Demonstratie Vrijheid voor Oum Usama 01.08.2013 op het Plein

Oum Usama.

De demonstratie ging niet door, omdat de Zoetermeerse vrijdag wordt vrijgelaten. Op 13 juli werd ze aangehouden op verdenking van ronselen van strijders voor de burgeroorlog in Syrië. Zij blijft na haar vrijlating wel verdachte in de zaak.

De Facebookpagina Vrijheid voor Oum Usama kondigde eerder deze week een demonstratie aan, omdat zij vonden dat de Zoetermeerse onterecht vastzat.

Volgens de Facebookpagina zit Oum Usama onterecht vast voor het ronselen voor de jihad in Syrië. De initiatiefnemers zijn dan ook zeer verbaasd dat de 19-jarige Zoetermeerse vastzit. Het protest is aanstaande donderdag tussen 17.00 uur en 19.00 uur op het Plein in Den Haag.

Vier dagen voor de demonstratie moest deze officieel aangemeld zijn bij de gemeente Den Haag. Dit is nog niet gebeurd. De politie is wel op de hoogte van het protest, maar doet geen mededelingen over eventuele extra maatregelen.

Zoetermeerse ronselaarster weer op vrije voeten

RTVWEST 02.08.2013 De vermeende ronselaarster uit Zoetermeer is vrijgelaten, zegt haar advocaat.

De 19-jarige Oum Usama werd op 13 juli aangehouden, op verdenking van werven van strijders voor de burgeroorlog in Syrië. Volgens het Openbaar Ministerie is er geen reden meer om de vrouw vast te houden. . Lees verder

Verdachte ronselen Syrië op vrije voeten

Trouw 02.08.2013 De 19-jarige vrouw die wordt verdacht van het ronselen van jongeren voor de burgeroorlog in Syrië, is vrijdag op vrije voeten gekomen. Dat heeft haar advocaat Paul Kaiser vrijdag gezegd.

Meer over: Syrië

Verwant nieuws:

Telegraaf 02.08.2013  De 19-jarige vrouw die wordt verdacht van het ronselen van jongeren voor de burgeroorlog in Syrië, is vrijdag op vrije voeten gekomen. Dat heeft haar advocaat Paul Kaiser vrijdag gezegd. Het Openbaar Ministerie liet woensdag weten dat er geen grond meer bestaat het voorarrest van de vrouw te laten voortduren. Zij houdt wel de status van verdachte.

Gerelateerde artikelen;

31-07: Jihadiste komt vrij

19-07: Vrouw (19) vast voor ronselen

Demonstratie voor Zoetermeerse ‘ronselaar’ Oum Usama afgelast

RTVWEST 01.08.2013 DEN HAAG – De aangekondigde demonstratie donderdag op het Plein in Den Haag voor de 19-jarige Oum Usama gaat niet door. Dit heeft de organisatie van de demonstratie via haar Facebookpagina laten weten.. Lees verder

Verdachte van ronselen voor Syrië komt vrij

AD 31/07/13 De 19-jarige Zoetermeerse vrouw die ongeveer twee weken geleden werd aangehouden op verdenking van het rekruteren van jongeren voor de burgeroorlog in Syrië, komt vrijdag vrij. Dat maakte het Openbaar Ministerie woensdag bekend. Vanaf dan bestaat er geen grond meer voor het langer voortduren van de voorlopige hechtenis, meldt justitie. Wel blijft ze verdachte.

Lees ook: Vrouw (19) uit Zoetemeer vast wegens ronselen Syriëgangers

RTVWEST 30.07.2013 DEN HAAG – De Facebookpagina Vrijheid voor Oum Usama heeft een demonstratie aangekondigd voor aanstaande donderdag op ’t Plein in Den Haag. Zij demonstreren voor de vrijlating van de vermeende jihadstrijdster Oum Usama uit Zoetermeer. Volgens gemeente en politie is deze demonstratie nog niet officieel aangemeld…. Lees verder

gerelateerde artikelen

Islamitische site wil ruil Syrië-ronselaar forceren

NU 30.07.2013 Een Nederlandse islamitische site is een Facebookcampagne begonnen om de vrijlating te forceren van een vrouw die deze maand werd gearresteerd voor het ronselen van jongeren voor de burgeroorlog in Syrië.

Gerelateerde artikelen;

 Lees meer over;

Moslims boos over arrestatie Zoetermeerse ronselaarster

AD 29/07/13 In verscheidene Europese landen komen jonge moslims in opstand tegen de arrestatie van een 19-jarige vrouw uit Zoetermeer. Zaterdag demonstreerde een groep mannen voor de Nederlandse ambassade in Londen om de vrijlating van de Zoetermeerse te eisen. Ook in Duitsland en Frankrijk roepen kleine groeperingen op de vrouw niet langer vast te houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s