Werelderfgoeddagen Slavernijverleden in Den Haag 11, 12 en 13 september 2015

Op 11, 12 en 13 september 2015  worden in onze stad de Werelderfgoeddagen Slavernijverleden gehouden over de band tussen Nederland, Suriname, Curaçao, Afrika en Indonesië.

Het Haags Historisch Museum bracht eerder dit jaar een wandelkaart uit over de plekken in Den Haag die te maken hebben met het Nederlands Slavernijverleden.

zie ook:  Demonstratie 15.02.2015 Nationale Herdenking Slavernijverleden op het Haagse Plein

zie ook:  Tentoonstelling ‘Verbreek de ketenen’ 150 jaar afschaffing van de slavernij

Wie zijn de ‘anti-slavernij’ activisten van De Grauwe Eeuw? Elsevier 26.10.2016

Werelderfgoeddagen Slavernijverleden in Den Haag

Den HaagFM 20.08.2015 In Den Haag valt veel meer te ontdekken over het slavernijverleden dan vaak gedacht wordt. In onze stad woonden veel prominente families die nauwe banden hielden met het Caraïbisch gebied en Afrika. Vaak bezaten zij aandelen in plantages in de overzeese gebieden. Deze gebieden werden vanuit Den Haag door het Ministerie van Koloniën bestuurd. Haagse politici hielden zich bezig met de verdiensten uit de koloniën en dus ook met slavenhandel, slavernij en later de afschaffing hiervan in 1863.

Op 11, 12 en 13 september worden in onze stad de Werelderfgoeddagen Slavernijverleden gehouden over de band tussen Nederland, Suriname, Curaçao, Afrika en Indonesië. De aftrap vindt plaats in de Bocht van Guinea. Vervolgens staan in Buurthuis Samen Sterk aan het Zieken naast geschiedenis ook muziek, dans, mode en diverse traditionele keukens in het middelpunt. Er zijn optredens, lezingen, documentaires en workshops. Op 19 september staan bezoeken aan bijzondere plekken buiten de stad op het programma.

Het Haags Historisch Museum bracht eerder dit jaar een wandelkaart uit over de plekken in Den Haag die te maken hebben met het Nederlands Slavernijverleden. Mensen die met de wandelkaart op pad gaan, komen meer te weten over de banden van Den Haag met slavernij, Haagse plantagebezitters en Caraïbische vrouwen die later hun recht kwamen opeisen. …lees meer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s