Nieuwe Moskee Vredeoord Den Haag Zuid-West

Vredeoord.

Volgens moskeevoorzitter Mustafa Cengiz is het nieuwe pand hard nodig. “We hebben meer dan 400 leden en we hebben daar maar weinig ruimte voor. Als er meer mensen bijkomen, hebben we geen plek meer om te bidden”, aldus Cengiz. “Bovendien is de huidige ruimte oud en slecht geïsoleerd.” De nieuw te bouwen moskee moet drie etages krijgen, een koepel en twee minaretten. Er zullen geen gebeden uit luidsprekers schallen.

De nieuwe moskee is niet alleen bedoeld als gebedsruimte, maar moet ook een buurtfunctie krijgen. Er is ruimte voor onder meer kinderopvang, computercursussen en taallessen.

Niet alle buurtbewoners zijn even blij met de nieuwbouwplannen. Er is een handtekeningenactie gestart om de bouw tegen te houden. Tot dusver zijn zo’n veertig handtekeningen opgehaald.

Haagse moskee Ahi Evran wil nieuwbouw

RTVWEST 07.08.2013 Video DEN HAAG – Moskee Ahi Evran aan het Vredeoord in Den Haag Zuid-West wil flink uitbreiden. Nu zit de moskee nog in voormalig buurthuis Middenoord, maar er liggen plannen voor een compleet nieuw gebouw op dezelfde plek. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Nieuwe moskee aan het Vredeoord

Den HaagFM 07.08.2013 Moskee Ahi Evran aan het Vredeoord in Zuid-West wil flink uitbreiden. Nu zit de moskee nog in voormalig buurthuis Middenoord, maar er liggen plannen voor een compleet nieuw gebouw op dezelfde plek.…lees meer

Kleine foto: www.bouwlust-dh.blogspot.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s