Demonstratie 29.03.2014 tegen stopzetting bijdrage Ouderparticipatiecrèches

Handtekeningenactie 2e Kamer.

De kinderen kwamen samen met hun ouders naar Den Haag om leden van de Tweede Kamer de resultaten van een handtekeningenactie aan te bieden. Overigens ging het hierbij niet om handtekeningen, maar om verfafdrukken van kinderhanden. De deelnemende ouders snappen niet dat minister Lodewijk Asscher de bijdrage aan de participatiecrèches wil stoppen. Volgens hen is het juist stukken goedkoper om kinderen per toerbeurt door andere ouders te laten verzorgen dan bij een commerciële kinderopvang.

Sinds 2012 staat het voortbestaan van de ouderparticipatiecrèches op de tocht. Omdat de regels, geschreven voor de reguliere opvang, niet altijd even goed van toepassing lijken te zijn. Zoals bijvoorbeeld de opleidingseisen voor kinderopvang en de regel dat er een maximaal aantal verschillende mensen mag werken.

Kinder demonstratie in DenHaag

Den HaagFM 29.03.2014 Tientallen kinderen hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag voor ouders die om de beurt elkaars kinderen opvangen in zogenoemde ouderparticipatiecrèches.…lees meer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s