De laatste rel om wethouder Henk Kool PvdA

Al vast tot ziens !!! Ik kom na 19.03.2014 niet terug !!!!

Al vast tot ziens !!! Ik kom na 19.03.2014 niet terug !!!!

Weer een rel met Henkie !!!!

De Haagse PvdA-wethouder Henk Kool (Economie en Armoede) is opnieuw in opspraak geraakt nu blijkt dat hij ruim twee ton belastinggeld spendeert aan een forensisch innovatiecentrum in Kaapstad.

Uit een document blijkt dat het gaat om een promotiepaviljoen dat in de Zuid-Afrikaanse metropool moet dienen als een ’etalage’ voor bedrijven uit Den Haag en Nederland op het gebied van internationale veiligheid.

Aan het plan werken onder andere het Nederlands Forensisch Instituut en het ministerie van Buitenlandse Zaken mee.

Lokale politieke partijen spreken er schande van dat de PvdA’er voor de zoveelste keer met belastinggeld strooit aan de andere kant van de wereld.

Kool lag onlangs al onder vuur nadat De Telegraaf had onthuld dat hij een enorm bedrag heeft uitgegeven aan buitenlandse reizen.
Verder kreeg de sociaaldemocraat, tevens wethouder van het armste stadsdeel van Nederland, een politieke dreun omdat hij uit het armoedepotje subsidie uitdeelde aan de organisatie van een lezing waarvan hij zelf bestuurslid is.

Idioot plan:
De nieuwe avonturen van de ’wethouder van Buitenlandse Zaken’ vallen dan ook niet in de smaak bij de volksvertegenwoordigers. „Een idioot plan. We kunnen het geld beter besteden in de vele etalages die op dit moment leegstaan in onze stad”, foetert fractievoorzitter Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij.

De lokale politicus stelt dat er wel meer geld onder de noemer ’The Hague Security Delta’ naar vreemde bestemmingen gaat. „Het is een soort financiële Bermudadriehoek.”

Ook SP-raadslid Ingrid Gyömörei begrijpt niet hoe het stadhuis erbij komt om belastinggeld te investeren in een showroom aan de andere kant van de wereld. „Volkomen onzinnig. Ik eis opheldering.”

zie ook: Een nieuwe rel om wethouder Henk Kool PvdA

zie ook: Stil nu maar, het sop is de kool niet waard.

zie ook: Stapt Wethouder Henk Kool PvdA op ???

zie ook: Haagse Viespeuk trofee 2010 gaat naar ….. Henk Kool !!!

zie ook: Haagse Henk Kool PvdA is boos

zie ook: Rode Henkie speelt voor Sinterklaas

Weer rel rond wethouder

Telegraaf 06.03.3014 De Haagse PvdA-wethouder Henk Kool (Economie en Armoede) is opnieuw in opspraak geraakt nu blijkt dat hij ruim twee ton belastinggeld spendeert aan een forensisch innovatiecentrum in Kaapstad.

Uit een document blijkt dat het gaat om een promotiepaviljoen dat in de Zuid-Afrikaanse metropool moet dienen als een ’etalage’ voor bedrijven uit Den Haag en Nederland op het gebied van internationale veiligheid. Aan het plan werken onder andere het Nederlands Forensisch Instituut en het ministerie van Buitenlandse Zaken mee.

Gerelateerde artikelen

21-02: ‘Chinese Kool’: geen excuses

20-02: PVV wil spoeddebat over Kool

20-02: ‘Wat moet een wethouder in het buitenland?’

18-10: Rode regenten vullen zakken

18-10: Wethouder smeet met geld

17-10: Excuses Haagse wethouder

17-10: Spoeddebat royale wethouder

17-10: ‘Vriendjes-politiek wethouder’

17-10: Subsidie naar eigen stichting

Haags geld naar forensisch innovatiecentrum in Zuid Afrika

Den HaagFM 06.03.2014 De Haagse PvdA-wethouder Henk Kool ligt opnieuw onder vuur nu blijkt dat de gemeente ruim 200.000 euro uitgeeft aan een forensisch innovatiecentrum in Kaapstad (Zuid-Afrika).

Het promotiepaviljoen in Kaapstad moet een ‘etalage’ worden voor Haagse en Nederlandse bedrijven op het gebied van internationale veiligheid. Burgemeester Jozias van Aartsen ontving vorig jaar nog een Zuid-Afrikaanse delegatie. Het Nederlands Forensisch Instituut, The Hague Security Delta en het ministerie van Buitenlandse Zaken werken ook mee aan het project. …lees meer

4 Reacties op “De laatste rel om wethouder Henk Kool PvdA

  1. Pingback: Tot ziens Henk Kool PvdA en Marnix Norder PvdA | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: De allerlaatste rel om wethouder Henk Kool PvdA | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  3. Pingback: De nasleep met ex-wethouder Henk Kool PvdA en het World Forum | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s