De Marathon aan de Wijndaelerweg gaat verdwijnen

120114-Marathon

Sloop van legendarische discotheek ‘de Marathon’

De herontwikkeling van Kijkduin betekent ook de sloop van ‘de Marathon’. De legendarische Haagse discotheek, bezongen in het lied ‘Oh Oh Den Haag’ van Harry Klorkestein,  zal helaas moeten wijken voor uitbreiding van de Internationale School. Het is de verwachting dat de werkzaamheden in 2015 beginnen.

Een motie van Groep De Mos om de Marathon opnieuw op te bouwen op een alternatieve plaats redde het niet.

Raadslid en oud-Marathonbezoeker Arjen Dubbelaar: ‘Reünies van De Marathon wijzen uit dat er dringend behoefte is aan een vaste locatie voor De Marathongeneratie. Helaas is er geen enkele steun voor ons voorstel.’

“Ik denk dat het beter is de herinneringen te koesteren. Reünies zijn goed, maar die tijd met dat gevoel kan je niet meer herleven”, aldus Ben Manuputty .

Moet er dan een andere vaste locatie komen voor de Marathongeneratie? “De oude generatie gaat niet meer wekelijks uit. En welke locatie we ook zouden doen; het is niet de Marathon. Met diezelfde bankjes, personeel, etcetera. Dat maakte het compleet. Je hebt al die elementen nodig om in de buurt te komen.”

Ook wordt het Atlantic Hotel in Kijduin gerenoveerd en uitgebreid. Wethouder Joris Wijsmuller (stadsontwikkeling, Haagse Stadspartij) herhaalde dat Kijkduin een ‘kleinschalige badplaats met een groen karakter’ blijft. Van massale bouw is geen sprake, aldus Wijsmuller. Een opknapbeurt is volgens hem wel hard nodig. ‘Kijkduin kachelt achteruit, omdat er al een hele tijd niet geïnvesteerd is.’

De ontwikkelingen in de badplaats moeten komen van ‘de markt’. Zo wordt het winkelcentrum verbouwd door het bedrijf ‘Fred’, onderdeel van Fortress.

zie ook

Documenten;

zie ook: Reüniefeest voor Haagse discotheek De Marathon in Café Restaurant Luden

“Sloop ‘deMarathon’ is einde van een tijdperk”

Den HaagFM 19.12.2014 De herontwikkeling van Kijkduin betekent ook de sloop van ‘de Marathon’. Ben Manuputty vindt het een einde van een tijdperk, maar ‘tijden veranderen’. Manuputty was zes jaar lang uitsmijter van de Marathon en organiseerde dit jaar een reünie voor oude ‘Marathon-gangers’.

“Ik denk dat het beter is de herinneringen te koesteren. Reünies zijn goed, maar die tijd met dat gevoel kan je niet meer herleven”, aldus Ben. Moet er dan een andere vaste locatie komen voor de Marathongeneratie? “De oude generatie gaat niet meer wekelijks uit. En welke locatie we ook zouden doen; het is niet de Marathon. Met diezelfde bankjes, personeel, etcetera. Dat maakte het compleet. Je hebt al die elementen nodig om in de buurt te komen.”

De legendarische Haagse discotheek moet wijken voor uitbreiding van de Internationale School. …lees meer

Raadslid en oud-Marathonbezoeker Arjen Dubbelaar: “Reünies van De Marathon wijzen uit dat er dringend behoefte is aan een vaste locatie voor De Marathongeneratie. Helaas is er geen enkele steun voor ons voorstel.”

Haagse gemeenteraad stemt in met bestemmingsplan Kijkduin

Den HaagFM 19.12.2014 De Haagse gemeenteraad heeft ingestemd met het bestemmingsplan voor Kijkduin. In de badplaats moeten onder meer ruim achthonderd woningen, een parkeergarage, nieuwe winkels en restaurants komen.

Ook wordt het Atlantic Hotel gerenoveerd en uitgebreid. Wethouder Joris Wijsmuller (stadsontwikkeling, Haagse Stadspartij) herhaalde dat Kijkduin een ‘kleinschalige badplaats met een groen karakter’ blijft. Van massale bouw is geen sprake, aldus Wijsmuller (kleine foto). Een opknapbeurt is volgens hem wel hard nodig. “Kijkduin kachelt achteruit, omdat er een hele tijd niet geïnvesteerd is.” …lees meer

Haagse gemeenteraad stemt in met bestemmingsplan Kijkduin, discotheek ‘de Marathon’ verdwijnt

RTVWEST 19.12.2014 De Haagse gemeenteraad heeft ingestemd met het bestemmingsplan voor Kijkduin. In de badplaats moeten onder meer ruim 800 woningen, een parkeergarage, nieuwe winkels en restaurants komen.

Ook wordt het Atlantic Hotel gerenoveerd en uitgebreid. Wethouder Joris Wijsmuller (stadsontwikkeling, Haagse Stadspartij) herhaalde dat Kijkduin een ‘kleinschalige badplaats met een groen karakter’ blijft. Van massale bouw is geen sprake, aldus Wijsmuller. Een opknapbeurt is volgens hem wel hard nodig. ‘Kijkduin kachelt achteruit, omdat er een hele tijd niet geïnvesteerd is.’

De ontwikkelingen in de badplaats moeten komen van ‘de markt’. Zo wordt het winkelcentrum verbouwd door het bedrijf ‘Fred’, onderdeel van Fortress. In de Haagse raad zijn er zorgen over de financiële positie van die projectontwikkelaar. Wat gebeurt er met Kijkduin als de onderneming in de problemen raakt, vroegen meerdere partijen zich af. ‘Kijkduin mag niet verworden tot een failliete bouwput aan zee’, verklaarde Rajesh Ramnewash (PvdA). Wethouder Wijsmuller zei echter dat de afspraken met ontwikkelaars ‘tot realisatie leiden’.

Een ruime meerderheid in de Haagse gemeenteraad stemde in met het bestemmingsplan voor Kijkduin. Bouwers moeten zich houden aan de voorwaarden in dat plan. Het is de verwachting dat de werkzaamheden in 2015 beginnen. Lees verder

gerelateerde artikelen;

3 Reacties op “De Marathon aan de Wijndaelerweg gaat verdwijnen

  1. Pingback: De laatste dans in de Haagse discotheek De Marathon | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: Nieuw boek en Reunie Marathon 02.09.2017 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  3. Pingback: ‘The Book Release Party’ van discotheek de Marathon 05.10.2019 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s