Terugblik heropening Haagse Grote Marktstraat

IN BEELD: Drukte bij opening Grote Marktstraat Den Haag

Duizenden mensen zijn afgekomen op de heropening van de Grote Marktstraat in Den Haag. De winkelstraat heeft de afgelopen jaren een flinke metamorfose ondergaan.

zie ook: Haagse Grote Marktstraat eindelijk op de schop

en zie: Grote Marktstraat Den Haag op de schop

zie dan ook nog: Nieuwe Haagse Passage

en zie ook: De nieuwe Haagse Passage

zie verder: Grote Marktstraat, Spuistraat, Kalvermarkt en het Spui maken zich op

zie verder ook: Aftrap bouw SpuiForum

Wethouder Revis: “Grote Marktstraat is wandelboulevard om te shoppen”

Den HaagFM 31.03.2016 De Grote Marktstraat is een wandelboulevard en bedoeld om te shoppen, zegt wethouder Boudewijn Revis (kleine foto) op Den Haag FM. Hij reageert hierbij op kritiek dat de winkelstraat niet groen genoeg is.

“Dit is echt een wandelboulevard. Den Haag is een groene stad, maar hier is ruimte nodig voor wandelaars en fietsers om te shoppen,” aldus Revis. Donderdagavond opende hij samen met voormalig wethouder Marjolein de Jong de nieuwe Grote Marktstraat.

Ook klinkt er kritiek dat de scheiding tussen het voetgangers- en fietspad niet duidelijk genoeg zou zijn, wat voor ongelukken zorgt. “We gaan nu beginnen met voorlichting om uit te leggen dat wandelaars en fietsers hier samen gebruik van maken dus op elkaar moeten letten”, zegt Revis. …lees meer

Lichtshow doet Grote Marktstraat stralen

AD 31.03.2016 En ineens waren ze wél mooi, de omstreden ‘oorbellen’ in de Grote Marktstraat. Op de lampen, die onlangs zijn opgehangen als bekroning van de grootscheepse facelift van de winkelboulevard, was kritiek. Veel mensen vonden ze lelijk. Maar donderdagavond kregen ze spontaan applaus.

De lampen namen alle kleuren van de regenboog aan in een indrukwekkende lichtshow. Met dat spektakel werd de vernieuwde straat donderdagavond officieel geopend. Duizenden mensen keken toe hoe de lichten ontstoken werden.

http://twitter.com/MajaLandeweer/status/715614890539544577/photo/

Maja Landeweer ‎@MajaLandeweer

Duizenden mensen bij opening ‘de mooiste straat van heel Nederland’, de nieuwe Grote Marktstraat. #DenHaagVerlicht

8:50 PM – 31 Mar 2016

IN BEELD: Drukte bij opening Grote Marktstraat Den Haag

RTVWEST 31.03.2016 Honderden mensen zijn afgekomen op de heropening van de Grote Marktstraat in Den Haag. De winkelstraat heeft de afgelopen jaren een flinke metamorfose ondergaan.

Wethouder Boudewijn Revis en voormalig wethouder Marjolein de Jong staken even voor 21.00 uur samen voor het eerst de verlichting van de straat aan.

LEES OOK: Protestactie Partij voor de Dieren Den Haag: ‘Grote Marktstraat niet af zonder groen’

Het feest begon donderdagavond om 18:00 uur. De straat stond vol met dansers, dj’s, drumbands en foodtrucks om het feest compleet te maken.

Meer over dit onderwerp: GROTE MARKTSTRAAT DEN HAAG

Protestactie Partij voor de Dieren Den Haag: ‘Grote Marktstraat niet af zonder groen’

RTVWEST 31.03.2016 Tijdens de officiële opening van de Grote Marktstraat in Den Haag donderdagavond vraagt de Partij voor de Dieren om meer groen in de winkelstraat. Volgens de partij is de straat ‘zonder groen niet af’.

De Partij voor de Dieren zet tijdens de opening van de Grote Marktstraat twee mobiele tuinen op. ‘Zo kunnen bezoekers ervaren wat groen kan doen op deze plek’, zegt gemeenteraadslid Christine Teunissen. Voorbijgangers kunnen bij de pop-up tuinen ook een bericht achterlaten waarin ze zich achter de oproep voor een groenere winkelstraat scharen. De partij zal deze oproepjes aan de gemeente doorgeven.

LEES OOK: Geen groen in vernieuwde Haagse Grote Marktstraat

Volgens het raadslid Teunissen dragen bloembakken, groene gevels, perkjes en bomen bij aan een aangenaam centrum. Daarnaast zorgt het groen ervoor dat vuile lucht wordt gezuiverd en wordt wateroverlast tegengegaan.

Meer over dit onderwerp: GROTE MARKTSTRAAT PARTIJ VOOR DE DIERENCHRISTINE TEUNISSEN GROEN

Protestactie bij opening Grote Marktstraat

Den HaagFM 31.03.2016 Tijdens de officiële heropening van de Grote Marktstraat donderdagavond gaat de Partij voor de Dieren actie voeren voor meer groen in de winkelstraat. Volgens de partij is de straat “zonder groen niet af”.

De partij zet tijdens de opening van de Grote Marktstraat twee mobiele tuinen neer. “Zo kunnen bezoekers ervaren wat groen kan doen op deze plek”, zegt gemeenteraadslid Christine Teunissen. Voorbijgangers kunnen bij de pop-up tuinen ook een bericht achterlaten waarin ze zich achter de oproep voor een groenere winkelstraat scharen. De partij zal deze oproepjes aan de gemeente doorgeven.

Volgens Teunissen dragen bloembakken, groene gevels, perkjes en bomen bij aan aangenaam centrum. Daarnaast zorgt het groen ervoor dat vuile lucht wordt gezuiverd en wordt wateroverlast tegengegaan.…lees meer

Feestelijke opening Grote Marktstraat Den Haag

RTVWEST 31.03.2016 De Grote Marktstraat in Den Haag wordt op donderdagavond heropend. De winkelstraat heeft de afgelopen jaren een flinke metamorfose ondergaan. Inmiddels is de straat weer spik en span en dat is reden voor een feestje.

Er zijn donderdagavond dansers, dj’s, drumbands, foodtrucks en er is langer de tijd om te shoppen. Vanaf 18.00 uur wordt de officiële opening van de bekende winkelstraat gevierd. Jarenlang werd er gewerkt aan de straat, die een verbinding is tussen grote winkelketens en de historische binnenstad.

LEES OOK: Grote Marktstraat Den Haag krijgt oorbellen

Naast muziek en lekker eten zullen wethouder Boudewijn Revis en voormalig wethouder Marjolein de Jong de nieuwe verlichting in de straat voor het eerst aan doen. De nieuwe lampen, ook wel ‘oorbellen’ genoemd,  zijn het sluitstuk van de omvorming van de straat tot een ‘winkelboulevard met Europese allure’, zoals de gemeente dat noemt.

Meer over dit onderwerp:

GROTE MARKTSTRAAT DEN HAAG OPENING

Feestelijke opening Grote Marktstraat

Den HaagFM 31.03.2016 De Grote Marktstraat wordt donderdagavond heropend. De winkelstraat heeft de afgelopen jaren een flinke metamorfose ondergaan. Inmiddels is de straat weer spik en span en dat is reden voor een feestje.

Er zijn donderdagavond dansers, DJ’s, drumbands, foodtrucks en er is langer de tijd om te shoppen. Vanaf 18.00 uur wordt de heropening gevierd. Jarenlang werd er gewerkt aan de straat, die een verbinding is tussen grote winkelketens en de historische binnenstad.

Wethouder Boudewijn Revis en voormalig wethouder Marjolein de Jong zullen de nieuwe verlichting in de straat voor het eerst aan doen. De nieuwe lampen, ook wel ‘oorbellen’ genoemd,  zijn het sluitstuk van de omvorming van de straat tot een “winkelboulevard met Europese allure”, zoals de gemeente dat noemt. …lees meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s