Demonstratie 24.10.2015 Scheveningen tegen opvang vluchtelingen

IMG_2363

Demonstratie 24.10.2015 

Er werd zaterdagmiddag gedemonstreerd tegen de komst van vluchtelingen. Zo’n 100 Scheveningers hadden zich gisteren aan het eind van de morgen aangemeld. Maar de groep die vanmiddag in protest naar het Vredespaleis trok werd een stuk groter volgens Donny Wassenaar van Omroep Scheveningen: ,,De protestgroep zelf telt namelijk in totaal al meer dan 3300 leden.”

Er werden slogans geroepen en er waren spandoeken te zien, met daarop teksten als ‘Grenzen dicht!’ en ‘Samson. de plunderaar van Nederland’. Na een tijdje verplaatste het protest zich naar het Vredespaleis.

De gemeente Den Haag maakte een tijdje geleden bekend dat er in het gebouw op de Scheveningseweg 90, dat eigendom is van de gemeente, zo’n 50 tot 100 statushouders komen te wonen.

De organisator van het protest klaagde vooral over het gebrek aan informatie. “Niemand vertelt ons wat, we willen gewoon meer duidelijkheid.” Komende dinsdag is er een informatiebijeenkomst in het World Forum over de plannen van de gemeente.

Demonstratie tegen opvang vluchtelingen rustig verlopen (fotoserie)

Den HaagFM 24.10.2015 De demonstratie van ongeveer honderd Scheveningers tegen de opvang van vluchtelingen in een pand in het Statenkwartier is zaterdag rustig verlopen.

De gemeente Den Haag gaat in het gebouw vijftig tot honderd vluchtelingen met een verblijfstatus huisvesten. De organisator van het protest klaagde vooral over het gebrek aan informatie. “Niemand vertelt ons wat, we willen gewoon meer duidelijkheid.” Komende dinsdag is er een informatiebijeenkomst in het World Forum over de plannen van de gemeente.

De Scheveningers riepen leuzen als ‘Grenzen dicht!’ en ‘Samson. de plunderaar van Nederland’. Na een tijdje verplaatste het protest zich onder begeleiding van de politie naar het Vredespaleis. Daarna ging de groep uiteen. …lees meer

Demonstratie tegen komst asielzoekers op Scheveningseweg in Den Haag voorbij

RTVWEST 24.10.2015 De demonstratie tegen de komst van asielzoekers naar de Scheveningseweg in Den Haag is voorbij. Een groep van tientallen demonstranten verzamelde zich zaterdag voor het pand. De sfeer was daarbij ‘heel gemoedelijk’, zegt een verslaggever van Omroep West

De gemeente Den Haag maakte een tijdje geleden bekend dat in het gebouw, dat eigendom is van de gemeente, zo’n 50 tot 100 statushouders komen te wonen. Tegen hun komst werd zaterdagmiddag door tientallen mensen gedemonstreerd.
Er werden slogans geroepen en er waren spandoeken te zien, met daarop teksten als ‘Grenzen dicht!’ en ‘Samson. de plunderaar van Nederland’. Na een tijdje verplaatste het protest zich naar het Vredespaleis. Daarna ging de groep uiteen.
Geen arrestaties
Volgens de verslaggever van Omroep West ter plaatse maakten de demonstranten ‘bijna geen lawaai’. Een woordvoerder van de politie zegt dat er voor zover bekend geen arrestaties zijn verricht. Dinsdag is er een informatiebijeenkomst over de komst van de vluchtelingen naar het gebouw aan de Scheveningseweg.

Lees meer over vluchtelingen in Zuid-Holland in ons nieuwsdossier.
Meer over dit onderwerp:

Vluchtelingen Asielzoekers DemonstratieProtest Den Haag Scheveningseweg

Demonstratie tegen komst vluchtelingen op Scheveningseweg in Den Haag

RTVWEST 24.10.2015 Enkele tientallen mensen protesteren op de Scheveningseweg in Den Haag tegen de komst een opvangcentrum voor vluchtelingen. Daar komen mogelijk tussen 50 en 100 statushouders in het pand aan de Scheveningseweg 90.

De demonstratie was vooraf aangekondigd op een speciale Facebookpagina, die door ruim 3000 mensen wordt gevolgd. Er worden slogans geroepen en spandoeken getoond, met spreuken als ‘Grenzen dicht!’ en ‘Samson, de plunderaar van Nederland!’.
UPDATE 16.50 uur: De demonstratie is inmiddels weer voorbij
Dinsdagavond is een informatiebijeenkomst voor omwonenden.
LEES OOK: Demonstratie tegen ‘rechtse hetze’ in Den Haag om vluchtelingen welkom te heten
Lees meer over vluchtelingen in Zuid-Holland in ons nieuwsdossier

Meer over dit onderwerp:

Vluchtelingen Scheveningen ScheveningsewegOpvang Crisisopvang PVV DemonstratieProtest

‘Asielprotest is alleen voor de Scheveningers’

AD 24.10.2015 Een groep bezorgde Scheveningers trekt deze zaterdagmiddag naar het Vredespaleis. Om te demonstreren tegen de komst van 50 tot 100 ex-asielzoekers naar de Scheveningseweg: ‘We willen in elk geval geen alleenstaande mannen hier’.

Men wil er geen rare lieden bij hebben, van die knuffelaars. Dan wordt het alleen maar vervelend, aldus Donny Wassenaar.

Zo’n 100 Scheveningers hadden zich gisteren aan het eind van de morgen aangemeld. Maar de groep die vanmiddag in protest naar het Vredespaleis trekt zou wel eens een stuk groter kunnen zijn, zo vermoedt  Donny Wassenaar van Omroep Scheveningen: ,,De protestgroep zelf telt in totaal al meer dan 3300 leden.”
De omroepmedewerker helpt mee met de communicatie van de Scheveningse Facebookgroep die de demonstratie tegen de komst van voormalige asielzoekers op touw heeft gezet. Aan de Scheveningseweg worden vanaf begin volgend jaar 50 tot 100 oud-vluchtelingen met een verblijfsvergunning opgevangen.
‘Het is tijd dat we  opstaan. Dat we iets doen,’ schijven de initiatiefnemers op hun site. ‘We kunnen de komst van de vluchtelingen misschien niet meer stoppen, maar we  moeten er wel voor zorgen dat het er niet meer worden en dat er straks geen alleenstaande mannen worden neergezet, maar vrouwen met kinderen’.
De demonstratie begint rond 15.00 uur bij de opvanglocatie aan de rand van het Statenkwartier. Van daar lopen de betogers naar het Vredespaleis waar een van de Scheveningers de groep actievoerders zal toespreken. ,,Eerst was het de bedoeling om naar het Haagse stadhuis te lopen,” zo weet Donny Wassenaar. ,,Maar dat bleek toch wat te ver.”
Knuffelaars
Hij hoopt vooral dat de betoging een Scheveningse aangelegenheid blijft. Mensen van buiten hebben er wat de organisatie betreft niets te zoeken. ,,Men wil er geen rare lieden bij hebben, van die knuffelaars. Dan wordt het alleen maar vervelend.”
Een tegenbetoging is ook al aangekondigd, maar die wordt pas op zondag 1 november gehouden. De Anti-Fascistische Actie (AFA) houdt dan een landelijke demonstratie op het Malieveld om solidariteit te tonen met vluchtelingen.
Komende dinsdagavond houdt de gemeente een informatieavond over de Scheveningse opvang in het WorldForum. Den Haag heeft 2300 mensen uitgenodigd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s