Haagse Maison de Bonneterie sluit de deur op 25.08.2014

125 JAAR BREIWERK EN MEER.

Maison de Bonneterie bestond inmiddels 125 jaar en mocht zichzelf hofleverancier noemen.

Het eerste filiaal van Maison de Bonneterie werd in 1889 geopend aan de Kalverstraat in Amsterdam. Toen kocht het bescheiden warenhuis vooral breiwerk. Al snel breidde het bedrijf uit met modieuze producten.

In 1895 opende Maison de Bonneterie haar deuren van haar tweede filiaal op de hoek van de Gravenstraat en het Buitenhof in Den Haag. Het huidige pand werd in 1913 gebouwd en is tegenwoordig een rijksmonument. Vrijdag werd bekend dat de winkel dicht gaat door de recessie

Een woordvoerder van het familiebedrijf  sprak vrijdag van ‘een buitengewoon moeilijk besluit’ voor de directie en aandeelhouders van het bedrijf.

“Hiermee verdwijnt het laatste stukje ‘Are you being served’ uit Den Haag”, zei cabaretier Sjaak Bral eerder. Ook Wieteke van Dort was verrast door het besluit. “Ik sprak graag met vrienden in de Bonneterie af. In het restaurant lekker taart eten en daarna winkelen.” “Er gaat een echte Haagse naam verdwijnen”, zei Wim de Bie. “Maar… ik ben er nooit binnen geweest.”

zie ook:  Het einde van Maison de Bonneterie in het Haagse centrum

Bonne 1

Bonne 2

 

Lange rijen in Gravenstraat Den Haag: grote H&M nu echt open

RTVWEST 05.11.2015 Lange rijen in de Haagse binnenstad woensdagavond en donderdagmorgen. Donderdag om 09.00 uur is de nieuwe H&M opengegaan. De Zweedse modereus zit in het pand waar tot vorig jaar Maison de Bonneterie zat, in de Gravenstraat.

Veel mensen wilden de eersten zijn, niet in de laatste plaats omdat H&M de nieuwe designercollectie presenteert, dit jaar van modehuis Balmain. Ook kregen de eerste 250 bezoekers een ‘goodiebag’. Niet iedereen had dat er voor over: die bleven thuis, achter de computer.

Rond tien uur donderdagmorgen lag de website van H&M plat: ‘We have a lot of visitors on the site right now. This is due to the high level of interest in our latest collection.’ Oftewel: we hebben veel bezoekers op de site, dat komt door de stormloop op de laatste collectie.
Dinsdagavond ging de H&M al even open voor genodigden. De vestiging in de Gravenstraat is een zogeheten ‘flagshipstore’, waar alle collecties te koop zijn. Dat betekent dat naast alle kleding er ook een grote home- en beautyafdeling is.
De één z’n dood…
Vorig jaar augustus sloot Maison de Bonneterie, na meer dan 125 jaar. Saillant detail is, dat De Bonneterie mede door H&M moest stoppen. Het sjieke modewarenhuis had last van de crisis, maar ook van prijsvechters als H&M.

LEES OOK:  Laatste keer Drie Dwaze Dagen bij Bijenkorf

Meer over dit onderwerp: H&M Bonneterie Flagshipstore BijenkorfGravenstraat

Nieuwe H&M ‘aanwinst voor Den Haag’

AD 04.11.2015 Ruim drie maanden werd er hard geklust en gewerkt, vandaag is het dan eindelijk zo ver. In de voormalige Bonneterie in de Gravenstraat openen de deuren van wat ze noemen Europa’s mooiste H&M. Ad Dekkers, directeur van Stichting Bureau Binnenstad en oud-bedrijfsleider van Maison De Bonneterie, is tevreden met het resultaat.

Ze hebben optimaal gebruik gemaakt van de ruimte, maar de historische elementen zijn niét verloren gegaan, aldus Oud-directeur van Maison De Bonneterie.

Zo’n vijfhonderd genodigden kregen dinsdagavond tijdens de VIP-opening al de kans een kijkje te nemen in de nieuwe flagshipstore van de  H&M. Onder het genot van champagne, hapjes en muziek maakten bekende Hagenaars, bloggers, BN’ers en journalisten kennis met het nieuwe pand én de bijbehorende mode-collecties.

Vandaag openen de deuren óók ein-de-lijk voor het grote publiek. Vanaf 9.00 uur is iedereen welkom de H&M-vestiging, waarvan menigeen zegt dat het ‘de allermooiste van Europa is.’

VIP’s spotten bij opening H&M in pand Bonneterie (fotoserie)

Den HaagFM 04.11.2015 De nieuwe flagship store van kledingwinkel H&M in het voormalige pand van de Bonneterie aan de Gravenstraat was dinsdag voor het eerst te bezoeken door een selecte groep genodigden en VIP’s.

Bij de VIP-opening op dinsdag kwamen onder meer Victoria Koblenko (grote foto), Renate Gerschtanowitz, Leontine Borsato, Achmed Akkabi, Fred van Leer en Kim Faanstra een kijkje nemen. De winkel heeft een oppervlakte van bijna 4.000 vierkante meter verdeeld over zes verdiepingen. De bekende Nederlanders kwamen vooral af op de exclusieve collectie van Balmain.

Volgens Susan Krau van de winkelketen is “het openen van een flagship winkel van internationale allure een droom die uitkomt. H&M heeft het monumentale pand omarmd en met respect voor de historische elementen verbouwd.” Het ‘gewone publiek’ is vanaf donderdag 10.00 uur welkom. …lees meer

Lange rij voor nieuwe H&M in Den Haag; vips bewonderen modezaak in oud pand Maison de Bonneterie

RTVWEST 03.11.2015 Drukte in de Gravenstraat in de Haagse binnenstad dinsdagavond. In het pand waar Maison de Bonneterie was gevestigd, mochten genodigden alvast een kijkje nemen in de nieuwe vestiging van H&M. Op 5 november opent het modewarenhuis de deuren voor klanten.

Presentatrice Leontine Borsato, model Kim Feenstra, acteur Achmed Akkabi, presentatrice Renate Verbaan en stylist Fred van Leer kwamen af op de vip-avond van de flagship store.

Onder meer de trappenhuizen, ballustrades, pilaren en sierlijsten kregen een opknapbeurt. Volgens de Zweedse modeketen is het één van de mooiste H&M-winkels wereldwijd ‘die de verwachtingen van de inwoners van Den Haag en alle bezoekers van de stad zal overtreffen’. Naast kleding is er ook een home- en beautyafdeling.

Maison de Bonneterie
In de zomer van 2014 sloot het chique Maison de Bonneterie de deuren in Den Haag. De winkel had te lijden onder de economische recessie.

Meer over dit onderwerp: H&M Kleding Winkel Den HaagGravenstraat

H&M in oud-Bonneteriepand Den Haag wordt geopend op 5 november

RTVWEST 07.10.2015 Nog even en er kan weer gewinkeld worden in het voormalige pand van Maison de Bonneterie aan de Gravenstraat in het centrum van Den Haag. Het Rijksmonument is na het vertrek van het Haagse instituut verbouwd. Op 5 november opent modewarenhuis H&M er de deuren.

H&M zegt een ‘spectaculaire flagshipwinkel‘ van het pand te hebben gemaakt. Het bedrijf wil ‘fun of fashion’ combineren met ‘de grandeur van weleer’. Naast kleding is er ook een home- en beautyafdeling.
LEES OOK: Het is begonnen: Koopjesjagers in de rij voor opening winkel Primark in Den Haag
Onder meer de trappenhuizen, ballustrades, pilaren en sierlijsten kregen een opknapbeurt. Volgens de Zweedse modeketen is het één van de mooiste H&M-winkels wereldwijd, ‘die de verwachtingen van de inwoners van Den Haag en alle bezoekers van de stad zal overtreffen!’
Maison de Bonneterie
Het chique Maison de Bonneterie had te lijden onder de economische recessie. Om een failissement voor te zijn, besloot het management te stoppen met de winkel. In de zomer van 2014 sloot de vestiging in Den Haag definitief de deuren.

Meer over dit onderwerp:

Den Haag H&M Mode Maison de BonneterieWinkelen Gravenstraat

Tijdelijke pop-upstore in pand Maison de Bonneterie

Den HaagFM 26.11.2014 Het Nederlandse modemerk Aaiko opent een tijdelijke pop-up store in het pand van Maison de Bonneterie aan de Gravenstraat.

Tot half januari kunnen mensen in de 900 vierkante meter grote winkel terecht voor kleding van het merk zelf, maar ook voor Turnover, Gaudi, Made by Mum, Silvian Heach, Geisha, Relish en Gisele. Verder zullen ook jassen van Goosecraft, accessoires van Fab, sieraden van Club Manhattan en cosmetica van Yentl te koop zijn. Alle merken hebben hun eigen corner waarin ze hun collectie aanbieden.

Maison de Bonneterie opende in 1913 in onze stad en sloot in augustus haar deuren. De winkel telt zes verdiepingen. Eerder werd al bekend dat H&M in het najaar in het statige gebouw een flagship store zal openen.  …lees meer

H&M flagship store in pand Maison de Bonneterie Den Haag, opening in najaar 2015

RTVWEST 01.10.2014  Het pand waar de Maison de Bonneterie was gevestigd in de Haagse binnenstad krijgt een nieuwe invulling: winkelketen H&M opent daar binnenkort een zogenoemde ‘flagship store’. Dat laat H&M woensdag weten.

In het najaar van 2015 opent het ‘vlaggenschip’, een soort hoofdvestiging van de keten, met exclusieve producten. De winkel krijgt naar eigen zeggen ‘een luxueuze inrichting in harmonie met de prachtige historische details’. Op het gebied van interieur en design zal de winkel ‘het allerbeste bieden aan het winkelend publiek.’

Ook de Amsterdamse vestiging van Maison de Bonneterie wordt een H&M. Maison de Bonneterie Onroerend Goed B.V. is blij met de nieuwe huurder. De beide winkels sloten hun deuren in februari van dit jaar, vanwege de recessie. Ze stonden sinds eind augustus te huur.  Lees verder

gerelateerde artikelen;

Monumentale winkel Maison de Bonneterie te huur

RTVWEST 11.09.2014 De winkel van Maison de Bonneterie in Den Haag staat sinds eind augustus te huur. Onbekend is of er al interesse in het pand is.

Het monumentale pand op de hoek van de Gravenstraat en het Buitenhof wordt verhuurd door het internationale vastgoedbedrijf CBRE in Amsterdam. Het pand van de Bonneterie aan het Rokin in Amsterdam staat ook te huur. Het Bonneteriegebouw in Den Haag is gebouwd in 1913 en heeft zes verdiepingen.

De directie van Maison de Bonneterie heeft alle zaken na meer dan 125 jaar gesloten wegens de recessie en de komst van zogenoemde prijsvechters. Eind augustus ging de zaak in Den Haag dicht na het houden van een opheffingsuitverkoop. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Pand Maison de Bonneterie te huur

Den HaagFM 11.09.2014 De winkel van Maison de Bonneterie staat sinds eind augustus te huur. Onbekend is of er al interesse in het pand is.

Het monumentale pand op de hoek van de Gravenstraat en het Buitenhof wordt verhuurd door het internationale vastgoedbedrijf CBRE in Amsterdam. Het winkelpand in Den Haag is gebouwd in 1913 en heeft zes verdiepingen.

De directie van Maison de Bonneterie heeft alle zaken na meer dan 125 jaar gesloten wegens de recessie en de concurrentie van prijsvechters. Eind augustus ging de zaak in Den Haag dicht na een opheffingsuitverkoop. …lees meer

Einde van een tijdperk: Laatste dag Bonneterie (fotoserie)

Den HaagFM 24.08.2014 De Haagse vestiging van Maison de Bonneterie heeft zondag voor het laatst de deuren geopend. Na meer dan 125 jaar is de winkel nu gesloten.

Door de recessie en de komst van prijsvechters ging het steeds slechter met de Bonneterie, om een faillissement voor te zijn besloot het management te stoppen. De afgelopen periode werd een grote opheffingsuitverkoop gehouden in de kledingwinkel aan de Gravenstraat. Zondag was de laatste dag dat klanten terecht konden in de winkel. Aan het eind van de dag moest de allerlaatste klant met lichte dwang het pand uit worden geholpen.

Ook in Amsterdam sluit de kledingzaak. De eigenaars van het monumentale pand in Den Haag gaan op zoek naar nieuwe huurders. …lees meer

Maison de Bonneterie in Den Haag voor het allerlaatst open

RTVWEST 24.08.2014  De Haagse vestiging van Maison de Bonneterie heeft zondag voor het laatst de deuren geopend. Na meer dan 125 jaar sluit de winkel. Door de recessie en de komst van prijsvechters ging het steeds slechter met de Bonneterie, om een faillisement voor te zijn besloot het management te stoppen. … Lees verder

Laatste dag De Bonneterie

Den HaagFM 24.08.2014 De Haagse vestiging van Maison de heeft zondag voor het laatst de deuren geopend. Na meer dan 125 jaar sluit de winkel.

Door de recessie en de komst van prijsvechters ging het steeds slechter met de Bonneterie, om een faillissement voor te zijn besloot het management te stoppen. De afgelopen periode is een grote opheffingsuitverkoop gehouden in de kledingwinkel aan de Gravenstraat. “Het is nog niet helemaal leeg, maar het gaat hard”, laat een woordvoerder weten. “Dus wie nog iets wil kopen, moet snel zijn.”

Ook in Amsterdam sluit de kledingzaak. De eigenaars van het monumentale pand gaan op zoek naar nieuwe huurders.  …lees meer

Laatste week voor Maison de Bonneterie

Den HaagFM 17.08.2014 Vaste klanten en andere geïnteresseerden kunnen nog een week terecht in Maison de Bonneterie in het centrum van de stad. Op maandag 25 augustus sluit de befaamde winkel haar deuren.

Het statige warenhuis aan de Gravestraat opende in 1913 haar deuren, maar gooide de handdoek in de ring omdat er te weinig klanten komen. De afgelopen maanden werd een grote leegverkoop gehouden met kortingen oplopend tot vijftig procent. Vijftig personeelsleden komen na komende week op straat te staan. …lees meer

Maison de Bonneterie in Den Haag sluit definitief op zondag 24 augustus haar deuren

RTVWEST 02.08.2014  De Haagse vestiging van Maison de Bonneterie gaat definitief dicht op zondag 24 augustus. Na meer dan 125 jaar sluit de kledingwinkel haar deuren, omdat het door de recessie niet langer verantwoord is de activiteiten voort te zetten. Eerder werd bekend dat met de sluiting 45 medewerkers hun baan verliezen. De eigenaars van het monumentale pand gaan op zoek naar nieuwe huurders.Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Sjaak Bral, Frits Huffnagel, Wieteke van Dort en Wim de Bie geraakt door sluiting Maison de Bonneterie

21.02.2014 ‘Hiermee verdwijnt het laatste stukje ‘Are you being served’ uit Den Haag.’ Met die vergelijking reageert de Haagse cabaretier Sjaak Brak op de sluiting van Maison de Bonneterie in Den Haag. Wie de Engelse serie kent, en dus waarschijnlijk de vorige eeuw al tv keek, ziet de mooie vergelijking van Bral. Lees verder

Hagenaars geschokt door sluiten Bonneterie

Den HaagFM 21.02.2014 Op social media wordt vooral met ongeloof gereageerd op het sluiten van Maison de Bonneterie. Het statige warenhuis aan de Gravestraat opende in 1913 haardeuren.

Ursula Doorduijn schrijft op Facebook: “Wat een verdrietig nieuws en een enorm gemis voor Den Haag.” Ook Andrew Van Esch laat zich in dergelijke bewoordingen uit. “Vreselijk dat de crisis nog steeds zo om zich heen slaat. The end of an era.” Akkie Okma vindt vooral de timing zuur. “Een instituut verdwijnt, en dat in de week dat Mark & Spencer opent.” Ernesto Braam heeft wel begrip voor het besluit. “Hadden we met z’n allen er maar meer moeten kopen.” …lees meer

Elsevier 21.02.2014 De winkels van Maison de Bonneterie in Amsterdam en Den Haag gaan na 125 jaar hun deuren sluiten. Door de aanhoudende recessie is het economisch niet langer verantwoord om de winkels open te houden.

Een woordvoerder van het familiebedrijf spreekt vrijdag van ‘een buitengewoon moeilijk besluit’ voor de directie en aandeelhouders van het bedrijf.

Maison de Bonneterie sluit na 125 jaar›

NRC 21.02.2014 De luxe warenhuisketen Maison de Bonneterie sluit zijn twee vestigingen in Amsterdam en Den Haag. Daarmee sluit het warenhuis na 125 jaar de deuren. De honderd medewerkers (70 fte’s) zijn hierover vanochtend geïnformeerd, laat het familiebedrijf weten. Zij raken allemaal dus hun baan kwijt. De bonden zijn uitgenodigd om te praten over een sociaal plan.

Maison De Bonneterie in Den Haag gaat dicht

RTVWEST 21.02.2014 Maison de Bonneterie gaat haar winkels in Den Haag en Amsterdam sluiten. Door de recessie is niet langer verantwoord de activiteiten voort te zetten, maakte het bedrijf vrijdag bekend. Maison de Bonneterie bestond 125 jaar en mocht zichzelf hofleverancier noemen.Lees verder

Maison de Bonneterie gaat sluiten

Den HaagFM 21.02.2014 Het beroemde Haagse warenhuis Maison de Bonneterie sluit na 101 jaar de deuren. De 45 medewerkers zijn hierover vrijdagochtend geïnformeerd, laat het familiebedrijf weten. De webwinkel en een aantal kleine verkooppunten in andere winkels zullen worden gesloten. “Uiteindelijk zal het merk Maison de Bonneterie na al die jaren verdwijnen”, licht een woordvoerder toe. Maison de Bonneterie was hofleverancier. …lees meer

2 Reacties op “Haagse Maison de Bonneterie sluit de deur op 25.08.2014

 1. VVD en Jihadisten!

  Van Aartsen, met zijn middeleeuwse analfabeten, is niet in staat de wetten van dit land te handhaven. ISIS-Hamas demonstraties, anti-Nederlandse demonstraties waarbij de ISIS en al die andere Al-Qaida vlaggen worden gedragen, worden door de deze verdwaasde politici als provocatie van Nederlanders gezien!!!

  VVD en PVDA politicus willen dat de moslims niet verstoord worden in de schilderswijk! De verdwaasde politici slaan daarmee zelf de bodem uit hun advies, maar zij zijn te verblind om dat in te zien. Door hun invloed op de media zijn deze dwazen gevaarlijker dan moslimfundamentalisten omdat zij onze samenleving van binnenuit ondergraven. Ze propageren dat de jihadisten met de ISIS en Hamas vlaggen in den Haag geprovoceerd zijn door de Nederlanders! terwijl grote steden met een treurige geschiedenis van anti-Nederlandse etnische geweld van Jihadisten. In Den Haag, in de wijken de oorspronkelijke bewoners zijn hier verdreven door de ISIS, Hamas aanhangers… Onder deze kabinet, pesterijen, berovingen en regelrechte intimidatie, bedreigingen en zware mishandeling gaan gewoon door. Terwijl dit met de politieke bedoeling gebeurt om de oorspronkelijke bevolking te verdrijven en te vervangen door huwelijksmigranten en zo de hele wijk te islamiseren, staan Nederlandse politici achter de ISIS en HAMAS.

  Voorts is er de structurele steun van de politieke partijen voor de politieke Islam die men kan kwalificeren als een vorm van collaboratie met deze 5e colonne. Die onder de dekmantel van een dialoog bezig is tijd te winnen om op het juiste moment hier moslimenclave’s te vestigen. 

  Deze kabinet heeft dus net als de vorige, de islamisering van Nederland voortgezet. Er komen alleen moslims binnen…Moslims moeten naar Nederland komen en iedereen moet een uitkering krijgen. Dank deze regering en een kabinet die geen beslissing durven te nemen tegen de ISIS aanhangers die in tijd van een paar jaar het toneel in ons land totaal hebben veranderd. Door de continue import van islamitische uitkeringstrekkers zullen binnen 5 jaar de sociale voorzieningen afgebroken worden tot het minimum om dat te bekostigen. Omdat deze kabinet dan nog steeds tekort zal komen is de volgende stap het confisqueren, het wettelijk afpakken, van uw eigendommen zoals spaargeld, pensioen en eigen woning.

  VVD steunt ook alle islamitische organisaties die in Nederland actief zijn en accepteert jaarlijks honderden imams die het Islamitische nationalisme aanwakkeren en versterken. Deze imams beschouwen zich als een soort attachee, de afgezanten van moslimlanden.
  Deze kabinet heeft de macht en invloed van moslimlanden nog verder versterkt!
  Nederland loopt in een grote gevaar met zoveel moslims. Dat moslimtuig gaat steeds verder. Nederlandse politici en politie is slappe hap. 

  VVD Programma en PVDA beleid!

  Het VVD-programma bestond voor 100% uit nog te breken verkiezingsbeloftes.
  Het VVD programma is zojuist 100% afgebroken, VVD heeft nu in de praktijk de PVDA programma!

  “Strengere regels voor de immigratie, criminaliteit en bijstand…” etc kunnen dus rechtstreeks de prullenbak in.

  —> “…de ongecontroleerde toestroom van kansarme en laagopgeleide migranten van de laatste decennia leidde tot grote problemen in de wijken, op scholen, op de arbeidsmarkt en op het vlak van criminaliteit. De aanhoudende toestroom van kansarme migranten moet daarom worden gestopt.” (VVD)

  Nu, VVD aan de macht, de immigratie uit moslimlanden is niet gestopt, VVD hout zich aan de regels van Lubbers, Kok en Balkenende.

  —> “…De VVD wil illegaliteit – en het in staat stellen tot illegaal verblijf – strafbaar stellen en is voorstander van een actief opsporing- en uitzettingsbeleid waarbij de prioriteit moet liggen bij illegale, criminele vreemdelingen.” (VVD)

  nu: explosief groeiende criminelen worden dus niet uitgezet, Illegalen worden ook niet teruggestuurd. Bovendien de illegalen en criminelen, zoals ISSIS en andere Al-Qaida organisaties controleren zelfs de stadsdelen van Den Haag, AmsterdamUtrecht en Rotterdam.

  —> “…Mensen die voor overlast zorgen of zich crimineel gedragen zijn niet welkom in Nederland. We willen alle mogelijkheden inzetten om dit soort personen terug te sturen naar het land van herkomst.” …Migranten die werkloos raken willen we stimuleren om terug te keren naar het land van herkomst. Bovendien moeten ze beperkte toegang krijgen tot sociale zekerheid.” (VVD)

  nu: onder deze kabinet, is er geen enkele crimineel teruggestuurd naar de herkomstland, geen enkele uitkering is afgekort.!

  —> ” Salafistische moskeeën die integratie actief tegenwerken, passen niet in de Nederlandse samenleving. Buitenlandse geestelijken van wie is aangetoond of een gegrond vermoeden bestaat dat zij zullen aanzetten tot non-acceptatie van de Nederlandse samenleving, worden niet langer toegelaten. Ook moskee-internaten die segregatie in de hand werken in plaats van integratie, worden door dit kabinet aangepakt.” (VVD)

  Nu, VVD aan de macht, Salafistische-jihadistische moskeeën zijn alleen toegenomen…Gemeenten steunen nog steeds Moskeeën, islamscholen en koran cursussen van de Jihadisten!

  De VVD volgt de CDA, PVDA, GL en D66 de immigratie/integratie beleid… ” kansarme migranten zijn explosief toegenomen, Strengere regels voor de bijstand etc kunnen rechtstreeks de prullenbak in.

  VVD samen met de PVDA is dus terug naar de tijden Balkenende. VVD is een partij van leugenaars geworden, met Rutte voorop. Kortom, de VVD is net zoals de rest van de gevestigde orde, niet meer serieus te nemen, wat ze ook opschrijven, of wat ze ook beloven.
  In welk land leeft Rutte?
  Aantasten van consumentenvertrouwen en koopkracht door lastenverzwaringen, belastingverhogingen en het afbreken van sociale voorzieningen en het volkomen negeren van de ingestorte woningmarkt mogen ook worden genoemd.
  Is het wachten alleen nog op de onvermijdelijke downgrade van Nederland door de financiële markten en het oplopen van de leenrente om voor Brusselse noodsteun in aanmerking te komen.
  Rutte gaat duidelijk onverminderd verder met liegen…Gedoogbeleid: Waarom spreekt geen enkele journalist deze vent aan op zijn onzin? Waarom onderneemt niemand activiteiten om deze vent af te zetten?
  Rutte is aan handen en voeten gebonden door de PvdA, die de ISIS,HAMAS, AL-QAIDA aanhangers beschermt. Daarom wordt het tijd voor een ander kabinet die luistert naar het volk en opkomt voor de Nederlanders, niet andersom!

  Het probleem is de politieke islam. Overal komen nog meer moslimscholen, moskeen en vreemde instellingen bij. Militanten rukken op… Wanneer politieke partijen de moslims vertellen dat er maar één manier is voor de juiste religie en daarna die religie per definitie opleggen voor hun dagelijks leven, dan is de islam omgevormd tot een instrument voor de creatie, het onderhoud en de uitbreiding van een dictatoriaal regime met de vernietiging van alle politiek andersdenkenden die geen moslim zijn en van alle niet-islamitisch zijn de minderheden. 

  Victor Leman.

 2. Pingback: Voormalige warenhuis Maison de Bonneterie wint monumentenprijs 2016 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s