Hagenaar Jordy Zwarts richt nieuwe bond op “De democratie herstellen”

NDBO

Met de NDBO wil Zwarts “de democratie herstellen”. “Wanneer wij ons als burgers herenigen, kunnen wij de overheid als collectief aansturen en corrigeren.”

De Hagenaar richt daarbij zijn pijlen onder meer op de opvang van vluchtelingen, de “onterecht hoge zorgpremies” en de “schandalige verwaarlozing van onze ouderen”.

Hagenaar wil met nieuwe bond “de democratie herstellen”

Den HaagFM 26.04.2016 Hagenaar Jordy Zwarts is een “onafhankelijk burgerinitiatief” begonnen om “als waakhond te functioneren bij internationale, nationale en lokale overheidszaken.” Voor zeventig cent per maand kan iedereen lid worden van deze Nationale Democratische Bond voor Overheidszaken (NDBO).

 

Eind vorig jaar spande Zwarts een rechtszaak aan tegen telecomprovider Ziggo die plotseling het gratis onderling bellen voor hun abonnees afschafte. Zwarts vond dat dit niet kon tijdens de looptijd van een contract en kreeg daarbij gelijk van de rechtbank. De zaak zette hem verder aan het denken. “Ik zie dat er heel veel veel onrecht is, dat kunnen we als collectief bij de rechter aanpakken”, aldus de Hagenaar. “Door het ondemocratisch overheidsbeleid van de regering worden al jaren wetten en besluiten aangenomen, die niet in het belang van Nederland en zijn burgers zijn.”

Met de NDBO wil Zwarts “de democratie herstellen”. “Wanneer wij ons als burgers herenigen, kunnen wij de overheid als collectief aansturen en corrigeren.” De Hagenaar richt daarbij zijn pijlen onder meer op de opvang van vluchtelingen, de “onterecht hoge zorgpremies” en de “schandalige verwaarlozing van onze ouderen”.

Effectiever dan demonstreren

Voor 8,40 euro per jaar kan iedereen lid worden van de bond. “Het zal ons allemaal veel opleveren.” De Hagenaar noemt de zeventig cent per maand “de beste investering van uw leven”. “Dit zal vele malen effectiever zijn dan demonstreren”, zegt Zwarts. “En je bespaart ook nog eens reistijd en onkosten.” ..lees meer

Een Reactie op “Hagenaar Jordy Zwarts richt nieuwe bond op “De democratie herstellen”

  1. Pingback: Staatscommissie herziening parlementair stelsel van start « Debat in de Digitale Hofstad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s