Demo 18.10.2015 ‘Vluchtelingen genoeg = genoeg’ Malieveld

‘Kom MASSAAL naar het Malieveld op 18 oktober.

Alleen dan kunnen we heel Nederland laten zien dat wij het volk zijn en dat wij vrezen voor de toekomst van ons mooie Nederland.’

Ondanks dat de demonstratie op het #malieveld niet doorgaat, staan er toch wel wat mensen. #genoegisgenoeg Spreker: zeker 90% van de mensen hier is geen racist maar een realist. #malieveld #genoegisgenoeg

zie; Demonstratie 01.11.2015 – Voor Vluchtelingen CS Den Haag

lees: Vluchtelingencrisis lees: Migratie

lees: Efficiency-drift van COA speelt de PVV in de kaart

lees: Den Haag moet zich schamen voor vluchtelingenbeleid

lees: Rutte: Nederlanders moeten de rust bewaren›  – NRC 09.10.2015

lees: Den Haag moet zich schamen voor vluchtelingenbeleid – VK 08.10.2015

 

Ruim honderd mensen toch naar demonstratie tegen vluchtelingen op Malieveld in Den Haag

RTVWEST 18.10.2015 Ruim honderd mensen zijn zondagmiddag naar het Haagse Malieveld gekomen om te demonstreren tegen de komst van meer vluchtelingen naar Nederland. Eén van de sprekers is aangehouden.

Eerder liet de organisatie op Facebook weten dat de demonstratie ‘Vluchtelingen genoeg = genoeg’ niet door zou gaan. Desondanks zijn er toch mensen naar het Malieveld gekomen.

De man die werd aangehouden had ‘Rutte volks verneuker, dit kabinet zijn N.S.B.’ op zijn hemd staan.
‘Geen racist, maar realist’
‘Zeker 90 procent van de mensen hier is geen racist, maar een realist’, sprak een spreker de mensen toe. Mensen die toch zijn gekomen werden bedankt door een vrouw met megafoon. Rond 13.00 uur vertrokken de meeste demonstranten.

Zo’n 5.000 mensen hadden zich aangemeld voor de demonstratie waarin gepleit zou worden voor het sluiten van de grenzen van Nederland.

Twitter

Demonstratie op het malieveld is afgelopen. Een aanhouding. Meeste mensen zijn vertrokken. #genoegisgenoeg

Meer over dit onderwerp: Demonstratie Vluchtelingen MalieveldDen Haag

Honderd mensen bij afgelaste demonstratie tegen vluchtelingen (fotoserie)

Den HaagFM 18.10.2015 Ruim honderd mensen zijn zondagmiddag naar het Malieveld gekomen om te demonstreren tegen de komst van meer vluchtelingen naar Nederland. Een van de sprekers is aangehouden.

Zo’n 5.000 mensen hadden zich aangemeld voor de demonstratie, maar de organisatie liet op het laatste moment op Facebook weten dat de demonstratie ‘Vluchtelingen genoeg = genoeg’ niet door zou gaan. Desondanks kwamen toch mensen naar het Malieveld. De man die werd aangehouden had ‘Rutte volks verneuker, dit kabinet zijn N.S.B.’ op zijn hemd staan.

“Zeker negentig procent van de mensen hier is geen racist, maar een realist”, sprak iemand de mensen toe. Na afloop werden de mensen die toch waren gekomen bedankt door een vrouw met megafoon. Rond 13.00 uur vertrokken de meeste demonstranten. …lees meer

Demonstratie ‘Vluchtelingen genoeg = genoeg’ Malieveld

Regio15 18.10.2015 In de afgelopen weken is er via Facebook opgeroepen tot een demonstratie tegen de vluchtelingen die in ons land worden opgevangen.

Probleem was alleen dat het moeilijk was om de organisatie van de demonstratie ‘rond te krijgen’. Nadat het al eerder een maand was uitgesteld, bleek het nog steeds moeilijk om te voldoen aan de eisen die de gemeente Den Haag aan het verstrekken van een vergunning had verbonden; en ontbraken er financieen om zaken als een podium en een geluidsinstallatie te betalen. Uiteindelijk heeft de initiatiefnemer besloten om de demonstratie af te blazen.

Desondanks waren een 150 man toch naar het Malieveld gekomen; onder het motto ‘vergunning of niet; we willen onze stem laten horen’. De groep verzamelde zich aan de zijde van de poffertjeskraam, en er werden toespraken gehouden.

De politie gaf aan dat de groep tot 13:00 op het Malieveld mocht blijven en daarna moest vertrekken, vanwege het ontbreken van de vergunning.

Eén spreker werd aangehouden vanwege beledigende teksten op de achterkant van zijn shirt. De rest van de groep is tot kort voor 13:00 gebleven en daarna rustig vertrokken. Lees meer…

Demonstratie tegen vluchtelingen op Malieveld in Den Haag gaat niet door, meldt organisatie

RTVWEST 18.10.2015 De demonstratie tegen de komst vluchtelingen die zondagmiddag gepland stond op het Malieveld in Den Haag, gaat niet door. Dat laat de organisatie van ‘Vluchtelingen genoeg = genoeg’ weten op haar Facebookpagina.

‘Demonstratie gaat niet door. Kregen te weinig voor elkaar’, schrijft de groep. Op de pagina schrijven verschillende mensen dat ze zich niet laten tegenhouden en gewoon gaan. ‘Tot straks’, schrijft iemand. Een ander zegt: ‘We gaan gewoon met zijn allen’.

Eerder meldde de organisatie al dat de demonstratie op losse schroeven stond omdat er nog geen vergunning zou zijn. Ook zou er te weinig geld voor de demonstratie zijn opgehaald.

Sluiten grenzen

Zo’n 5.000 mensen hadden zich aangemeld voor de demonstratie waarin gepleit zou worden voor het sluiten van de grenzen van Nederland.

Protest Den Haag afgeblazen

Telegraaf 18.10.2015 Een demonstratie tegen de komst van vluchtelingen die zondagmiddag zou plaatsvinden op het Malieveld in Den Haag is afgeblazen.

De organisatie van Vluchtelingen genoeg = genoeg zegt volgens Omroep West ‘te weinig voor elkaar’ te hebben gekregen. Verschillende mensen zouden toch willen gaan, melden ze op de Facebookpagina van de groep. Voor de demonstratie, waarin gepleit zou worden voor het sluiten van de Nederlandse grenzen, hadden zich zo’n vijfduizend mensen aangemeld.

Demonstratie tegen vluchtelingen op Malieveld Den Haag op losse schroeven: ‘nog geen vergunning’

RTVWEST 16.10.2015 De organisatie van demonstratie ‘Vluchtelingen genoeg = genoeg’ staat op losse schroeven. Aanstaande zaterdag wil de gelijknamige Facebookgroep op het Malieveld in Den Haag demonstreren voor het sluiten van de grenzen. ‘Demonstratie nog niet zeker’, schrijft de groep op haar pagina.

Als reden noemt de club dat zij nog geen vergunning heeft gekregen van de gemeente. Officieel hoef je geen vergunning te hebben als je wilt demonstreren. Je moet de bijeenkomst wel aanmelden bij de gemeente. Volgens een woordvoerder van de gemeente is dat niet gebeurd.
Ook zijn er financiële problemen. Via crowdfunding probeerde Vluchtelingen genoeg = genoeg geld in te zamelen voor de bekostiging van de bijeenkomst, maar er is slechts 125 euro opgehaald. Er is dus geen geld voor beveiliging, of voor de opbouw van podia en dergelijke.
Geen sprekers
Zo’n 5.000 mensen hadden zich aangemeld voor de demonstratie. Het is de organisatie niet gelukt om sprekers te regelen.

Meer over dit onderwerp:

Den Haag Vluchtelingen MalieveldAsielzoekers Politiek

Demonstratie tegen vluchtelingen op losse schroeven

Den HaagFM 16.10.2015 De demonstratie ‘Vluchtelingen genoeg = genoeg’ staat op losse schroeven. Zondag wil de gelijknamige Facebookgroep op het Malieveld demonstreren voor het sluiten van de grenzen, maar volgens de actievoerders is het nog niet zeker dat de demonstratie daadwerkelijk gaat plaatsvinden.

Als reden noemt de club op Facebook dat zij nog geen vergunning heeft gekregen van de gemeente, maar officieel hoef je helemaal geen vergunning te hebben als je wilt demonstreren. Je moet de bijeenkomst wel aanmelden bij de gemeente. Volgens een woordvoerder van de gemeente is dat niet gebeurd.

Ook zijn er financiële problemen. Via crowdfunding probeerde ‘Vluchtelingen genoeg = genoeg’ genoeg geld in te zamelen voor beveiliging en een podium, maar er is slechts 125 euro opgehaald. Ook is het de organisatie niet gelukt om sprekers te regelen. Zo’n 5.000 mensen hadden zich aangemeld voor de demonstratie.  …lees meer

‘Genoeg is genoeg’: Demonstratie tegen vluchtelingen op Malieveld Den Haag

NRC 10.10.2015 De organisatie ‘Vluchtelingen genoeg = genoeg’ wil op zondag 18 oktober een demonstratie organiseren op het Malieveld in Den Haag. Zaterdagavond hadden zich al 4.733 mensen aangemeld voor het evenement.

‘Wij willen de grenzen dicht! Red ons Nederland!, staat te lezen op de Facebookpagina van de organisatie. ‘Kom MASSAAL naar het Malieveld op 18 oktober. Alleen dan kunnen we heel Nederland laten zien dat wij het volk zijn en dat wij vrezen voor de toekomst van ons mooie Nederland.’
Het is nog niet helemaal zeker of de demonstratie doorgaat, want er is geld nodig. De organisatie hoopt via crowdfunding 2.500 euro bij elkaar te krijgen voor bussen, podiumspullen en beveiliging.
Meer over dit onderwerp: Vluchtelingen Malieveld Den HaagDemonstratie

Advertenties

Een Reactie op “Demo 18.10.2015 ‘Vluchtelingen genoeg = genoeg’ Malieveld

  1. Pingback: Demonstratie 15.11.2015 tegen ‘economische vluchtelingen’ Malieveld | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s