Afbeelding

Moerwijk in de lift

moerwijk

zie ook:  knoop moerwijk

Schimmel

Ze ziet haar wijk als “het vergeten kindje”. “Geld is het allergrootste probleem.” De buurtbewoners willen dat er nu écht wat gebeuren.

Moerwijk

Volgens initiatiefneemster Denise Rifaela zijn veel huurders ontevreden over achterstallig onderhoud aan hun woningen. “Inmiddels is het zo erg dat er bewoners ziek zijn van de schimmel”.

PvdA Den Haag ‘helemaal klaar’ met schimmel

AD 15.02.2016 De PvdA in de Haagse gemeenteraad is ‘geraakt’ door de noodkreet van Moerwijkers in de Haagse editie van het AD die in huurhuizen vol schimmel leven. ‘De wethouder moet nu ballen tonen.’

Het is erg als je astma hebt en alleen maar zieker wordt in je eigen huis, Rajesh Ramnewash, PvdA-raadslid….

De maat is echt vol, zegt Rajesh Ramnewash, raadslid van de PvdA. ,,Wij zijn er helemaal klaar mee.” Meer dan honderd Moerwijkers staken vorige week de koppen bij elkaar. Daarop deden enkele bewoners hun verhaal in het AD. Hun huurwoningen zijn onleefbaar, zeggen ze. Aangevreten door vocht en ziekmakende schimmel.

De op een na grootste partij trok in december – na eigen onderzoek – al aan de bel over het achterstallige onderhoud van woningen in de wijk. De bewonersactie bevestigt dat zij het niet langer pikken.

Sloop
Woonwethouder Joris Wijsmuller had al lang in actie moeten komen, vindt Ramnewash, want het probleem is niet van vandaag of gisteren. ,,Al 12, 13 jaar is er geen groot onderhoud gepleegd.” En daar kom je er misschien ook niet mee, stelt hij. ,,De vraag is: zijn deze huizen niet helemaal op? Dan moet je overgaan tot sloop en nieuwbouw.”

De portiekwoningen in Moerwijk zijn vlak na de Tweede Wereldoorlog gebouwd als een soort noodhuizen, weet hij. ,,Ze waren niet bedoeld voor de eeuwigheid.” De huizen zijn ‘allang afgeschreven’, stelt hij. ,,Deze portieken zijn een soort melkkoe geworden voor de woningcorporaties.”

Derde wereld
De PvdA bracht vorig jaar diverse bezoeken aan Moerwijk. Ramnewash had het gevoel ‘in de derde wereld beland te zijn’. ,,Schimmel, lekkende toiletten.” De gemeente schiet zwaar tekort, vindt de fractie. ,,Wij moeten de Hagenaar een fatsoenlijke woning bieden. Het is erg als je astma hebt en alleen maar zieker wordt in je eigen huis.”

In december diende de partij een plan in om de buurt op te knappen. Binnenkort gaat de PvdA de kwestie aankaarten in de gemeenteraad. De partij wil dat wethouder Wijsmuller snel met een noodplan komt. ,,Hij moet de corporaties dwingen om de huizen op te knappen. De wethouder moet nu ballen tonen. Is opknappen niet genoeg, dan moet er een masterplan komen voor stadsvernieuwing. Dat kost geld, maar je kunt het realiseren door een samenwerking op te zetten van de corporaties, de gemeente en particuliere investeerders.”

Lees ook; Portiekflats Bachweg zijn ‘schimmelparadijs’

Ruim honderd mensen eisen betere huisvesting Moerwijk

Den HaagFM 12.02.2016  De eerste bewonersbijeenkomst van ‘Moerwijk up to a new lifestyle‘ heeft meer dan honderd bewoners getrokken. Zij maken zich zorgen over de slechte onderhoudsstaat van hun woning en zeggen daardoor gezondheidsklachten te hebben.

“De woningen krijgen weinig aandacht van de woningcorporaties, en dat is helaas goed te merken. zegt Denise Rifaela, de initiafneemster van het collectief. “Veel huurders voelen zich niet serieus genomen door de woningcorporaties in hun klachten.”

Tijdens de avond stonden niet alleen de klachten centraal, maar werd ook gezocht naar oplossingen. “Veel deelnemers hadden goede ideeën over wat er zou kunnen gebeuren aan de woningen. We hopen dat de woningcorporaties deze input serieus nemen en geld vrijmaken om de woningen op te knappen.”  …lees meer

Moerwijkers zijn huisvestingsproblemen zat

Den HaagFM 08.02.2016 Een groep Moerwijkers heeft de handen ineen geslagen en trekt aan de bel bij woningcorporaties. Onder het motto ‘Moerwijk up to a new lifestyle’ eisen zij dat de huizen in hun wijk een fikse opknapbeurt krijgen.

Volgens initiatiefneemster Denise Rifaela zijn veel huurders ontevreden over achterstallig onderhoud aan hun woningen. “Inmiddels is het zo erg dat er bewoners ziek zijn van de schimmel”, vertelt ze op Den Haag FM. Ze ziet haar wijk als “het vergeten kindje”. “Geld is het allergrootste probleem.” De buurtbewoners willen dat er nu écht wat gebeuren.

De komende maanden zijn er verschillende bijeenkomsten om gezamenlijk te zoeken naar oplossingen. Dinsdagavond is de eerste bijeenkomst bij voetbalvereniging T.A.C.’90. Wil jij aanwezig zijn of meedenken aan oplossingen voor de huisvestingsproblemen in Moerwijk? Stuur een email naar drdroommoerwijk@hotmail.com  …lees meer

Zie ook Schilderswijk;

Leven & werken in de schilderswijk – Ophef over onderhoud …

[PDF]Gewoon heel gezellig – Haag Wonen

[PDF]De Haags Thuis zien als een krantenpagina? Kijk hier

Tribune 9/2010 :: De Vergeten Driehoek :: SP NL

Zelfde problemen in Haagse Transvaal en Schilderswijk – Ad

Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ | Just another …

Kennisbank Platform31 – Den Haag, Schilderswijk

[PDF]SV 182 – RIS 247713 – GRF/2012.293

[PDF]Bijlage Schilderswijk – Den Haag

[PDF]Jaarverslag magazine 2009 – Haagwonen 2009

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende

Haag Wonen – Schilderswijk

[PDF]De Haags Thuis zien als een krantenpagina? Kijk hier

Haag Wonen – Nieuws uit de wijk (1)

Leven & werken in de schilderswijk – Ophef over onderhoud …

[PDF]BOD HAAG WONEN – Den Haag

[PDF]Beantwoording Raadsadres college- Gemeente Den Haag

Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ | Just another …

Leefbaarheid – Jan de Wandelaar in het Den Haag van …

gezondheid | Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet …

Wonen beter en veiliger maken | Haagwonen 2010

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s