Opname film over Andries Riphagen ook in Den Haag

Andries Riphagen ook in Den Haag

Met de WOII-thriller wil regisseur Pieter Kuijpers een andere kant van de oorlog laten zien. Riphagen is gebaseerd op het gelijknamige boek van Bart Middelburg en René ter Steege, waarin het leven van Andries Riphagen (bijnaam: Al Capone) centraal staat. Een kleurrijk maar ook controversieel leven, want behalve bokser, zwarthandelaar en souteneur was Riphagen ook een fervent Jodenjager. Het verraden en afpersen van Joodse onderduikers leverde hem een fortuin op.

Distributeur September Film brengt de thriller in mei 2016 uit in de bioscopen en de VPRO zal de driedelige tv-serie Riphagen later op tv uitzenden.

See more at: http://www.hollandfilmnieuws.nl/nieuwscategorieen/in-productie/opnamen-riphagen-van-start/#sthash.lNw3yZBX.dpuf

Jeroen van Koningsbrugge lag wakker van rol als Jodenjager

Riphagen

Facebook

Opnames

DSM Gist Delft

Haagse film ‘Riphagen’ in première op Nederlands Film Festival

Den HaagFM 14.07.2016 De nieuwe Nederlandse oorlogsfilm ‘Riphagen’ van regisseur Pieter Kuijpers gaat 22 september in première op het Nederlands Film Festival. De film werd eind vorig jaar opgenomen in Den Haag.

Riphagen vertelt over de Nederlandse jodenjager Andries Riphagen die in de Tweede Wereldoorlog onmetelijk rijk werd met het opsporen, afpersen en verraden van onderduikers. De Amsterdammer vluchtte na de oorlog naar Argentinië en overleed in 1976 in Zwitserland. Voor de film over zijn leven werden onder meer filmopnamen gemaakt op het Sweelinckplein en de Atjehstraat.

Acteurs Jeroen van Koningsbrugge, Kay Greidanus, Sigrid ten Napel, Peter Blok en Anna Raadsveld wonen de wereldpremière in Utrecht bij. Gelijktijdig wordt de film ook in de bioscopen uitgebracht. …lees meer

Archipelbuurt in Den Haag decor voor oorlogsfilm Riphagen

RTVWEST 09.11.2015 Woon je in de Haagse Archipelbuurt? Of zelfs in de Atjehstraat? Dan ben je vast al een paar acteurs en een flimcrew tegen het lijf gelopen. Onder anderen hoofdrolspeler Jeroen van Koningsbrugge is in Den Haag voor de opnames van Riphagen, een oorlogsfilm van producent Pupkin Film.

Van Koningsbrugge speelt de rol van Andries Riphagen, een jodenjager die in Tweede Wereldoorlog veel geld verdiende met het uitbuiten en verraden van ondergedoken joden. Hij waande zich onaantastbaar, maar uiteindelijk werd ook op hem de jacht geopend.

In de Hofstad zijn opnames gemaakt op het Sweelinckplein, het Smidswater en nu dus in de Atjehstraat. Ook in Amsterdam en Utrecht worden beelden geschoten. ‘Ons doel is om de film op 5 mei 2016 in première te laten gaan’, aldus Karin Huyzer van Pupkin Film.

Wie spelen er nog meer mee?

De andere grote rollen worden gespeeld door Kay Greidanus, Peter Blok, Sigrid ten Napel en Mark Rietman. De opnames duren enkele weken.

Meer over dit onderwerp:

Riphagen Van Koningsbrugge Den Haag Archipelbuurt

Filmploeg ‘Riphagen’ met Jeroen van Koningsbrugge in Atjehstraat

Den HaagFM 09.11.2015 Nadat er vorige week onder meer opnamen werden gemaakt op het Sweelinckplein en het Smidswater, was dinsdag de Atjehstraat het decor voor de oorlogsfilm ‘Riphagen’. De hoofdrol wordt gespeeld door Jeroen van Koningsbrugge.

‘Riphagen’ gaat over het leven van een van de grootste oorlogscriminelen die Nederland gekend heeft: Dries Riphagen. De Amsterdammer verrijkte zich in de Tweede Wereldoorlog met zwarthandel en andere misdaden. Hij vluchtte na de oorlog naar Argentinië en overleed in 1976 in Zwitserland. De film gaat 5 mei 2016 draaien in de bioscoop. De andere grote rollen worden gespeeld door Kay Greidanus, Peter Blok, Sigrid ten Napel en Mark Rietman.

Woensdag werd de filmset bezocht door wethouder Karsten Klein, D66-fractievoorzitter Robert van Asten en Marcus Barendse, die als filmcommissioner verantwoordelijk is voor het naar Den Haag halen en faciliteren van filmprojecten. …lees meer

Opnamen oorlogsfilm ‘Riphagen’ op Sweelinckplein

Den HaagFM 03.11.2015 Op het Sweelinckplein worden dinsdag opnamen gemaakt voor de oorlogsfilm ‘Riphagen’. De hoofdrol wordt gespeeld door Jeroen van Koningsbrugge.

‘Riphagen’ gaat over het leven van een van de grootste oorlogscriminelen die Nederland gekend heeft: Dries Riphagen. De Amsterdammer verrijkte zich in de Tweede Wereldoorlog met zwarthandel en andere misdaden. Riphagen stond bekend als een Jodenjager die vooral de juwelen en sieraden stal van de mensen die werden opgepakt en weggevoerd naar concentratiekampen. Hij vluchtte na de oorlog naar Argentinië en overleed in 1976 in Zwitserland.

De film is gebaseerd op het boek ‘Riphagen’ van Bart Middelburg en René ter Steege en op interviews met de zoon van Dries, Rob Riphagen. De film gaat 5 mei 2016 draaien in de bioscoop. …lees meer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s