Demonstratie Break the system 27.01.2015 Malieveld

IMG_0644

Break the system.

De organisatoren van de manifestatie verwachten duizenden deelnemers. Op Facebook zijn meer dan 16.000 mensen lid van de community Break the system. En meer dan 4000 daarvan geven aan dinsdag naar het Malieveld te komen. De groep zegt niet verbonden te zijn aan een politieke partij en op te komen voor de belangen van alle Nederlanders.

“Ons doel is om de burger centraal te stellen en Nederland weer humaan en sociaal te krijgen, met als gevolg een gezonde economie”, staat op de website van de actiegroep. “Dit kan alleen behaald worden, wanneer er ingrijpende veranderingen plaatsvinden in de politiek, de wet en onze samenleving.”

De manifestatie, deels georganiseerd via Facebook en gericht tegen het huidige politieke systeem, begon om elf uur vanochtend en werd bezocht door tussen de 500 en 1000 deelnemers. Dit viel enigzins tegen, want er waren enkele duizenden deelnemers verwacht.

De revolutie van #BreaktheSystem laat nog even op zich wachten

Elsevier 27.01.2015 Met honderdduizenden zouden ze naar Den Haag komen om de regering te dwingen af te treden. Maar na een paar uurtjes is de ‘revolutie’ van protestgroep Break the System alweer voorbij.

‘Genoeg is genoeg,’ vinden de initiatiefnemers Lynton Deirkauf en Berry de Mooij. ‘Daarom willen we dat de regering aftreedt. En dat gaan we doen door het hele Binnenhof plat te leggen,’ zeiden ze twee maanden geleden in een interview met nieuws.nl.

Revolutie

De groep Break the System wil het politieke systeem in Nederland ‘omgooien’ en het financiële stelsel ‘hervormen’. Op democratische manier gaat dit niet lukken, en dus kiest deze protestgroep voor de revolutie.

Ontbonden

Het Binnenhof werd ingeruild voor het Malieveld en op dat enorme grasveld stonden vandaag niet meer dan vijfhonderd mensen. En na een paar uurtjes liet burgemeester Jozias van Aartsen de demonstratie ontbinden.

Omdat enkelen toch naar het Binnenhof probeerden te gaan, werd het protest beëindigd. ‘Dat was tegen de afspraken,’ zei een woordvoerder van de politie tegen Omroep West. Afspraken? Sinds wanneer maken revolutionairen afspraken met de machthebber?

Eerste slag verloren

De plannen van de organisatoren waren groots. ‘Er moet een referendum komen. Die duizenden, nee, honderdduizenden mensen, die blijven staan tot al die maatregelen zijn teruggedraaid. En daar werken geen honderd politiepaarden of ME-busjes tegen,’ zeiden de initiatiefnemers vooraf.

Maar de massale volksopstand kwam er dinsdag niet. Vooralsnog is de stand politiepaarden en ME-busjes 1 en de systeembrekers 0.

Manifestatie ‘Break the system’ op het Malieveld

Regio15 27.01.2015 De politie had vanmiddag de handen vol aan het in goede banen leiden van de manifestatie ‘Break the system‘ op het Malieveld.

De manifestatie, deels georganiseerd via Facebook en gericht tegen het huidige politieke systeem, begon om elf uur vanochtend en werd bezocht door tussen de 500 en 1000 deelnemers. Dit viel enigzins tegen, want er waren enkele duizenden deelnemers verwacht.

Vooraf was de afspraak gemaakt dat de demonstranten niet de binnenstad in zouden trekken. Maar een groep van een paar honderd man probeerde omstreeks kwart over één – ondanks die afspraak – toch richting Binnenhof te gaan.

De betogers werden op de Bosbrug echter al tegengehouden door de Mobiele Eenheid. Daarbij werden door ME’ ers enkele tikken uitgedeeld en werden zowel door ME als arrestatie-eenheden een aantal aanhoudingen verricht. Door dit alles waren de Koningskade en de Koninginnegracht gestremd voor het verkeer.

In totaal zijn er 13 mensen aangehouden. Zes personen werden aangehouden omdat zij  geen gehoor gaven aan de vordering om terug te gaan naar het Malieveld. Twee personen werden aangehouden voor opruiing, vier personen voor belediging en één omdat hij zich niet kon legitimeren.

De demonstranten werden hierna door de politie teruggedreven naar het Malieveld. Korte tijd later is de manifestatie op last van burgemeester van Aartsen ontbonden, omdat de demonstranten zich niet aan de eerder gemaakte afspraken hebben gehouden.

Video: Dejan Jeremic, Rene Hendriks, Ferrie van der Geer Lees meer…

Politie arresteert 13 demonstranten tijdens ‘Break the System’-protest op Malieveld Den Haag

RTVWEST 27.01.2015  De Haagse politie heeft dinsdagmiddag 13 mensen aangehouden bij de demonstratie van ‘Break the System’, op het Malieveld in Den Haag. Betogers wilden tegen alle afspraken in de binnenstad bereiken.

Burgemeester Jozias van Aartsen besloot een einde te maken aan de demonstratie. Daarop werd iedereen verzocht te vertrekken. 6 personen gaven geen gehoor aan de vordering en wilden naar het Binnenhof lopen. Ze werden door politieagenten aangehouden. De andere arrestanten maakten zich schuldig aan opruiing, belediging en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Tijdens het protest waren er ongeveer 500 mensen op de been. ‘Iedereen is welkom om in Den Haag te demonstreren, maar je moet je dan wel aan de afspraken houden’, aldus Van Aartsen. Lees verder

gerelateerde artikelen;

Dertien aanhoudingen en botsing ME-busjes bij protest op Malieveld

Den HaagFM 27.01.2015 In totaal blijken dertien personen te zijn aangehouden Tijdens de demonstratie van Break the System op het Malieveld. Dat gebeurde toen demonstranten probeerden de binnenstad te bereiken. “Iedereen is welkom om in Den Haag te demonstreren, maar je moet je dan wel aan de afspraken houden,” zei burgemeester Jozias van Aartsen die gebood de demonstratie te stoppen.

Zo’n 500 demonstranten protesteerden dinsdag tegen ‘het politieke systeem’ in Nederland. Toen een aantal demonstranten slaags raakten met de politie werd het verkeer bij het Malieveld korte tijd stilgelegd. In het tumult botsten twee ME-busjes op elkaar.

De organisatoren van de manifestatie hadden duizenden deelnemers verwacht. Op Facebook zijn meer dan 16.000 mensen lid van de community Break the System. Zo’n 4.000 daarvan hadden aangegeven naar het Malieveld te komen om een nieuw politiek systeem te eisen. …lees meer

Burgemeester Jozias van Aartsen maakt einde aan demonstratie ‘Break the System’ op Malieveld Den Haag

RTVWEST 27.01.2015  Burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) heeft een einde gemaakt aan de demonstratie van Break the System, op het Malieveld in Den Haag. Dat maakt de politie bekend. Hij heeft de manifestatie ontbonden, wat wil zeggen dat alle demonstranten gevorderd worden te vertrekken.

De politie verrichtte ‘enkele arrestaties’, toen demonstranten van ‘Break the System’ probeerden de Haagse binnenstad te bereiken. De demonstranten protesteren dinsdag tegen ‘het politieke systeem’ in Nederland.

500 mensen aanwezig

Volgens onze verslaggever waren er zo’n 500 mensen op de been. De organisatie van ‘Break the System’verwachtte zo’n 10.000 mensen op het Malieveld. Op Facebook stonden ruim 4.000 mensen op ‘aanwezig’. Lees verder

LEES OOK: Politiebusjes botsen op elkaar tijdens demonstratie ‘Break the System’ op het Malieveld in Den Haag

gerelateerde artikelen;

Burgemeester maakt eind aan demonstratie Break the System, actievoerders moeten vertrekken

Den HaagFM 27.01.2015 Burgemeester Jozias van Aartsen heeft maandag dinsdag rond 14.30 een einde gemaakt aam de demonstratie Break the System op het Malieveld. De actievoerders werden opgedragen te vertrekken. Eerder op de dag werden door de politie al enkele arrestaties verricht, toen demonstranten probeerden de binnenstad te bereiken. “Iedereen is welkom om in Den Haag te demonstreren, maar je moet je dan wel aan de afspraken houden,” aldus de burgemeester.

Zo’n 500 demonstranten protesteren dinsdag tegen ‘het politieke systeem’ in Nederland. Een aantal demonstranten wilde naar het Binnenhof, om het protest daar voort te zetten. “Dat was tegen de afspraken”, vertelt een woordvoerder van de politie. Om die reden zijn zij tegengehouden. Het verkeer is korte tijd stilgelegd.

De organisatoren van de manifestatie hadden duizenden deelnemers verwacht. Op Facebook zijn meer dan 16.000 mensen lid van de community Break the System. Zo’n 4.000 daarvan geven aan naar het Malieveld te komen.

“Ons doel is om de burger centraal te stellen en Nederland weer humaan en sociaal te krijgen, met als gevolg een gezonde economie”, staat op de website van de actiegroep. “Dit kan alleen behaald worden, wanneer er ingrijpende veranderingen plaatsvinden in de politiek, de wet en onze samenleving.”  …lees meer

Arrestaties bij demonstratie Break the System op Malieveld

Den HaagFM 27.01.2015 De politie heeft enkele arrestaties verricht, toen demonstranten van Break the System op het Malieveld probeerden de binnenstad te bereiken.

Zo’n 500 demonstranten protesteren dinsdag tegen ‘het politieke systeem’ in Nederland. Een aantal demonstranten wilde naar het Binnenhof, om het protest daar voort te zetten. “Dat was tegen de afspraken”, vertelt een woordvoerder van de politie. Om die reden zijn zij tegengehouden. Het verkeer is korte tijd stilgelegd.

De organisatoren van de manifestatie hadden duizenden deelnemers verwacht. Op Facebook zijn meer dan 16.000 mensen lid van de community Break the System. Zo’n 4.000 daarvan geven aan naar het Malieveld te komen. “Ons doel is om de burger centraal te stellen en Nederland weer humaan en sociaal te krijgen, met als gevolg een gezonde economie”, staat op de website van de actiegroep. “Dit kan alleen behaald worden, wanneer er ingrijpende veranderingen plaatsvinden in de politiek, de wet en onze samenleving.” …lees meer

IN BEELD: ‘Break the System’-demonstranten op het Malieveld in Den Haag

RTVWEST 27.01.2015  Ongeveer 500 mensen hebben dinsdagmiddag gedemonstreerd op het Malieveld tegen het huidige ‘politieke systeem’ in Nederland. De actie is georganiseerd via Facebook. Toen de demonstranten naar het Binnenhof wilden hield de politie hen tegen. Uiteindelijk werd de demonstratie ontbonden, op last van burgemeester Jozias van Aartsen (VVD). Lees verder

Demonstratie Malieveld voorbij

Telegraaf 27.01.2015 De politie heeft de demonstratie van Break the System op het Malieveld in Den Haag stilgelegd omdat de demonstranten richting Binnenhof wilden gaan.

Break the System had een dag gepland met muziek en lezingen op het Malieveld om tegen de huidige regering en politiek te demonstreren. De organisatie plaatste op Facebook de oproep om ‘samen tegen het Nederlandse politieke systeem te demonstreren’. De organisatie wil namelijk dat het kabinet Rutte II vertrekt.

Rond 14 uur is op last van de burgemeester de manifestatie op het Malieveld ontbonden. De politie heeft daarom de demonstranten verzocht om te vertrekken.

Demonstratie ‘break down the system’ nu zelf systematisch afgebroken na optreden ME pic.twitter.com/a0T7aOx4JH

— Alexander Bakker (@alexanderbakker) January 27, 2015

Politie laat zien wie de baas is met redelijk overbodige blokkade. Men moet 50 meter omlopen om te passeren. pic.twitter.com/wiLKmwVflG

— Niels Kalkman (@nielskalkman) January 27, 2015

Grimmige sfeer rondom Malieveld. Mensen zoeken confrontatie met (bereden) politie. #breakthesystem

— Niels Kalkman (@nielskalkman) January 27, 2015

Politiebusjes botsen op elkaar tijdens demonstratie ‘Break the System’ op het Malieveld in Den Haag

RTVWEST 27.01.2015  Tijdens de demonstratie tegen de Nederlandse overheid op het Malieveld in Den Haag, zijn 2 politiebusjes pardoes op elkaar gebotst. Dat meldt nieuwssite Regio15. Het gaat om een kop-staart botsing. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

De politie rukte uit op het moment dat de demonstranten van Facebookcommunity ‘Break the system’ de binnenstad in wilden lopen. Daarbij ontstond onenigheid en werden enkele mensen gearresteerd. Burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) heeft een einde gemaakt de demonstratie. Lees verder

gerelateerde artikelen;

Actievoerders van Facebookcommunity ‘Break The System’ willen grote opstand in Nederland veroorzaken met protest op Malieveld in Den Haag

RTVWEST 24.01.2015 Dinsdag wordt op het Malieveld gedemonstreerd tegen de Nederlandse overheid. Onder de slogan ‘Break the system’ wordt door de actievoerders een ‘nieuw politiek systeem’ geëist.

De organisatoren van de manifestatie verwachten duizenden deelnemers. Op Facebook zijn meer dan 16.000 mensen lid van de community Break the system. En meer dan 4000 daarvan geven aan dinsdag naar het Malieveld te komen. De groep zegt niet verbonden te zijn aan een politieke partij en op te komen voor de belangen van alle Nederlanders. Lees verder

Dinsdag demonstratie ‘Break the system’ op Malieveld

Den HaagFM 24.01.2015 Dinsdag wordt op het Malieveld gedemonstreerd tegen de Nederlandse overheid. Onder de slogan ‘Break the system’ wordt door de actievoerders een “nieuw politiek systeem” geëist.

De organisatoren van de manifestatie verwachten duizenden deelnemers. Op Facebook zijn meer dan 16.000 mensen lid van de community Break the system. Zo’n 4.000 daarvan geven aan dinsdag naar het Malieveld te komen.

“Ons doel is om de burger centraal te stellen en Nederland weer humaan en sociaal te krijgen, met als gevolg een gezonde economie”, staat op de website van de actiegroep. “Dit kan alleen behaald worden, wanneer er ingrijpende veranderingen plaatsvinden in de politiek, de wet en onze samenleving.” …lees meer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s