Demonstratie 21.08.2013 tegen geweld in Egypte op Malieveld

Protest op het Malieveld tegen geweld in Egypte

Den HaagFM 21.08.2013 Enkele honderden mensen demonstreren woensdagavond op het Malieveld tegen het dodelijke geweld in Egypte.

De demonstratie is georganiseerd door de Turkse islamitische organisatie Milli Görüs. De organisatie zegt niet voor of tegen de afgezette president Morsi te zijn. Sommigen van hen dragen wel afbeeldingen van Morsi bij zich met de tekst: ‘Egyptische Mandela’. …lees meer

Overzicht: Egypte sinds de revolutie van 2011 l Dossier Egypte

Zie ook: Demonstratie 18.08.2013 regime Egypte Internationaal Strafhof Maanweg

Al eerder dit jaar werd er gedemonstreerd bij de Egyptische  Ambassade

Demonstratie bij ambassade van Egypte

Regio15 28.01.2013 Bij de ambassade van Egypte aan de Badhuisweg hebben vanmiddag enige tientallen mensen gedemonstreerd.

Zelfs Erdogan huilt om de situatie in Egypte !!!

Erdogan huilt om geweld Video

Telegraaf 23.08.2013 De brief van een kopstuk van de Egyptische Moslimbroederschap die zijn dochter is kwijtgeraakt door het geweld in Caïro, heeft de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan tot tranen toe geroerd.

Trouw 23.08.2013 De brief van een kopstuk van de Egyptische Moslimbroederschap die zijn dochter is kwijtgeraakt door het geweld in Caïro, heeft de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan tot tranen toe geroerd.

Trouw 23.08.2013 De brief van een kopstuk van de Egyptische Moslimbroederschap die zijn dochter is kwijtgeraakt door het geweld in Caïro, heeft de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan tot tranen toe geroerd. Maar hij is niet de eerste leider die in het openbaar een traantje laat vallen.

Schermutselingen in Egypte

NU 23.08.2013 Demonstraties in Egypte hebben vrijdag tot schermutselingen tussen voor- en tegenstanders van de afgezette president Mursi geleid. In verscheidene steden gebruikten veiligheidstroepen traangas tegen aanhangers van de Moslimbroederschap.

Erdogan en Morsi komen zelf ook voort uit protestbewegingen, of in elk geval uit bevolkingsgroepen die gemarginaliseerd werden en die hebben moeten vechten voor hun rechten.

Een samenzwering van buitengesloten burgers

Trouw 30.06.2013  Bestaat er zoiets als een collectief politiek onderbewustzijn dat de ganse wereld omvat? Je zou het bijna denken. In landen die niets met elkaar te maken hebben, gaan mensen die nauwelijks van elkaars bestaan weten tegelijkertijd de straat op om de machthebbers een lesje te leren – tienduizenden, honderdduizenden, soms meer dan een miljoen. In Turkije, Brazilië en Egypte, met bijrollen voor Bulgarije en Chili.

2 Reacties op “Demonstratie 21.08.2013 tegen geweld in Egypte op Malieveld

  1. Pingback: Demonstratie 01.09.2013 tegen geweld in Egypte wijkpark Transvaal Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: Demonstratie wijkpark Transvaal Den Haag 01.09.2013 tegen geweld in Egypte | Transvaalwijk - Toen en Nu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s