Te kort aan ruimtes voor bewonersorganisaties

PvdA in Den Haag wil meer vergaderruimte voor bewoners

RTVWEST 13.02.2015 De PvdA in de Haagse gemeenteraad wil veel meer mogelijkheden voor bewoners om te kunnen vergaderen in de wijk. Volgens de partij is het voor bewonersverenigingen, stichtingen en organisaties die bewonersinitiatieven op touw willen zetten, vaak moeilijk om een geschikte ruimte te vinden om samen te komen.

De PvdA vindt dat onacceptabel. ‘Het is belangrijk dat er voldoende geschikte en betaalbare plekken zijn waar bewoners kunnen samenkomen om zo een actieve bijdrage te kunnen leveren aan de sociale cohesie van de stad’, zegt PvdA-raadslid Lobke Zandstra.

De partij wil van het college van burgemeester en wethouders weten wat de gemeente doet om deze initiatieven zo goed mogelijk te ondersteunen. De partij denkt daarbij aan het vergaderen in een gemeentelijk gebouw of een Buurthuis van de Toekomst, zonder dat daar geld voor gevraagd wordt. Nu moeten bewoners uit eigen middelen ruimten huren bij bejaardenhuizen of buurthuizen van de toekomst. Lees verder

Te weinig vergaderruimtes voor bewonersorganisaties

Den HaagFM 13.02.2015 De PvdA in de Haagse gemeenteraad wil veel meer mogelijkheden voor bewoners om te kunnen vergaderen in de wijk. Volgens de partij is het voor bewonersverenigingen, stichtingen en organisaties die bewonersinitiatieven op touw willen zetten, vaak moeilijk om een geschikte ruimte te vinden om samen te komen.

De PvdA vindt dat onacceptabel. “Het is belangrijk dat er voldoende geschikte en betaalbare plekken zijn waar bewoners kunnen samenkomen om zo een actieve bijdrage te kunnen leveren aan de sociale cohesie van de stad”, zegt PvdA-raadslid Lobke Zandstra.

De partij wil van het stadsbestuur weten wat de gemeente doet om deze initiatieven zo goed mogelijk te ondersteunen. De partij denkt daarbij aan het vergaderen in een gemeentelijk gebouw of een Buurthuis van de Toekomst, zonder dat daar geld voor gevraagd wordt. Nu moeten bewoners uit eigen middelen ruimten huren bij bejaardenhuizen of buurthuizen van de toekomst. …lees meer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s