01.02.2014 World Hijab Day Haagse Grote Markt.

World Hijab Day Haagse Grote Markt.

Drie Haagse moslima’s deelden zaterdagmiddag op de Grote Markt hoofddoeken uit. Hiermee hopen ze tijdens de wereldwijde actiedag World Hijab Day meer respect te krijgen voor vrouwen die hoofddoeken dragen.

Een groep moslimvrouwen uit Den Haag is een project gestart waarbij andere niet-moslim vrouwen zelf even het dragen van een hoofddoek, de ‘hajib’, kunnen uitproberen.

Het initiatief voor het hoofddoek passen komt van de Haagse Rezlin Ebnoulfakir. ‘We willen in gesprek gaan met vrouwen op straat om als geboren islamitische Hagenezen toenadering te zoeken en begrip voor de hoofddoek creëren.’ Als een hoofddoekje bevalt dan mag de deelnemer hem mee naar huis nemen. Rizlen Ebnoulfakir voelt zich vaak niet zo gerespecteerd als de Nederlandse vrouw zonder hoofddoek. “We worden raar aangekeken, buitengesloten en er worden opmerkingen gemaakt. Met deze ludieke actie hopen we daar verandering in te brengen.”

Op het uitproberen en uitdelen van de hoofddoeken werd verschillend gereageerd. Veel van de vrouwen wilden de hoofddoek wel even dragen. “Of de mannen nou een pet dragen en de vrouwen een hoofddoek, daar heb ik geen problemen mee”, zei een van de vrouwen. Een andere vrouw was minder enthousiast. “Ik weet dat mensen het doen voor hun geloof, ik heb zelf geen geloof. Ik vind mijn haar mooi en dat wil ik laten zien.”

More news for world hijab day

world hijab day facebook

double standards hijab

donning the hijab

bbc world hijab day

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Next

zie ook: Machiel de Graaf PVV – Niqaabverbod Haagse stadhuis

zie ook: Het hoofddoekverbod ook in Den Haag ?

zie ook: Hoofddoekverbod Haagse Van Hoogstratenschool Christelijke basisschool

zie ook: Ook Den Haag doet (n)iets met Burkaverbod ?!

zie ook: Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen – deel 4

zie ook: Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel 3

zie ook: Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel 2

zie ook: Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel 1

Hoofddoekjes uitproberen op World Hijab Day een succes – video

RTVWEST 01.02.2014 Op de Grote Markt in Den Haag deelden drie Haagse moslima’s vanmiddag hoofddoekjes uit aan Nederlandse vrouwen. Hiermee hopen ze tijdens de wereldwijde actiedag World Hijab Day meer respect te krijgen voor vrouwen die hoofddoeken dragen. … Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoofddoeken uitproberen op World Hijab Day

Den HaagFM 01.02.2014 Drie Haagse moslima’s deelden zaterdagmiddag op de Grote Markt hoofddoeken uit. Hiermee hopen ze tijdens de wereldwijde actiedag World Hijab Day meer respect te krijgen voor vrouwen die hoofddoeken dragen.

Rizlen Ebnoulfakir, Een van de initiatiefneemsters, voelt zich vaak niet zo gerespecteerd als de Nederlandse vrouw zonder hoofddoek. “We worden raar aangekeken, buitengesloten en er worden opmerkingen gemaakt. Met deze ludieke actie hopen we daar verandering in te brengen. …lees meer

Haagse moslima’s delen zaterdag hoofddoekjes uit

Den HaagFM 31.01.2014  Verschillende Haagse vrouwen zullen zaterdag hoofddoeken uitdelen op de Grote Markt. Zaterdag is het World Hijab Day. Hijab is het Arabische woord voor hoofddoek.

Initiatiefnemers Rizlen Ebnoulfakir en Meryam Hammiche waren vrijdag te gast in het programma Haagse Ochtendradio van Justin Verkijk. Zij willen vrouwen het gevoel laten ervaren van de hoofddoek. …lees meer

Hoofddoekjes uitproberen op World Hijab Day in Den Haag

RTVWEST 30.01.2014 DEN HAAG – Een groep moslimvrouwen uit Den Haag is een project gestart waarbij andere niet-moslim vrouwen zelf even het dragen van een hoofddoek, de ‘hajib’, kunnen uitproberen. Dit organiseren ze in het kader van de World Hijab Day van zaterdag…. Lees verder

gerelateerde artikelen;

JustinVerkijkgaathoofddoekdragen

Den HaagFM 30.01.2014 Het is zaterdag World Hijab Day. Hijab betekent vanuit het Arabisch hoofddoek. In het kader daarvan gaat een groepje meiden uit Den Haag de straat op om vrouwen het gevoel te laten ervaren van de hoofddoek.

Ze zullen zaterdag vrouwen op straat aanspreken en vragen of ze de hoofddoek ‘de hijab’ willen beleven. Ze gaan in gesprek en willen als geboren islamitische Hagenezen toenadering zoeken en begrip voor de hoofddoek creëren.  …lees meer

Een Reactie op “01.02.2014 World Hijab Day Haagse Grote Markt.

  1. Rizlen Ebnoulfakir

    Lieve Jan,

    Op zaterdag 1 februari 2014 hebben wij elkaar ontmoet tijdens World Hijab Day. Een hele leuke ontmoeting die ons allen is bij gebleven en een hele mooie foto als herinnering. Helaas worden de foto’s die te vinden zijn via google op een verkeerde manier gebruikt. Graag zou ik willen vragen de foto’s van de website te verwijderen.

    Dit is niets persoonlijks, ik wil graag dat mijn foto’s niet meer gebruikt worden met de verkeerde intentie.

    Liefs, Rizlen Ebnoulfakir

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s