Nieuwe locatie krakersbolwerk De Vloek Den Haag

Naar Moerwijk ??

Bij wijkorganisatie Moerwijk heeft wethouder Joris Wijsmuller  gepeild hoe de bewoners staan tegenover de komst van de krakers naar de Beatrijsstraat.

De voorzitter van de wijkorganisatie, Greetje Beumer, heeft in elk geval geen bezwaar. “Als De Vloek een invulling aan de ruimte kan geven waar de buurt wat aan heeft dan is het prima. Een leegstaand gebouw is niet goed voor de wijk en we zien liever dat er iets gebeurt met het pand.”

Nieuwe locatie !!

Woordvoerder Kwinten Keesmaat zegt dat er ook nog andere opties zijn. “We zijn nog in gesprek met de gemeente. De gesprekken gaan over de voorwaarden die we hebben gesteld, zoals de grootte van de ruimte en de hoogte van de huurprijs.” Het krakersbolwerk in Scheveningen moet op 1 april 2015 leeg zijn.

De Vloek zit nu nog in een gekraakt pand in de Scheveningse haven maar moet daar weg vanwege de bouw van een topzeilcentrum. De krakers verzetten zich hiertegen en om ze tegemoet te komen heeft de gemeente gezocht naar nieuwe plekken voor De Vloek. 1 van die locaties is het schoolgebouw waar het vegetarische en veganistische restaurant Water en Brood naartoe zou moeten verhuizen samen met bewoners, kunstenaars en muzikanten van het krakersbolwerk.

Ook nog andere locaties bekeken

Ook een gemeentewoordvoerder zegt dat naast de school ook andere locaties nog tegen het licht worden gehouden. Ondertussen dringt de tijd want als de gemeente en De Vloek er niet uitkomen, dan wordt het krakersbolwerk in Scheveningen op 1 april ontruimd.

De verplaatsing van De Vloek is een lastig dossier en heeft eind vorig jaar voor spanning in de Haagse politiek gezorgd. Die spanning komt vooral door de Haagse Stadspartij. Deze partij heeft wortels in de Haagse krakerswereld en is na een grote verkiezingsoverwinning vorig jaar in het college terechtgekomen. De partij wil De Vloek redden maar moet door de knieën omdat de coalitiegenoten vasthouden aan het verplaatsen van de culturele broedplaats. Het college belooft de HSP wel dat het op zoek gaat naar een alternatieve plek voor De Vloek. De school in de Beatrijsstraat lijkt hiervoor de beste papieren te hebben.

zie ook: De Scheveningse Pier en de Vloek

zie ook: Moet de ´De Vloek´ verdwijnen uit Scheveningen ?

zie ook: Doek gevallen voor de Haagse Illusie

Krakers op a-locatie bij zeilrace

AD 28.05.2015 De Vloek moet uiterlijk 1 juli plaatsmaken. Als de bewoners niet vrijwillig vertrekken, volgt ontruiming. Vooral de HSP zit met de kwestie in zijn maag.

Al twee keer werd de deadline uitgesteld, maar ditmaal is het definitief: vrijplaats De Vloek moet over ruim een maand weg zijn uit Scheveningen haven.

De voormalige krakers en sympathisanten van de broedplaats hebben tot woensdag de tijd om op het nieuwe ultimatum van de gemeente te reageren. Als ze weigeren te wijken, stapt Den Haag woensdag naar de rechter voor gedwongen ontruiming.

Lees ook;

Krakers van De Vloek moeten 1 juli weg uit Scheveningen

RTVWEST 27.05.2015 Krakersbolwerk De Vloek moet uiterlijk 1 juli weg uit de Scheveningse haven. Wethouders Karsten Klein (CDA) en Joris Wijsmuller (HSP) schrijven in een brief aan de gemeenteraad dat de bouw van het topzeilcentrum op de Hellingweg definitief gaat beginnen. Als de krakers niet vrijwillig vertrekken, dan gaat de gemeente over tot ontruiming.

De krakers moeten plaatsmaken voor de bouw van het topzeilcentrum. Omdat er onduidelijkheid was over de precieze startdatum van de bouw ervan, mocht De Vloek voorlopig op de Hellingweg blijven. Maar nu projectontwikkelaar Malherbe alle voorbereidende werkzaamheden heeft afgerond, moet de culturele broedplaats weg.

De wethouders schrijven dat De Vloek een alternatieve locatie is aangeboden, een voormalige school in de Beatrijsstraat in Moerwijk. ‘Tot op heden hebben de gebruikers echter geen gebruik gemaakt van dit aanbod en niet ingestemd met de daaraan gekoppelde vaststellingsovereenkomst waarin alle gebruikers van De Vloek vastleggen dat zij het pand tijdig, vrijwillig en volledig ontruimen.’

Ontruiming

Daarom zal de gemeente alle gebruikers van De Vloek schriftelijk meedelen dat ze uiterlijk 1 juli de locatie leeg moeten opleveren. Als de krakers niet binnen vijf dagen schriftelijk zullen toestemmen met hun vertrek, dan zal de gemeente naar de rechter stappen om ontruiming mogelijk te maken.

De krakers van De Vloek konden nog niet reageren op het bericht. … Lees verder

gerelateerde artikelen;

Over en sluiten.Krakers DeV loek moeten 1 juli weg zijn

Den HaagFM 27.05.2015 Het kraakpand De Vloek bij de Scheveningse haven moet uiterlijk 1 juli leeg zijn. Als de krakers niet vrijwillig vertrekken, wordt het pand ontruimd.

De krakers moeten plaatsmaken voor de bouw van een Topzeilcentrum (kleine foto). Omdat er onduidelijkheid was over de precieze startdatum van de bouw ervan, mocht De Vloek voorlopig op de Hellingweg blijven. Maar nu projectontwikkelaar Malherbe alle voorbereidende werkzaamheden heeft afgerond, moet De Vloek weg. Dat schrijven wethouders Karsten Klein en Joris Wijsmuller in een brief aan de gemeenteraad.

De gemeente heeft de krakers een alternatieve locatie aangeboden, een voormalige school in de Beatrijsstraat in Moerwijk. “Tot op heden hebben zij echter geen gebruik gemaakt van dit aanbod en niet ingestemd met de daaraan gekoppelde vaststellingsovereenkomst waarin alle gebruikers van De Vloek vastleggen dat zij het pand tijdig, vrijwillig en volledig ontruimen”, schrijven de wethouders. …lees meer

Gemeenschap op vrijplaats dreigt uiteen te vallen

AD 22.05.2015 In het eetcafé van De Vloek wordt binnenkort waarschijnlijk de laatste biologische hap bereid. Ontruiming dreigt voor het  Haagse krakersbolwerk waar oud-schippers, linkse activisten en chique dames samenkomen. ‘We hebben de haven bruisend gemaakt: van niks naar triple A.’

Arie, Arie en Arie zitten buiten in de zon. Een beetje te ‘ouwehoeren’, zoals Arie Dijkhuizen (80) het noemt. Dat doen ze bij goed weer vaak bij De Vloek aan de Hellingweg.  Het gemeentebestuur heeft grootse plannen met dit stukje stad: er moet meer ruimte komen voor visserij, innovatieve bedrijven en een walhalla voor de watersporter. Een nieuw centrum zal plaats gaan bieden aan nationale zeiltoppers.

Vloek-woordvoerder Kwinten Keesmaat kan het nauwelijks beter verwoorden. De bewoners en sympathisanten van de vrijplaats ageren tegen de bouwmanie op het stadhuis, de ‘veryupping van de haven’, de zeil-elite die hier de boel zou overnemen. ,,De gewone Scheveninger zit er helemaal niet op te wachten. Mensen met minder geld worden overal weggedrukt.” Juist, zegt Arie Pronk: ,,Scheveningers hebben er he-le-maal niks aan.”

Raadsel ‘afgelasten’ Volvo Ocean Race opgelost: krakers De Vloek beplakken posters in Den Haag

RTVWEST 15.05.2015 Het raadsel van de ‘afgelasting’ van het Volvo Ocean Race Festival is opgelost. Bewoners van kraakpand De Vloek hebben de actie opgeëist.

Donderdag bleek dat posters van het festival beplakt waren met stickers met de tekst ‘AFGELAST wegens geldverspilling’. De organisatie zei van niets te weten en stond voor een raadsel.

Vrijdagochtend stuurden ‘sympathisanten van vrijplaats De Vloek’ een bericht de wereld in waarin ze melden verantwoordelijk te zijn voor de actie. Volgens het bericht ‘ageren ze tegen veryupping van de haven en van Den Haag’. Bovendien noemen ze het festival ‘een samenkomst van vastgoed bobo’s, gemeente en yuppen om te kijken hoe ze van de haven een yuppenoord kunnen maken’.

Nationaal Zeilcentrum

De bewoners van De Vloek waren vrijdagochtend nog niet bereikbaar voor verder commentaar. Het kraakpand in de Scheveningse haven moet binnenkort plaatsmaken voor het Nationaal Zeilcentrum. De krakers voerden meerdere keren actie tegen dat voornemen. Het festival vindt plaats van 18 tot en met 20 juni. . Lees verder

gerelateerde artikelen;

Krakers De Vloek beplakten posters Volvo Ocean Race Festival

Den HaagFM 15.05.2015 Zoals al werd vermoed, waren krakers van De Vloek op Scheveningen verantwoordelijk voor het beplakken van posters van het Volvo Ocean Race Festival met de tekst ‘Afgelast’. Het kraakpand moet binnenkort plaatsmaken voor het Nationaal Zeilcentrum.

Vrijdagochtend verstuurden de krakers een verklaring waarin ze melden verantwoordelijk te zijn voor de actie. Volgens het bericht “ageren ze tegen veryupping van de haven en van Den Haag”. Bovendien noemen ze het festival “een samenkomst van vastgoedbobo’s, gemeente en yuppen om te kijken hoe ze van de haven een yuppenoord kunnen maken”.

Organisator Simon Keijzer van het Volvo Ocean Race Festival op 19 en 20 juni ontkent dat het een feestje voor de elite wordt. “Het is een gratis festival. Alleen voor de optredens ‘s avonds vragen we een bijdrage van 25 euro. Maar daar krijg je onder andere Anouk, Waylon, Gers Pardoel en Miss Montreal voor.” Ook heeft de organisatie 33 scholen betrokken bij de Volvo Ocean Race. “Die hebben we gratis voorzien van lespakketten. Zeilen is misschien van oudsher een elitaire sport, maar de topzeilers van tegenwoordig wonen gewoon in een rijtjeshuis.” …lees meer

Reclameborden Volvo Ocean Race Festival beplakt met ‘Afgelast’, organisatie staat voor een raadsel

RTVWEST 15.05.2015 Op een aantal plekken in Den Haag zijn de reclameborden voor het Volvo Ocean Race Festival beplakt met de tekst ‘Afgelast’. Onder de teksten staat in kleine letters ‘wegens geldverspilling’.

Het evenement wordt 19 en 20 juni gehouden in het Zuiderstrandtheater tijdens de pitstop in Scheveningen van de zeilboten die meedoen aan de befaamde Volvo Ocean Race. Optredens zijn er van onder anderen Anouk, Golden Earring en Typhoon.  Lees verder

gerelateerde artikelen;

Reclameborden Volvo Ocean Race Festival beplakt met ‘Afgelast’

Den HaagFM  15.05.2015 Op een aantal plekken in Den Haag zijn de reclameborden voor het Volvo Ocean Race Festival beplakt met de tekst ‘Afgelast’. Daaronder staat in kleine letters ‘wegens geldverspilling’. Sympathisanten van vrijplaats De Vloek geven in een persbericht aan dat zij de posters hebben beplakt. “We ageren hiermee tegen de veryupping van de haven en van Den Haag. De haven is niet van yuppen en vastgoedbonzen, de haven is van iedereen.”

Volgens de Vloek is de haven veranderd van lokale bedrijvigheid naar een “yuppenresort”. “Verder zijn er ambities voor hotels en cruise-schepen, allemaal om de grootheidswaanzin van wethouders en projectontwikkelaars te doen vervullen. Maar ondertussen staan er in Scheveningen steeds meer huizen die mensen uit Scheveningen niet kunnen betalen, restaurants waar mensen uit Scheveningen niet kunnen eten en zeilcentra waar Scheveningers hun boot niet kunnen repareren”, aldus de krakers.

De gemeenteraad besloot in oktober dat het complex mag worden gesloopt. Wethouder Karsten Klein zegde toen toe met de krakers op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. Het was de bedoeling dat de krakers begin januari uit het pand zouden moeten zijn, zodat op de plek bij de haven een nieuw topzeilcentrum kan worden gebouwd. Maar door vertraging bij de bouwplannen, krijgen de krakers nog even respijt. Het is nog steeds onduidelijk wanneer vrijplaats De Vloek wordt ontruimd.

Het Volvo Ocean Race Festival wordt 19 en 20 juni gehouden tijdens de pitstop in Scheveningen van de zeilboten die meedoen aan de Volvo Ocean Race. Tijdens het festival zijn onder meer optredens van Anouk, Golden Earring en Di-rect. …lees meer

Een groep van ongeveer tien man stond met een spandoek voor restaurant At Sea. Dat zit in het Nautisch Centrum in de straat bij De Vloek. De groep gaf aan niet te demonstreren tegen de opening van het restaurant, maar om de aanwezigheid van wethouder Karsten Klein (Stedelijke Economie, Zorg en Havens). Die wil dat De Vloek plaatsmaakt voor het nieuwe Nederlandse Topzeilcentrum.

De groep krakers wil de plek echter behouden. Dit leidde eerder al tot meerdere demonstraties in Den Haag.

Ontruiming

Aanvankelijk was het plan om De Vloek per 1 april te ontruimen, maar die deadline werd losgelaten door wethouder Karsten Klein en Joris Wijsmuller. Er is nog geen nieuwe datum vastgesteld.

Sympathisanten van krakersbolwerk De Vloek protesteren bij opening restaurant in Den Haag

RTVWEST 29.04.2015 DEN HAAG – Sympathisanten van De Vloek hebben woensdagavond gedemonstreerd bij de opening van een restaurant op de Haagse Hellingweg. Ze voerden actie tegen de voorgenomen sluiting van het Scheveningse krakersbolwerk. Lees verder

gerelateerde artikelen;

De Vloek protesteert bij heropening restaurant At Sea

Den HaagFM 29.04.2015 Krakers van De Vloek hebben donderdag actie gevoerd bij de heropening van restaurant At Sea, gevestigd in het Nautisch Centrum vlak bij het kraakpand.

Het protest was met name gericht tegen wethouder Karsten Klein die aanwezig was bij de opening van de horecazaak. Zo’n tien mensen stonden voor de ingang met een spandoek met de tekst ‘Stop Topzeilcentrum! De Vloek blijft! Stop Veryupping!’. Daarmee werd geprotesteerd tegen de aanstaande sloop van het kraakpand bij de haven.

Op de locatie waar de krakers nu nog zitten komt een topzeilcentrum. De gemeente overweegt naar de rechter te stappen als de krakers niet vrijwillig het pand verlaten. De geplande ontruimingsdatum is al een paar keer opgeschoven. …lees meer

Geen nieuwe datum voor ontruiming Schevenings krakersbolwerk De Vloek

RTVWEST 01.04.2015 Het is onduidelijk wanneer krakersbolwerk De Vloek ontruimd wordt. De krakers zouden morgen, op 1 april weg moeten van hun plek op de Scheveningse Hellingweg. Maar de wethouders Karsten Klein (CDA) en Joris Wijsmuller (HSP) lieten vorige week deze deadline los en hebben nog geen nieuwe datum vastgesteld.

De wethouders laten de krakers in de Scheveningse haven nog even met rust omdat de startdatum van de bouw van het topzeilcentrum op de locatie van De Vloek onbekend is. De ontwikkelaar heeft de voorbereidingen voor de bouw nog niet afgerond en het college van burgemeester en wethouders wil pas ontruimen als de bouw daadwerkelijk begint.

Alternatieve locatie

De gemeente is nog altijd met de krakers in gesprek over een alternatieve locatie. De voormalige school in de Beatrijsstraat in Moerwijk wordt door de gemeente gezien als de meest geschikte plek en is aan De Vloek aangeboden. Hier is door de krakers nog niet op gereageerd. … Lees verder

gerelateerde artikelen;

De Vloek voert actie op straatnaambordjes (fotoserie)

Den HaagFM 01.04.2015 Krakers en sympathisanten van De Vloek hebben op verschillende plekken in Den Haag straten omgedoopt tot Vloeknietweg.

Daarmee wordt geprotesteerd tegen de aanstaande sloop van het kraakpand bij de haven. De actie maakt deel uit van vier dagen acties tegen de sluiting van De Vloek. Eerder werd al een streetrave gehouden en een fietstocht.

Op de locatie waar de krakers nu nog zitten komt een topzeilcentrum. De gemeente heeft een alternatieve locatie aangeboden maar daar hebben de krakers tot nu toe niet op gereageerd. De gemeente overweegt naar de rechter te stappen als de krakers niet vrijwillig het pand verlaten.
…lees meer

Protestmars De Vloek door Haagse binnenstad

RTVWEST 28.03.2015 Krakers en sympathisanten van krakersbolwerk De Vloek lopen een protestmars door Den Haag. Zij gaan vier dagen lang demonstreren tegen de geplande sluiting van aanstaande woensdag.

De Vloek wil door het protest laten zien dat er behoefte is aan een plek waar krakers vrij kunnen wonen. Zij zijn fel tegen het verplichtte vertrek uit de haven van Scheveningen.

De gemeente heeft een alternatieve locatie aangeboden maar daar hebben de krakers tot nu toe niet op gereageerd. De gemeente Den Haag overweegt om deze reden naar de rechter te stappen om het pand te laten ontruimen.

Zeilschool

De locatie waar de krakers nu nog zitten wordt het nieuwe Nederlandse Topzeilcentrum. In mei 2014 gaf de gemeente Den Haag groen licht voor de ontwikkeling van dit project. Lees verder

gerelateerde artikelen;

Krakersbolwerk De Vloek wordt mogelijk ontruimd als ze niet vrijwillig vertrekken

RTVWEST 25.03.2015 De gemeente Den Haag overweegt naar de rechter te stappen om het krakersbolwerk De Vloek in de Scheveningse haven te ontruimen. In een brief aan de raad laat wethouder Karsten Klein weten dat ‘de nodige voorbereidingen’ hiertoe worden getroffen.

De Vloek moet vanaf 1 april weg uit de Scheveningse haven vanwege de bouw van een topzeilcentrum. Om de krakers tegemoet te komen heeft de gemeente gezocht naar een alternatieve locatie. Tot nu toe hebben de krakers echter nog niet ingestemd met het aanbod van een voormalig schoolgebouw in de Beatrijsstraat. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

De Vloek wordt ontruimd als krakers niet vrijwillig vertrekken

Den HaagFM 25.03.2015 De gemeente overweegt naar de rechter te stappen om het krakersbolwerk De Vloek in de Scheveningse haven te ontruimen. In een brief aan de raad laat wethouder Karsten Klein weten dat “de nodige voorbereidingen” hiertoe worden getroffen.

De Vloek moet op 1 april weg zijn uit de Scheveningse haven vanwege de bouw van een topzeilcentrum. Om de krakers tegemoet te komen heeft de gemeente gezocht naar een alternatieve locatie. Tot nu toe hebben de krakers echter nog niet ingestemd met het aanbod van een voormalig schoolgebouw in de Beatrijsstraat.

Als de krakers niet instemmen met die locatie en niet bevestigen dat ze de huidige locatie vrijwillig verlaten, zal de gemeente een ontruiming bij de rechter afdwingen. …lees meer

‘Als de sloopkogel komt, vechten we terug’

AD 16.03.2015 De onderhandelingen over een nieuwe plek voor vrijplaats De Vloek zitten muurvast. De (oud-) krakers in Scheveningen maken zich op voor een confrontatie, zo bleek zondag: ‘Als op 1 april de sloopkogel komt, dan vechten wij terug’.

Zo’n 150 demonstranten liepen gisteravond scanderend door Den Haag. Ze voerden opnieuw actie tegen het gedwongen vertrek van de aan de Hellingweg gevestigde vrijplaats De Vloek die op 1 april definitief  moet wijken voor een topzeilcentrum.

Lees ook;

Krakers De Vloek protesteren in binnenstad tegen ontruiming

Den HaagFM 16.03.2015 Zo’n honderd sympathisanten van De Vloek protesteerden zondag in de binnenstad tegen de gedwongen verhuizing van het krakersbolwerk. Na wat toespraken op het Kerkplein volgde een protestmars door het centrum. De krakers werden tijdens hun optocht door de stad begeleid door de politie.

De Vloek zit al twaalf jaar in een pand aan de Hellingweg in de Scheveningse haven, maar moet nu plaatsmaken voor een topzeilcentrum. De ontruimingsdatum is 1 april. Maar volgens de krakers is er helemaal geen behoefte aan zo’n zeilcentrum en zeker niet als dat ten koste gaat van de oefenruimte voor beginnende muzikanten en het vegetarische eetcafé Water en Brood die in de culturele vrijplaats gevestigd zijn.

De krakers vinden de nieuwbouwplannen voor de haven te elitair. “De haven is in de uitverkoop. Het elitaire bewind regeert en heeft besloten dat De Vloek moet wijken. Maar wij zullen niet wijken voor de rijken en zetten de strijd tegen de veryupping van de haven door”, aldus een woordvoerder. Er is de afgelopen maanden met de gemeente onderhandeld over een alternatieve locatie voor De Vloek, maar de krakers voelen zich niet serieus genomen. Ze zijn bang dat De Vloek straks gesloopt wordt en dat er dan uiteindelijk toch geen zeilcentrum komt. …lees meer

De Vloek zet strijd door tegen veryupping van de haven!

DH 12.03.2015 Met minder dan een maand tot de door de gemeente gestelde ontruimingsdatum van 1 april a.s., zijn de bouwplannen op de Hellingweg en de toekomst van culturele vrijplaats De Vloek nog volstrekt onduidelijk. De Vloek is nu al 12 jaar een begrip in de Scheveningse haven en geeft ruimte aan onder andere sociale initiatieven zonder winstoogmerk, gedragen door vrijwilligers, kleinschalige bedrijvigheid en biedt vrije ruimte aan iedereen. […] Lees meer over dit bericht

Krakers De Vloek niet te spreken over onderhandelingen met gemeente

Den HaagFM 12.03.2015 De krakers van De Vloek zijn niet te spreken over de onderhandelingen met de gemeente Den Haag over een alternatieve locatie voor hun broedplaats. Volgens de krakers verlopen de onderhandelingen moeizaam. Op 1 april moeten ze vertrokken zijn van hun plek in de Scheveningse haven, anders zal de gemeente het pand ontruimen.

De krakers vinden dat er nog te weinig duidelijk is over de plannen voor het topzeilcentrum, waarvoor zij moeten wijken. “Wij laten ons niet de mond snoeren doordat de gemeente ons zogenaamd een vervangende locatie voorhoudt. Laat de gemeente eerst maar eens duidelijkheid geven over hoe ver de realisatie van het topzeilcentrum nu echt is.” De krakers gaan komende zondag demonstreren voor het behoud van De Vloek.

Volgens een gemeentewoordvoerder is de gemeente nog altijd met De Vloek in gesprek om tot een goede oplossing te komen. Ook de krakers bevestigen dat de gesprekken nog altijd doorgaan. Een van de locaties die is aangeboden is de voormalige school aan de Beatrijsstraat in Moerwijk. Maar op dat bod is De Vloek nog niet ingegaan. …lees meer

Schevenings krakersbolwerk De Vloek ontevreden over onderhandelingen met gemeente Den Haag

RTVWEST 11.03.2015 Krakersbolwerk De Vloek is niet te spreken over de onderhandelingen met de gemeente Den Haag over een alternatieve locatie voor de culturele broedplaats. Volgens de krakers verlopen de onderhandelingen moeizaam. Op 1 april moeten de krakers vertrokken zijn van hun plek in de Scheveningse haven, anders zal de gemeente het bolwerk ontruimen.

De Vloek zit sinds twaalf jaar op de Hellingweg in de Scheveningse haven. De krakers moeten daar per 1 april weg vanwege de bouw van een topzeilcentrum. De krakers willen niet weg en om ze tegemoet te komen heeft de gemeente beloofd op zoek te gaan naar een alternatieve locatie.

De verplaatsing van De Vloek ligt politiek gevoelig. Collegepartij de Haagse Stadspartij heeft wortels in de krakerswereld in Den Haag en wil De Vloek eigenlijk behouden. Omdat de coalitiegenoten vasthouden aan de ontruiming van De Vloek in Scheveningen moet de partij door de knieën. … Lees verder

gerelateerde artikelen;

Demonstraties voor De Vloek in Tilburg en Eindhoven

Fen HaagFM 08.03.2015 In Tilburg en Eindhoven zijn dit weekend demonstraties gehouden voor kraakpand De Vloek in Den Haag.

De actievoerders wilden zo hun steun uitspreken aan het met ontruiming bedreigde kraakpand bij de haven. Ook werd gepleit voor het opheffen van het kraakverbod en het sluiten van zogenoemde broedplaatsen.

De Vloek werd twaalf jaar geleden gekraakt. In het kraakpand bij de haven zitten onder meer een biologisch-veganistisch restaurant, een concertzaal, werkplaatsen, ateliers, woonruimtes en oefenruimtes voor bands. De gemeente wil het pand slopen voor de komst van een zeilcentrum. …lees meer

Krakersbolwerk De Vloek verhuist mogelijk naar voormalige school in Moerwijk, bewoners zijn positief over de nieuwe buren

RTVWEST 25.02.2015 Als het aan de gemeente Den Haag ligt, verhuist krakersbolwerk De Vloek naar de voormalige school aan de Beatrijsstraat in Moerwijk. Bij wijkorganisatie Moerwijk heeft wethouder Joris Wijsmuller (HSP) gepeild hoe de bewoners staan tegenover de komst van de krakers en de organisatie is positief.  Lees verder

gerelateerde artikelen;

Nieuw pand voor De Vloek in Moerwijk

Den HaagFM 25.02.2015 Als het aan de gemeente ligt, verhuizen de krakers van De Vloek naar een voormalige school in Moerwijk. De Vloek zit nu nog in een gekraakt pand bij de Scheveningse haven maar moet daar weg vanwege de bouw van een topzeilcentrum. De krakers verzetten zich hiertegen en om ze tegemoet te komen heeft de gemeente gezocht naar nieuwe plekken voor De Vloek.

Woordvoerder Kwinten Keesmaat zegt dat er ook nog andere opties zijn. “We zijn nog in gesprek met de gemeente. De gesprekken gaan over de voorwaarden die we hebben gesteld, zoals de grootte van de ruimte en de hoogte van de huurprijs.” Het krakersbolwerk in Scheveningen moet op 1 april leeg zijn.

Bij wijkorganisatie Moerwijk heeft wethouder Joris Wijsmuller (kleine foto) gepeild hoe de bewoners staan tegenover de komst van de krakers naar de Beatrijsstraat. De voorzitter van de wijkorganisatie, Greetje Beumer, heeft in elk geval geen bezwaar. “Als De Vloek een invulling aan de ruimte kan geven waar de buurt wat aan heeft dan is het prima. Een leegstaand gebouw is niet goed voor de wijk en we zien liever dat er iets gebeurt met het pand.” …lees meer

3 Reacties op “Nieuwe locatie krakersbolwerk De Vloek Den Haag

  1. Pingback: Vloek | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: De Vloek moet definitief verdwijnen uit Scheveningen | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  3. Pingback: De Vloek definitief verdwenen uit Scheveningen | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s