen met opzettelijke intenties om hem in een bepaald daglicht te plaatsen’. ‘Ook van het CIDI.’ De vertegenwoordiger van het CIDI die aanwezig is bij de rechtszaak slaakt een zucht na deze bewering van Van Doorn.

Geen vrijbrief alles te zeggen

De politicus heeft achteraf toegegeven dat hij een van zijn tweets beter niet had kunnen plaatsen. ‘Je hebt niet altijd zin om je achteraf te verantwoorden. Ik zit hier niet voor mijn lol, maar omdat het een principiële kwestie is’, legt Van Doorn uit. ‘Dit is een onschuldige tweet die uit zijn verband is gerukt door het CIDI en het OM, maar ik ga mezelf niet elke keer censureren omdat er misschien mensen zijn die het niet leuk vinden. Ik ga uit van wat mag binnen de grenzen van de vrijheid van meningsuiting en dat er dan belangengroepen mee aan de haal gaan, het zij zo.’

De officier is het niet met de politicus eens dat hij binnen de grenzen van de vrijheid van meningsuiting is gebleven. ‘De vrijheid van meningsuiting betekent dat je wel mag shockeren, maar internet is geen vrijbrief om alles te zeggen. Deze uitlatingen zijn geen bijdragen aan een maatschappelijk debat. Het is niet geloofwaardig dat verdachte een debat op gang wilde brengen.’

Misbruik van de grote reikwijdte

Volgens het OM hebben de tweets voor een gevoel van onrust en onveiligheid gezorgd in de samenleving. ‘Hij heeft als politicus misbruik gemaakt van de grote reikwijdte van zijn tweets.’ Voor een eenmalige opruiing door een bekend persoon staat volgens de officier normaal een taakstraf van 90 uur. Omdat Van Doorn drie tweets heeft verstuurd, waarvan de laatste in 2019, komt de eis uit op een taakstraf van 120 uur.

De advocaat van Van Doorn is het niet met de lezing van het OM eens. ‘Het is onjuist om elke kritiek op overheidshandelen of een smeekbede aan welke god dan ook gelijk te stellen aan een strafbaar feit als daar niet rechtstreeks toe wordt opgeroepen.’ Volgens de advocaat zoekt het OM te veel achter de woorden in de tweets.

Moreel verwerpelijk

‘U mag tweets moreel verwerpelijk vinden en misschien had hij het niet moeten doen, maar dat maakt de tweets nog geen voorwaardelijk opzet’, zo bepleit de advocaat. ‘Mijn cliënt had niet het vooropgezette doel om mensen tot actie te bewegen. Hij is een politicus en leider van een islamitisch georiënteerde partij. Juist hij zou meer mogen, net als Wilders dat mag. De tweets hebben ook niet de impact gehad van bijvoorbeeld Wilders. Slechts 44 retweets.’

De advocaat hekelde ook de lange tijd die het heeft geduurd voor Van Doorn voor de rechter moest verschijnen. ‘Er is een aangifte geweest’, zo verwees de advocaat naar het CIDI. ‘En daarna is er drie jaar gewacht tot de vervolging.’

Past in totalitair regime

In zijn laatste woord was Van Doorn kritisch op het Openbaar Ministerie. ‘Ik vind het bijzonder zorgelijk dat er een trend lijkt te ontstaan waarbij gekozen volksvertegenwoordigers die zich kritisch opstellen het werken moeilijk wordt gemaakt. Wij zijn vaak kritisch op het OM en dat lijkt ertoe te leiden dat we harder worden aangepakt. Dat het OM ons aanpakt past in een totalitair regime en niet in een democratische rechtstaat. Ik hoop dat uw rechtbank niet meegaat in deze gevaarlijke glijdende schaal.’

De rechtbank doet op 28 september uitspraak.

Lees ook: Portret omstreden Arnoud van Doorn: van producent Fitna naar moslim 

Haags raadslid voor de rechter om antisemitische tweets

Haags raadslid voor de rechter om antisemitische tweets

NU 12.09.2021 Arnoud van Doorn, de fractievoorzitter van de Haagse Partij van de Eenheid, moet dinsdag voor de rechtbank in Den Haag verschijnen. Het OM verdenkt het 55-jarige raadslid van het opruien tot geweld, omdat hij een paar jaar geleden antisemitische tweets zou hebben verstuurd. Zijn advocaat Anis Boumanjal zegt verbaasd te zijn over de vervolging van zijn cliënt en beroept zich op het recht op vrijheid van meningsuiting.

Aanleiding voor de zaak van Van Doorn zijn drie tweets die het OM schaart onder oproepen tot geweld. Een daarvan verstuurde het tot de islam bekeerde raadslid in mei 2018: “Vandaag in Palestina weer tientallen jonge mensen door kogels van de zionistische bezettingsmacht vermoord. Het wordt druk in het paradijs. Moge Allah de zionisten vernietigen”, voorzien van twee emoji’s van een gebalde vuist en vuur. De andere twee tweets uit mei 2018 en januari 2019 zijn Engelstalig en gaan eveneens over de vernietiging van zionisten en de vernietiging van de ‘vijanden van de islam’.

Advocaat Boumanjal: “Ik ben oprecht verbaasd dat het OM na zo’n lange tijd nog kiest voor vervolging. Ik gebruik de term politiek proces niet zo snel, maar ik zie werkelijk waar niet het belang voor vervolging van mijn cliënt wegens de tweets van een aantal jaren geleden en die niet tot commotie hebben geleid. Nog daargelaten dat ik vind dat de tweets van Van Doorn niet strafbaar zijn geweest. De vrijheid van meningsuiting gaat nu eenmaal heel ver.”

Vooral de kwalificatie oproepen tot geweld vindt Boumanjal te ver gaan. “Ik zie het als een overtrokken reactie van het OM. Het laatste woord is aan de rechter en die zal er een oordeel over moeten vellen.”

Van Doorn bekeerde zich in 2013 tot de islam en sloot zich toen aan bij de Partij van de Eenheid. Tot eind 2011 maakte hij deel uit van de PVV-fractie. In 2015 werd hij in hoger beroep veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden voor onder meer het lekken van geheime stukken, het verkopen van hennep aan minderjarigen en het bezit van een alarmpistool in huis.

bronAD Haagsche Courant

Lees meer over: Den Haag 

Raadslid Arnoud van Doorn dinsdag voor rechter om antisemitische tweets

DenHaagFM 12.09.2021 Arnoud van Doorn, de fractievoorzitter van de Haagse Partij van de Eenheid, moet dinsdag voor de rechtbank verschijnen, meldt mediapartner Omroep West. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt het 55-jarige raadslid van het opruien tot geweld, omdat hij een paar jaar geleden antisemitische tweets heeft verstuurd. Zijn advocaat Anis Boumanjal zegt verbaasd te zijn over de vervolging van zijn cliënt en beroept zich op het recht op vrijheid van meningsuiting.

Op de tenlastelegging van Van Doorn staan drie tweets die het OM schaart onder oproepen tot geweld. Een daarvan verstuurde het tot de islam bekeerde raadslid in mei 2018: ‘Vandaag in Palestina weer tientallen jonge mensen door kogels van de zionistische bezettingsmacht vermoord. Het wordt druk in het paradijs. Moge Allah de zionisten vernietigen’, voorzien van twee emoji’s van een gebalde vuist en vuur.

De andere twee tweets uit mei 2018 en januari 2019 zijn Engelstalig en gaan eveneens over de vernietiging van zionisten en de vernietiging van de ‘vijanden van de islam’.

‘Politiek proces’
Advocaat Boumanjal: ‘Ik ben oprecht verbaasd dat het OM na zo’n lange tijd nog kiest voor vervolging. Ik gebruik de term politiek proces niet zo snel, maar ik zie werkelijk waar niet het belang voor vervolging van mijn cliënt wegens de tweets van een aantal jaren geleden en die niet tot commotie hebben geleid. Nog daargelaten dat ik vind dat de tweets van Van Doorn niet strafbaar zijn geweest. De vrijheid van meningsuiting gaat nu eenmaal heel ver.’

Vooral de kwalificatie oproepen tot geweld vindt Boumanjal te ver gaan. ‘Ik zie het als een overtrokken reactie van het OM. Het laatste woord is aan de rechter en die zal er een oordeel over moeten vellen.’

Eerdere veroordeling
Van Doorn bekeerde zich in 2013 tot de islam en sloot zich toen aan bij de Partij van de Eenheid. Tot eind 2011 maakte hij deel uit van de PVV-fractie. In 2015 werd hij in hoger beroep veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden voor onder meer het lekken van geheime stukken, het verkopen van hennep aan minderjarigen en het bezit van een alarmpistool in huis.

Arnoud van Doorn

Haags Raadslid voor de rechter om antisemitische tweets

AD 12.09.2021 Arnoud van Doorn, de fractievoorzitter van de Haagse Partij van de Eenheid, moet dinsdag voor de rechtbank in Den Haag verschijnen. Het OM verdenkt het 55-jarige raadslid van het opruien tot geweld, omdat hij een paar jaar geleden antisemitische tweets zou hebben verstuurd. Zijn advocaat Anis Boumanjal zegt verbaasd te zijn over de vervolging van zijn cliënt en beroept zich op het recht op vrijheid van meningsuiting.

Aanleiding voor de zaak van Van Doorn zijn drie tweets die het OM schaart onder oproepen tot geweld. Een daarvan verstuurde het tot de islam bekeerde raadslid in mei 2018: ,,Vandaag in Palestina weer tientallen jonge mensen door kogels van de zionistische bezettingsmacht vermoord. Het wordt druk in het paradijs. Moge Allah de zionisten vernietigen”, voorzien van twee emoji’s van een gebalde vuist en vuur. De andere twee tweets uit mei 2018 en januari 2019 zijn Engelstalig en gaan eveneens over de vernietiging van zionisten en de vernietiging van de ‘vijanden van de islam’.

Lees ook;

Arnoud van Doorn vervolgd om tweets over vernietigen van tegenstanders islam
‘Tweets Arnoud van Doorn waren geen oproep tot geweld, maar smeekbede aan Allah’

Advocaat Boumanjal: ,,Ik ben oprecht verbaasd dat het OM na zo’n lange tijd nog kiest voor vervolging. Ik gebruik de term politiek proces niet zo snel, maar ik zie werkelijk waar niet het belang voor vervolging van mijn cliënt wegens de tweets van een aantal jaren geleden en die niet tot commotie hebben geleid. Nog daargelaten dat ik vind dat de tweets van Van Doorn niet strafbaar zijn geweest. De vrijheid van meningsuiting gaat nu eenmaal heel ver.”

Te ver

Vooral de kwalificatie oproepen tot geweld vindt Boumanjal te ver gaan. ,,Ik zie het als een overtrokken reactie van het OM. Het laatste woord is aan de rechter en die zal er een oordeel over moeten vellen.”

Van Doorn bekeerde zich in 2013 tot de islam en sloot zich toen aan bij de Partij van de Eenheid. Tot eind 2011 maakte hij deel uit van de PVV-fractie. In 2015 werd hij in hoger beroep veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden voor onder meer het lekken van geheime stukken, het verkopen van hennep aan minderjarigen en het bezit van een alarmpistool in huis.

Arnoud van Doorn

Haags raadslid Arnoud van Doorn dinsdag voor rechter om antisemitische tweets

OmroepWest 12.09.2021 Arnoud van Doorn, de fractievoorzitter van de Haagse Partij van de Eenheid, moet dinsdag voor de rechtbank in Den Haag verschijnen. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt het 55-jarige raadslid van het opruien tot geweld, omdat hij een paar jaar geleden antisemitische tweets heeft verstuurd. Zijn advocaat Anis Boumanjal zegt verbaasd te zijn over de vervolging van zijn cliënt en beroept zich op het recht op vrijheid van meningsuiting.

Op de tenlastelegging van Van Doorn staan drie tweets die het OM schaart onder oproepen tot geweld. Een daarvan verstuurde het tot de islam bekeerde raadslid in mei 2018: ‘Vandaag in Palestina weer tientallen jonge mensen door kogels van de zionistische bezettingsmacht vermoord. Het wordt druk in het paradijs. Moge Allah de zionisten vernietigen’, voorzien van twee emoji’s van een gebalde vuist en vuur.

De andere twee tweets uit mei 2018 en januari 2019 zijn Engelstalig en gaan eveneens over de vernietiging van zionisten en de vernietiging van de ‘vijanden van de islam’.

‘Politiek proces’

Advocaat Boumanjal: ‘Ik ben oprecht verbaasd dat het OM na zo’n lange tijd nog kiest voor vervolging. Ik gebruik de term politiek proces niet zo snel, maar ik zie werkelijk waar niet het belang voor vervolging van mijn cliënt wegens de tweets van een aantal jaren geleden en die niet tot commotie hebben geleid. Nog daargelaten dat ik vind dat de tweets van Van Doorn niet strafbaar zijn geweest. De vrijheid van meningsuiting gaat nu eenmaal heel ver.’

Vooral de kwalificatie oproepen tot geweld vindt Boumanjal te ver gaan. ‘Ik zie het als een overtrokken reactie van het OM. Het laatste woord is aan de rechter en die zal er een oordeel over moeten vellen.’

Eerdere veroordeling

Van Doorn bekeerde zich in 2013 tot de islam en sloot zich toen aan bij de Partij van de Eenheid. Tot eind 2011 maakte hij deel uit van de PVV-fractie. In 2015 werd hij in hoger beroep veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden voor onder meer het lekken van geheime stukken, het verkopen van hennep aan minderjarigen en het bezit van een alarmpistool in huis.

2 Reacties op “Het gedonder met Raadslid Arnoud van Doorn PvdE gaat maar door en door en door !! – de nasleep

  1. Pingback: Haags raadslid Arnoud van Doorn verdacht van voorbereiden moordaanslag op premier Rutte « Debat in de Digitale Hofstad

  2. Pingback: Raadslid Arnoud van Doorn verdacht van voorbereiden moordaanslag op premier Rutte | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s