Demonstratie 15.11.2015 tegen ‘economische vluchtelingen’ Malieveld

Demonstratie.

Op zondag 15 november 2015  wordt op het Malieveld gedemonstreerd tegen ‘economische vluchtelingen’ die naar Nederland komen.

“Dit kabinet luistert niet naar de gewone man”, staat op de posters voor het protest. “Laat je stem horen tegen het kabinetsbeleid.” Onder een grote tekening van een gebalde vuist staat in kleine letters de tekst ‘geweldloze demonstratie’. Op Facebook keren de Haagse en Amsterdamse initiatiefnemers van het protest zich verder tegen het ‘islamiseren’ van Nederland en de regering die in hun ogen “discrimineert, racisme kweekt en polariseert”.

zie ook: Demonstratie  18.10.2015 ‘Vluchtelingen genoeg = genoeg’ Malieveld

Demonstratie tegen komst vluchtelingen op Malieveld Den Haag

RTVWEST 15.11.2015 Ongeveer 250 mensen hebben zondag op het Malieveld in Den Haag gedemonstreerd tegen de komst van vluchtelingen.

Volgens de organisatie was de demonstratie bedoeld tegen de komst van economische vluchtelingen en tegen het vluchtelingenbeleid van het kabinet. De organisatie had gerekend op een paar duizend demonstranten. De demonstratie is rustig verlopen.

Meer over dit onderwerp: demonstratie Vluchtelingen Asiel Opvang

250 mensen op Malieveld demonstreren tegen vluchtelingen (fotoserie)

Den HaagFM 15.11.2015 Ongeveer 250 mensen hebben zondag op het Malieveld gedemonstreerd tegen de komst van vluchtelingen. De organisatie had gerekend op een paar duizend demonstranten.

Volgens de organisatie was de demonstratie bedoeld tegen de komst van economische vluchtelingen en tegen het vluchtelingenbeleid van het kabinet. Als bescherming tegen de regen was een partytent neergezet voor enkele sprekers. “Vluchtelingen krijgen een televisie, terwijl wij van de voedselbank leven”, zei een van hen.

Enkele deelnemers liepen rond met Nederlandse vlaggen en daarop de tekst ‘Eigen volk eerst’. Ook werd een spandoek getoond met daarop de tekst (citaat): “met dit asielbeleid verislamitiseerd ons land geheid”. De Haagse en Amsterdamse initiatiefnemers van het protest keerden zich ook tegen het ‘islamiseren’ van Nederland en de regering die in hun ogen “discrimineert, racisme kweekt en polariseert”.…lees meer

Zondag demonstratie op Malieveld tegen komst ‘economische vluchtelingen’

RTVWEST 12.11.2015 Op het Malieveld in Den Haag wordt zondagmiddag gedemonstreerd tegen de komst zijn van economische vluchtelingen. Dat staat op de Facebookpagina ‘PVV Aanhangers’.

In het bericht geven ze aan te demonstreren tegen de komst van ‘economische vluchtelingen’ en tegen het huidige kabinetsbeleid. Daarnaast roepen ze ‘sterke kerels’ op om mee te helpen de orde te handhaven.
LEES OOK: ‘Voorlopig geen nieuwe vluchtelingen in voormalig ministerie SZW in Den Haag’
De organisatie zegt in hun berichtgeving nadrukkelijk gebruik te maken van de term ‘economische vluchteling’. ‘Veel mensen willen ‘gewone’ vluchtelingen best helpen’, zegt initiator Donny Bonsink. ‘Alleen de gelukzoekers niet.’
Bonsink verwacht zondag een paar duizend man op het Malieveld.
Lees meer over vluchtelingen in Zuid-Holland in ons dossier: omroepwest.nl/dossiers/vluchtelingen

Meer over dit onderwerp:

Demonstratie Malieveld Vluchtelingen

Demonstratie op Malieveld tegen ‘economische vluchtelingen’

Den HaagFM 01.11.2015 Op zondag 15 november wordt op het Malieveld gedemonstreerd tegen ‘economische vluchtelingen’ die naar Nederland komen.

“Dit kabinet luistert niet naar de gewone man”, staat op de posters voor het protest. “Laat je stem horen tegen het kabinetsbeleid.” Onder een grote tekening van een gebalde vuist staat in kleine letters de tekst ‘geweldloze demonstratie’. Op Facebook keren de Haagse en Amsterdamse initiatiefnemers van het protest zich verder tegen het ‘islamiseren’ van Nederland en de regering die in hun ogen “discrimineert, racisme kweekt en polariseert”.

Een van de initiatiefnemers van het protest, Donny Morero uit Den Haag, zegt “duizenden mensen” te verwachten. De Haagse horecamedewerker – die PVV-leider Geert Wilders ‘mijn held’ noemt – sprak onlangs nog in bij een gemeenteraadsvergadering in Rijswijk tegen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum daar. Eerder schreef hij op Facebook: “Pleur die vluchtelingen toch het land uit. Dieren zijn nog meer waard”.

Eerdere demonstratie

Twee weken geleden was er ook een demonstratie tegen vluchtelingen gepland op het Malieveld. Die ging toen op het laatste moment niet door. Enkele tientallen mensen die dat niet wisten, kwamen toen toch actie voeren. Eén persoon werd aangehouden.…lees meer

Zie ook: 

Vlucht0

Vlucht2

Vlucht2

Vlucht3

Vlucht

Valse start noodopvang

AD 13.11.2015 Het moest een warm welkom worden voor de vluchtelingen in de Haagse noodopvang. Hun klachten over slechte voorzieningen vielen gisteren echter verkeerd. De politie moest ingrijpen.

De noodopvang van vluchtelingen in het oude ministerie van Sociale Zaken kent een beroerd begin. Het is een start vol wederzijdse woede en onbegrip. Tientallen asielzoekers zijn ontevreden over de in hun ogen belabberde voorzieningen, hetgeen weer op onbegrip en wrevel stuit bij buurtbewoners.

Rond 21.00 uur donderdagavond moest de politie ingrijpen om een groep van pakweg honderd geërgerde omwonenden en andere Hagenaars weg te krijgen. Daarna trok een deel van de groep naar het huis van de voorzitter van het Wijkberaad Bezuidenhout om verhaal te halen. Die zou te veel hebben meegewerkt aan de komst van zo’n 600 vluchtelingen, luidde de beschuldiging. Pas na een forse scheldpartij vertrok de groep weer. ,,Een grove schande,” zei een geschokte buurvrouw.

Overdag steggelde het stadsbestuur met het COA over de vluchtelingenopvang en weigert Den Haag vooralsnog zelfs nieuwe asielzoekers op te nemen. Tijdens een grimmige betoging tegen de vluchtelingen moest de politie er gisteravond aan te pas komen om een groep van pakweg honderd betogers van het oude ministerie weg te houden.

Lees ook

‘COA stuurt verkeerde mensen’ Telegraaf 13.11.2015

Dijkhoff: Geen recht op eigen tv Telegraaf 13.11.2015

Dijkhoff weerlegt klachten asielzoekers: ‘Geen recht op tv’

Elsevier 13.11.2015 Staatssecretaris Klaas Dijkhoff zegt dat asielzoekers in Nederland genoegen moeten nemen met de geboden huisvesting.

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (VVD) van Asiel zal geen ontevreden asielzoekers overplaatsen naar een andere locatie. Hij zegt dat daar geen mogelijkheden voor zijn en dat klachten over faciliteiten geen reden kunnen zijn voor overplaatsing.

Dijkhoff reageert tegen De Telegraaf op de migranten die hunonvrede hadden geuit op de faciliteiten bij het voormalig ministerie van Sociale Zaken in Den Haag. Een van de asielzoekers was boos omdat daar geen tv aanwezig was.

‘We proberen vaak met gemeenschappelijke ruimtes sober vertier te bieden. Dat is ook prettig voor de buurt, omdat de mensen in de opvang dan niet alleen maar buiten zijn. Maar het is niet zo dat je recht op een eigen tv hebt. Dat gaat niet,’ zei Dijkhoff over de klachten van de migranten.

Overleg

De staatssecretaris zegt dat ontevredenheid geen reden kan zijn voor overplaatsing. ‘Als we mensen overplaatsen is dat vaak in overleg met het lokaal bestuur. Als het niet handig is om ze hier te houden vanwege de rust en de openbare orde.’

Volgens Dijkhoff zijn er ‘geen upgrademogelijkheden’ binnen desobere huisvesting die Nederland aan asielzoekers biedt. Hij geeft aan dat de klagende migranten zich over het algemeen in de minderheid bevinden. De bewindsman constateert dat het grootste deel allang tevreden is met een dak boven het hoofd.

De klachten van de asielzoekers in Den Haag zorgden voor verbazing bij buurtbewoners. Zij wezen de asielzoekers – die uit protest buiten gingen slapen – op het feit dat ze blij moesten zijn met de geboden veiligheid en huisvesting.

Miscommunicatie

Vrijdag werd bekend dat de migranten die hun beklag deden eigenlijk op een andere plek gehuisvest zouden worden dan het oud-ministerie, meldt Omroep West. De ontevreden groep bestaat uit statushouders die al langere tijd in Nederland verblijven.

Ze wachten op een definitieve woonruimte en de tijdelijke opvanglocatie in Den Haag kwam dus als een onaangename verrassing. De omwonenden dachten door een brief van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) dat de groep migranten nog in afwachting was van een asielprocedure, maar ze bevinden zich al in een gevorderd stadium.

Dijkhoff weerlegt klachten asielzoekers: 'Geen recht op tv'

Thomas Borst

Thomas Borst (1992) is sinds augustus 2015 online redacteur bij Elsevier.

Tags; klaas dijkhoff vvd den haag migranten asielzoekers migratie

zie ook;

 Ultimatum COA na protest Telegraaf 13.11.2015

Boze asielzoekers weg Telegraaf 13.11.2015

Foutje van COA: klagende migranten zijn hier al een tijd

Elsevier 13.11.2015 Het COA zou woensdagavond de ‘verkeerde’ asielzoekers naar de noodopvang in de Haagse wijk Bezuidenhout hebben gestuurd.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) stuurde woensdagavond andere migranten naar het oud-ministerie van Sociale Zaken dan werd afgesproken. Er kwamen vooral statushouders in plaats van vluchtelingen.

Dat verklaart de ontstane commotie bij het voormalige ministerie, meldt Omroep West. Op donderdag verscheen een filmpje op internet waarin migranten klaagden over de voorzieningen in de nieuwe opvanglocatie.

Verwachtingen

‘Dit is geen leven, als je binnenkomt in een kamer zonder tv met alleen een bed en zelfs geen koelkast,’ zei een vrouwelijke migrant vlak na aankomst in het oude ministerie in de Haagse wijk Bezuidenhout. Ook waren migranten te zien die klaagden over het eten en het gebrek aan privacy.

De verwachtingen van de buurt liepen ook niet helemaal gelijk met de realiteit: buurtbewoners verbaasden zich over de ondankbaarheid van asielzoekers die uit protest buiten gingen slapen. Boze buurtbewoners demonstreerden ook en wezen asielzoekers erop dat ze blij mogen zijn met een dak boven hun hoofd en veiligheid.

Nu blijkt een miscommunicatie dus de reden: de ontevreden migranten die in beeld werden gebracht, blijken migranten die al langere tijd in Nederland verblijven. Dit bevestigt ook de gemeente Den Haag. Het zijn voornamelijk statushouders die wachten op definitieve woonruimte, en niet hadden verwacht in een tijdelijke noodopvang terecht te komen.

Bewoners waren zich onbewust van het feit dat het om statushouders ging: de buurt werd eerder in een brief geïnformeerd over de komst van mensen die in afwachting zijn van hun asielprocedure. Het verschil tussen statushouders en vluchtelingen is duidelijk: die laatste groep is een oorlogsgebied ontvlucht en is nog maar kort in Nederland. Een dergelijke klaagzang zou je bij deze groep dus niet verwachten.

Hoeveel statushouders er woensdagavond naar het ministerie zijn gestuurd is niet bekend, maar de gemeente spreekt van ‘veel’. Een aantal migranten kreeg een ander opvangadres naar aanleiding van de demonstraties op donderdag. Ook liet de Gemeente Den Haag weten dat van de 600 verwachte vluchtelingen er nu 200 zitten, en dat het er voorlopig ook niet meer gaan worden.

Foutje van COA: klagende migranten zijn hier al een tijd

Elif Isitman

Elif Isitman (1987) is sinds oktober 2014 online redacteur bij Elsevier.

Tags; coa ministerie van sociale zaken bezuidenhout den haag migratie migranten migratiecrisis asielzoekers vluchtelingen

zie ook;

LIVEBLOG: Onrustige dag vol protest bij vluchtelingenopvang voormalig ministerie SZW

RTVWEST 12.11.2015 Ontevreden asielzoekers protesteerden donderdag tegen de omstandigheden waarin ze worden opgevangen in het voormalige ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, vlakbij station Laan van NOI in Den Haag. Woensdagavond sliep een aantal van hen uit protest voor de deur in plaats van binnen. Tientallen boze bewoners stonden voor de deur. Begin van de avond gingen de meeste vluchtelingen weer naar binnen. Lees hier live alle ontwikkelingen.

Klagende migranten naar andere locatie Elsevier 13.11.2015

Den Haag: geen nieuwe migranten in ministerie Elsevier 13.11.2015

Deel migranten in oud ministerie boos: ‘Geen tv op kamer’ Elsevier 13.11.2015

Dijkhoff kan niets betekenen voor klagende migranten Elsevier 13.11.2015

Vluchtelingen in ministerie krijgen televisies en bankstellen Den HaagFM 12.11.2015

Vluchtelingen slapen gewoon in ministerie, protest voorbij Den HaagFM 12.11.2015

Politie blokkeert ingang voormalig ministerie SZW voor tegendemonstratie buurtbewoners

RTVWEST 12.11.2015 Een groep van zo’n vijftig buurtbewoners heeft zich donderdagavond rondom het voormalig ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) verzameld. Ze hielden een tegendemonstratie naar aanleiding van het protest van de asielzoekers donderdagmiddag. De politie en ME blokkeerden de Anna van Hannoverstraat.

UPDATE 21.45: De politie heeft de straat weer vrijgegeven
De wijkbewoners vinden dat de vluchtelingen ‘niet moeten zeuren over wat ze krijgen’.

LEES OOK: ‘Voorlopig geen nieuwe vluchtelingen in voormalig ministerie SZW in Den Haag’
Van de politie moesten de buurtbewoners om 20.30 uur vertrekken. In plaats van weg te gaan probeerde een deel van de groep via de Anna van Hannoverstraat bij de ingang van het gebouw van SZW te komen. Zo’n 14 mensen bleven aan de zijkant van de Laan van Nieuw Oost-Indië staan.
Lees meer over vluchtelingen in Zuid-Holland in ons dossier: omroepwest.nl/dossiers/vluchtelingen

Meer over dit onderwerp:

Vluchtelingen Asielzoekers SZW OpvangAsielzoekers COA

Politie grijpt in bij protesten rond AZC Regio15 12.11.2015

Woede over asielzoekers Telegraaf 12.11.2015

Voorlopig geen nieuwe vluchtelingen Haagse opvang AD 12.11.2015

Vluchtelingen demonstreren op straat voor betere opvang AD 12.11.2015

Vluchtelingen in Den Haag slapen uit protest op straat NU 12.11.2015

Vluchtelingen weigeren plek in opvang Regio15 12.11.2015

Gemeente Den Haag tikt COA op de vingers over opvang in ministerie Den HaagFM 12.11.2015

Voorlopig geen nieuwe vluchtelingen in voormalig ministerie SZW in Den Haag

RTVWEST 12.11.2015 Wethouder Joris Wijsmuller zegt dat er voorlopig geen nieuwe groepen met vluchtelingen terecht kunnen in het voormalig ministerie van Sociale Zaken. Dat laat hij weten in een brief aan de gemeenteraad van Den Haag.

Volgens de wethouder heeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zich niet aan de gemaakte afspraken gehouden. Er zou een gemengde groep van mannen, vrouwen en kinderen terecht kunnen in het pand maar volgens Wijsmuller zou die balans zoek zijn.

Liveblog: Ontevreden asielzoekers in Den Haag demonstreren bij voormalig ministerie SZW

Nieuwe groepen kunnen pas weer worden opgenomen, zodra de balans in de samenstelling van de noodopvang is teruggebracht. De wethouder laat weten dit weekend met het COA om tafel te gaan.

Lees meer over vluchtelingen in Zuid-Holland in ons dossier: omroepwest.nl/dossiers/vluchtelingen

Den Haag wil geen nieuwe vluchtelingen meer in voormalig ministerie NU 12.11.2015

Geen nieuwe vluchtelingen ministerie Telegraaf 12.11.2015

Staatssecretaris Dijkhoff tegen protesterende vluchtelingen: “Wees blij met wat je hebt” Den HaagFM 12.11.2015

PVV en Groep de Mos fel tegen protesterende vluchtelingen Den HaagFM 12.11.2015

Vluchtelingen overnachten uit protest op straat (fotoserie) Den HaagFM 12.11.2015

Eerste vluchtelingen komen aan bij crisisopvang in oude gebouw ministerie Sociale Zaken in Den Haag

RTVWEST 11.11.2015 De eerste vluchtelingen zijn woensdagavond aangekomen bij het oude gebouw van het ministerie van Sociale Zaken in Den Haag. Daar zal de komende periode een groep van zo’n 175 tot 200 personen worden opgevangen.

Aanvankelijk zou de eerste groep vluchtelingen afgelopen maandag aankomen in het pand op de Anna van Hannoverstraat in de wijk Bezuidenhout. Dat kon niet doorgaan doordat een aantal artikelen pas later geleverd kon worden. Ook was de brandmeldcentrale nog niet in orde.

LEES OOK: Dit zijn jullie vragen over de vluchtelingenopvang in Zuid-Holland, en wij geven de antwoorden
In totaal blijven ongeveer 600 vluchtelingen tot 1 januari wonen in het gebouw. Daarna worden er statushouders gehuisvest. Statushouders zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning.
Lees meer over vluchtelingen in Zuid-Holland in ons nieuwsdossier:omroepwest.nl/dossiers/vluchtelingen

Meer over dit onderwerp:

Den Haag Vluchtelingen Sociale ZakenCrisisopvang Asielzoekers

Eerste vluchtelingen toch woensdagavond naar oude gebouw ministerie Sociale Zaken in Den Haag

RTVWEST 11.11.2015 De eerste vluchtelingen komen toch woensdagavond naar het oude gebouw van het ministerie van Sociale Zaken in Den Haag. Het gaat om een groep van zo’n 175 tot 200 personen. Het exacte tijdstip is nog niet bekend. Dat meldt Jeanette Scholten van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Eerder meldde het COA nog dat de opvang van de vluchtelingen uit werd gesteld naar donderdag of vrijdag omdat de brandmeldcentrale (BMC) nog niet in orde was. Een BMC is een centrale waar signalen van rookmelders, brandmelders en andere beveiligingssensoren samenkomen. ‘Dit probleem is inmiddels opgelost en de brandweer heeft akkoord gegeven’, vertelt Scholten.
Oorspronkelijk zou de eerste groep vluchtelingen afgelopen maandag in het pand op de Anna van Hannoverstraat in de wijk Bezuidenhout arriveren. Doordat een aantal artikelen pas later geleverd kon worden, werd de komst van de eerste groep vluchtelingen uitgesteld. Het pand is wel al overgedragen aan het COA.
Statushouders
In totaal blijven ongeveer 600 vluchtelingen tot 1 januari wonen in het gebouw. Daarna worden erstatushouders gehuisvest. Statushouders zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning.

Lees meer over vluchtelingen in Zuid-Holland in ons nieuwsdossier:omroepwest.nl/dossiers/vluchtelingen

Meer over dit onderwerp:

Vluchtelingen Ministerie van Sociale ZakenDen Haag Jeanette Scholten COA

UPDATE: Vluchtelingen komen toch woensdagavond naar ministerie Den HaagFM 11.11.2015

Eerste asielzoekers woensdag naar noodopvang AD 11.11.2015

 

Opvang vluchtelingen in Den Haag weer uitgesteld; brandmeldcentrale nog niet gereed

RTVWEST 11.11.2015 De opvang van vluchtelingen in het oude gebouw van het ministerie van Sociale Zaken in Den Haag is wederom uitgesteld. In het gebouw is onder andere de brandmeldcentrale (BMC) nog niet gereed. Dat meldt Jeanette Scholten van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De verwachting is nu dat de eerste vluchtelingen donderdag of vrijdag arriveren.

Een BMC is een centrale waar alle signalen van rookmelders, brandmelders en andere beveiligingssensoren samenkomen. Omdat deze centrale nog niet gereed is, wacht het COA nog op een akkoord van de brandweer.

LEES OOK: Dit zijn jullie vragen over de vluchtelingenopvang in Zuid-Holland, en wij geven de antwoorden
Oorspronkelijk zou de eerste groep vluchtelingen afgelopen maandag in het pand op de Anna van Hannoverstraat in de wijk Bezuidenhout arriveren. Doordat een aantal artikelen pas later geleverd kon worden, werd de komst van de eerste groep vluchtelingen uitgesteld. Het pand is wel al overgedragen aan het COA.
Opvang
In totaal blijven ongeveer 600 vluchtelingen tot 1 januari wonen in het gebouw. Daarna worden er statushouders gehuisvest. Statushouders zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning.

Lees meer over vluchtelingen in Zuid-Holland in ons dossier: omroepwest.nl/dossiers/vluchtelingen

Meer over dit onderwerp: Den Haag VluchtelingenVoormalige ministerie van Sociale Zaken COAJeanette Scholten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: