Gedonder bij de Partij van de Eenheid

Moslimpartij verslijt in twee jaar tien bestuursleden

AD 23.12.2015 De islamitische Partij van de Eenheid is een duiventil. Alleen al de afgelopen twee jaar versleet de Haagse partij tien bestuursleden. Controverse is een constante.

Ik had geen zin om die meneer te betalen, hij heeft ons zwartgemaakt, aldus Abdoe Khoulani (Partij van de Eenheid).

Sinds de start van de moslimpartij, eind 2009, vertrokken er al 14 bestuursleden, van wie tien in de laatste twee jaar. De stoelendans ging niet zelden gepaard met ruzies en verdachtmakingen, vooral over geldzaken. Zo claimt een vorig jaar vertrokken bestuurslid dat partijleider Khoulani hem nog altijd 7000 euro verschuldigd is voor gemaakte kosten. Een medebestuurslid uit die tijd bevestigt dat.

Een jaar eerder dwong de rechter de partij zo’n 10.000 euro uit te betalen aan een ontslagen medewerker. Dat geld heeft de man nooit (volledig) ontvangen, omdat de beheerstichting van de Partij van de Eenheid bankroet ging. Wel richtte de partijleider ondertussen een nieuwe stichting op. Dubieus, oordeelde de curator die het faillissement afhandelde.

Khoulani benadrukt dat hij nooit geld van de ene naar de andere stichting heeft overgemaakt. ,,Maar ik geef eerlijk toe dat ik geen zin had om die meneer te betalen. Hij heeft ons ten onrechte compleet zwartgemaakt.” Ook de claim van 7000 euro verwijst Khoulani naar het rijk der fabelen.

Drugshandel
De controverses blijven niet beperkt tot bestuursaffaires. De volksvertegenwoordigers zelf kwamen ook in opspraak. Tweede man – en ex-PVV’er – Arnoud van Doorn werd veroordeeld voor drugshandel, partijleider Khoulani wekte vorig jaar afschuw toen hij steun uitsprak voor terreurorganisatie ISIS. Na een burn-out van bijna een jaar noemt de politicus dat nu ‘absoluut een misser’, al weerhoudt het hem niet van nieuwe gewaagde stellingen.

Zo verdedigt hij ferm het salafisme, de ultra-orthodoxe stroming in de islam. Dit terwijl de roep om een verbod juist steeds luider klinkt. Wel vindt hij dat het afgelopen moet zijn met de vele bestuurswissels: ,,Het bestuur dat er nu zit, moet echt twee jaar blijven. Dat hebben we afgesproken.” De interne strubbelingen zouden te wijten zijn aan de moslimgemeenschap: ,,Dat is de moeilijkste gemeenschap om iets mee te beginnen. Het wantrouwen is groot, de verwachtingspatronen zijn niet reëel. We hadden ook bestuursleden die op geld uit waren.”

Omstreden ex-PVV’er Arnoud van Doorn terug in Haagse raad voor islamitische Partij van de Eenheid

RTVWEST 15.10.2014 De omstreden politicus Arnoud van Doorn keert ‘op korte termijn’ terug in de Haagse gemeenteraad. Fractievoorzitter Abdoe Khoulani van de islamitische Partij van de Eenheid doet ‘wegens persoonlijke omstandigheden’ een stap terug.

Het gaat om een tijdelijke vervanging. Khoulani lijdt aan ‘burn out-klachten’, zo vertelt hij aan Omroep West. De oorzaak van zijn gezondheidsklachten zijn zowel privé als politiek van aard. Afgelopen zomer lag Khoulani zwaar onder vuur, vanwege zijn steunbetuiging voor terreurgroepering IS. Later bood hij daar zijn excuses voor aan.

Opmerkelijke carrière

De politieke carrière van Arnoud van Doorn kent een opmerkelijk verloop. Eerst zat hij voor de PVV in de Haagse gemeenteraad. Die partij staat bekend om haar uitgesproken negatieve houding tegenover de Islam. Zijn bekering tot moslim en zijn overstap naar de PvdE, een partij op islamitische grondslag, werd dan ook met verbazing ontvangen.

Verder is Van Doorn het onderwerp geweest van een rechtszaak. Hij moest zich voor de rechter verantwoorden voor het lekken van geheime raadsstukken, drugshandel en wapenbezit. Arnoud van Doorn werd toen veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur en 1.000 euro boete. Van Doorn is in beroep gegaan. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Ex-PVV’er Arnoud van Doorn terug in gemeenteraad

Den HaagFM 15.10.2014 De omstreden politicus Arnoud van Doorn (links op de foto) keert “op korte termijn” terug in de gemeenteraad. Fractievoorzitter Abdoe Khoulani (rechts op de foto) van de Partij van de Eenheid doet “wegens persoonlijke omstandigheden” een stap terug.

Dat meldt oud-PVV’er Van Doorn op Twitter. Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen stond Van Doorn op plek 2 van de Partij van de Eenheid, maar zelf sprak hij altijd over een duo-lijstrekkerschap. De islamitische partij wist slechts één zetel te behalen, en dus keerde Van Doorn niet terug in de raad. …lees meer

Omstreden Haags raadslid wenst een tsunami over Israël

Trouw 15.07.2014 Het omstreden Haagse raadslid Abdoe Khoulani hoopt dat de ‘zionistische nederzetting’ Israël ‘liever vandaag dan morgen getroffen wordt door een tsunami van Allah’. Dat schrijft hij op zijn Facebookpagina. Israël-stichter David Ben Goerion mag wat hem betreft ‘branden in de hel’.

Vorige maand betuigde de politicus van de islamitische Partij van de Eenheid al steun aan de terreurgroep Isis. ‘Op naar Bagdad om het schorem aldaar aan te pakken’, schreef hij op Facebook. Het Openbaar Ministerie besloot toen om te onderzoeken of zijn steunverklaring strafbaar is.

Inmiddels richt hij zijn pijlen ook op collega-raadsleden. Zijn tegenstrever Hasan Kucuk noemt hij een ‘rafidi’, een heiden die willens en wetens de islam verwerpt. Volgens Khoulani is de IslamDemocraten, waarvan Kucuk fractievoorzitter is, een ‘rafawidpartij’ (‘rawafid’ is een synoniem voor ‘rafidi’). Kucuk is een ‘opperrafidi’.

‘Afschuwelijke tokkiedemocraten’
Op zijn Facebookpagina vertelt Khoulani verder dat hij zich heeft gestoord aan de ophef over het Bredase PvdA-raadslid Jamal Nouhi. Die werd vorige week uit de fractie gezet nadat hij homoseksuelen had vergeleken met pedoseksuelen. ‘Hypocriete bagger’, beschrijft Khoulani de PvdA-maatregel. ‘We moeten allemaal maar wereldwijd vinden dat homoseksualiteit een geaccepteerde levensstijl is. Zogenaamde democratie heet dit, van die afschuwelijke tokkiedemocraten.’

VERWANT NIEUWS;

MEER OVER;

Partij van de Eenheid boycot mediavideo

 

Den HaagFM 15.07.2014 De Partij van de Eenheid (PvdE) heeft een mediaboycot van zes maanden afgekondigd. Spreekbuis Arnoud van Doorn praat alleen nog met bevriende media, omdat de andere zijn islamitische partij “continu stigmatiseren en de moslimgemeenschap criminaliseren”.

De media zouden volgens Van Doorn de PvdE stelselmatig zwart maken en uitspraken van partijleden opzettelijk verdraaien. “De media zijn doelbewust bezig om moslims en de islam in negatieve zin neer te zetten en daarmee bij te dragen aan polarisatie in de samenleving. Deze wijze van journalistiek bedrijven zet bevolkingsgroepen tegen elkaar op en vergroot de kloof tussen moslims en niet-moslims. De PvdE wil juist bruggen wil bouwen en de dialoog aangaan”, aldus het persbericht. …lees meer

Partij van de Eenheid boycot media, praat alleen nog met vrienden

RTVWEST 14.07.2014 De Haagse Partij van de Eenheid (PvdE) heeft een mediaboycot van zes maanden afgekondigd. Spreekbuis Arnoud van Doorn praat alleen nog met bevriende media, omdat de andere zijn islamitische partij ‘continu stigmatiseren en de moslimgemeenschap criminaliseren’…. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Fraude.

Yilmaz zou doodsbedreigingen hebben gekregen van een Albanese man. “Hij zei dat ik moest ophouden om de heer Khoulani zwart te maken. Hij zei letterlijk dat Albanezen niet slaan maar schieten”, vertelt hij op Demet TV. Volgens de man komen de bedreigen indirect van fractievoorzitter Khoulani.

Maandag bleek dat Yilmaz aangifte had gedaan tegen de lijsttrekker van de Partij van de Eenheid.

Hoofdrolspeler in de rel is voormalig medewerker en partijsecretaris Muhammet Yilmaz. Volgens hem is de eenheid ver te zoeken binnen de orthodox islamitische politieke partij.

Hij kreeg naar eigen zeggen bonje met fractievoorzitter Abdoe Khoulani over diens aanwezigheid bij de gemeenteraadsvergaderingen of beter gezegd de vele malen dat de volksvertegenwoordiger niet zijn gezicht liet zien op het stadhuis. „In de wandelgangen noemen ze hem zelfs al het vakantiemannetje”, vertelt Yilmaz, in het dagelijks leven werkzaam als imam. „Tijdens een vakantie heeft hij me zonder het te laten weten geschrapt als medewerker en uit het partijbestuur gegooid. Alleen maar omdat ik hem op de vingers heb getikt.”

Felle strijd tussen bestuurders Haagse moslimpartij

Trouw 19.02.2014 Het rommelt binnen de Partij van de Eenheid, een van de twee lokale islamitische partijen in Den Haag. Secretaris en beleidsmedeweker Muhammet Yilmaz is naar eigen zeggen buitengewerkt door de fractievoorzitter.

Volgens Yilmaz liet fractievoorzitter Abdoe Khoulani hem twee jaar geleden schrappen uit het bestuur nadat hij opmerkingen had gemaakt over Khoulani’s regelmatige afwezigheid bij vergaderingen. Khoulani benadrukt dat het ontslag en het uitschrijven van Yilmaz wel volgens het boekje is gegaan. Het kleine bestuur zou met meerderheid van stemmen hebben besloten dat de secretaris zijn biezen moest pakken.

OM in beroep tegen fractiegenoot
Een ander Haags raadslid van de Partij van de Eenheid, Arnoud van Doorn, werd vorige week veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur en een boete van 1000 euro. De rechtbank achtte het bewezen dat hij tussen juli en oktober 2012 meermaals wiet verkocht aan jongeren.

Ook kreeg Van Doorn een veroordeling voor een alarmpistool dat hij onder zijn bed had liggen en voor het openbaar maken van een vertrouwelijk document. Hij werd namelijk beticht van een lek.

Het OM gaat in beroep, omdat het de uitspraak te licht vindt. De politicus werd vorig jaar landelijk bekend toen hij bekendmaakte dat hij zich had bekeerd tot de islam. Eerder was hij raadslid voor de PVV.

Abdoe Khoulani overweegt aangifte te doen tegen Yilmaz

Den HaagFM 18.02.2014 Abdoe Khoulani overweegt aangifte te doen tegen zijn voormalige partijgenoot Muhammet Yilmaz. De fractievoorzitter van d…lees meer

Doodsbedreigingen tegen oud PvdE’er na aangifte fraude

Den HaagFM 18.02.2014 Imam Muhammet Yilmaz, een van de oprichters van de Partij van de Eenheid, zegt ‘indirect’ met de dood te zij…lees meer

Aangifte tegen Partij van de Eenheid voor fraude

Den HaagFM 18.02.2014 Een voormalige medewerker van de Partij van de Eenheid in Den Haag heeft aangifte gedaan tegen lijsttrekker Abdoe Khoula…lees meer

Heibel binnen moslimpartij

Telegraaf 18.02.2014 Er woedt een felle strijd binnen de islamitische Partij van de Eenheid (PvdE) in Den Haag. Een van de oprichters is uit het bestuur gegooid en heeft aangifte gedaan na doodsbedreigingen.

Hoofdrolspeler in de rel is voormalig medewerker en partijsecretaris Muhammet Yilmaz. Volgens hem is de eenheid ver te zoeken binnen de orthodox islamitische politieke partij.

Gerelateerde artikelen

31-01: Zaak ex-PVV’er om drugs

30-01: RvS verbiedt ‘EenHeid Partij’

24-01: Van Doorn voor het hekje

23-01: Islamitische partij trekt terug

Aangifte tegen Partij van de Eenheid voor fraude

Den HaagFM 17.02.2014 Een voormalige medewerker van de Partij van de Eenheid in Den Haag heeft aangifte gedaan tegen lijsttrekker Abdoe Khoulani van die partij.

Muhammet Yilmaz was medeoprichter van de islamitische partij en fractievertegenwoordiger in de Haagse gemeenteraad. Nu beschuldigt hij Khoulani van fraude, valsheid in geschrifte en diefstal. Ook zou Yilmaz indirect bedreigd zijn door de lijsttrekker, laat deze weten aan Demet TV. …lees meer

Advertenties

Een Reactie op “Gedonder bij de Partij van de Eenheid

  1. Pingback: Zes maanden cel voor Arnoud van Doorn Partij van de Eenheid | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s