Wijkberaad Vrederust stopt er mee

Wijkberaad Vrederust trekt de stekker eruit.

Deze week maakte het bestuur van het Wijkberaad Vrederust bekend ermee te stoppen. “Het is de gemeente gelukt ons plezier in het vrijwilligerswerk om zeep te helpen”, schrijft het bestuur in een verklaring. “Het beleid van wethouder Ingrid van Engelshoven (links op de grote foto) heeft het voor ons vergald.”

Het Wijkberaad luidde begin dit jaar, samen met zes andere bewonersorganisaties, al de noodklok, maar een meerderheid van de gemeenteraad zag daarin geen aanleiding de bezuinigingen terug te draaien. Het Wijkberaad Vrederust bestond bijna veertig jaar. “Gevoelens van teleurstelling, verdriet, maar ook boosheid wisselen elkaar af bij de bestuursleden”, besluit het bestuur in de verklaring. “Het is intriest dat er op deze wijze een einde moet komen aan het Wijkberaad.”

zie ook: De toekomst van de Haagse bewonersorganisaties

WethouderBaldewsingh:“Geen nieuwe bezuinigingen voor bewonersorganisaties”

Den HaagFM  02.11.2014 Wethouder Rabin Baldewsingh (rechts op de grote foto) van Wijkaanpak gaat bewonersorganisaties in Den Haag niet verder korten op hun subsidies. Ook wil hij zorgen dat de organisaties makkelijker subsidie kunnen aanvragen en hun geld dan sneller krijgen.

Deze week maakte het bestuur van het Wijkberaad Vrederust bekendermee te stoppen. “Het is de gemeente gelukt ons plezier in het vrijwilligerswerk om zeep te helpen”, schrijft het bestuur in een verklaring. “Het beleid van wethouder Ingrid van Engelshoven (links op de grote foto) heeft het voor ons vergald.”

Baldewsingh laat nu weten dat er niet verder gekort zal worden op de subsidie voor administratieve ondersteuning van bewonersorganisaties. “En in bijzondere gevallen is maatwerk mogelijk. Hierbij gaat het dan om echte uitzonderingen.” Ook met de klacht van bewonersorganisaties dat het aanvragen van subsidies te moeilijk is en te lang duurt, wordt wat gedaan, zegt Baldewsingh. “Dit moet simpeler kunnen. Ik wil daarom de doorlooptijd verkorten en de systematiek versimpelen.” Ook komt er voor elk stadsdeel een ‘accountmanager bewonersorganisaties’ in het stadhuis. …lees meer

Ophef over stoppen Wijkberaad Vrederust in Den Haag

RTVWEST 02.11.2014 DEN HAAG – In Den Haag is ophef ontstaan over het stoppen van het Wijkberaad Vrederust. Het bestuur geeft de gemeente de schuld voor ‘het om zeep helpen van vrijwilligerswerk’. Door een bezuiniging op bewonersorganisaties zou er geen geld meer zijn voor een eigen plek in de wijk en een wijkkrant. ‘Dan ben je onzichtbaar en onvindbaar’, stelt het bestuur van het Wijkberaad in een verklaring. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Wijkberaad Vrederust stopt er mee

Den HaagFM  02.11.2014 Het bestuur van het Wijkberaad Vrederust stopt er mee. “Het is de gemeente gelukt ons plezier in het vrijwilligerswerk om zeep te helpen”, schrijft het bestuur in en verklaring. “Het beleid van wethouder Ingrid van Engelshoven (kleine foto) heeft het voor ons vergald.”

Het Wijkberaad zegt het werk niet meer aan te kunnen doordat de subsidieregeling voor bewonersorganisaties is veranderd. Die zou veel meer administratieve rompslomp geven, terwijl de administratieve en bestuurlijke ondersteuning voor bewonersorganisaties is wegbezuinigd. Ook kreeg het Wijkberaad geen subsidie meer voor een eigen plek in de wijk en een wijkkrant voor de bewoners. “Met zo’n beleid is er geen basis meer om door te gaan. Dan ben je als bewonersorganisatie onzichtbaar en onvindbaar.”

Het Wijkberaad luidde begin dit jaar, samen met zes andere bewonersorganisaties, al de noodklok, maar een meerderheid van de gemeenteraad zag daarin geen aanleiding de bezuinigingen terug te draaien. Het Wijkberaad Vrederust bestond bijna veertig jaar. “Gevoelens van teleurstelling, verdriet, maar ook boosheid wisselen elkaar af bij de bestuursleden”, besluit het bestuur in de verklaring. “Het is intriest dat er op deze wijze een einde moet komen aan het Wijkberaad.” …lees meer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s