Subsidie toegekend aan het Kurhaus op Scheveningen

Kurhaus op Scheveningen krijgt bijna 9 ton subsidie

RTVWEST 01.09.2016 De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft bijna 900.000 euro subsidie toegekend aan het Kurhaus op Scheveningen. In totaal werd er 54,5 miljoen euro verdeeld voor de instandhouding van Rijksmonumenten in Nederland.

Naast het Kurhaus krijgen ook de Grote Kerk en het Grotiuslyceum in Den Haag, het gebouw van de TU-faculteit Mijnbouwkunde in Delft en de Sint Janskerk in Gouda een flinke som geld. De eigenaren van de gebouwen kunnen allen bijna een kwart miljoen euro tegemoet zien.

De Sint Jan in Den Bosch krijgt het meeste geld. De beroemde kerk in de Brabantse hoofdstad ontvangt 2,7 miljoen euro uit de pot. De Eusebiuskerk in Arnhem ontvangt bijna 2 miljoen euro.

Kijk hier voor de volledige lijst met subsidies voor de instandhouding van Rijksmonumenten.

Meer over dit onderwerp: KURHAUS SCHEVENINGEN GROTIUSLYCEUMDEN HAAG GROTE KERK MIJNBOUWKUNDEDELFT GOUDA SINT JANSKERKRIJKSMONUMENTEN

Vette subsidies voor Haagse monumenten

Den HaagFM 01.09.2016 De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft bijna 900.000 euro subsidie toegekend aan het Kurhaus op Scheveningen. Daarnaast krijgen nog 21 andere Haagse gebouwen geld van de Rijksdienst.

In totaal werd 54,5 miljoen euro verdeeldvoor de instandhouding van Rijksmonumenten in Nederland. De Grote Kerk in Den Haag krijgt 226.000 euro en voor het Grotiuslyceum (kleine foto) van het Dalton College is 227.000 euro uitgetrokken.

Het Rijk draagt maximaal vijftig procent bij aan de uitvoering van een zesjarig instandhoudingsplan. De rest moeten de eigenaren zelf betalen. Er werden 1.114 aanvragen ingediend waarvan er 900 zijn gehonoreerd. …lees meer

Kurhaus krijgt tonnen voor instandhouding rijksmonument

AD 01.09.2016 De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft 54,5 miljoen euro subsidie toegekend aan eigenaren van rijksmonumenten voor de instandhouding daarvan. Ook het Kurhaus krijgt flink wat euro’s.

Voornamelijk kerken vallen flink in de prijzen. Zoals de twee belangrijke en historische kerken Sint Jan in Den Bosch en de altijd door restauratieproblemen geteisterde Eusebius in Arnhem.

Toch staat ook het Scheveningse Kurhaus in de lijst. Het legendarische hotel aan de bouvelard van de badplaats krijgt bijna 9 ton.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s