Berlagekiosk op Buitenhof verwaarloosd

De Berlagekiosk werd in 1924 gebouwd als verkooppunt voor bloemen en tijdschriften, terwijl er onder een openbaar damestoilet was ingericht. Tegenwoordig hoort de kiosk bij bar/restaurant Havana aan het Buitenhof.

Gemeente: “Berlagekiosk Buitenhof moet worden opgeknapt”

Den HaagFM 23.09.2015 De Berlagekiosk op het Buitenhof moeten snel worden opgeknapt. Dat schrijft het stadsbestuur in antwoord op vragen van gemeenteraadslid Anne Toeters (kleine foto) van D66. De gemeente zal contact opnemen met de erfpachter en hem aanspreken op het achterstallige onderhoud.

Vorige maand schreef Den Haag FM over de slechte staat van de in 1924 door architect H.P. Berlage ontworpen kiosk. Een van de glazen bouwstenen was er uitgehaald om een elektriciteitskabel door te steken, tegen de tocht en de regen werden in het gat blauwe huisvuilzakken gepropt. Tot ergernis van het raadslid: “Het is belangrijk dat deze monumenten goed onderhouden worden. Ik vind het dan ook zonde dat de Berlagekiosk aan het Buitenhof in een staat van achterstallig onderhoud verkeert.”

De Berlagekiosk werd in 1924 gebouwd als verkooppunt voor bloemen en tijdschriften, terwijl er onder een openbaar damestoilet was ingericht. Tegenwoordig hoort de kiosk bij bar/restaurant Havana aan het Buitenhof. …lees meer

D66 bezorgd over slecht onderhoud Berlagekiosk Buitenhof

Den HaagFM 18.08.2015 D66 in de Haagse gemeenteraad is bezorgd over het slechte onderhoud van de Berlagekiosk aan het Buitenhof, een officieel rijksmonument. Maandag schreef Den Haag FM over de slechte staat van de kiosk. Naar aanleiding daarvan stelt D66 nu schriftelijke vragen aan het stadsbestuur.

“Rijksmonumenten geven de stad haar koninklijke uitstraling en historische sfeer”, zegt gemeenteraadslid Anne Toeters. “D66 vindt het belangrijk dat deze monumenten goed onderhouden worden en vindt het dan ook zonde dat de Berlagekiosk aan het Buitenhof in een staat van achterstallig onderhoud verkeerd. De Berlagekiosk is een rijksmonument en is van architectuurhistorische en cultuurhistorische waarde.”

De partij wil van het gemeentebestuur weten wie verantwoordelijk is voor het onderhoud, en wie controleert dat dit goed wordt uitgevoerd. “Als we onze rijksmonumenten goed onderhouden, kunnen we er nog lang trots op zijn”, aldus Toeters.

Openbaar damestoilet

De Berlagekiosk werd in 1924 gebouwd als verkooppunt voor bloemen en tijdschriften, terwijl er onder een openbaar damestoilet was ingericht. Tegenwoordig hoort de kiosk bij bar/restaurant Havana aan het Buitenhof. …lees meer

“Berlagekiosk op Buitenhof wordt verwaarloosd”

Den HaagFM 17.08.2015 De Berlagekiosk op het Buitenhof, een officieel gemeentelijk monument, wordt verwaarloosd. Dat zegt Hagenaar Jaap Andela die twee jaar geleden al aan de bel trok over het slechte onderhoud.

Twee jaar geleden verbaasde Andela zich al over hoe de kiosk er uitziet. “In 1924 is het door architect H.P. Berlage ontworpen en oorspronkelijk zat daar een koperen koepel op. Nu zit nu een lelijk gemonteerde grijze dakbedekking op. En een van de glazen bouwstenen was er uitgehaald om een elektriciteitskabel door te steken.” Een schande vond Andela toen al. “We moeten trots zijn met wat Berlage voor Den Haag heeft betekend.”

Twee jaar later trekt de Hagenaar opnieuw aan de bel. “Het is alleen maar erger geworden. Tegen de tocht en de regen zijn er nu blauwe huisvuilzakken ingepropt. De uitbater heeft geen verstand van zaken, doe maar, steek het kabeltje er maar door, dan zijn we klaar, niemand ziet het toch. Zo ga je toch niet om met ons erfgoed?”

Openbaar damestoilet

De Berlagekiosk werd in 1924 gebouwd als verkooppunt voor bloemen en tijdschriften, terwijl er onder een openbaar damestoilet was ingericht. Tegenwoordig hoort de kiosk bij bar/restaurant Havana aan het Buitenhof. …lees meer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s