Anti-IS demonstratie Koerden 10.10.2014 Haagse Binnenstad

Demonstratie Koerdische Arbeidersvereniging KAV.

Het protest is een opmaat naar een internationale betoging in Düsseldorf op zaterdag. De Koerdische Arbeidersvereniging (KAV) wil vrijdagmiddag in de Haagse binnenstad met tenminste ‘enige honderden Koerden’ protesteren tegen IS. Ook willen ze dat de Nederlandse overheid meer gaat doen in de strijd tegen IS en dat kenbaar maken. ‘Het kunnen ook wel duizenden demonstranten worden’, zegt de KAV.

Koerden in de Tweede Kamer

Afgelopen maandagavond zorgde een groep van enige honderden demonstranten voor ophef aan het Haagse Binnenhof. Enkele tientallen van hen drongen de centrale hal binnen van de Tweede Kamer.

Daarop bracht de politie veel agenten op de been. Burgemeester Jozias van Aartsen volgde het protest vanuit het commandocentrum. Een delegatie van de Koerdische demonstranten sprak met Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg over de situatie van de Koerden in Kobani en kreeg een gesprek toegezegd met Kamerleden. Daarop beëindigden ze het protest.

zie ook: Terugblik demonstratie Koerden 06.10.2014 bij de 2e Kamer Den Haag

zie ook: Anti-ISIS demonstratie Koerden verplaatst naar het Haagse Plein

zie ook: Anti-ISIS Demonstratie 09.08.2014 Koerden tegen geweld Irak

zie ook: Anti-ISIS demonstratie Koerden 26.07.2014 Haagse Wijkpark Transvaal

Demonstratie tegen IS rustig verlopen

Regio15 11.10.2014 Een demonstratie van ruim 250 Koerden is vanmiddag rustig verlopen. De demonstranten liepen vanaf het Malieveld naar het ministerie van Buitenlandse Zaken aan de Bezuidenhoutseweg. Daar hielden zij een sit-in van ongeveer 10 minuten. Vervolgens ging de looptocht onder andere over de Prins Clauslaan en de Laan van Nieuw Oost-Indië weer terug naar het Malieveld.

De politie was met veel personeel aanwezig, onder andere lopend en te paard, om de demonstratie te begeleiden. Een camerawagen van de politie reed ook mee om eventuele incidenten op beeld vast te leggen.

De betogers riepen teksten zoals ‘ISIS moordenaars’ en zeggen dat de Koerden in Koerdistan ‘slachtoffer zijn van massamoord’. LEES MEER…

Video: Dejan Jeremic

Demonstratie van Koerden in Den Haag verloopt rustig

RTVWEST 10.10.2014 De demonstratie van de Koerdische Arbeidersverenging is begonnen. Zo’n 200 tot 300 mensen zijn vrijdagmiddag op de demonstratie afgekomen die iets na 14.00 uur startte op het Malieveld in Den Haag. Het gaat er rustig aan toe meldt Omroep West-verslaggever Vincent Veenman.

De route van de demonstratie loopt vanaf het Malieveld naar het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Paleis van Justitie weer terug naar het Malieveld.

Gebouw Tweede Kamer

Afgelopen maandag was er ook al een demonstratie van Koerden in Den Haag. Bij deze onaangekondigde actie drong een groep Koerden de hal van het Tweede Kamergebouw binnen.  Lees verder

gerelateerde artikelen;

Demonstratie Koerden verloopt zonder problemen

Den HaagFM 10.10.2014 De demonstratie van de Koerdische Arbeidersvereniging verloopt zonder problemen. Zo’n 150 mensen zijn vrijdagmiddag op de demonstratie afgekomen die iets na 14.00 uur startte op het Malieveld.

De actie is georganiseerd door de Koerdische Arbeidersvereniging (KAV), omdat zij willen dat Nederland meer doet in de strijd tegen IS in Syrië en Irak. De route van de demonstratie gaat vanaf het Malieveld naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Paleis van Justitie weer terug naar het Malieveld. …lees meer

‘Rustig’ protest van Koerden tegen IS in Den Haag

Trouw 10.10.2014 Zo’n 200 tot 300 Koerden betogen vanmiddag in Den Haag. Met vlaggen en veel kabaal zijn ze vanaf het Malieveld naar het ministerie van Buitenlandse Zaken gelopen. Daar zaten ze een tijdje op de grond. De Koerden vragen aandacht voor de toestand in de stad Kobani en de strijd tegen terreurgroep IS.

Tot nu toe verloopt het protest rustig. Er is veel politie op de been om die rust ook te bewaren. De betogers scanderen teksten als ‘ISIS terrorist’ en zeggen dat de Koerden in Koerdistan ‘slachtoffer zijn van massamoord’. Ook hebben veel demonstranten Koerdische vlaggen bij zich.

Verwant nieuws;

Koerden betogen weer tegen IS in Den Haag

NU 10.10.2014 Tussen de tweehonderd en driehonderd Koerden hebben vrijdagmiddag in Den Haag opnieuw aandacht gevraagd voor de toestand in de Syrische stad Kobani en de strijd tegen terreurgroep IS.  De protestmast verliep zonder problemen. Wel maakten de demonstranten flink kabaal en zwaaiden ze met vlaggen. Er was veel politie op de been.

Ze liepen vanaf het Malieveld naar het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daar zaten ze een tijdje op de grond, om uiteindelijk weer terug te keren naar het beginpunt van de mars.
Maandag bezetten ongeveer honderd Koerden nog de hal van de Tweede Kamer. Daar bleef de stoet nu ver bij vandaan.

Heeft u foto’s van dit nieuws? Stuur ze in via NUfoto

Strijd tegen Islamitische Staat (IS) zet Koerden op de kaart

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over Den Haag IS Koerden

Koerden marcheren tegen ISIS

Telegraaf 10.10.2o14 In Den Haag marcheren honderden Koerden tegen ISIS. De demonstranten lopen onder andere langs het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De betogers zijn ontevreden over de maatregelen die het kabinet heeft aangekondigd om Koerden in Kobani (Noord Syrië) te helpen. Ze willen dat het leger breder wordt ingezet om de opmars van ISIS te stoppen.

Gerelateerde artikelen;

10-10: Van Aartsen blijft screenen

10-10: Doden door gevechten Turkije

10-10: NL’er vecht tegen ISIS

10-10: ‘Jihad dreigt in Duitsland’

10-10: Agenten gedood in Turkije

09-10: Koerden weer straat op

09-10: Arrestatie bij protest ISIS

09-10: Nieuwe demonstratie Koerden

Demonstratie Koerden in Den Haag start op Malieveld; live te volgen bij Omroep West

RTVWEST 10.10.2014 De demonstratie van de Koerden vrijdagmiddag in Den Haag start om 14.00 uur op het Malieveld. Vervolgens lopen de Koerden naar het ministerie van Buitenlandse Zaken en zullen ze via het Paleis van Justitie weer terugkeren op het Malieveld.

De demonstratie is georganiseerd door de Koerdische Arbeidersvereniging (KAV), omdat zij willen dat Nederland meer doet in de strijd tegen IS in Syrië en Irak. De KAV liet donderdag weten dat zij ‘meer militaire steun bij Kobani willen en daarom de straat op gaan.’ Kobani is een stad in Syrië waar veel Koerden wonen. De stad wordt omsingeld door strijders van IS.

Afgelopen maandagavond zorgde een groep van honderden demonstranten voor ophef aan het Haagse Binnenhof. Enkele tientallen van hen drongen de centrale hal binnen van de Tweede Kamer.

Demonstratie Koerden te volgen op Omroep West.

Verslaggevers Maarten Brakema en Vincent Veenman zijn vrijdagmidag bij de demonstratie aanwezig en doen via Twitter verslag. En ook op de website van Omroep West doen we verslag van deze demonstratie. Lees verder

gerelateerde artikelen;

Koerden zijn klaar voor demonstratie Malieveld

Den HaagFM 10.10.2014 Nadat een groep Koerden maandagavond de Tweede Kamer bestormde (kleine foto), maken ze zich nu klaar om vrijdagmiddag te demonstreren op het Malieveld. Om 14.00 uur start de demonstratie, waarna de Koerden naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken lopen en via het Paleis van Justitie weer teruggaan naar het Malieveld.

De Koerden demonstreren opnieuw tegen de terreurorganisatie IS. Ze willen dat Nederland meer doet in de strijd in Syrië en Irak. “We hebben afgelopen dinsdag een gesprek gehad in de Tweede Kamer en we hebben een paar standpunten aangekaart zoals meer humanitaire en militaire hulp,” vertelde Asli Kudret van de Koerdische Arbeidersvereniging vrijdagochtend op Den Haag FM. …lees meer

Koerden gaan vrijdag opnieuw massaal de straat op in Den Haag

RTVWEST 09.10.2014 Koerden gaan vrijdag opnieuw massaal de straat op in Den Haag. De Koerdische Arbeidersvereniging (KAV) wil vrijdagmiddag in de Haagse binnenstad met tenminste ‘enige honderden Koerden’ protesteren tegen IS. Ook willen ze dat de Nederlandse overheid meer gaat doen in de strijd tegen IS en dat kenbaar maken. ‘Het kunnen ook wel duizenden demonstranten worden’, zegt de KAV.Lees verder

 gerelateerde artikelen;

Koerden protesteren vrijdag weer in DenHaag

Den HaagFM  09.10 2014 Koerden gaan vrijdag opnieuw de straat op in Den Haag. De Koerdische Arbeidersvereniging (KAV) wil vrijdagmiddag in de binnenstad met “enige honderden Koerden” protesteren tegen IS. Daarmee wordt geëist dat de Nederlandse overheid meer gaat doen in de strijd tegen IS en dat kenbaar maakt. “Het kunnen ook wel duizenden demonstranten worden”, zegt de KAV.

De Koerden zijn donderdag met politie en gemeente in overleg geweest over de plek en het tijdstip van hun protest. De KAV wil het liefst een demonstratie richting Tweede Kamer, de autoriteiten overwegen of er beperkingen kunnen en moeten worden opgelegd aan het protest. De autoriteiten houden rekening met een grote opkomst vrijdag en nemen daarvoor maatregelen.

Afgelopen maandagavond zorgde een groep van enige honderden demonstranten voor ophef aan het Binnenhof. Enkele tientallen van hen drongen de centrale hal binnen van de Tweede Kamer.  …lees meer

Koerden demonstreren vrijdag opnieuw in Den Haag

Trouw 09.10.2014 Een paar honderd Koerden gaan vrijdag opnieuw betogen in Den Haag. Ze vragen aandacht voor de toestand in de stad Kobani en de strijd tegen terreurgroep IS.

Volgens een woordvoerder van de Federatie van Koerden (Fedkom) begint de betoging vrijdag om 14.00 uur op het Malieveld in Den Haag. De demonstratie is aangemeld bij de gemeente Den Haag. Het protest is een opmaat naar een internationale betoging in Düsseldorf op zaterdag.

Verwant nieuws;

Nieuwe demonstratie Koerden

Telegraaf 09.10.2014 Enkele honderden Koerden gaan vrijdag in Den Haag demonstreren tegen ISIS. Tijdens het protest zal de Nederlandse overheid worden opgeroepen om meer te doen tegen de Islamitische Staat in Irak en Syrië.

Gerelateerde artikelen;

08-10: Beveiliging Tweede Kamer opgevoerd

08-10: Onderzoek naar bestorming

07-10: Begrip voor emoties Koerden

07-10: ‘Geen sprake van dreiging Koerden’

07-10: Koerden hoopvol na gesprek

07-10: Extra politie bij ingang Kamer

07-10: Wilders: Beveiliging Kamer lek

07-10: Koerden welkom in Kamer

07-10: Van Miltenburg spreekt demonstranten toe

07-10: ‘Demonstratie spontane actie’

06-10: Acties Koerden in heel Europa

Verder ook:

Massale demonstratie in Düsseldorf tegen IS 

NU 11.10.2014 Tienduizenden Koerden zijn in de Duitse stad Düsseldorf bijeengekomen om te protesteren tegen Islamitische Staat (IS).

Koerden demonstreren in Düsseldorf tegen IS Video – De demonstranten betuigen hun steun aan de Koerden die de stad Ayn al-Arab (door de Koerden Kobani genoemd) uit handen proberen te houden van IS. Op spandoeken zijn teksten als ‘Vrijheid voor Kobane’ en ‘Stop de massamoord in Kobane’ te lezen.

Strijd tegen Islamitische Staat zet Koerden op de kaart

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over IS Islamitische Staat Dusseldorf

Duizenden Koerden demonstreren in…

Telegraaf 11.10.2014 Duizenden Koerden zijn in de Duitse stad Düsseldorf bijeen gekomen om te protesteren tegen ISIS. Ze willen hun steun betuigen aan de Koerden die de Koerdische stad Kobani uit handen proberen te houden van ISIS. Op spandoeken zijn teksten als ‘vrijheid voor Kobani’ en ‘stop de massamoord in Kobani’ te lezen.

Gerelateerde artikelen;

11-10: ‘Vraag moslim niet afstand te nemen van IS’

11-10: ‘Duizenden terreurverdachten in Londen’

11-10: Jihadisten onderzocht

11-10: ISIS valt Kobani weer aan

11-10: ‘Verplicht in dienstverlening’

10-10: ‘ISIS omsingelt Kobani’

10-10: ‘Turkije moet Kobani helpen’

10-10: Leden motorclub in Syrië

10-10: VS: ISIS wil wraak

Tienduizenden ‘Duitse’ Koerden demonstreren tegen IS

Trouw 11.10.2014 Tienduizenden Koerden zijn in de Duitse stad Düsseldorf bijeengekomen om te protesteren tegen Islamitische Staat (IS). Ze betuigen hun steun aan de Koerden die de stad Kobani uit handen proberen te houden van IS. Op spandoeken zijn teksten als ‘Vrijheid voor Kobane’ en ‘Stop de massamoord in Kobane’ te lezen.

De demonstranten hopen dat de Duitse regering druk uitoefent op Turkije. Ook eisen ze de vrijlating van PKK-leider Abdullah Öcalan.

Verwant nieuws;

Düsseldorf verwacht twaalfduizend Koerden bij demonstratie

NU 10.10.2014 De Duitse stad Düsseldorf verwacht zaterdag ongeveer twaalfduizend deelnemers aan een demonstratie van Koerden tegen Islamitische Staat (IS).  Hoewel verwacht wordt dat de demonstratie vreedzaam zal verlopen, zal de politie met enkele honderden mensen op straat zijn, aldus Duitse media vrijdag. Eerder liepen demonstraties van Koerden in andere Duitse steden uit op rellen.

Gerelateerde artikelen

Lees meer over IS  Dusseldorf  Duitsland

zie ook: Rellen in Hamburg bewijzen failliet van Duits immigratiebeleid

zie ook: Arrestatie bij protest ISIS

zie ook: Aanhouding bij protest tegen IS in Venlo

zie ook: Koerdische protesten Turkije kosten veertien levens 

zie ook: Koerden en moslims op de vuist in Hamburg 

zie ook: Koerden en moslims raken slaags in Hamburg

zie ook: Zo uiten de Koerden in Turkije hun woede over opmars IS

14 Reacties op “Anti-IS demonstratie Koerden 10.10.2014 Haagse Binnenstad

  1. Pingback: Demonstratie Koerden anti-IS 01.11.2014 Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: Demonstratie Koerden 22.07.2015 op het Spuiplein | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  3. Pingback: Demonstratie 01.08.2015 Koerden bij Den Haag Centraal | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  4. Pingback: Demonstratie 10.10.2015 Turken en Koerden Malieveld | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  5. Pingback: Turkse Spionnen in Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  6. Pingback: Turkse Spionnen ook in Den Haag « Debat in de Digitale Hofstad

  7. Pingback: Spanningen ook in Spoorwijk ?? – Veilig Spoorwijk

  8. Pingback: De Lange arm van Erdogan in Rotterdam ?? « Debat in de Digitale Hofstad

  9. Pingback: De Lange arm van Erdogan in Rotterdam en verder !! – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad

  10. Pingback: De Lange arm van Erdogan in Rotterdam en weer verder !! – deel 4 « Debat in de Digitale Hofstad

  11. Pingback: De Lange arm van Erdogan in Rotterdam en weer verder !! – deel 5 « Debat in de Digitale Hofstad

  12. Pingback: Terugblik demonstratie Koerden bij OPCW tegen de inzet van chemische wapens door Turkije « Debat in de Digitale Hofstad

  13. Pingback: Demonstratie Koerden 01.11.2022 Malieveld Den Haag « Debat in de Digitale Hofstad

  14. Pingback: Zweden en ook Finland op weg naar NAVO-lidmaatschap ??? « Debat in de Digitale Hofstad

Plaats een reactie