Demonstratie 29.12.2014 bij de Egyptische ambassade

Demonstratie.

Maandag is er een demonstratie voor drie gevangen journalisten van de Arabische nieuwszender al-Jazeera. Zij zijn in juni dit jaar veroordeeld voor samenzwering met terroristen en zitten vast. De Nederlandse journaliste Rena Netjes, die voor al-Jazeera werkt en ook was opgepakt, heeft het protest zaterdag aangekondigd. Ook in andere landen zijn er betogingen bij de ambassades van Egypte

zie ook: Demonstratie 04.07.2014 Egyptische ambassade aan de Badhuisweg Den Haag

zie ook: Nieuw proces voor journalisten van Al-Jazeera in Egypte

Journalisten Al-Jazeera pleiten voor gerechtigheid

NU 30.12.2014 De drie journalisten van de Arabische nieuwszender Al-Jazeera die een jaar geleden werden opgepakt in Egypte en nog altijd vastzitten hebben maandag gepleit voor gerechtigheid.

Ze willen dat er een einde komt aan hun uitzichtloze situatie. Ze krijgen steun vanuit de hele wereld. Onder andere op Twitter wordt journalisten actie gevoerd en opgeroepen tot vrijlating van het drietal met de hashtag #journalismisnotacrime.

Lees meer over: Rena Netjes Egypte al-Jazeera

Gerelateerde artikelen;

Verder:

Demonstratie bij Egyptische ambassade in Den Haag voor vrijlating gevangen journalisten

RTVWEST 29.12.2014  Bij de Egyptische ambassade in Den Haag protesteerden maandagmiddag enkele demonstranten tegen de gevangenhouding van 3 journalisten van de Arabische nieuwszender Al Jazeera. Ze zitten al een jaar vast in een gevangenis in Egypte.

Over de hele wereld worden demonstraties georganiseerd. Demonstranten tonen borden met de tekst ‘Journalism is not a crime’ en op Twitter is een campagne voor de vrijlating van de 3 via de hashtag #FreeAJStaff. De 3 journalisten zitten nu 366 dagen vast. Ze werden in Egypte veroordeeld voor samenzwering met terroristen.

Bij de demonstratie was ook de Nederlandse journaliste Rena Netjes aanwezig. Netjes werd zelf ook veroordeeld tot 10 jaar cel, maar was op het moment van de uitspraak Egypte al ontvlucht. Lees verder

gerelateerde artikelen

 

Demonstratie bij Egyptische ambassade voor vrijlating journalisten

Den HaagFM 29.12.2014 Bij de Egyptische ambassade protesteerden maandagmiddag enkele demonstranten tegen de gevangenhouding van drie journalisten van de Arabische nieuwszender Al Jazeera. Ze zitten al een jaar vast in een gevangenis in Egypte.

Over de hele wereld worden demonstraties georganiseerd. Demonstranten tonen borden met de tekst ‘Journalism is not a crime’ en op Twitter is een campagne voor de vrijlating van de drie via de hashtag #FreeAJStaff. De drie journalisten zitten nu 366 dagen vast. Ze werden in Egypte veroordeeld voor samenzwering met terroristen.

Bij de demonstratie was ook de Nederlandse journaliste Rena Netjes (kleine foto) aanwezig. Netjes werd zelf ook veroordeeld tot tien jaar cel, maar was op het moment van de uitspraak Egypte al ontvlucht. …lees meer

Maandag protest bij ambassade Egypte

RTVWEST 27.12.2014  Bij de ambassade van Egypte in Den Haag is maandag een demonstratie voor drie gevangen journalisten van de Arabische nieuwszender al-Jazeera. Zij zijn in juni veroordeeld voor samenzwering met terroristen en zitten vast. De Nederlandse journaliste Rena Netjes, die voor al-Jazeera werkt en ook was opgepakt, heeft het protest zaterdag aangekondigd.

Ook in andere landen zijn er betogingen bij de ambassades van Egypte. … Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Maandag protest bij ambassade Egypte tegen opsluiten journalisten

Den HaagFM 27.12.2014 Bij de ambassade van Egypte aan de Badhuisweg is maandag een demonstratie voor drie gevangen journalisten van de Arabische nieuwszender al-Jazeera. Zij zijn in juni veroordeeld voor samenzwering met terroristen en zitten vast.

De Nederlandse journaliste Rena Netjes (kleine foto), die voor al-Jazeera werkt en ook was opgepakt, heeft het protest zaterdag aangekondigd. Ook in andere landen zijn er maandag betogingen bij de ambassades van Egypte. De Egyptische verslaggever Baher Mohammad zit een celstraf van tien jaar uit. De Letse Australiër Peter Greste en de Canadese Egyptenaar Mohamed Fahmy werden veroordeeld tot zeven jaar.

Ook Netjes werd bestraft. Ze kreeg tien jaar cel opgelegd, maar zij was tijdens het proces naar Nederland gevlucht en is daardoor op vrije voeten.  …lees meer

 Protest bij ambassade Egypte

Telegraaf 27.12.2014 Bij de ambassade van Egypte in Den Haag is maandag een demonstratie voor drie gevangen journalisten van de Arabische nieuwszender al-Jazeera. Zij zijn in juni veroordeeld voor samenzwering met terroristen en zitten vast. De Nederlandse journaliste Rena Netjes heeft het protest zaterdag aangekondigd.

Ook in andere landen zijn er betogingen bij de ambassades van Egypte.

De Egyptische verslaggever Baher Mohammad zit een celstraf van tien jaar uit. De Letse Australiër Peter Greste en de Canadese Egyptenaar Mohamed Fahmy werden veroordeeld tot zeven jaar. Ze zouden vorig jaar „selectief gefilmd” hebben toen ze verslag deden van een protest in Caïro. Maar volgens al-Jazeera waren de journalisten toen niet eens in Egypte.

Ook Netjes werd bestraft. Ze kreeg tien jaar cel opgelegd, maar zij was tijdens het proces naar Nederland gevlucht en is daardoor op vrije voeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s