Demonstratie EDEV 24.08.2013 op de Boulevard Scheveningen en meer !!

EDEV ‘Een Dier Een Vriend’ Flashmob-actie boulevard Scheveningen.

Met een flashmob heeft dierenorganisatie EDEV zaterdagavond in Scheveningen aandacht gevraagd voor de 1400 apen in het Rijswijkse apenlaboratorium BPRC. De actie, op het nummer Gangnam Style van de Zuid-Koreaanse zanger Psy, was op de boulevard.

Zie: Hier hier en hier

Het initiatief was van Edev (Een Dier Een Vriend) die al sinds 1998 pleit voor sluiting van het lab in Rijswijk  waar de apen volgens de actievoerders ‘afgrijselijke experimenten’ moeten doorstaan.

Bananen
Ook zijn na afloop bananen uitgedeeld aan het publiek. Daarbij zijn overigens volgens de organisatie drie mensen opgepakt door de politie. De politie zou hebben meegedeeld dat de demonstratie al voorbij was en dat er geen bananen mochten worden uitgedeeld. http://www.alleapenvrij.nl

Gerelateerde artikelen

“Wij vragen aandacht voor de schandalige praktijken die achter de gesloten deuren van het BPRC plaatsvinden. Apen moeten de meest afgrijselijke experimenten ondergaan, meestal zonder verdoving, of krijgen middelen ingespoten om zogenaamd reuma na te bootsen. Onwetenschappelijk en misleidend”, zegt Geoffrey Deckers, de voorzitter van EDEV.

En ook:

‘Slechte testen dierproeven’

Telegraaf 17.10.2014 Bij 80 procent van alle dierproeven is het onderzoek niet goed opgezet, waardoor veel dieren onnodig sterven.

Dat meldt Trouw vrijdag, na een interview met hoogleraar proefdierkunde Merel Ritskes-Hoitinga. Conclusies van die slechte onderzoeken deugen niet en zijn dus weinig waard.

Gerelateerde artikelen;

16-10: Nederland voor rechter

04-10: Protest tegen proefdieren

25-09: UM hervat proeven op labradors

24-09: Geen einde aan dierproeven

23-09: Labradors krijgen steun

09-09: Protest tegen dierproeven

03-09: Baasjes in de rij voor vrijgelaten proefdieren

Dijksma woedend op Brussel om rechtszaak dierproeven 

‘Nederland loopt al jaren voorop bij verminderen’

NU 16.10.2014 Staatssecretaris Sharon Dijksma (Landbouw en Natuur) heeft totaal geen begrip voor de Europese Commissie, die Nederland voor de rechter daagt om dierproeven. Bekijk video – “Ik zou tegen Brussel willen zeggen: ‘Please, pick your fight'”, zegt ze tegen NU.nl.

De Europese Commissie sleept Nederland voor de rechter omdat een Europese richtlijn van twee jaar geleden nog niet in de Nederlandse wet is opgenomen. Dat duurt Brussel te lang.

Megaboete dreigt door slechte zorg voor proefdieren

Trouw 16.10.2014 Brussel sleept Nederland voor de rechter omdat de overheid nog steeds niet voldoende doet om proefdieren voor wetenschappelijke experimenten te beschermen. De Europese Commissie eist een boete die tot 1,5 miljoen euro per maand kan oplopen.

Dat maakte het dagelijks bestuur van de EU donderdag bekend. Nederland had de Europese regels over de bescherming van proefdieren uiterlijk in november 2012 moeten omzetten in nationale wetgeving, laakt Brussel. De commissie eist nu 51.156 euro voor elke dag dat Nederland dat nog nalaat.

Nederland voor rechter

Telegraaf 16.10.2014 Brussel sleept Nederland voor de Europese rechter omdat de overheid nog steeds niet voldoende doet om proefdieren voor wetenschappelijke experimenten te beschermen. De Europese Commissie eist een boete.

Dat maakte het dagelijks bestuur van de EU donderdag bekend. Nederland had de Europese regels over de bescherming van proefdieren uiterlijk in november 2012 moeten omzetten in nationale wetgeving, zegt Brussel. De commissie vraagt een dwangsom van 51.156 euro voor elke dag dat Nederland dat nog nalaat.

Gerelateerde artikelen;

04-10: Protest tegen proefdieren

25-08: UM: geen proef met labrador

13-08: ‘Inzetten ebolamedicijn uniek’

23-07: E551 in voeding kan slecht zijn voor lever

Nederland voor Europese rechter om dierproeven

NU 16.10.2014 Nederland moet voor het Europese Hof van Justitie verschijnen, omdat het te weinig heeft gedaan om het gebruik van proefdieren voor wetenschappelijk onderzoek terug te dringen.

De Europese Commissie vindt dat Nederland Europese wetgeving niet snel genoeg toepast. De procedure kan Nederland een boete opleveren.

De Europese richtlijn die het welzijn van proefdieren beschermt, had twee jaar geleden al in de Nederlandse wet verankerd moeten zijn.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over Dierproeven

Brussel sleept Nederland voor de rechter om dierenproeven›

NRC 16.10.2014 Nederland doet te weinig om het aantal dierproeven voor wetenschappelijke doeleinden te verminderen. De Europese Commissie sleept daarom Nederland voor de rechter. Een richtlijn die twee jaar geleden van kracht is geworden, is namelijk nog steeds niet in de wet opgenomen.

Nederland had in januari 2013 al een waarschuwing ontvangen van Brussel en begin dit jaar is er ook een wet naar de Eerste Kamer gestuurd. Die is echter nog steeds niet behandeld.Als het aan de Commissie ligt, legt het Europese Hof van Justitie Nederland 51.156 euro boete op voor iedere dag dat de regels nog niet zijn doorgevoerd.

Lees meer;

16 OKT Dierproeven Europese Commissie daagt Nederland

2009 Dierproeven, ook Europa wil ervan af

2013 Niemand kan weten of een proef het dierenleed waard is

2007 Bestrijd terreur tegen biowetenschappers met de waarheid over proefdieren

2007  Zinloos muisgebruik 3

Verder:

Freeze Flashmobs in Centrum voor 1.500 apen

Den HaagFM11.10.2014 Zaterdag wordt door de protestorganisatie Een Dier Een Vriend (EDEV) zogenoemde Freeze Flashmobs gehouden in de binnenstad, om aandacht te vragen voor de meer dan 1.500 apen die in Rijswijk in het apenlaboratorium BPRC zitten.

Tussen het nietsvermoedende publiek zullen de dierenvrienden plotseling stilstaan. De T-shirts die ze daarbij dragen verwijzen naar de website http://www.alleapenvrij.nl. EDEV voert sinds 1998 campagne om het apenmartelcentrum te laten sluiten. De organisatie wist eerder een nationaal verbod op experimenten op mensapen af te dwingen, waardoor chimpansees uit het BPRC vrijkwamen. …lees meer

Act op straat tegen ‘Apenmartelcentrum’

Den HaagFM 31.03.2014 Ongeveer honderd mensen hebben zaterdag onverwacht twee keer een act in hartje Den Haag uitgevoerd.

Zij wilden met straatact aandacht vragen voor de apen die in het apenlabaratorium BPRC in Rijswijk zitten. De actiegroep ‘Een Dier Een Vriend’ trad op met een spandoek en een levensgrote nep-aap. De dierenvrienden zetten zich in voor sluiting van zij noemen het ‘Apenmartelcentrum’. De organisatie EDEV wist eerder de vrijlating van de chimpansees in het BPRC te bewerkstelligen. Ongeveer 1.500 apen zitten er nog steeds. …lees meer

Dierenvrienden woedend op Rijswijkse wethouder Jense

RTVWEST 19.12.2013 RIJSWIJK – Dierenvrienden zijn woedend op de Rijswijkse wethouder Dick Jense. De wethouder zou zich ‘ongepast en beledigend’ over hen hebben uitgelaten. Lees verder

zie ookBrief aan B&W  EDEV

Flashmob tegen apen laboratorium

Den HaagFM 14.12.2013 Met een flashmob in het centrum van Den Haag vroeg Een Dier Een Vriend (EDEV) aandacht voor de 1500 apen die in het Rijswijkse apenlaboratorium BPRC opgesloten zitten.…lees meer

Apendemonstranten klagen bij politie

RTVWEST 28.08.2013 DEN HAAG – Demonstranten die zaterdag zijn opgepakt in Scheveningen klagen over het optreden van de politie. Ze zeggen ‘zeer hardhandig en agressief’ te zijn afgevoerd. Volgens de politie is daarvan geen sprake. Lees verder

gerelateerde artikelen;

Politie verbiedt uitdelen bananen bij apen-actie

RTVWEST 25.08.2013 DEN HAAG – Bij een flashmob tegen proeven met apen zijn zaterdagavond op de boulevard van Scheveningen drie mensen opgepakt. . Lees verder

‘Aanhoudingen tijdens flashmob tegen proeven met apen’

Den HaagFM 25.08.2013 Bij een flashmob tegen proeven met apen heeft de politie zaterdagavond op de boulevard van Scheveningen drie arrestaties…lees meer

Flashmob voor apen in laboratorium

Trouw 25.08.2013 Met een flashmob heeft een dierenorganisatie zaterdagavond in Scheveningen aandacht gevraagd voor de 1400 apen in het Rijswijkse apenlaboratorium BPRC. De actie, op het nummer Gangnam Style van de Zuid-Koreaanse zanger Psy, was op de boulevard.

Zie ook:

Dierenbeschermers gaan demonstreren bij apencentrum Rijswijk

RTVWEST 24.04.2014 RIJSWIJK- Dierenbeschermers van Een Dier Een Vriend (EDEV) hebben voor donderdagmiddag een demonstratie aangekondigd bij het Rijswijkse apencentrum BPRC. Het is donderdag wereldproefdierendag. De demonstranten willen aandacht …Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Actie bij apenlaboratorium Rijswijk op Wereldproefdierendag

Den HaagFM 23.04.2014 Donderdag is het Wereldproefdierendag. Er wordt over de hele wereld aandacht gevraagd voor het lot van proefdieren. In Rijswijk demonstreert de actiegroep Een Dier Een Vriend (EDEV) bij het apenlaboratorium BPRC, waar ongeveer 1.500 apen opgesloten zitten.

EDEV voert sinds haar oprichting in 1998 al campagne om het apencentrum te laten sluiten. Eerder wist de groep een nationaal verbod op experimenten op mensapen af te dwingen, met de vrijheid van de chimpansees uit het BPRC tot gevolg. …lees meer

Flashmob ‘Freeze’ in Den Haag!!! Alle Apen Vrij ! – foto’s

DHD Marjon van der Vegt, zondag 26 januari 2014 – Gisteren heeft een grote groep mensen meegedaan aan de ‘Flashmob Freeze’ om hiermee onze mening te verkondigen, dat wij vinden dat alle apen vrij moeten, en niet op hen moet worden geëxperimenteerd in Rijswijk. Het is genoeg geweest, dus laat de apen vrij. Na te hebben verzameld op het Spui wandelden we naar de Wagenstraat, alwaar we de eerste Freeze hadden, het was druk, en mensen keken, bleven staan, of botsen spontaan tegen je op, het was heel verschillend. Kinderen tot mensen op hoge leeftijd lieten zo blijken hun stem te willen geven aan de apen. Daarna zijn we naar het Plein gegaan in Den Haag, waar een grote demonstratie was, maar toen wij gingen beginnen waren ze rustig, en hebben we weer een ‘freeze’  gedaan. Ik heb met ‘n paar anderen foto’s lopen maken en zie hier mijn reportage, fijn weekend allemaal, Marjon. [Lees verder…]

Wat hebben apen, In de Bogaard en de politie met elkaar gemeen?

Christian Molter, zondag 15 september 2013 – Antwoord: Lichtpuntjes. Voor de apen omdat er weer aandacht is gevestigd op dierproeven met apen in het BPRC. Voor winkelcentrum In de Bogaard omdat het deze maand 50 jaar bestaat. En voor de politie, omdat ze in Rijswijk hebben laten zien hoe het ook kan.

Zaterdagmiddag organiseerde de Stichting Een Dier Een Vriend (EDEV) weer een protest tegen het gebruik van proefdieren door het BPRC (Biomedical Primate Research Centre) in Rijswijk. [Lees verder…]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s