26e Kâhwe Klâhwe Tocht 25.01.2015

PuchclubfRANKJANSEN_140155a

De 26e editie.

De Kâhwe Klâhwe Tocht vindt plaats op zondag 25 januari 2015. Deze keer niet zoals de voorgaande 25 edities.

zie ook: Kouwe Klauwetour 2014 Scheveningen

IMG_0656

Kâhwe Klâhwe 2015

by Frans Schmit

26ste editie Puch- Tomosmeeting Kouwe Klauwe Den Haag …

Afbeeldingen van Kâhwe Klâhwe Tocht

26e Kâhwe Klâhwe Toch took zondervergunning succes

Den HaagFM 26.01.2015 De 26e editie van de Kâhwe Klâhwe Tocht was zondag – zonder vergunning – toch weer een groot succes.

Aan de traditionele wintertocht doen jaarlijks honderden brommerrijders mee met hun Puch of Tomos. De brommerrijders kwamen altijd eerst op de boulevard in Scheveningen bij elkaar en reden dan in colonne door Den Haag naar het Plein. Maar vorig jaar duurde het negen maanden om een vergunning te krijgen voor de ruim 300 mensen die meereden. Dit jaar omzeilde de organisatie de regels door niet meer alle rijders in één groep te laten vertrekken. Er hoefde daarvoor dan ook geen vergunning meer te worden aangevraagd.

In plaats daarvan werd verzameld op het terrein van het Surfdorp F.A.S.T. Daar vertrokken om de paar minuten een ander groepje via een eigen route naar het Plein. Er was dus niet één grote optocht, maar verschillende groepjes van tien á vijftien man. Het nieuwe systeem werkte volgens een woordvoerder van de Puch Tomos Club Nederland uitstekend. “Het idee was dat we dit jaar konden laten zien dat we door de regeldrang van de gemeente en politie niet ons feestje laten afpakken.” …lees meer

26e Kâhwe Klâhwe Tocht wordt in groepjes gehakt

Den HaagFM 11.01.2015 De 26e editie van de Kâhwe Klâhwe Tocht, op zondag 25 januari, kan niet worden gehouden zoals de voorgaande 25 edities.

Aan de traditionele wintertocht doen jaarlijks honderden brommerrijders mee met hun Puch of Tomos. De brommerrijders kwamen altijd eerst op de boulevard in Scheveningen bij elkaar en reden dan in colonne door Den Haag naar het Plein. Maar vorig jaar duurde het negen maanden om een vergunning te krijgen voor de ruim 300 mensen mensen die meereden.

Dit jaar omzeilt de organisatie de regels door niet meer alle rijders in één groep te laten vertrekken. Er hoeft daarvoor dan ook geen vergunning meer te worden aangevraagd. In plaats daarvan wordt op zondag 25 januari om 12.00 uur verzameld op het terrein van het Surfdorp F.A.S.T. Vanaf ongeveer 15.00 uur vertrekt dan om de paar minuten een ander groepje via een eigen route naar het Plein. Er is dus niet één grote optocht, maar verschillende groepjes van tien á vijftien man.

Politie

De Puch Tomos Club Nederland, de organisatie van de tocht die geen tocht is, waarschuwt de deelnemers dat de politie zéker aanwezig zal zijn en adviseert daarom iedereen met klem om op hun “braafste brommertje” te komen. “Het idee is dat we dit jaar laten zien dat we door de regeldrang van de gemeente en politie niet ons feestje laten afpakken.” . …lees meer

Een Reactie op “26e Kâhwe Klâhwe Tocht 25.01.2015

  1. Pingback: Haags ‘Puchicoon’ Leo van Zijl overleden | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s