Weer gedonder met Quirine de K. over dierenmishandeling

Levenslang verbod

De Telegraaf schrijft dat de Dierenbescherming een levenslang verbod voor het houden van dieren voor Quirine de K. wil, gezien het feit dat het de zoveelste keer is dat de Haagse niet goed voor haar dieren zorgt. De Dierenbescherming ontkent deze wens aan Omroep West en zegt ook niet op de hoogte te zijn van de inval.

De Haagse Quirine de K. is namelijk geen onbekende van de Dierenpolitie. De afgelopen jaren moest de vrouw meerdere malen voor de rechter verschijnen, omdat zij haar huisdieren zou verwaarlozen. Het gerechtshof in Den Haag sprak Quirine de K. toen vrij voor het verwaarlozen van paarden, honden en katten.

zie ook:  Paarden van Haagse Quirine de K. gestolen

zie ook:  Stop de ellende met Paarden op de Loolaan

en nog meer:

Verwaarloosde paarden in beslag genomen 18.03.2013

Haagse opnieuw veroordeeld voor dierenverwaarlozing 28.11.2011

Quirine de K. vrijgesproken van dierenmishandeling 11.05.2011

Dierenbescherming onthutst na vrijspraak Quirine de K. 19.10.2010

Eis: Vrijspraak Quirine de K. in zaak dierenverwaarlozing 04.10.2010

Drie paarden Quirine de K. gestolen 12.04.2010

Haagse dierenbeul heeft alweer honden in huis 26.03.2010

Rechtszaak verwaarloosde paarden weer uitgesteld 03.02.2010

Vrouw voor rechter voor verwaarlozing paarden 03.02.2010

Twee weken tegen eigenares verwaarloosde paarden 02.03.2010

De dierenambulance neemt paarden in beslag 08.11.2009

DierenbeschermingteleurgesteldinwerkstrafQuirinedeK.

Den HaagFM 16.12.2015 De landelijke inspectie Dierenbescherming is teleurgesteld over de werkstraf van twintig uur voor de Haagse Quirine de K. De vrouw kreeg de straf maandag opgelegd van de rechtbank voor het verwaarlozen van haar hond. Het dier was er zo erg aan toe dat een dierenarts de hond moest laten inslapen.

De afgelopen jaren komt de naam Quirine de K. veelvuldig naar boven als het gaat om verwaarlozing en mishandeling van dieren. Meerdere paarden, honden, katten en kippen overlijden onder verdachte omstandigheden bij haar thuis, en dat komt haar op meerdere veroordelingen te staan.

“Als dierenbeschermer denk je, als je de twintig uur werkstraf afzet tegen het dierenleed dat hier aan vooraf is gegaan dat het al heel snel voelt als te licht bevonden.” aldus Dik Nagtegaal, woordvoerder van de Dierenbescherming. Zij willen het liefst dat Quirine de K. een levenslang verbod krijgt voor het houden van dieren. Maar volgens Dik Nagtegaal biedt de wet die mogelijkheid helaas niet. …lees meer

Dierenbescherming teleurgesteld in werkstraf dierenmishandelaar Quirine de K.

RTVWEST 15.12.2015 De landelijke inspectie Dierenbescherming is teleurgesteld over de werkstraf van 20 uur voor de Haagse Quirine de K. De vrouw kreeg de straf maandag opgelegd van de rechtbank in Den Haag voor het verwaarlozen van haar hond. Het dier was er zo erg aan toe dat een dierenarts de hond moest laten inslapen.

De afgelopen jaren komt de naam Quirine de K. veelvuldig naar boven als het gaat om verwaarlozing en mishandeling van dieren. Meerdere paarden, honden, katten en kippen overlijden onder verdachte omstandigheden bij haar thuis, en dat komt haar op meerdere veroordelingen te staan.

LEES OOK: Paarden in de blubber in Rijswijk; dieren naar pension gebracht
De Dierenbescherming is teleurgesteld over de hoogte van de straf, zeker omdat Quirine de K. al vaker de fout in is gegaan. Woordvoerder Dik Nagtegaal: ‘Als dierenbeschermer denk je, als je de 20 uur werkstraf afzet tegen het dierenleed dat hier aan vooraf is gegaan dat het al heel snel voelt als te licht bevonden’.

Levenslang verbod
De dierenbescherming wil het liefst dat Quirine de K. een levenslang verbod krijgt voor het houden van dieren. Maar volgens Dik Nagtegaal biedt de wet die mogelijkheid helaas niet.
‘Er is wel een mogelijkheid om mensen een verbod op het houden van dieren op te leggen, maar wel met een bijkomende voorwaarde. Daarbij moet je je voorstellen dat als iemand een jaar lang geen dieren mag houden en dat toch doet, die dan bijvoorbeeld een boete moet betalen. Daarmee is dan de zaak afgewikkeld, maar blijven de dieren wel bij de betreffende persoon zitten.’

Meer over dit onderwerp: 

Dieren Dierenmishandeling DierenverwaarlozingWerkstraf Veroordeling Quirine de KDierennieuws

Werkstraf voor dierenmishandelaar Quirine de K.

RTVWEST 14.12.2015 Quirine de K. moet een werkstraf uitvoeren van 20 uur. Dat bepaalde de rechtbank maandag. Ze heeft haar hond zo verwaarloosd dat het beestje is overleden.

Het is niet de eerste keer dat De K. voor de rechter staat voor het verwaarlozen van een dier. Paarden, honden, katten en kippen overleden onder verdachte omstandigheden bij haar thuis. Toch kwam het niet eerder tot een veroordeling.
Quirine de K. is 55 jaar en woont in Den Haag.

LEES OOK: Dierenpolitie doet inval in Haagse woning van Quirine de K.: 24 kippen en 3 katten verwaarloosd aangetroffen

Meer over dit onderwerp:

Quirine de K. Den Haag DierenmishandelingDierennieuws

Werkstraf voor dierenmishandelaar Quirinede K.

Den HaagFM 14.12.2015  De 55-jarige Haagse Quirine de K. moet een werkstraf uitvoeren van twintig uur. Dat bepaalde de rechtbank maandag.

De K. werd veroordeeld omdat ze haar hond zo heeft verwaarloosd dat het beestje is overleden.

Het was niet de eerste keer dat De K. voor de rechter stond voor het verwaarlozen van een dier. Paarden, honden, katten en kippen overleden onder verdachte omstandigheden bij haar thuis. Toch kwam het niet eerder tot een veroordeling. .…lees meer

De K. opnieuw voor de rechter: hond verwaarloosd

AD 13.12.2015 De Haagse Quirine de K. (55) staat maandag opnieuw voor de rechter voor verwaarlozing en mishandeling van dieren. Dit keer wordt haar verweten een jack russell dusdanig verwaarloosd te hebben dat een dierenarts de hond uiteindelijk heeft moet laten inslapen.

De terriër die vorig jaar bij De K. werd weggehaald leed aan ernstige diarree – er werd ook bloed in zijn ontlasting aangetroffen -, had last van parasieten en was ondervoed. De verwaarlozing was dusdanig dat een ingeschakelde dierenarts weinig meer kon doen dan de hond met een spuitje af te maken.

De slechte behandeling van de hond staat niet op zichzelf. De K. heeft sinds 2005 minimaal vier keer voor de rechter gestaan voor verwaarlozing van dieren. Dat gebeurde bijvoorbeeld omdat ze tot twee keer toe paarden en pony’s in dikke lagen modder liet staan zonder een fatsoenlijk onderkomen, maar ook omdat ze de vele honden en katten die ze in haar huis opneemt vaak aan hun lot overlaat.

De laatste keer dat dat gebeurde was begin dit jaar, toen een deurwaarder haar woning in Bezuidenhout wilde ontruimen in verband met een flinke huurachterstand. De deurwaarder trof er 32 kippen aan, waarvan er acht reeds dood waren. Verder waren er nog drie katten aanwezig. Quirine de K. ging er uiteindelijk vandoor, met in haar gezelschap acht honden en een kat.

Veroordeling   
Tot een veroordeling van De K. is het echter nooit gekomen en een houdverbod van dieren als zelfstandige straf bestaat niet in Nederland. Dit tot verdriet van de Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID), die al heel lang probeert de wetgeving op dit punt aan te passen.

Quirine de K. weer naar de rechter voor verwaarlozing van dieren

RTVWEST 13.12.2015 Quirine de K. uit Den Haag staat komende maandag voor de rechter voor het verwaarlozen van een dier. Dit keer zou ze een hond zo slecht verzorgd hebben, dat de arts het dier in heeft laten slapen. Ze werd al eerder gelinkt aan de verwaarlozing van dieren.

De Haagse werd er onder meer van verdacht paarden, honden en katten te verwaarlozen. Begin dit jaar deed de politie een inval bij haar thuis. Toen werden er enkele dode kippen gevonden.

De 55-jaar oude vrouw stond dus al eerder voor de rechter, maar tot een veroordeling kwam het nooit.

LEES OOK: Dierenpolitie doet inval in Haagse woning van Quirine de K.: 24 kippen en 3 katten verwaarloosd aangetroffen

Meer over dit onderwerp:

Dierennieuws Quirine de K. Den Haag

Haagse Quirine de K. voor de rechter na verwaarlozen hond

Den HaagFM 13.12.2015 De Haagse Quirine de K. staat komende maandag voor de rechter voor het verwaarlozen van een dier. Dit keer zou ze een hond zo slecht verzorgd hebben, dat een dierenarts het beest moest laten inslapen.

De Haagse wordt al jaren regelmatig in verband gebracht met dierenmishandeling. Zo werd ze eerder verdacht paarden, honden en katten te verwaarlozen. Begin dit jaar deed de politie een inval bij haar thuis. Toen werden enkele dode kippen gevonden.

De 55-jarige vrouw stond al eerder voor de rechter, maar tot een veroordeling kwam het tot nu toe nooit. …lees meer

Groep de Mos doet aangifte tegen dierenbeul Quirine de K.

Den HaagFM 06.02.2015 De partij Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad gaat aangifte doen tegen Quirine de K., de vrouw die keer op keer wordt beschuldigd van dierenmishandeling.

Vorige week werden uit het huis van K. verschillende ernstig verwaarloosde kippen en katten gered. De vrouw wist met haar acht honden weg te vluchten. Groep de Mos-raadslid Lex Kraft van Ermel zegt het schokkend te vinden dat Quirine de K. al jaren een spoor van verwaarloosde dieren achter zich laat zonder daarvoor gestraft te worden. “Het is bizar dat door gebrekkige landelijke wetgeving geen houdverbod kan worden opgelegd en dat dieren steeds weer ten prooi vallen aan nietsontziende dierenbeulen.” …lees meer

Dierenpolitie doet inval in Haagse woning van Quirine de K.: 24 kippen en 3 katten verwaarloosd aangetroffen

RTVWEST 26.01.2015 De Dierenpolitie is een benedenwoning in de Haagse wijk Mariahoeve binnen gevallen, meldt de Telegraaf. Het zou gaan om de woning van Quirine de K. Bij de ontruiming werden er volgens de krant 24 kippen en 3 verwaarloosde katten onder ermbarmelijke omstandigheden aangetroffen.

Tijdens de ontruiming sloeg de Haagse met de fiets op de vlucht, samen met haar 8 honden. Voor zover bekend is de vrouw nog steeds spoorloos.

De Haagse Quirine de K. is geen onbekende van de Dierenpolitie. De afgelopen jaren moest de vrouw meerdere malen voor de rechter verschijnen, omdat zij haar huisdieren zou verwaarlozen. Het gerechtshof in Den Haag sprak Quirine de K. toen vrij voor het verwaarlozen van paarden, honden en katten. Lees verder

gerelateerde artikelen;

Quirini de K. opnieuw in de fout; verwaarloosde kippen en katten gered

Den HaagFM 25.01.2015 De Dierenpolitie heeft een inval gedaan in de woning van Quirine de K., een Haagse vrouw die keer op keer wordt aangeklaagd voor dierenmishandeling en -verwaarlozing.

Bij de ontruiming van haar huis in Mariahoeve werden volgens de Telegraaf deze keer 24 kippen en drie verwaarloosde katten onder erbarmelijke omstandigheden aangetroffen. De K. wist weg te vluchten met haar acht honden. Voor zover bekend is ze nog steeds spoorloos.

De Haagse vrouw is geen onbekende van de Dierenpolitie. De afgelopen jaren moest ze meerdere malen voor de rechter verschijnen, omdat zij haar huisdieren zou verwaarlozen. …lees meer

Advertenties

Een Reactie op “Weer gedonder met Quirine de K. over dierenmishandeling

  1. Klerewijf, ophangen en uitdrogen die trut!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s