Afbeelding

Haagse Rockhistory Tour begonnen

De eerste ronde 06.03.2016 

De Haagse kunstenaars Marcello & Els zijn de bedenkers van de nieuwe toeristische attractie. Tourgids op de eerste rit was Peter de Ronde, een van de eerste bandleden van The Golden Earrings.

Haagse rock

De bus reed langs de belangrijkste plekken van Den Haag Popstad Nummer 1, zoals de Zeeheldenbuurt, Houtrust, De Marathon, Zuiderpark en langs de geboortehuizen van George Kooymans en Rinus Gerritsen. Ook was er aandacht voor de recentere historie met bijvoorbeeld Anouk en Di-rect. .

Elke maand muzikale rit langs Haagse rockhistorie

AD 07.03.2016 Als het aan de initiatiefnemers ligt wordt het een lange traditie: de Rock History Tour in Den Haag. Zondag ging de eerste bus vol bezoekers en genodigden langs de belangrijkste plekken uit de Haagse rockgeschiedenis.

Rock

Met live-muziek onderweg (vanzelfsprekend Haagse hits) trakteerden de kunstenaars Marcello en Els hun bezoekers op een ‘trip down memory lane’. Zo bezochten ze de Zuidwal en het Zeeheldenkwartier waar leden van de Golden Earring en Anouk hebben gewoond. En deed de bus de Houtrustrotonde aan, die illustere plek waar menig historisch optreden heeft plaatsgevonden. Ook ging het langs oude oefenruimtes van Haagse bands uit de jaren zestig en zeventig.

Anekdotes
De gasten krijgen op de Rock History Tour bijzondere reisleiders mee. Nachtburgemeester René Bom en Frans Krassenburg, de eerste zanger van de Golden Earrings, praten de muzikale tocht aan elkaar met sappige anekdotes over onder meer de begintijd van de beroemdste rockband van Den Haag en zelfs van heel Nederland.

Begin- en eindpunt van de rondrit is de Rock Galery van initiatiefnemer Marcello. Daar exposeert acteur en schilder Stephan Evenblij zijn rock-‘n-roll-schilderijen.

De eerstvolgende Rock History Tour heeft plaats op 26 maart. Daarna staat er vooralsnog een keer per maand een nieuwe bustour gepland.
Lees ook

Rocktour gaat per bus langs hoogtepunten uit rijke Haagse muziekgeschiedenis

RTVWEST 06.03.2016 Met namen als Anouk, Golden Earring en Di-rect kent Den Haag een rijke muziekgeschiedenis die niet vergeten mag worden. Daarom is het Haagse kunstenaarsechtpaar Marcello en Els van den Dop dit weekeinde een rocktour begonnen.

Bezoekers van de eerste rocktour zondag zijn enthousiast. ‘Het is belangrijk, het is iets wat nog altijd heel erg leeft’, vertelt een man in de bus.

LEES OOK: Legendarisch eerbetoon’ aan discotheek De Marathon is op zaterdag 16 april

‘Heel veel jongeren zijn geinteresseerd in muziek die hun ouders en hun grootouders hebben meegemaakt’, aldus een tweede bezoeker.

Hotspots

Aan boord van de bus is live-muziek en verhalen van reisleiders, zoals nachtburgemeester René Bom en de eerste Golden Earrings zanger Frans Krassenburg. De tour gaat langs onder meer de Zeeheldenbuurt. Daar gingen veel Haagse artiesten wonen zodra het een beetje goed begon te lopen. Vervolgens rijdt de bus langs concertzaal het Paard van Troje.

Ook gaat de tour langs het Zuiderpark, waar sinds de jaren ’80 Parkpop uitgroeide tot het grootste gratis festival van Europa. De bustour eindigt bij de galerie van het echtpaar Van den Dop.

Meer over dit onderwerp: Rock Rocktour Muziek Den Haag

Eerste RockHistoryTour over Haagse popgeschiedenis (fotoserie)

Den HaagFM 06.03.2016 Zondag is de eerste Rock History Tour gehouden. De deelnemers reden per bus langs plekken uit de Haagse popgeschiedenis.

De Haagse kunstenaars Marcello & Els zijn de bedenkers van de nieuwe toeristische attractie. Tourgids op de eerste rit was Peter de Ronde, een van de eerste bandleden van The Golden Earrings.

De bus reed langs de belangrijkste plekken van Den Haag Popstad Nummer 1, zoals de Zeeheldenbuurt, Houtrust, De Marathon, Zuiderpark en langs de geboortehuizen van George Kooymans en Rinus Gerritsen. Ook was er aandacht voor de recentere historie met bijvoorbeeld Anouk en Di-rect. .…lees meer

Een Reactie op “Haagse Rockhistory Tour begonnen

  1. Pingback: Terugblik onthulling geveltekst Golden Earring Haagse Terletstraat 06.05.2017 | Transvaalwijk - Toen en Nu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s