Te Koop – Oude stadhuis Javastraat

Stadhuis Te Koop t.e.a.b.

Het stadhuis aan de Javastraat heeft een rijke geschiedenis. In de oude raadszaal trouwden veel leden van het Koninklijk Huis: in 1937 prinses Juliana en prins Bernhard en later ook nog prinses Magriet en mr. Pieter van Vollenhoven en prins Constantijn met Laurentien. Ook veel gewone Hagenaars gaven hun jawoord in het stadhuis.

Er waren ook veel verhitte debatten van de gemeenteraad, die er vergaderde van 1912 tot 1972. De laatste gebruiker van het monument was de International Club the Hague. Af en toe zijn er nog feestelijke ontvangsten. Het is niet bekend wat het Stadspaleis moet opbrengen.

Oude stadhuis Den Haag staat te koop

RTVWEST 12.07.2014 DEN HAAG – Het oude stadhuis van Den Haag staat te koop. Het monumentale ‘Stadspaleis’ uit de 19de eeuw biedt ruim 1300 vierkante meter aan kantoorruimte voor bedrijven die een bod willen doen. Lees verder

Oude stadhuis aan Javastraat tekoop (fotoserie)

Den HaagFM 13.07.2014 Het oude stadhuis aan de Javastraat staat te koop. Het monumentale Stadspaleis uit de 19de eeuw biedt ruim 1.300 vierkante meter aan kantoorruimte.

Het pand heeft een rijke geschiedenis. In de oude raadszaal trouwden veel leden van het Koninklijk Huis, zoals in 1937 prinses Juliana en prins Bernhard. Van 1912 tot 1972 vergaderde de gemeenteraad in het pand.

De laatste gebruiker van het monument was de International Club The Hague, maar dat ging een jaar geleden failliet. Af en toe zijn er nog feestelijke ontvangsten. Het is niet bekend wat het Stadspaleis moet opbrengen. …lees meer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s