Een nieuwe rel om wethouder Henk Kool PvdA

Nieuwe rel.

En weer was er wat te doen over de uitgavens van wethouder Henk Kool PvdA. 

De wethouder van Economie en Armoede zou 100.000 euro hebben uitgegeven aan reizen naar China.”We hebben geen wethouder van Buitenlandse Zaken nodig. Het is volstrekt onduidelijk wat het leegeten van diverse minibarren in Chinese hotels heeft bijgedragen aan het bestuur van onze stad”, zegt PVV-fractievoorzitter Machiel de Graaf.

De ‘handelsmissies’ van de Haagse wethouder Henk Kool (PvdA) blijken de belastingbetaler veel meer te hebben gekost dan gesuggereerd: niet 100.000 euro maar het twee- tot drievoudige van dit bedrag. J.H.Posthumus uit Veghel is verbijsterd. “Waarom moet een PvdA-wethouder uit Den Haag naar New Delhi, Shanghai, Brussel en andere plaatsen in het buitenland?”

“Waarom” vraag je je af? Wat is het nut hiervan als je in je eigen stad de boel nog steeds niet op orde hebt?

Blijkbaar hebben ze in Den Haag de boel zo goed op orde dat men tijd en geld over heeft, dat geld is uiteraard ons belastinggeld.

Vreemd dat een partij als de PvdA verworden is tot een instituut waar de grootste graaiers zich blijkbaar kiplekker voelen onder het mom dat men er voor het volk is. Leugens, bedrog, sinterklaas spelen, nivelleren, dus toch de partij van de Armoede, behalve voor zichzelf.”

Volgens Kool zijn de dienstreizen juist heel goed voor de stad. Daardoor zijn 62 Chinese bedrijven naar de Haagse regio gehaald. Deze zouden goed zijn voor een totale toegevoegde waarde tussen de 29 en 41 miljoen euro per jaar. Ook wijst Kool op vier ‘China-gerelateerde’ congressen in de stad die ongeveer duizend bezoekers trokken en zo’n 3,4 miljoen euro aan bestedingen in de lokale economie met zich mee zouden hebben gebracht.

Gerelateerde artikelen;

20-02: PVV wil spoeddebat over Kool

18-10: Rode regenten vullen zakken

18-10: Wethouder smeet met geld

17-10: Excuses Haagse wethouder

17-10: Spoeddebat royale wethouder

17-10: ‘Vriendjes-politiek wethouder’

17-10: Subsidie naar eigen stichting

zie ook: Stil nu maar, het sop is de kool niet waard.

zie ook: Stapt Wethouder Henk Kool PvdA op ???

zie ook: Haagse Viespeuk trofee 2010 gaat naar ….. Henk Kool !!!

zie ook: Haagse Henk Kool PvdA is boos

zie ook: Rode Henkie speelt voor Sinterklaas

‘Chinese Kool’: geen excuses

Telegraaf 21.02.2014  De reislustige PvdA-wethouder Henk Kool (Economie en Armoede) vindt het niet nodig om excuses te maken aan de Hagenaars voor het fortuin dat hij heeft gespendeerd aan meer dan vijftig buitenlandse ’handelsmissies’. De vele tripjes naar China waren volgens de sociaaldemocraat ’nodig omdat het anders geen zin heeft’.

Gerelateerde artikelen;

20-02: PVV wil spoeddebat over Kool

18-10: Rode regenten vullen zakken

18-10: Wethouder smeet met geld

17-10: Excuses Haagse wethouder

17-10: Spoeddebat royale wethouder

17-10: ‘Vriendjes-politiek wethouder’

17-10: Subsidie naar eigen stichting

PVV eist uitleg van wethoude rKool over reizen naar China

Den HaagFM 20.02.2014 De PVV in Den Haag eist donderdagavond in een spoeddebat van wethouder Henk Kool tekst en uitleg over zijn handelsmissies naar China. De wethouder van Economie en Armoede zou 100.000 euro hebben uitgegeven aan reizen naar China. “We hebben geen wethouder van Buitenlandse Zaken nodig. Het is volstrekt onduidelijk wat het leegeten van diverse minibarren in Chinese hotels heeft bijgedragen aan het bestuur van onze stad”, aldus PVV-fractiecoorzitter Machiel de Graaf in de Telegraaf. …lees meer

PVV wil spoeddebat over Kool

Telegraaf 20.02.2014 De Haagse PVV eist vanavond nog tekst en uitleg van PvdA-wethouder Henk Kool (Economie en Armoede) over zijn peperdure buitenlandse reizen. Het is nog niet duidelijk of er voldoende steun is voor een spoeddebat.

“We hebben geen wethouder van Buitenlandse Zaken nodig. Het is volstrekt onduidelijk wat het leegeten van diverse minibarren in Chinese hotels heeft bijgedragen aan het bestuur van onze stad”, zegt PVV-fractiecoorzitter Machiel de Graaf. “Reiskosten moeten volledig worden weergegeven, zonder dat daar een WOB-verzoek voor nodig is.”

Gerelateerde artikelen;

20-02: ‘Wat moet een wethouder in het buitenland?’

20-02: Peperdure reishobby PvdA-wethouder

‘Wat moet een wethouder in het buitenland?’

Telegraaf 20.02.2014 De ‘handelsmissies’ van de Haagse wethouder Henk Kool (PvdA) blijken de belastingbetaler veel meer te hebben gekost dan gesuggereerd: niet 100.000 euro maar het twee- tot drievoudige van dit bedrag. J.H.Posthumus uit Veghel is verbijsterd. “Waarom moet een PvdA-wethouder uit Den Haag naar New Delhi, Shanghai, Brussel en andere plaatsen in het buitenland?”

Peperdure reishobby PvdA-wethouder

Telegraaf 20.02.2014 De vele buitenlandse reizen van PvdA-wethouder Henk Kool (Economie en Armoede) hebben de Haagse belastingbetaler veel meer gekost dan aan de gemeenteraad is voorgehouden. Het stadhuis heeft in de reisverslagen slechts een fractie van de daadwerkelijke kosten opgevoerd.

4 Reacties op “Een nieuwe rel om wethouder Henk Kool PvdA

  1. Pingback: De laatste rel om wethouder Henk Kool PvdA | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: Tot ziens Henk Kool PvdA en Marnix Norder PvdA | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  3. Pingback: De allerlaatste rel om wethouder Henk Kool PvdA | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  4. Pingback: De nasleep met ex-wethouder Henk Kool PvdA en het World Forum | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s