Bouw Tempel Dew Mandir op de Haagse Gaslaan

De eerste steen.

Op 15 april 2015 werd de eerste steen gelegd voor de nieuwe hindoetempel aan de Gaslaan.

De aankoop van de grond en de bouw van deze Dew Mandir werd mogelijk dankzij giften van vele donateurs. Om de afbouw van de tempel mogelijk te maken werd zondag 5 april 2015  in zalencentrum Opera aan de Fruitweg een benefietgala gehouden. Met de opbrengst worden ornamenten, koepels en moertie’s uit India gekocht.

Tijdens het gala zijn er diverse sprekers, een loterij, dans- en muziekoptredens. Zo zal onder meer de Surinaamse zanger Kriesh Ramkhelawan optreden. Hij heeft een CD gemaakt waarvan de verkoopopbrengst ook naar de Dew Mandir gaat.

http://www.dewmandir.nl

Hindoetempel Dew Mandir heeft na 40 jaar eigen plek

OmroepWest 28.05.2017 Na meer dan veertig jaar heeft de Dew Mandir een eigen plek aan de Gaslaan in Den Haag. Sinds de oprichting van de hindoegemeenschap in 1973 hebben de activiteiten in gesloten ruimtes plaatsgevonden, zoals in woningen en een garagegebouw.

De gemeenschap is erg trots op hun waardige gebedshuis op de Gaslaan. ‘Dit is iets waar we met z’n allen heel lang naar hebben uitgekeken. Vandaag is het moment. Het is gewoon iets waar ik bijzonder trots op ben, dat we dit samen als gemeenschap bereikt hebben,’ aldus Anushka Gierdhariepanchoe van de Dew Mandir.

De beelden in en rond de tempel zijn overgebracht uit India. ‘Dit is prachtig. Zeker als je ziet waar ze vandaan komen, want dat was gewoon een oude garage,’ zegt een van de buren die een bezoek brengt aan de nieuwe tempel.

Meer over dit onderwerp: DEN HAAG GELOOF RELIGIE DEW MANDIR

Na veertig jaar eindelijk nieuwe tempel voor Hindoegemeenschap :“We willen in goede harmonie met Hagenaars hiervan genieten”

Den HaagFM 25.05.2017 De nieuwe tempel van Dew Mandir, de oudste Hindoegemeenschap van Nederland, opent zondag haar deuren. Na meer dan veertig jaar krijgt deze gemeenschap nu een vrijstaande tempel op de Gaslaan.

Meer dan veertig jaar lang heeft Dew Mandir van locatie naar locatie moeten reizen door het uitblijven van een vast gebedshuis. Samen met de gemeente en de Hindoegemeenschap is er hard gewerkt om dit te veranderen.

Met succes; van de grond af gebouwd -zoals de religieuze regels voorschrijven- is de nieuwe tempel verrezen op de Gaslaan. “Een Dew Mandir is geschikt als je er omheen kan lopen. Wanneer je als hindoe rondom je goden kan lopen om te bidden voor zegen, dan geeft dat een prettig gevoel. We maken gebruik van de elementen vuur, licht, water, lucht en aarde. Die zijn aanwezig bij de nieuwe tempel”, zegt Hemant Lachman.

Met dit nieuwe gebouw hoopt Dew Mandir haar maatschappelijke, sociale en religieuze functies nog beter te kunnen vervullen. “De buurt gaat zeker meegenieten van onze mooie tempel”, zegt Roeth Chotkan (kleine foto), woordvoerder van Dew Mandir. “Beneden in het gebouw vindt men een openbare ruimte voor bijvoorbeeld yogalessen, maar ook om samen te eten. Op de bovenverdieping is het religieuze gedeelte, waar alleen Hindoes mogen komen.” Hemant kijkt voor voorlopig vooral uit naar de opening van de tempel. “We gaan er zondag iets moois van maken. We willen iedereen graag laten zien wat we hebben. We staan open om iedereen te ontvangen zodat we in goede harmonie met elkaar in Den Haag van deze nieuwe aanwinst genieten.” De opening van de tempel heeft zondag vanaf 9.30 uur plaats aan Gaslaan 74.  …lees meer

Gerelateerd;

Hindoetempel Dew Mandir opent deuren nieuwbouw

18 mei 2017

Nog een hindoetempel in Den Haag

22 september 2012

Dew Mandir in HiD TV

30 april 2013

 

Hindoetempel Dew Mandir in Den Haag. Foto: Dew Mandir

Benefietavond voor Hindoetempel aan de Gaslaan in Den Haag levert 55.000 euro op: ‘Echt ongelooflijk dat het bedrag zo hoog is!’

RTVWEST 06.04.2015 Er is zondagavond gul geschonken bij de benefietavond voor de hindoetempel Dew Mandir in Den Haag. Er werd 55.000 euro opgehaald bij de benefietavond in zalencentrum Opera in Den Haag. ‘Je hoopt op een mooi bedrag, maar dit was wel een verrassing’, zegt Rajesh Ramnewash, initiatiefnemer van de bouw.

Tijdens het benefiet kon onder andere worden geboden op heipalen. ‘Daar hebben we er twintig van verkocht. Ook konden mensen de eerste stenen kopen, die we 15 april symbolisch gaan leggen’, vertel Ramnewash. ‘We wisten wel dat de gemeenschap mee wilde betalen aan de tempel, maar dat het zo hoog bedrag is, is wel ongelooflijk!’ Lees verder

gerelateerde artikelen;

Eerste steen en benefietgala voor hindoetempel Gaslaan

Den HaagFM 14.03.2015 …lees meer

Meer:

op vrijdag 19 april 2013 werd de officiële akte getekend.

In Dew mandir te Den Haag werd er op vrijdag 19 april 2013 de officiële akte getekend. Met deze akte kunnen zij de bouw van een nieuwe Dew mandir verwezenlijken. De dag begon om 10 uur in de ochtend met een puja dat betrekking had op Ramnavmi (de geboortedag van Shri Ram). Bekijk hier de video voor een sfeerimpressie en de interviews met de bestuursleden van Dew mandir.

Bouw Haagse Hindoe Tempel DEW Mandir in 2013

Aan de Gaslaan 74 zal in 2013 gestart worden met de bouw van een Hindoetempel. De Haagse wethouder Marnix Norder (Bouwen, wonen & Integratie)heeft afgelopen vrijdag het projectdocument toegestuurd naar de gemeenteraad.

https://nl-nl.facebook.com/shrisanatandharmdewmandir

Terugblik;

dew2 dew3 dew4 dew5 dew6

Een Reactie op “Bouw Tempel Dew Mandir op de Haagse Gaslaan

  1. Gefeliciteerd u allen van Shri Sanatan Dharm Dew Mandir met het bereiken van deze mijlpaal. Wens alle betrokkenen heel veeeel succes met de bouw van de mandir

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s