Peiling TNS NIPO 13.03.2014 – Haagse gemeenteraadsverkiezingen 19.03.2014

PVV gezakt naar 7 zetels

De PVV in Den Haag daalt flink in de jongste peiling voor de gemeenteraadsverkiezingen. Als er vandaag verkiezingen zouden worden gehouden, dan haalt de partij volgens TNS Nipo slechts zeven zetels. Dat is er één minder dan bij de verkiezingen in 2010.

De PvdA staat nu op 16,6 procent van de stemmen, met een minieme voorsprong op de PVV. Die zou 16,4 procent van de Hagenaars achter zich krijgen. Beide partijen zouden daarmee 7 of 8 van de 45 raadszetels winnen.

D66 zit de PVV en PvdA op de hielen met zes of zeven zetels. De PVV en VVD verliezen in vergelijking met de peilingen van januari allebei één zetel. CDA en GroenLinks verliezen ook allebei één zetel, zij zakten van drie naar twee.

De VVD zou van 14,6 procent (7 zetels) zakken naar 9,4 procent (4 of 5 zetels). Ook GroenLinks en CDA staan op verlies. De combinatie ChristenUnie-SGP zou de grootste christendemocratische fractie worden. Die partijen zitten nu niet in de Haagse raad. Richard de Mos, die uit de PVV stapte en solo verder ging, maakt kans op 3 zetels.

Deze tussenstand betekent dus een verlies voor de PvdA. Die haalde namelijk 10 zetels bij de vorige raadsverkiezingen in 2010, met 21 procent van de stemmen. Maar bij de vorige peiling, een maand geleden, was de PVV ruimschoots de grootste.

zie ook: Peiling TNS Nipo 11.02.2014 – Haagse gemeenteraadsverkiezingen 19.03.2014

zie ook: Peiling 26-01-2014 opkomst gemeenteraadsverkiezingen 19.03.2014 – Maurice de Hond

zie ook: Peiling 07.01.2014 uitslag 19.03.2014 Haagse gemeenteraadsverkiezing

D66 grijpt de macht in Randstad

AD 15.03.2014 D66 maakt zich op voor een grote zegetocht in de Randstad. De sociaal-liberale partij is hard op weg woensdag de grootste te worden in Utrecht, Amsterdam en Den Haag. Dit blijkt uit een nieuwe peiling van TNS NIPO, in opdracht van het AD.

Rotterdam is de enige van de vier grote steden waar de verwachtingen voor D66 minder hoog gespannen zijn. Toch boekt de partij ook daar winst. lees verder »

Lees ook

Mark Rutte: “VVD en PVV mogelijk samen in stadsbestuur”

Den HaagFM 15.03.2014 Premier Mark Rutte acht het “denkbaar” dat zijn VVD gaat samenwerken met de PVV in Den Haag. Rutte zei dat vrijdag in zijn wekelijks televisiegesprek bij de NOS.

Rutte zei dat hij niet staat te trappelen om ooit weer samen te werken met de PVV, maar dat hij samenwerking met geen enkele partij uitsluit. “Als democraat kies ik er absoluut voor om geen partijen uit te sluiten.” Mocht het zo ver komen dan zal er volgens Rutte wel gepraat moeten worden over uitspraken als die Wilders woensdag deed, toen hij zei dat Den Haag wat hem betreft een stad wordt “met minder lasten en als het even kan wat minder Marokkanen”.

Volgens de laatste peilingen zijn er in Den Haag drie partijen die kans maken de grootste partij te worden; PvdA, PVV en D66. De VVD zou volgens de peiling twee of drie zetels verliezen in de gemeenteraad. …lees meer

Rutte: ‘Samenwerking met Geert Wilders denkbaar’

Trouw 14.03.2014 Premier Mark Rutte acht het ‘denkbaar’ dat zijn VVD gaat samenwerken met de PVV in Den Haag en Almere, de enige steden waar de PVV mee doet aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ook een samenwerking met de PVV in de landelijke politiek blijft mogelijk. Rutte zei dat in zijn wekelijks televisiegesprek bij de NOS.

PvdA en D66 denken beide nummer 1 te kunnen worden in Den Haag

RTVWEST 14.03.2014 De PvdA en D66 gaan er de komende dagen ‘alles aan doen’ om ervoor te zorgen dat ze de grootste partij worden in Den Haag.

Uit de meeste recente peiling van TNS Nipo, blijkt dat er sprake is van een nek-aan-nekrace tussen drie partijen. Een maand geleden lag de PVV met 20,7 procent van de stemmen nog ver voor. Maar de PvdA en D66 lopen in en als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, zou de PVV nog kunnen rekenen op 16,4 procent van de stemmen. De PvdA zou 16,6 procent krijgen en D66 14,4 procent. Onder kiezers die zeggen ‘zeker te gaan stemmen’ is D66 dan weer de grootste. PvdA en D66 sluiten een samenwerking in een volgend college met de PVV absoluut uit. De recente uitspraken van Geert Wilders versterken die partij in hun idee dat dit onmogelijk is. Dander: ‘Een ding is zeker: wij gaan niet met PVV in zee. De uitspraken van Wilders zijn ronduit misselijkmakend. Hele groepen worden weggezet. Wij willen juist kijken naar de kracht van mensen en investeren in mensen.’ . Lees verder

Gerelateerde artikelen;

NEK-AAN-NEKRACE BIJ HAAGSE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

BB 13.03.2014 Drie partijen kunnen volgende week de grootste worden bij de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag. De race is ,,een driestrijd” geworden tussen PvdA, PVV en D66. ,,Maar meer dan een kwart weet nog niet waar ze op gaan stemmen, dat is heel veel”, zeggen onderzoekers van TNS Nipo. Ze presenteerden donderdag hun derde en laatste peiling in de hofstad.

Minieme voorsprong
De PvdA staat nu op 16,6 procent van de stemmen, met een minieme voorsprong op de PVV. Die zou 16,4 procent van de Hagenaars achter zich krijgen. Beide partijen zouden daarmee 7 of 8 van de 45 raadszetels winnen. D66 ,,zit op het vinkentouw” met 14,4 procent (6 of 7 zetels). De VVD zou van 14,6 procent (7 zetels) zakken naar 9,4 procent (4 of 5 zetels). Ook GroenLinks en CDA staan op verlies. De combinatie ChristenUnie-SGP zou de grootste christendemocratische fractie worden. Die partijen zitten nu niet in de Haagse raad. Richard de Mos, die uit de PVV stapte en solo verder ging, maakt kans op 3 zetels.

GERELATEERDE ARTIKELEN;

‘PVV klaar voor stadsbestuur in Den Haag’

RTVWEST 12.03.2014  VideoDEN HAAG – De PVV in Den Haag is klaar voor deelname aan een volgend college van burgemeester en wethouders. Dat zeiden partijleider Geert Wilders en de Haagse lijsttrekker Léon de Jong woensdag tijdens een bezoek aan de markt  in Loosduinen…. Lees verder

Peiling: Verkiezingen Den Haag nek-aan-nek-race PVV en PvdA

RTVWEST 13.03.2014 DEN HAAG – De PVV en de PvdA gaan aan kop in de peilingen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag, met allebei 7 of 8 zetels. Een kleine week voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft TNS Nipo in opdracht van de gemeente Den …Lees verder

Acht op tien Hagenaars weet in welke maand de verkiezingen zijn

RTVWEST 13.03.2014 DEN HAAG – Acht op de tien Hagenaars weet inmiddels in welke maand de gemeenteraadsverkiezingen zijn. Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo. Lees verder

Peiling: Meer dan helft Hagenaars gaat stemmen

RTVWEST 13.03.2014 DEN HAAG – Op dit moment geeft 56 procent van Hagenaars aan te gaan stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. Dat blijkt uit een peiling van TNS Nipo. Lees verder

PVV en PvdA gelijk in peiling gemeenteraadsverkiezingen

Den HaagFM 13.03.2014 De gemeenteraadsverkiezingen worden een nek-aan-nek-race tussen de PVV en de PvdA. Allebei de partijen krijgen in de nieuwste peiling van TNS Nipo zeven of acht zetels in de raad.…lees meer

3 partijen strijden om winst

Telegraaf 13.03.2014 Drie partijen kunnen volgende week de grootste worden bij de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag. De race is „een driestrijd“ geworden tussen PvdA, PVV en D66. „Maar meer dan een kwart weet nog niet waar ze op gaan stemmen, dat is heel veel”, zeggen onderzoekers van TNS Nipo. Ze presenteerden donderdag hun derde en laatste peiling in de hofstad.

Haagse PVV daalt in peilingVideo

Telegraaf 13.03.2014 De PVV in Den Haag daalt flink in de jongste peiling voor de gemeenteraadsverkiezingen. Als er vandaag verkiezingen zouden worden gehouden, dan haalt de partij volgens TNS Nipo slechts zeven zetels. Dat is er één minder dan bij de verkiezingen in 2010.

Gerelateerde artikelen;

13-03: Haagse PVV en PvdA nek aan nek

06-03: Weer rel rond wethouder

01-03: Samsom zet zich af

28-02: ‘Van Doorn bezocht homobars’

27-02: COC woest op ex-PVV’er

21-02: Na Turkse nu Haagse postah

Advertenties

3 Reacties op “Peiling TNS NIPO 13.03.2014 – Haagse gemeenteraadsverkiezingen 19.03.2014

  1. Pingback: Peiling Maurice de Hond 16.03.2014 uitslag gemeenteraadsverkiezingen 19.03.2014 – PvdA drama | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: Peiling Maurice de Hond 16.03.2014 uitslag gemeenteraadsverkiezingen 19.03.2014 – PvdA drama « Debat in de Digitale Hofstad

  3. Pingback: De nieuw Haagse Coalitie na 19.03.2014 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s