Demonstratie 18.08.2013 regime Egypte Internationaal Strafhof Maanweg

Demonstratie Maanweg Internationaal Strafhof

De Islamitische beweging Ansaar Misr Nederland had opgeroepen tot het protest op de Maanweg. Ze zijn tegen de machtsovername in Egypte en steunen de afgezette president Morsi. Ze droegen afbeelden van hem met zich mee. Er was ook veel politie op de been, maar het protest verliep zonder incidenten.

‘Nederland tegen de Coup’ versus Ansaar Misr Nederland

De demonstranten, aanhangers van de afgezette president Mohammed Morsi, waren voor het merendeel Egyptenaren die in Nederland en België wonen, meldde de organisatie die zich ‘Nederland tegen de Coup’ noemt.

Kamerlid Joël Voordewind (ChristenUnie) heeft vertegenwoordigers van de Egyptische gemeenschap in ons land plus leden van andere fracties uitgenodigd om over de kwestie te praten.

Onder de te verwachten organisaties zijn de Nederlandse Koptische Stichting, Coptic Satelliet Channel (CTV ), de Stichting Cleopatra en de Stichting ArabHope.

Overzicht: Egyptenaren dwingen opnieuw vertrek president af

Achtergrond Mursi l Achtergrond Mansour l Dossier Egypte

Egypte NRC Egypte Elsevier Egypte Telegraaf Egypte NU Egypte Metro

MEER OVER: Egypte  Onrust in Arabische wereldMohammed Morsi

Betoging bij Internationaal Strafhof aan Maanweg in Den HaagVideo

RTVWEST 18.08.2013  DEN HAAG – Bij het Internationaal Strafhof in Den Haag is gedemonstreerd tegen het regime in Egypte dat betogingen van de Moslimbroederschap met harde hand onderdrukt. Enkele honderden betogers hadden zich zondagmiddag aan de Maanweg verzameld…. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Morsi-aanhangers protesteren in Den Haag

Den HaagFM 18.08.2013 Zo’n 150 mensen hebben zondagmiddag bij het Internationaal Strafhof in Den Haag gedemonstreerd tegen de manier waarop het Egyptische regime optreedt tegen de Moslimbroederschap. lees meer

Mursi-aanhangers demonstreren in Den Haag

NU  18 augustus 2013 De demonstranten, aanhangers van de afgezette president Mohammed Mursi, waren voor het merendeel Egyptenaren die in Nederland en België wonen.

Aanhangers Morsi bijeen

Telegraaf 18.08.2013 Bij het Internationaal Strafhof in Den Haag hebben zondagmiddag een paar honderd mensen gedemonstreerd tegen de gewelddadige onderdrukking van betogers van de Moslimbroederschap in Egypte.

Morsi-aanhangers demonstreren in Den Haag

Trouw 18.08.2013 Bij het Internationaal Strafhof in Den Haag hebben zondagmiddag een paar honderd mensen gedemonstreerd tegen de gewelddadige onderdrukking van betogers van de Moslimbroederschap in Egypte.

Meer over: Egypte

Morsi-aanhangers demonstreren in Den Haag

NU 18.08.2013 Bij het Internationaal Strafhof in Den Haag hebben zondagmiddag een paar honderd mensen gedemonstreerd tegen de gewelddadige onderdrukking van betogers van de Moslimbroederschap in Egypte.

Tweede Kamer buigt zich over Egypte

NU 18.08.2013 De toestand in Egypte is maandagmiddag het thema van een bijeenkomst in het Tweede Kamergebouw in Den Haag

Erdogan en Morsi komen zelf ook voort uit protestbewegingen, of in elk geval uit bevolkingsgroepen die gemarginaliseerd werden en die hebben moeten vechten voor hun rechten.

Een samenzwering van buitengesloten burgers

Trouw 30.06.2013  Bestaat er zoiets als een collectief politiek onderbewustzijn dat de ganse wereld omvat? Je zou het bijna denken. In landen die niets met elkaar te maken hebben, gaan mensen die nauwelijks van elkaars bestaan weten tegelijkertijd de straat op om de machthebbers een lesje te leren – tienduizenden, honderdduizenden, soms meer dan een miljoen. In Turkije, Brazilië en Egypte, met bijrollen voor Bulgarije en Chili.

Al eerder dit jaar werd er gedemonstreerd bij de Egyptische  Ambassade

Demonstratie bij ambassade van Egypte

Regio15 28.01.2013 Bij de ambassade van Egypte aan de Badhuisweg hebben vanmiddag enige tientallen mensen gedemonstreerd.

Meer:

Nederlandse Egyptenaren willen actie Kamerleden, zonder moslimbroeders

Trouw 20.08.2013 Ergens halverwege de rondetafelbijeenkomst over Egypte in de Tweede Kamer slaat de vlam in de pan. Egypte-kenner Kees Hulsman voert het woord en verwijt de aanwezige moslim- en koptenorganisaties gebrekkige feitenkennis. “Wie zegt dat er in juli dertig miljoen Egyptische betogers de straat op waren? Het exacte aantal is onbekend.”

Egyptische legerleider geeft geen krimp

Moslimbroederschap schrapt betoging

VK 18.08.2013  Abdel-Fatah al-Sisi, de leider van het Egyptische leger, heeft zondag benadrukt dat zijn troepen zonodig weer zullen ingrijpen als geweld dreigt. Hij zei ook dat het leger geen enkele intentie heeft de macht neer te leggen. Hij vroeg de islamisten, die protesteren tegen het afzetten van president Morsi, mee te doen in het politieke proces.

3 Reacties op “Demonstratie 18.08.2013 regime Egypte Internationaal Strafhof Maanweg

  1. Pingback: Demonstratie 21.08.2013 tegen geweld in Egypte op Malieveld | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: Demonstratie 01.09.2013 tegen geweld in Egypte wijkpark Transvaal Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  3. Pingback: Demonstratie wijkpark Transvaal Den Haag 01.09.2013 tegen geweld in Egypte | Transvaalwijk - Toen en Nu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s